در این مطلب قصد داریم که تمام ابهامات در مورد مهاجرت از طریق استارتاپ را رفع کنیم. روش های گوناگونی برای سرمایه‌گذاری در خارج از مرزهای یک کشور وجود دارد که مهاجرت استارتاپی یکی از روش‌هایی است که برای شروع یک ایده تجاری می‌توان از آن استفاده کرد. در این مقاله قصد داریم که توضیحات مفیدی در خصوص شرایط مهاجرت استارتاپی، معرفی بهترین کشورها برای مهاجرت از طریق استارتاپ و مزایای این روش ارائه کنیم.

مهاجرت تحصیلی
مشاوره رایگان

مهاجرت تحصیلی چیست؟

مهاجرت تحصیلی چیست؟

طی سال‌های اخیر، دلایل مختلفی از جمله مسائل سیاسی، اقتصادی موجب شده تا شمار افراد علاقه‌مند به تحصیل در خارج از کشور افزایش چشمگیری داشته باشد. همچنین وجود مراکز پیشرفته و معتبر علمی در برخی از کشورها و شرایط تحصیلی عالی، عامل وسوسه‌انگیزی برای مهاجرت تحصیلی افراد به شمار می‌آید. اما مهاجرت تحصیلی چیست؟ همانطور که از نام آن پیداست، تحصیل در کشوری دیگر به منظور کسب علم است. امروزه بسیاری از محصلین کشورهای مختلف که اغلب دانشجویان هستند، اقدام به مهاجرت تحصیلی به کشورهای دیگر به خصوص کشورهای اروپایی و آمریکایی می‌کنند و در صورتی که واجد شرایط مهاجرت تحصیلی باشند، به آن‌ها ویزای تحصیلی تعلق می‌گیرد.

اگر شما هم قصد تحصیل در یکی از کشورهای خارجی را دارید یا می‌خواهید به ادامه تحصیل بپردازید، می‌توانید درخواست خود را در سفارت کشور مقصد به ثبت برسانید. در صورتی که واجد شرایط مهاجرت تحصیلی باشید، ویزای تحصیلی‌تان نیز صادر خواهد شد. با استفاده از این ویزا قادر خواهید بود که تا زمان به اتمام رسیدن تحصیل‌تان در کشور مقصد بدون هیچگونه مشکلی اقامت داشته باشید. دریافت ویزای تحصیلی یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین روش‌ها برای مهاجرت به سایر کشورهاست. شاید بتوان هزینه‌ی پایین این روش را نسبت به سایر روش‌های مهاجرت و دریافت اقامت، یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلایل محبوبیت آن دانست.

در حال حاضر دانشگاه‌هایی همچون دانشگاه آمریکا، آلمان، ایتالیا، کانادا، انگلستان و ... از لحاظ علمی حرف اول را در سراسر جهان می‌زنند و دانشجویان بسیار زیادی را به خود جذب می‌کنند که این دانشجویان نه تنها از ایران بلکه از سراسر جهان به این دانشگاه‌ها می‌روند. از آنجایی که گرفتن ویزا برای مهاجرت به کشورهای مختلف برای ایرانیان بسیار دشوار و حتی ناممکن شده، مهاجرت تحصیلی یکی از گزینه‌های خوب برای مهاجرت است.

وکیل مهاجرت تحصیلی

به فردی که دارای مدرک حقوق بین‌الملل باشد، وکیل مهاجرت گفته می‌شود. هر یک از وکلای مهاجرت می‌توانند در اموری همچون اخذ انواع ویزای تحصیلی و کاری، ازدواج، تولد فرزند، پذیرش تحصیلی و بالکل مهاجرت به کشوری دیگر، فعالیتی کاملاً تخصصی داشته باشند. یک وکیل مهاجرت، دانش بسیار کامل و جامعی در خصوص قوانین و امور سفارت‌خانه‌های سایر کشورها دارد. به همین دلیل به شما پیشنهاد می‌کنیم که در امور مهاجرتی خود حتماً با یک وکیل مهاجرت مشورت کنید. زیرا مهاجرت کاری بسیار حساس و پُر ریسک محسوب می‌شود.

با توجه به اینکه هر ساله قوانین مهاجرتی کشورها تغییر می‌کند، تجربیات وکیل مهاجرت تحصیلی می‌تواند راهنمای خوبی در مسیر پُر فراز و نشیب مهاجرتی به خصوص در امر تحصیل برای دانشجویان جوان باشد. این وکلا اغلب در مؤسسات مهاجرتی مشغول به فعالیت هستند؛ اما به یاد داشته باشید که هر وکیلی توانایی اینکه وکیل مهاجرت تحصیلی باشد را ندارد. زیرا رشته‌ی حقوق دارای زیرشاخه‌های متعددی است که وکیل مهاجرتی می‌بایست حتماً فارغ‌التحصیل رشته‌ی حقوق بین‌الملل باشد.

شرایط مهاجرت تحصیلی

انتخاب یک برنامه‌ی تحصیلی آکادمیک در خارج از کشور تصمیم بزرگی است، اما فرآیند درخواست فراتر از تصمیم‌گیری برای رفتن است. به عبارتی شما متعهد می‌شوید که برای چند هفته یا بیشتر در کشور دیگری زندگی کنید و گاه بدان معناست که ممکن است جایی که به آن سفر می‌کنید، دور از تمام چیزهایی باشد که برای شما آشناست. به همین دلیل است که قبل از هرگونه تصمیمی برای مهاجرت، می‌بایست تمامی شرایط را به خوبی بسنجید تا بتوانید یک تصمیم آگاهانه بگیرید. برنامه‌های مختلف برای دانشجویان خارج از کشور شرایط متفاوتی خواهد داشت. در سمینارهای بین‌المللی، تجربه‌ی سفر برای دانشجویان فراهم می‌شود اما این کاملاً به تصمیمات اتخاذ شده از سوی هر دانشگاه وابسته. در نهایت این شمائید که با بررسی شرایط موجود باید تصمیم بگیرید که برای شما مهاجرت تحصیلی خوب است یا بد؟

