کشور استرالیا به‌عنوان کشوری پیشرفته شناخته می‌شود که به علّت استقبال از مهاجران، اقتصاد قوی، مشاغل با درآمد بالا، سبک زندگی مدرن و استاندارد بالای زندگی، افراد زیادی خواهان مهاجرت به این کشور هستند. ویزای استرالیا مجوزی است که به شما امکان می‌دهد برای مدت‌زمان مشخصی به استرالیا سفر کنید. استرالیا مهر یا برچسب ویزا را روی پاسپورت شما نمی‌چسباند. در عوض، امتیازات ویزای شما به‌صورت الکترونیکی ثبت می‌شود و زمانی که به استرالیا سفر می‌کنید، افسر مهاجرت اطلاعات شما را به‌صورت آنلاین بررسی می‌کند تا متوجه شود که آیا شما ویزا دارید یا نه. با ما همراه باشید تا انواع ویزای استرالیا و روش‌های اخذ آن آشنا شوید.

اخذ ویزا
پرچم استرالیا
مشاوره رایگان

انواع ویزای استرالیا

استرالیا

به‌غیراز نیوزلندی‌ها که می‌توانند بدون ویزا به استرالیا سفر کنند و در هنگام ورود به این کشور ویزا دریافت کنند، سایر افراد باید قبل از سفر به استرالیا برای ویزا یا مجوز ورود اقدام کنند. ویزای استرالیا انواع و اقسام مختلفی دارد که در اینجا هرکدام را به‌صورت جداگانه بیان می‌کنیم.

ویزای بازدیدکننده استرالیا یا Visitor visas

این ویزا برای مسافرانی است که قصد اقامت کوتاه‌مدت در کشور استرالیا دارند. این ویزا به چند دسته تقسیم می‌شود:

ویزای توریستی استرالیا (ویزای ۶۰۰ استرالیا)

ویزای توریستی استرالیا (ویزای ۶۰۰ استرالیا)

همه افراد به‌جز دارندگان پاسپورت کشورهای زیر باید برای ویزای توریستی استرالیا درخواست دهند:

نیوزلند، کشورهای اتحادیه اروپا، آندورا، ایسلند، لیختن‌اشتاین، موناکو، نروژ، سن مارینو، سوئیس، انگلستان، واتیکان سیتی، برونئی، کانادا، هنگ‌کنگ، ژاپن، مالزی، سنگاپور، کره جنوبی، ایالات‌متحده آمریکا.

افرادی که پاسپورت یکی از کشورهای گفته‌شده را دارند؛ برای سفر تفریحی به استرالیا باید برای ویزای eVisitor یا Electronic Travel Authority (ETA) درخواست دهند.

ویزای درمانی استرالیا

برای انجام اقدامات درمانی در کشور استرالیا باید ویزای درمانی بگیرید. ویزای درمانی استرالیا به دارنده، این امکان را می‌دهد که در طول مدت درمان در این کشور بماند.

ویزای تحصیلی استرالیا

 این ویزا برای دانشجویان بین‌المللی، کارآموزان و همچنین والدین یا سرپرستان دانش‌آموزان بین‌المللی زیر سن قانونی مناسب است. این ویزا نیز چند شاخه دارد:

ویزای ۵۰۰ استرالیا

ویزای تحصیلی استرالیا به افراد بین‌المللی که می‌خواهند در این کشور تحصیل کنند تعلق می‌گیرد.

ویزای آموزشی

افراد خارجی که می‌خواهند برای بهبود مهارت‌های حرفه‌ای خود در دوره‌های آموزشی کشور استرالیا شرکت کنند، باید برای ویزای آموزشی این کشور اقدام کنند. اعتبار این ویزا بسته به نوع آموزشی که متقاضی می‌خواهد، متغیر خواهد بود.

ویزای سرپرست دانش‌آموزی (ویزای ۵۹۰ استرالیا)

دانش‌آموزان زیر ۱۸ سال که می‌خواهند در استرالیا ادامه تحصیل بدهند باید یک سرپرست داشته باشند. برای درخواست ویزای سرپرست دانش‌آموزی باید هم‌زمان با ویزای تحصیلی اقدام کنید.