تراز علمی دانشگاه‌ها، شرایط اقتصادی کشور مقصد، هزینه‌های تحصیل و زندگی در آن کشور، احتمال دریافت ویزای تحصیلی، تمکن مالی برای سفر به کشور مقصد و ... از جمله مواردی است که می‌بایست مورد بررسی قرار گیرند. اگرچه یکی از بهترین راه‌ها برای مهاجرت و دریافت اقامت، مهاجرت تحصیلی است اما دریافت ویزا بسته به کشور مقصد می‌تواند به آسانی امکان‌پذیر باشد یا شرایط سخت و دشواری را برایتان ایجاد کند. بنابراین شرایط مهاجرت تحصیلی در وهله‌ی اول نیازمند اخذ پذیرش از مؤسسه یا دانشگاه مورد نظر است. داشتن مدرک زبان، تمکن مالی و اثبات آن از طریق گردش حساب و شرایط سنی مناسب نیز از دیگر شرایط مهاجرت تحصیلی است که بسته به کشور مقصد و نوع دانشگاه متفاوت است.

در مرحله اول تحصیل در خارج از کشور ایران، باید بتوانید از یک دانشگاه در کشور مقصد پذیرش بگیرید و سپس نسبت به مهاجرت تحصیلی اقدام کنید. دانشگاه‌هایی که برای تحصیل انتخاب می‌کنید، به دو صورت هستند که عبارتند از:

  • تحصیل به واسطه‌ی دریافت بورسیه تحصیلی (در این روش فقط هزینه‌های زندگی را می‌پردازید)
  • تحصیل به‌ صورت آزاد (در این روش شما علاوه‌بر هزینه‌های زندگی، هزینه‌های مربوط به تحصیل خود در دانشگاه را نیز باید پرداخت کنید)

مراحل اقدام برای مهاجرت تحصیلی

مراحل اقدام برای مهاجرت تحصیلی

گاهی اوقات امکانات پیشرفته‌ی دانشگاه‌های خارجی و کیفیت آموزشی آن‌ها، افراد را به فکر ادامه‌ی تحصیل در خارج از کشور می‌اندازد. در این زمان است که شرایط ورود به آن دانشگاه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ی فکری افراد متقاضی می‌شود؛ متقاضیانی که نمی‌دانند برای پذیرش دانشگاه چه مراحلی را باید پشت سر بگذارند. مراحل اقدام برای مهاجرت تحصیلی به شرح زیر است:

تکمیل کردن فرم ثبت‌نام

متقاضی می‌تواند چه به صورت حضوری و چه به صورت آنلاین فرم ثبت‌نام را تکمیل نماید. به یاد داشته باشید که برای مراجعه حضوری لازم است از سفارت کشور مورد نظر، وقت قبلی بگیرید.

ارائه و تحویل مدارک به سفارت

نه تنها هر یک از کشورها بلکه هر یک از دانشگاه‌ها نیز لیست متفاوتی را از مدارک مورد نیاز خود به سفارت ارائه می‌دهند. اما برخی از این مدارک در بین آن‌ها ثبت بوده و عبارتند از:

  • پاسپورت (گذرنامه)، شناسنامه و کارت ملی
  • عکس ۴*۳ با پس زمینه سفید
  • گواهی پذیرش تحصیلی
  • مدارک و سوابق تحصیلی
  • اسناد مربوط به اثبات تمکن مالی

هنگام تحویل مدارک به سفارت، علاوه‌بر اصل مدارک، می‌بایست ترجمه رسمی آن‌ها نیز به سفارت تحویل داده شود. سفارت اغلب کشورها نیز جلسه‌ای را برای مصاحبه با متقاضیان این نوع ویزا ترتیب می‌دهند.

مهاجرت تحصیلی در مقطع دبیرستان

مهاجرت تحصیلی در مقطع دبیرستان برای برای افراد ۱۰ الی ۱۵ ساله است. این دوره به طور معمول از لحاظ برنامه‌ی درسی شامل دروسی چون زبان و ادبیات، جبر، شیمی، زیست‌شناسی، هندسه، تاریخ و جغرافیا، فیزیک، هنر، تربیت‌بدنی، موسیقی و یک زبان خارجی است. برای مهاجرت تحصیلی در مقطع دبیرستان الزامی برای ارائه‌ی مدرک زبان نیست.

مهاجرت تحصیلی در مقطع لیسانس

افراد متقاضی برای ورود به مقطع کارشناسی، حتماً می‌بایست به این نکته توجه داشته باشند که قبل از ورود به دوره‌ی اصلی، یک دوره‌ی ۲ تا ۴ ساله معادل پیش‌دانشگاهی را باید بگذرانند و سپس وارد مقطع کارشناسی شوند. طول دوره‌ی مهاجرت تحصیلی در مقطع لیسانس حدود ۳ الی ۴ سال است که دانشجویان بین‌المللی براساس مصاحبه‌ها و مدارک ارسالی خود وارد این مقطع از دانشگاه می‌شوند. شرایط تحصیلی هر دانشگاه در مقطع کارشناسی، متفاوت است. به غیر الزام در یادگیری مهارت‌های زبانی، دانشجویان بین‌المللی می‌توانند به صورت دلخواه رشته‌های مورد نیاز با رشته‌ی انتخابی خود را مورد مطالعه قرار دهند.

مهاجرت تحصیلی در مقطع ارشد

دانشجویانی که به دنبال تحصیل در دوره‌ی تحصیلات تکمیلی یا همان مقطع کارشناسی ارشد هستند، ارزش دانشجوی بین‌المللی بودن را به خوبی می‌دانند. مدت زمان تحصیل در مقطع ارشد ۱ الی ۲ است که دانشجویان متقاضی مهاجرت تحصیلی در مقطع ارشد، می‌بایست مدرک کارشناسی خود را دریافت کرده و قبل از ثبت درخواست خود، اطلاعات دقیق دوره را از دفتر بین‌المللی دانشگاه دریافت و مطالعه کرده باشند.

مهاجرت تحصیلی در مقطع دکترا

مهاجرت تحصیلی در مقطع دکترا، کاری است که تعداد کمتری از افراد مایل به انجام آن هستند. این دوره که معمولاً ۳ الی ۴ سال به طول می‌انجامد در تمامی رشته‌های پزشکی، مدیریت، مهندسی و ... موجود است. در این دوره به طور معمول مبلغی به عنوان حقوق ماهیانه به دانشجو داده می‌شود که می‌تواند رقابت تحصیلی را برای به دست آوردن چنن موقعیتی سخت‌تر کند. در حالت کلی دو روش برای مهاجرت تحصیلی در مقطع دکترا وجود دارد که یک روش همان ثبت درخواست دانشجو و اخذ پذیرش از سوی دانشگاه مقصد است و دیگری پذیرش با بورسیه تحصیلی است. دوه‌های دکترا برای دانشجویان در دو حالت تمام وقت و پاره وقت (همراه با کار حین تحصیل) وجود دارد.

مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان

تحصیل در مؤسسات و دانشگاه‌های خارجی با فهرستی طولانی از پیش نیازهایی همراه است که باید قبل از پذیرش شما انجام شود. یکی از رایج‌ترین و مهم‌ترین نیازها، نمرات آزمون مهارت زبان است. اگرچه مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان امکان‌پذیر است اما در اغلب کشورها ضرورت وجود مدرک زبان انگلیسی به خصوص برای سنین بالای ۱۸ سال وجود دارد. همین امر شرایط را برای مهاجرت متقاضی بدون مدرک زبان سخت می‌کند ولی غیرممکن نیست. دانشگاه‌های خاصی در سراسر جهان وجود دارند که به دانشجویان اجازه می‌دهند بدون مدرک آیلتس یا تافل در خارج از کشور تحصیل کنند.

مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان، فرصت طلایی برای هر کسی است؛ به خصوص زمانی که شما ساکن یکی از کشورهای در حال توسعه یا کشورهای کمتر توسعه یافته باشید. تعداد بسیار زیادی از کشورها نیز برای آن دسته از دانشجویانی که مدرک زبان ندارند اما توانسته‌اند پذیرش مؤسسه یا دانشگاه مورد نظر خود را به دست آورند، یک دوره‌ی زبان اجباری قبل از شروع تحصیل و یا همزمان با سایر کلاس‌ها برای متقاضی در نظر می‌گیرد. هزینه‌‌ی این کلاس‌ها در برخی از کشورها اجباری و به عهده‌ی خود متقاضی است. شما می‌توانید در خارج از کشور بدون داشتن مدارک آیلتس یا تافل در بسیاری از دانشگاه‌های واقع در کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، انگلستان، ایالات متحده آمریکا، ژاپن، نروژ و آلمان تحصیل کنید.

مهاجرت تحصیلی بدون سربازی

مهاجرت کردن بدون داشتن کارت پایان خدمت;یا;در اصطلاح مهاجرت تحصیلی بدون سربازی،;یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که در مهاجرت بوجود می‌آید. مهاجرت تحصیلی برای آن دسته از افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی بدون سربازی دارند، نیازمند رعایت یک سری قوانین‌اند که عبارتند از:

  • متقاضیان می‌بایست هیچگونه غیبتی نداشته و وضعیت تحصیلی‌شان به طور کامل مشخص باشد
  • متقاضیان نباید فارغ‌التحصیل شده باشند و همچنین برگه اعزام بدون غیبت را در اختیار داشته باشند

فرم خروج از کشور را تکمیل کرده و وثیقه‌ی تعیین شده را برای خروج فراهم کرده باشند. این وثیقه شامل موارد زیر می‌باشد:

  • پول نقد: در این روش وثیقه‌ای چند میلیون تومانی به عنوان ضمانت در گرو بانک و حساب دولت باقی می‌ماند. از آنجایی که سازمان نظام وظیفه‌ی کشوری از شما تعهد ۶ ساله می‌خواهد اما بانک تعهد یک ساله می‌دهد، بنابراین شما می‌بایست برگه‌ی تعهد نامه‌ای را امضاء کنید که که هر ساله این ضمانت را تمدید می‌کنید. پس از آنکه تحصیل شما به اتمام رسید و به کشور بازگشتید، تمامی این مبلغ به شما بازگشت داده خواهد شد.
  • ضمانت بانکی: در این حالت شما می‌بایست پول نقد، سفته یا سند نزد بانک گرو بگذارید. البته فراموش نکنید که تمامی بانک‌ها این امکان را برایتان فراهم نمی‌کنند، پس قبل از اقدام حتماً استعلام گرفته و لیستی از بانک‌هایی که این کار را انجام می‌دهند و مورد تأیید هستند تهیه کنید. پس از گذاشتن ضمانت بانکی، برای خروج از کشور می‌بایست نامه‌ی دریافتی را به سازمان نظام وظیفه ارائه دهید.
  • سند ملکی: در این روش می‌بایست سند یک ملک معتبر را در بانک گرو بگذارید. در این شرایط بانک به کمک مأموران شهرداری ملک شما را ارزش‌گذاری کرده و پس از آن، ضمانت‌ نامه‌ای را به شما می‌دهد تا به سازمان نظام وظیفه ارائه دهید.

پس از ارائه ضمانت‌نامه از سوی شما به سازمان نظام وظیفه و بعد از تأیید مدارک و بررسی کامل، سازمان نظام وظیفه آن را به اداره‌ی گذرنامه ارسال می‌کند. شما می‌توانید پس از گذشت مدت زمان یک هفته با مراجعه به اداره‌ی گذرنامه، پاسپورت خود را ارائه کنید تا مُهری در آخرین صفحه‌ی پاسپورت‌تان زده شود که به معنای مجوز خروج از کشور است.