ویزای والدین استرالیا

این ویزا برای والدین شهروندان استرالیایی، مقیم دائم یا شهروندان نیوزلند صادر می‌شود و به انواع زیر تقسیم می‌شود:

ویزای والدین

اگر فرزند یا فرزندانی دارید که در استرالیا زندگی می‌کنند، می‌توانید برای زندگی کردن در کنار آن‌ها درخواست ویزا بدهید. یکی از ویزاهای والدین برای استرالیا ویزای ساب کلاس ۱۰۳ است که به شما امکان می‌دهد به‌طور دائم در استرالیا زندگی کنید و در آینده برای شهروندی استرالیا اقدام کنید.

یکی از بزرگ‌ترین معایب این ویزا این است که مراحل اخذ آن بسیار طولانی است؛ اما مزایای زیادی هم دارد که یکی از آن‌ها دائمی بودن آن است.

ویزای والدین سالمند

این ویزا به شما امکان می‌دهد به‌طور دائم در استرالیا زندگی کنید؛ البته برای دریافت این ویزا باید قبلاً به استرالیا رفته باشید و ازنظر سنی هم بازنشسته به‌حساب بیایید.

ویزای ازدواج استرالیا

این ویزا مختص همسران شهروندان استرالیایی، مقیم دائم یا شهروندان واجد شرایط نیوزلند است و به انواع زیر تقسیم می‌شود:

ویزای موقت (ویزای ۳۹۰ استرالیا)

این ویزا مخصوص همسران افراد مقیم استرالیا است و قبل از اقامت دائم به فرد داده می‌شود. دو سال بعد از گرفتن این ویزا می‌توانید برای ویزای دائم اقدام کنید. در مدت این دو سال می‌توانید در کشور استرالیا زندگی و کار کنید. دلیل موقت بودن این ویزا این است که قبل از اقامت دائم با کشور استرالیا و فرهنگ و شرایط زندگی در آن بیشتر آشنا شوید.

ویزای دائم

این ویزا یک ویزای اقامت دائم است که به شما امکان می‌دهد برای شهروندی استرالیا اقدام کنید؛ البته قبل از گرفتن این ویزا باید ویزای موقت بگیرید.

ویزای کار استرالیا

با داشتن ویزای کار می‌توانید به شکل قانونی در کشور استرالیا کار کنید. این نوع ویزا بر اساس شغل فرد به چند دسته تقسیم می‌شود:

ویزای تلنت استرالیا (ویزای ۸۵۸ استرالیا)

ویزای تلنت استرالیا یکی از برنامه‌های استعدادهای جهانی است. هدف این برنامه، تسهیل اقامت دائم استرالیا برای افرادی است که مهارت‌های زیادی در یک حوزه مشخص دارند.

 برای واجد شرایط بودن در این برنامه استعدادیابی باید نشان دهید که یکی از بهترین استعدادها درزمینه تخصص خود هستید. علاوه بر این، باید نشان دهید که ازلحاظ اقتصادی یا اجتماعی به سود کشور استرالیا خواهید بود.

ویزای اقامت دائم

ویزای اقامت دائم برای کار تا ۱۶ نوامبر ۲۰۲۲ در دسترس نخواهد بود.

ویزای کار موقت برای روابط بین‌الملل

ویزای کار موقت برای بهبود روابط بین‌المللی استرالیا صادر می‌شود. هنگامی‌ که برای این ویزا درخواست می‌کنید باید جریانی را که واجد شرایط آن هستید انتخاب کنید. توجه داشته باشید که هر جریانی الزامات خاص خودش را دارد.

ویزای اسپانسری استرالیا (ویزای ۴۸۲ استرالیا)

این ویزا از طرف افرادی درخواست می‌شود که به نیروی کار نیاز دارند. فقط در صورتی که اسپانسر، شما را برای ویزا معرفی کرده باشد؛ می‌توانید برای این ویزا درخواست دهید. اگر می‌خواهید این ویزا را بگیرید باید مدرکی مبنی بر نیاز کارفرما به یک نیروی کار خارجی تحویل بدهید.

ویزای مهارت استرالیا (ویزای ۱۸۹ استرالیا)

این ویزا مخصوص کارگران خارجی و شهروندان نیوزلند است. اگر فردی با مهارت بالا هستید و امتیازات موردنیاز برای این ویزا را دارید، می‌توانید برای این ویزا اقدام کنید.

این ویزا به شما امکان می‌دهد تا زمانی که می‌خواهید در استرالیا، کار و تحصیل و زندگی کنید؛ درصورتی‌که شرایط ویزا و قوانین استرالیا را رعایت کنید.