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی

در اینجا لیستی از مدارکی که هنگام درخواست برای تحصیل در خارج از کشور به آن‌ها نیاز خواهید داشت را با یکدیگر بررسی می‌کنیم. درخواست مهاجرت تحصیلی مهمترین مرحله سفر شماست؛ بنابراین برنامه‌ریزی قبلی بسیار مهم است. اینکه از ماه‌ها قبل شروع به کار کنید و از پذیرش در مؤسسه یا دانشگاه مورد نظر خود در کشور مقصد، مطمئن شوید. مدارکی که برای اخذ پذیرش در دانشگاه‌های خارج از کشور به آنها نیاز دارید عبارتند از:

  • فرم درخواست ویزای تحصیلی

    فرم درخواست، مهم‌ترین سندی است که تمام جزئیات شخصی و حرفه‌ای شما را شامل می‌شود. بنابراین باید آن را با دقت و با اطلاعات صحیح پُر کنید و همیشه قبل از ارسال، آن را بررسی کنید.

  • بیانیه‌ی هدف (SOP)

    بیانیه‌ی هدف، مهم‌ترین مؤلفه درخواست شما محسوب می‌شود و بیشتر در مورد سوابق شما، دلیل پیگیری برنامه شما در دانشگاه اعلام شده و اهداف شغلی شما صحبت می‌کند. زمان زیادی را برای نوشتن آن صرف کنید؛ زیرا تنها چیزی است که به درخواست شما کمک می‌کند تا در بین هزاران کاندید برجسته شوید.

  • ریز نمرات تحصیلی

    ریز نمرات تحصیلی، اساساً سوابق تحصیلی شما محسوب می‌شوند و شبیه به یک برگه نمره‌ی تلفیقی مانند است که به راحتی از مؤسسه یا دانشگاه قبلی شما در دسترس است و شامل تمام دروسی است که با نمرات، واحدها و مدرک دریافت کرده‌اید.

  • توصیه‌نامه (LOR)

    LOR یک توصیه‌نامه آکادمیک از اساتید یا مدیران شماست که در مورد مهارت‌ها، دستاوردها، تجربه و کمک به کالج یا سازمان حرفه‌ای شما صحبت می‌کند. این نامه به شورای پذیرش امکان می‌دهد تا نگاهی به زندگی شما داشته باشد و بر این اساس در مورد پذیرش شما تصمیم‌گیری کند. این توصیه‌نامه به نوعی دانشجو بودن شما را نیز به اثبات می‌رساند.

  • رزومه (CV)

    CV یا رزومه، نگاهی جامع از جدول زمانی آکادمیک و حرفه‌ای شما ارائه می‌دهد. مطمئن شوید که در مورد تمام مدارک تحصیلی، گواهینامه‌ها، دوره‌های کارآموزی و تجربه‌ی کاری مرتبط خود، صحبت می‌کنید، اما یادتان نرود که در بیان مطالب زیاده‌روی نکنید. این ایده‌ی خوبی است که پیش‌نویس را توسط مشاور IDP خود اجرا کنید.

  • نمرات آزمون زبان

    همانطور که قبلاً نیز اشاره شد، نمرات شما بر روی شانس شما برای ورود به دانشگاه یا کالج مورد نظر تأثیرگذار است. بنابراین ارسال نمرات آزمون به همراه درخواست الزامی است. اکثر کشورها و مؤسسات از شما نمرات آزمون‌های مهارت زبان انگلیسی مانند آیلتس (سیستم بین‌المللی آزمون زبان انگلیسی) را درخواست می‌کنند تا اطمینان حاصل نمایند که علاوه‌بر توانایی مکالمه، می‌توانید به زبان انگلیسی بخوانید، بنویسید و صحبت کنید. حتی براساس انتخاب کشور و مؤسسه یا دانشگاه انتخابی، ممکن است از شما خواسته شود در آزمون‌های استاندارد عمومی‌تری مانند SAT یا GRE شرکت کنید.

  • انگیزه‌نامه (SOP)

    برخی از دانشگاه‌ها ممکن است از شما بخواهند که مقاله‌ای برای تحصیل در خارج از کشور ارسال کنید تا مطمئن شوند که در مورد برنامه‌های تحصیلی جدی هستید. این مقاله می‌تواند فرصتی عالی برای ایجاد یک تأثیر اولیه بی‌عیب و نقص به مدیریت دانشگاه باشد و نشان دهد که شما آماده و مصمم هستید که دوره مذکور را در مؤسسه یا دانشگاه آن‌ها دنبال کنید.

  • اصل پاسپورت، شناسنامه، کارت ملی و عکس

    داشتن پاسپورتی با اعتبار حداقل شش ماه پس از تاریخ بازگشت برنامه‌ریزی شده ضروری است. در صورتی که پاسپورت ندارید یا در شرف انقضا است، در اسرع وقت برای آن درخواست دهید یا آن را تمدید کنید. حتماً اصل شناسنامه، کارت ملی و نیز دو قطعه عکس ۴*۳ رنگی خود را با پس‌زمینه سفید به همراه داشته باشید.

مدارکی که به آن اشاره شد برای اخذ پذیرش در دانشگاه‌های خارج از کشور بود، اما برای مهاجرت تحصیلی به ویزای تحصیلی هم نیاز دارید که مدارک مورد نیاز برای دریافت آن عبارتند از:

  • پرداخت قسمتی از شهریه‌ی تعیین شده از سوی دانشگاه
  • اصل شناسنامه و کارت ملی والدین (در صورت تأهل شناسنامه همسر همراه سند ازدواج)
  • ارائه مدارک نشان‌‌دهنده تمکن مالی به منظور پرداخت هزینه‌های تحصیل و گذراندن زندگی (شامل نامه‌ای از سوی حامی مالی که بیانگر تقبل هزینه‌های دانشجو باشد، نامه‌ی بانکی، گردش حساب ۳ الی ۶ ماه اخیر، اسناد مربوط به منزل، اجاره‌نامه، اسناد ثبتی شرکتی و ...)
  • صفحات مربوط به مهر ورود و خروج و نیز ویزاهای سابق متقاضی در صورت وجود

برای مهاجرت تحصیلی چه مدارکی باید ترجمه شود؟

تمامی مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی که در بخش قبل به آن اشاره شده از جمله پاسپورت، شناسنامه متقاضی و مدارک هویتی، فرم درخواست ویزای تحصیلی، مدارک نشان‌‌دهنده تمکن مالی به منظور پرداخت هزینه‌های تحصیل و گذراندن زندگی، نامه پذیرش ‌تحصیلی، مدارک پایان تحصیل در تمامی دوره‌‎ها و مقاطع و گواهی‌های مربوطه از جمله مدارک زبان، مدارک و سوابق شغلی در صورت وجود، گواهی پشتیبانی مالی، انگیزه‌نامه، توصیه‌نامه، بیانیه هدف، زندگینامه و ... همه و همه باید به زبان مورد نظر کشور مقصد ترجمه رسمی و سپس برای بررسی ارسال گردند.

بهترین سن مهاجرت تحصیلی

بهترین سن مهاجرت تحصیلی

پاسخ صریح به این سؤال که «بهترین سن مهاجرت تحصیلی چیست؟» غیرممکن است، زیرا کاملاً بستگی قوانین کشوری که برای مهاجرت انتخاب کرده است، دارد. بچه‌ها با یکدیگر متفاوتند، همه می‌توانند آماده‌ی یادگیری در یک مدرسه‌ی خارجی در زمان مناسب باشند. متخصصان توصیه می‌کنند کودکان را در سنین ۱۰ تا ۱۳ سالگی برای تحصیل به خارج از کشور در طبقات متوسط ​​بفرستید، اما این امر با فرهنگ جامعه‌ی ما در تضاد است. مستقل‌ترین آنها را می‌توان امتحان کرد و به دبستان فرستاد، اما توصیه می‌شود که به طور منظم با کودک ملاقات و یا حتی در کنار او زندگی کنید. به عنوان مثال، در انگلستان، والدین اجازه دارند تا ۱۲ سال کامل با کودک زندگی کنند.

محدودیت سنی توصیه شده با ملاحظاتی تعیین می‌شود. در مدارس خارجی، به ویژه اروپایی (در انگلیس، سوئیس و کشورهای دیگر)، کودکان در سنین ۱۱ تا ۱۳ سال از مدرسه راهنمایی به سطح آموزشی بعدی منتقل می‌شوند. بر این اساس، زمان کافی برای یادگیری زبان انگلیسی، انطباق با محیط یادگیری جدید، آمادگی کیفی برای امتحانات را دارند. بنابراین هیچ سن خاصی برای تحصیل در خارج از کشور وجود ندارد. بلکه برنامه‌هایی برای تمام سنین وجود دارد. زمانی که در سنین نوجوانی هستید می توانید در دبیرستان یا مدارس زبان خارج از کشور تحصیل کنید و پس از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان نیز می‌توانید در کالج‌ها و دانشگاه‌های خارج از کشور تحصیل کنید.

مهاجرت تحصیلی در سن بالا

عده‌ای از علاقه‌مندان به مهاجرت تحصیلی، بدون داشتن هیچگونه فاصله‌ی تحصیلی یا نهایتاً با فواصل تحصیلی اندک، دوره‌ی بعدی خود را در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکترا آغاز می‌کنند. اما در این میان افرادی نیز وجود دارند که ممکن است به مهاجرت تحصیلی در سن بالا بپردازند. اینگونه افراد قبل ا انجام هر اقدامی می‌بایست بررسی کنند که آیا کشور مورد نظر برای پذیرش دانشجویان دارای محدودیت سنی است یا خیر؟ زیرا برخی از کشورها برای پذیرش دانشجو، برای مقاطع مختلف محدودیت سنی مشخص کرده‌اند، البته در این میان نیز کشورهایی وجود دارند که هیچگونه محدودیت سنی در نظر نگرفته‌اند. در واقع برخی از کشورها برای پذیرش و اعطای ویزای تحصیلی قوانینی را در رابطه با مهاجرت تحصیلی در سن بالا وضع کرده‌اند که متقاضیان می‌بایست قبل از درخواست برای پذیرش، آن‌ها را مورد توجه قرار دهند.

در بیشتر کشورها، میزان فاصله‌ی تحصیلی قابل قبول، ۲ الی ۵ سال مشخص شده که می‌بایست با ارائه‌ی سوابق کاری یا دلایل مستند، علل این فاصله‌ی تحصیلی را برای متصدیان پذیرش توضیح داد و آن‌ها را توجیه کرد. برخی دیگر از کشورها نیز برای مهاجرت تحصیلی در سن بالا مشکلی نداشته و هیچگونه سخت‌گیری و محدودیتی را اعمال نکرده‌اند. در صورت تمایل برای مهاجرت تحصیلی در سن بالا می‌توانید از مشاورین مؤسسه ما راهنمای‌های لازم را دریافت کنید.

مهاجرت تحصیلی زیر ۱۸ سال

متقاضیان مهاجرت تحصیلی می‌توانند از سن ۳ تا ۱۸ سالگی برای تحصیل در مقاطع دبستان و دبیرستان اقدام کنند. هر چقدر که سن فرد متقاضی کمتر باشد، راحت‌تر می‌تواند پذیرش تحصیل در کشور مورد نظر را دریافت کند. اگر سن افراد برای مهاجرت تحصیلی زیر ۱۸ سال باشد، می‌تواند یکی از والدین را به عنوان حامی در کشور مقصد همراهخود داشته باشد. البته باید این را به خاطر داشته باشید که تنها به یک نفر از والدین ویزای همراه یا همان ویزای گاردین تعلق می‌گیرد. اگر والد دیگر تمایل داشته باشد که با خانواده خود همراه شود می‌تواند نوع دیگری از ویزاها همچون ویزای کاری، تحصیلی و ... را دریافت کند.