ویزای سرمایه‌گذاری استرالیا

ویزای سرمایه‌گذاری استرالیا

این ویزا برای صاحبان مشاغلی صادر می‌شود که مایل به راه‌اندازی یک شرکت، کسب‌وکار یا سرمایه‌گذاری در استرالیا هستند. این ویزا با توجه به موقعیت تجاری و سرمایه‌گذاری به چند دسته تقسیم می‌شود:

ویزای نوآوری و سرمایه‌گذاری تجاری دائمی (ویزای ۸۸۸ استرالیا)

این ویزا یک ویزای تجاری دائم است که به سرمایه‌گذاران داده می‌شود. برای درخواست ویزای تجاری دائم باید ویزای موقت داشته باشید.

ویزای نوآوری و سرمایه‌گذاری تجاری موقت (ویزای ۱۸۸ استرالیا)

این ویزا یک ویزای موقت نوآوری و سرمایه‌گذاری تجاری است و برای خارجی‌هایی صادر می‌شود که قصد سرمایه‌گذاری یا راه‌اندازی یک کسب‌وکار در کشور استرالیا دارند. با داشتن ویزای موقت می‌توانید برای ویزای دائم اقدام کنید.

مالکین کسب‌وکار

ویزای مالکین کسب‌وکار استرالیا یک نوع ویزای دائم است. این ویزا برای صاحبان مشاغلی است که در کشور استرالیا شرکت دارند و خودشان آن را اداره می‌کنند.

ویزای استارتاپ استرالیا

ویزای استارتاپ برای افرادی است که یک ایده نوآورانه دارند. کاری که این افراد می‌خواهند انجام دهند باید خلاقانه باشد و از قبل در این کشور انجام نشده باشد.

ویزای خانواده

این ویزا به فرزندان افراد مقیم استرالیا مربوط می‌شود.

ویزای فرزند استرالیا

اگر فرزند یا فرزندانی دارید که تحت تکفل شما هستند، می‌توانید برای ویزای فرزند درخواست دهید. این ویزا به‌طور موقت برای فرزندتان صادر می‌شود و به او این امکان را می‌دهد که تا زمان مشخص شدن درخواست شما برای اقامتش در کشور استرالیا بماند.

هنگامی‌که ویزای موقت برای فرزندتان صادر شد، می‌توانید برای اقامت دائم او درخواست دهید.

ویزای بشردوستانه

ویزای بشردوستانه

این نوع ویزاها برای پناهندگان صادر می‌شوند و تعهدات حفاظتی استرالیا را در قبال افراد خارجی نشان می‌دهند. این ویزا به دو دسته تقسیم می‌شود:

  • ویزای پناهندگی (ویزای ۲۰۲ استرالیا)
  • ویزای بشردوستانه بین‌المللی

ویزای استرالیا با دعوت‌نامه

دعوت‌نامه یک درخواست کتبی است که از یک فرد برای آمدن به یک کشور دیگر دعوت می‌کند. این نامه را معمولاً یکی از دوستان یا اعضای خانواده می‌نویسد و از فرد مقابل دعوت می‌کند تا برای مدتی مشخص به دیدن آن‌ها برود. این نامه حاوی اطلاعاتی در مورد دعوت‌کننده است و به‌عنوان یک درخواست برای اعطای ویزای موقت به اداره مهاجرت فرستاده می‌شود.

این نامه همچنین ممکن است برای ویزای تجاری یا کاری نوشته شود. در این صورت شریکان تجاری یا کارفرما برای فرد جویای کار دعوت‌نامه می‌فرستند و از او برای کار یا تجارت دعوت می‌کنند.

تمام ویزاهای کشور استرالیا به داشتن دعوت‌نامه نیازی ندارند. معمولاً برای ویزای توریستی استرالیا به دعوت‌نامه نیاز است؛ البته این موضوع خیلی هم سخت‌گیرانه نیست. داشتن دعوت‌نامه شانس دریافت ویزا را افزایش می‌دهد. این نامه یک مدرک است مبنی بر اینکه دارندۀ ویزا پس از پایان مدت اعتبار ویزا در استرالیا اقامت نخواهد داشت.

برای دریافت ویزای اسپانسری هم باید دعوت‌نامه داشته باشید؛ چون نیاز به مدارکی دارید که ثابت کند یک کارفرما از شما درخواست کرده تا به کشور استرالیا بیایید. این مدرک همان دعوت‌نامه است که حتماً باید آن را داشته باشید.

شرایط ویزای استرالیا

برای اخذ ویزای کشور استرالیا باید یک سری شرایط فراهم کنید؛ مثلاً برای گرفتن ویزای توریستی باید یک دعوت‌نامه داشته باشید.