برای این دسته از متقاضیان در اغلب کشورها، الزامی برای داشتن مدرک زبان انگلیسی معتبر وجود ندارد. اگر متقاضی بخواهد در دوران دبستان مهاجرت کند، بازه ۶ تا ۸ سالگی و اگر بخواهد در دوران دبیرستان مهاجرت کند، بازه ۱۴ تا ۱۸ سالگی، بهترین دوران برای مهاجرت تحصیلی زیر ۱۸ سال است. به یاد داشته باشید که این بازه‌ها عمومی بوده و زمانی که کشور مقصد را برای مهاجرت انتخاب کردید، حتماً به مجموعه قوانین آن کشور برای مهاجرت تحصیلی مراجعه کرده و اطلاعات و آگاهی لازم را به دست آورید.

مهاجرت تحصیلی بدون شرایط سنی

بسیاری از دانشجویان از سنین جوانی آرزوی تحصیل در خارج از کشور را دارند، اما تعداد کمی هستند که به فکر کسب مدرک بین‌المللی در اواخر دوره‌ی کاری خود هستند. برخی ممکن است دیر شروع کنند یا بخواهند چند سال قبل از شروع تحصیلات عالی کار کنند. بسیاری از دانشجویان به منظور کسب دانش و عده‌ای نیز برای یافتن شغل مناسب می‌خواهند تحصیل کنند. دلیل این امر هر چه که باشد، برای حضور در دانشگاه هیچ وقت دیر نیست. بنابراین، ممکن است بپرسید که آیا محدودیت سنی برای مهاجرت تحصیلی وجود دارد؟

شما در هر سنی قادر خواهید بود که برای تحصیل در هر مقطعی از دانشگاه‌های خارج از کشور اقدام کنید. اگرچه مهاجرت تحصیلی بدون شرایط سنی امکان‌پذیر است اما این شرایط برای تمامی رشته‌های تحصیلی از جمله پزشکی صدق نمی‌کند. حتی اگر این تصور کلیشه‌ای وجود دارد که فقط جوانان می‌توانند در خارج از کشور تحصیل کرده و به آنجا مهاجرت کنند، هیچ چیز نمی‌تواند فراتر از حقیقت باشد. در واقع، در بسیاری از برنامه‌های تحصیل در خارج از کشور برای بزرگسالان ۲۵ تا ۴۰ سال وجود دارد. برخی حتی بزرگ‌تر بوده و ممکن است بچه‌دار نیز شده باشند. بنابراین هیچگونه محدودیت سنی رسمی برای تحصیل در خارج از کشور وجود ندارد.

تنها نکته‌ی حائز اهمیت آن است که سن و وقفه‌ی تحصیلی در فرآیند صدور ویزای تحصیلی بسیار مهم است. اگر سن شما بسیار زیاد باشد و یا از تاریخ دریافت آخرین مدرک تحصیلی‌تان مدت زمان زیادی گذشته باشد، شانس صدور ویزا برایتان کمتر خواهد شد. به همین دلیل است که همواره توصیه می‌کنیم برای تحصیل در خارج برنامه‌ی مشخصی داشته باشید و به موقع برای دریافت پذیرش از دانشگاه مورد نظر و اخذ ویزای تحصیلی ;اقدام کنید.

مهاجرت تحصیلی رایگان

برخی افراد به تحصیل در خارج از کشور علاقه‌مندند اما به دلیل هزینه‌ی بالای شهریه‌ها و افزایش بی‌رویه نرخ دلار و یورو، قادر به مهاجرت تحصیلی نیستند. از این رو از ادامه‌ی تحصیل در کشورهای خارجی منصرف می‌شوند. اما حقیقت ماجرا آن است که امکان مهاجرت تحصیلی رایگان یا با کمترین هزینه برای متقاضیان در خارج از کشور فراهم است. برخی از کشورهای اروپایی برای جذب افراد با استعدادی که به دلیل مشکلات مادی، کشف نشده‌اند، دوره‌هایی را به صورت رایگان و یا با حداقل هزینه‌ها ارائه می‌کند. برخی از کشورهایی که شرایط مهاجرت تحصیلی رایگان را برای متقاضیان خود فراهم می‌کنند، عبارتند از:

  • آلمان

    مهم‌ترین کشور اروپایی است که به دانشجویان بین‌المللی، خدمات آموزشی رایگان اراده می‌دهد. شما می‌توانید بدون در نظر گرفتن ملیت خود، امکان تحصیل رایگان در برخی از دانشگاه‌های دولتی آلمان را داشته باشید.

  • فرانسه

    این کشور نیز به ارائه‌ی خدمات تحصیلی رایگان به دانشجویان بین‌المللی می‌پردازد. شاید همچون آلمان از نظام آموزشی قوی‌ای برخوردار نباشد اما تحصیل در این کشور برایتان بسیار زیبا و خاره‌انگیز خواهد بود. دولت این کشور برای ارائه‌ی دروس به دانشجویان بین‌المللی سعی می‌کند تا دروس را به زبان انگلیسی به دانشجویان اراده کند. تنها در رشته‌ها فنی و مهندسی است که دانشجویان می‌بایست مبلغ اندکی را برای واحدهای عملی بپردازند.

  • کشورهای نوردیک

    نوردیک به تعدادی از کشورهای اروپایی گفته می‌شود که به صورت تقریبی از لحاظ فرهنگی و جغرافیایی شرایط یکسانی دارند و شامل سوئد، فنلاند، دانمارک، ایسلند و نروژ هستند. از آنجایی که این کشورها جزء زیباترین و شادترین کشورها می‌باشند، بالطبع تحصیل رایگان در آن‌ها طرفداران زیادی را دارد. در نروژ همچون آلمان، تحصیل کاملاً رایگان بوده و از دانشجویان شهریه‌ای دریافت نمی‌شود و تنها هزینه خدمات دولت است که حدود ۳۰۰ الی ۶۰۰ کرون نروژ است. در ایسلند نیز تحصیل رایگان بوده و تنها هزینه ثبت‌نام از دانشجویان دریافت می‌شود. اما در سوئد، دانمارک و فنلاند، برای تحصیل دانشجویان بین‌المللی غیر اروپایی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد خدمات تحصیل رایگان ارائه نمی‌شود.

  • اتریش

    این کشور نیز برای دانشجویان اروپایی هیچگونه شهریه‌ی تحصیلی دریافت نمی‌کند و تنها هزینه‌ی ثبت‌نام را اخذ می‌کند که در حدود ۴۰۰ یورو است. برای دانشجویان بین‌المللی هم شرایط مشابهی وجود دارد و تنها تفاوت آن در پرداخت هزینه ثبت‌نام به مبلغی حدود ۸۰۰ یورو است.

  • تایوان

    تایپه یعنی پایتخت تایوان چهاردهمین کشور ارزان دنیاست که در بین دانشجویان بین‌المللی بسیار محبوب است. وجود دانشگاه‌هایی با امتیاز بالای بین‌المللی و همچنین پایین بودن هزینه‌ی زندگی در آن، از جمله مزایای این کشور برای مهاجرت تحصیلی است. شهریه‌ی رشته‌های این دانشگاه به طور میانگین حدود ۳۵۰۰ دلار آمریکا برای یک سال است.

  • آرژانتین

    این کشور خدمات کاملاً رایگانی را برای تحصیل دانشجویان در دانشگاه‌های دولتی ارائه می‌کند و تنها هزینه‌ی بسیار اندکی را هنگام ثبت‌نام از دانشجویان دریافت می‌کند.

  • هند

    یکی دیگر کشورهای ارزان برای تحصیل دانشجویان بین‌المللی است. در این کشور هزینه‌ی زندگی بسیار پایین است. تنها محدودیتی که برای تحصیل در آن وجود دارد، آن است که دانشجویان نمی‌توانند در طول تحصیل خود مشغول به کار شوند.

کشورهای متعدد دیگری نیز همچون لهستان، ایتالیا، یونان، اسپانیا، برزیل، لوگزامبورگ، بلژیک، جمهوری چک و ... هستند که امکان تحصیل رایگان یا با کمترین هزینه در آن‌ها برای دانشجویان امکان‌پذیر است. برای مهاجرت تحصیلی بدون تمکن مالی، متقاضی باید حداقل ۴ الی ۵ سال در رشته خود تحصیل کرده و همزمان به کار مشغول باشد تا بتواند بعد از چند سال برای مهاجرت اقدام کند.

بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی

بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی

از آنجایی که مهاجرت تحصیلی یکی از روش‌های اخذ اقامت در بهترین کشورهای دنیا محسوب می‌شود، انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت بسیار حائز اهمیت است اما متناسب با شرایط فرد متقاضی انتخاب می‌شود.

بهترین مکان‌ها برای تحصیل در اروپا

  • پاریس در کشور فرانسه

    این شهر در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهانی QS به عنوان دومین شهر برتر انتخاب شده است. پاریس مجموعه‌ای از دانشگاه‌های درجه یک را برای انتخاب دارد که ۱۸ مورد از آن‌ها در رتبه‌بندی جهانی QS هستند. معتبرترین آن‌ها عبارتند از ENS که یک مؤسسه معتبر با فرآیند انتخاب بسیار رقابتی برای کسانی است که مایل به تحصیل در آنجا هستند. از آنجایی که پاریس شهری گران برای زندگی است، دانشجویان بین‌المللی با آینده‌نگری لازم را در مورد هزینه‌ها داشته باشند. ENS یک فرآیند گزینش بین‌المللی را اجرا می‌کند که به دانشجویان با استعداد بین‌المللی اجازه می‌دهد تا در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل کنند و هر ماه ۱۰۰۰ یورو کمک هزینه نیز دریافت کنند تا کمک هزینه‌ای برای زندگی‌شان باشد.

  • لندن در کشور انگلیس

    لندن در رتبه‌بندی بهترین شهرها برای دانشجویان بین‌المللی توسط QS جایگاه سوم را به خود اختصاص داده و مانند پاریس و بسیاری از شهرهای دیگر این لیست، شهری گران است. لندن علاوه‌بر دانشگاه‌های درجه یک خود، میزبان بسیاری از منابع علمی ارزشمند دیگر برای دانشجویان است. بسیاری از دانشجویان بین‌المللی از کشورهای مختلف، در دسترس بودن فرهنگ و تاریخ لندن را یکی از جذاب‌ترین جنبه‌های زندگی در آن می‌دانند. با توجه به هزینه‌های بسیار بالای شهریه در دانشگاه‌های لندن، برخی فرصت‌های مالی برای دانشجویان خارج از کشور وجود دارد که یکی از این نمونه‌ها بورسیه‌ای از وزارت توسعه‌ی بین‌المللی است. این جایزه هزینه‌های تحصیل و سایر هزینه‌ها مانند اجاره و بلیط هواپیما را پوشش می‌دهد. بسیاری از دانشگاه‌های لندن بورسیه‌های تحصیلی خود را به دانشجویان بین‌المللی ارائه می‌دهند، بنابراین انجام تحقیقات شما به صرفه است.