برای گرفتن ویزا باید از وضعیت جسمانی خوبی برخوردار باشید و تست مدیکال تأییدشده استرالیا را انجام دهید.

برای اخذ ویزا نباید سوءپیشینه داشته باشید.

برای بیشتر ویزاهای استرالیا مانند ویزای تحصیلی و تلنت حتماً باید نمره آیلتس و تافل بالایی داشته باشید.

مدارک شما برای گرفتن ویزا باید کامل باشد و از شرایط مالی خوبی برخوردار باشید.

مدارک لازم برای ویزای استرالیا

هنگام درخواست ویزای استرالیا باید مدارک زیر را به کنسولگری که همان شرکت VFS Global است تحویل دهید.

  • پاسپورت معتبر؛
  • فرم درخواست ویزای استرالیا؛
  • پرداخت هزینه ویزا؛
  • یک قطعه عکس پاسپورتی؛
  • شناسنامه و کارت ملی؛
  • گواهی صادرشدۀ پلیس برای اخذ ویزا؛
  • سند ازدواج؛
  • صورت‌حساب بانکی برای تضمین تمکن مالی؛
  • بیمه سلامت؛
  • مدارک اقامت موقت؛
  • برنامه و هدف سفر؛
  • رزرو محل اقامت؛
  • اجازه‌نامه کارفرما؛
  • دعوت‌نامه در صورت لزوم.

ویزای استرالیا بدون مدرک زبان

برای گرفتن ویزای استرالیا باید نمره زبان داشته باشید. بدون مدرک زبان، گرفتن ویزای کشور استرالیا بسیار سخت می‌شود.

فقط ویزای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی است که فرد را ملزم به داشتن مدرک زبان نمی‌کند. بعضی افراد برای دریافت این ویزا مدرک زبان ندارند؛ اما داشتن حداقل نمره آیلتس ۴.۵ (چهارونیم) می‌تواند برای شما مزیتی باشد که شانس شما را در دریافت این ویزا افزایش دهد.

مراحل اخذ ویزای استرالیا

استرالیا

درخواست برای ویزای استرالیا به دو روش آنلاین و کاغذی انجام می‌شود.

از سال ۲۰۱۵ استرالیا صدور برچسب ویزا برای پاسپورت‌ها را متوقف کرد. در حال حاضر تمام سوابق ویزا در سرویس VEVO موجود است.

بااین‌حال، برخی از کشورها یا انواع خاصی از ویزاها ممکن است شرایط درخواست آنلاین را نداشته باشند.

درخواست آنلاین برای ویزا

مراحلی که برای درخواست آنلاین برای ویزای استرالیا باید انجام دهید، در زیر آمده است:

  • یک حساب کاربری برخط (آنلاین) بسازید؛
  • نوع ویزا را انتخاب کنید؛
  • فرم ویزای استرالیا را پر کنید؛
  • مدارک لازم برای گرفتن ویزا را بارگذاری کنید؛
  • هزینه درخواست ویزا را بپردازید؛
  • در مرحله آخر درخواست خود را بفرستید.

درخواست کاغذی برای ویزا

مراحلی که باید برای درخواست ویزای استرالیا به‌صورت حضوری انجام دهید، به این صورت است:

  • به شرکت VFS Global بروید؛
  • مدارک لازم برای گرفتن ویزا را به کارشناسان بدهید و انگشت‌نگاری کنید؛
  • فرم درخواست ویزا را پر کنید؛
  • هزینه درخواست ویزا را پرداخت کنید.

در ادامه، این شرکت جواب درخواست ویزا را برای شما خواهد فرستاد.

هزینه ویزای استرالیا

هزینه ویزای استرالیا به نوع ویزا و روش درخواست و مدت اقامت شما در این کشور بستگی دارد.

  • هزینه ویزای بازدیدکننده برای هر نفر ۱۴۵ دلار استرالیا؛
  • ویزای eVisitor و مجوز الکترونیکی سفر مخصوص شهروندان نیوزلند است و هزینه‌ای ندارد؛ البته ۲۰ دلار استرالیا برای هزینه خدمات از آن‌ها دریافت می‌شود؛
  • هزینه ویزای تحصیلی برای هر نفر ۶۲۰ دلار استرالیا؛
  • هزینه ویزای آموزشی برای هر نفر ۳۱۰ دلار استرالیا؛
  • هزینه ویزای کاری برای هر نفر ۳۱۰ الی ۴۰۴۵ دلار استرالیا بسته به نوع ویزا متغیر خواهد بود.

گرفتن جواب ویزای استرالیا چقدر طول می‌کشد؟

مدت جواب‌دهی و اخذ ویزای استرالیا به نوع ویزا بستگی دارد. به‌طورکلی، بیشتر درخواست‌های ویزای توریستی حداکثر تا ۴ ماه پاسخ داده می‌شوند؛ اما اگر همه مدارک به‌طور کامل و صحیح داده شوند و مشکلی وجود نداشته باشد، احتمالاً فقط چند روز طول می‌کشد.

در مورد درخواست ویزای بلندمدت، بسته به نوع ویزا ممکن است از چند ماه تا بیش از یک سال هم طول بکشد.

اعتبار ویزای استرالیا

اگر به‌عنوان یک توریست به کشور استرالیا سفر می‌کنید و یا قصد درخواست برای انواع ویزای کوتاه‌مدت این کشور را دارید، معمولاً می‌توانید تا سه ماه در این کشور اقامت کنید.

eVisitor و ETA یا همان مجوز الکترونیکی سفر که برای شهروندان نیوزلندی است به مدت یک سال اعتبار دارد. در طول این سال، اگر هر بار بیش از سه ماه در کشور استرالیا نمانید، می‌توانید چندین بار وارد این کشور شوید.

ویزاهای کاری و تحصیلی و سایر ویزاهای طولانی‌مدت، بسته به شرایط می‌توانند از چند ماه تا پنج سال اعتبار داشته باشند.

پیگیری ویزای استرالیا

اگر به‌صورت برخط (آنلاین) برای ویزا درخواست بدهید، می‌توانید وضعیت ویزای خود را با ImmiAccount پیگیری کنید. اگر هم به‌صورت حضوری و از طریق شرکت وی اف اس گلوبال برای ویزای استرالیا درخواست داده‌اید، می‌توانید به سایت  www.vfsglobal.com/Australia/Iran/Farsi سر بزنید و در قسمت پیگیری ویزا، نام و نام خانوادگی و شماره پیگیری خود را وارد کنید و منتظر بمانید تا نتیجه درخواست شما اعلام شود.

ویزای استرالیا در کرونا

از ماه دسامبر سال ۲۰۲۱ کسانی که ویزای تلنت و ویزای تحصیلی داشته باشند می‌توانند به کشور استرالیا سفر کنند؛ همچنین شهروندان کشورهای ژاپن و کره جنوبی ازجمله افرادی بودند که در اولین مرحله و از اول ماه دسامبر اجازه ورود به این کشور را پیدا کردند.

تمام افرادی که می‌خواهند وارد کشور استرالیا شوند باید به‌طور کامل واکسینه شده باشند.

افرادی که می‌خواهند به استرالیا سفر کنند باید سه روز قبل از ورود، آزمایش کووید بدهند و نتیجۀ منفی آن را همراه خود داشته باشند.

 شهروندان کاملاً واکسینه شده کشورهای کره جنوبی و ژاپن که ویزا دارند هم می‌توانند بدون نیاز به قرنطینه وارد کشور استرالیا بشوند.

کلام پایانی

هرساله افراد زیادی برای مهاجرت و سفر به کشور استرالیا اقدام می‌کنند. اگر شما هم چنین تصمیمی دارید با بررسی درست شرایط خود، نوع ویزایی که می‌خواهید برای آن درخواست دهید را مشخص کرده و مدارک خود را برای درخواست آماده کنید.

 

ارزیابی و مشاوره ویزای استرالیا

کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند

جمع‌بندی و سوالات متداول

با ویزای استرالیا به کدام کشورها می‌توان سفر کرد؟

با داشتن ویزای استرالیا فقط می‌توان به کشور استرالیا سفر کرد.

ویزای استرالیا چقدر طول می‌کشد؟

گرفتن ویزای استرالیا با توجه به نوع آن ممکن است از چند روز تا بیش از یک سال طول بکشد.

هزینه ویزای استرالیا چقدر است؟‌

هزینه ویزای استرالیا با توجه به نوع آن از ۱۴۵ دلار استرالیا به بالا است.

مدارک موردنیاز برای ویزای استرالیا چیست؟

برای ویزای استرالیا به مدارکی مانند پاسپورت، عکس، شناسنامه، کارت ملی، فرم درخواست ویزا و... نیاز است.

ویزای ازدواج استرالیا چقدر طول می‌کشد؟

زمان دریافت این ویزا معمولاً بین ۲ تا ۶ ماه است.