بهترین مکان‌ها برای تحصیل در آسیا

  • هنگ کنگ

    برترین دانشگاه هنگ کنگ در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهانی QS براساس منطقه، رتبه‌ی دوم را در آسیا و رتبه‌ی ۲۶ را در جهان دارد. این دانشگاه در دندانپزشکی رتبه‌ی اول را در جهان داشته و میزبان بیش از ۸۰۰۰ دانشجوی بین‌المللی، چه در مقطع کارشناسی و چه در مقطع کارشناسی ارشد است. از دیگر دانشگاه‌های درجه‌ی یک در هنگ کنگ می‌توان به دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ (رتبه ۳۰ در جهان) و دانشگاه سیتی هنگ کنگ اشاره کرد. هر دو دانشگاه به افراد مستعد بورسیه‌ی تحصیلی ارائه می‌دهند که می‌تواند هزینه‌های تحصیلی را به طور کامل یا جزئی پوشش دهند. قیمت‌های اجاره‌ای در منطقه بالاست، اما مواد غذایی در آن در مقایسه با بسیاری از شهرهای بزرگ دیگر در سراسر جهان ارزان‌تر است.

  • سنگاپور

    سنگاپور برای دانشجویان بین‌المللی بهترین کشور است زیرا انگلیسی زبان آموزشی آن‌هاست. بنابراین درب را به روی همه متقاضیانی که انگلیسی زبان مادری آن‌هاست یا انگلیسی را در مدرسه یاد گرفته‌اند، باز می‌کند. سنگاپور دارای دو دانشگاه برجسته‌ی ملی سنگاپور (NUS) و دانشگاه فناوری نانیانگ (NTU) است که در رتبه‌بندی جهانی رتبه‌ی ۱۵ و در آسیا رتبه‌ی یک را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین برای چندین رشته مانند مهندسی عمران و شیمی و در کل مهندسی و فناوری عملکرد بسیار بالایی دارند. سنگاپور نیز یکی از شهرهای گران است اما نسبت به بسیاری از کشورهای جهان مانند انگلیس، ایالات متحده و استرالیا ارزان‌تر است. اگر بودجه کمی دارید، همیشه بورسیه‌هایی وجود دارند که می‌توانید برای آن‌ها درخواست دهید، مانند بورسیه‌ی تحصیلی معتبر «لی‌کنگ‌چیان» در دانشگاه NUS که برای دانشجویان دکترا تا چهار سال هزینه‌های تحصیل را پوشش می‌دهد.

بهترین مکان‌ها برای تحصیل در آمریکای جنوبی

  • سائو پائولو در کشور برزیل

    یکی از بزرگ‌ترین شهرهای آمریکای جنوبی است که دانشگاه‌های معتبر زیادی را در خود جای داده است. USP معتبرترین دانشگاه آن است که بسیار مورد توجه است، به طوری رتبه‌ی اول QS را در رتبه‌بندی دانشگاه‌های آمریکای لاتین دارد. آنچه که تحصیل در USP را جذاب می‌کند دولتی بودن این دانشگاه است، به این معنی که نه از دانشجویان داخلی و نه از دانشجویان بین‌المللی شهریه دریافت نمی‌کند. بیشتر دروس در USP به زبان پرتغالی ارائه می‌شود، بنابراین سطح خوبی از مهارت در زبان مورد نیاز است. با این حال، دانشجویان این فرصت را دارند که در یک دوره فشرده پرتغالی در مرکز آموزش زبان شرکت کنند. این بدان معناست که شرکت در دانشگاه USP یک فرصت عالی برای افزایش مهارت‌ها و قابلیت استخدام است. هزینه‌ی زندگی نسبتاً پایین سائوپائولو، در مقایسه با شهرهای بزرگی در ایالات متحده یا اروپا و همچنین عدم وجود شهریه، به این معنی است که گذراندن یک یا دو ترم در این دانشگاه، تجربه‌ای مقرون به صرفه برای تحصیل در خارج از کشور است.

بهترین مکان‌ها برای تحصیل در آفریقا

  • کیپ تاون در کیپ غربی

    اگر به تحصیل در آفریقا فکر می‌کنید، کیپ تاون شهر خوبی برای انتخاب خواهد بود. این دانشگاه هر ساله به عنوان بهترین دانشگاه آفریقا معرفی می‌شود. ۱۸ درصد از شرکت‌کنندگان در این دانشگاه دانشجویان بین المللی هستند. این دانشجویان توسط دفتر برنامه‌های آکادمیک بین‌المللی دانشگاه پشتیبانی می‌شوند، که برای دانشجویان بین‌المللی متقاضی ورود به دانشگاه مشاوره ارائه می‌دهد و همچنین به اقامت در زندگی در کیپ تاون کمک می‌کند. بورسیه‌ی تحصیلی برای دانشجویان بین‌المللی محدود است، مگر اینکه از یک کشور آفریقایی آمده باشید. اگرچه شهریه‌های نسبتاً گران است، اما بسیار ارزان‌تر از هزینه‌های یک دانشجوی بین‌المللی در یک برنامه‌ی تحصیلی مشابه در ایالات متحده یا انگلیس است.

بهترین مکان‌ها برای تحصیل در استرالیا

  • ملبورن

    دو دانشگاه معتبر ملبورن و موناش که از دانشگاه‌های معتبر گروه هشت استرالیاست، در این شهر گران قیمت واقع شده‌اند. هر دو دانشگاه دارای جمعیت زیادی از دانشجویان بین‌المللی هستند که بیش از یک چهارم کل دانشجویان هر مؤسسه را تشکیل می‌دهند. دانشگاه ملبورن براساس رتبه‌بندی دانشگاه تایمز در رتبه ۳۳ جهان قرار دارد و به عنوان بهترین دانشگاه استرالیا شهرت یافته است. دانشگاه موناش، یکی دیگر از دانشگاه‌های واقع در ملبورن است که شهرت بسیار خوبی برای داروسازی و فارماکولوژی دارد و رتبه دوم جهان را در این رشته توسط QS کسب کرده است. دانشگاه ملبورن و دانشگاه موناش، بورسیه‌هایی را ارائه می‌دهند که برای دانشجویان خارج از کشور آزاد است. به عنوان مثال، موناش بورسیه‌ی تحصیلی بین‌المللی خود را که ۱۰۰۰۰ دلار استرالیا است؛ در سال به دانشجویان بین‌المللی با استعداد، تا چهار سال ارائه می‌کند.

  • سیدنی

    این شهر اغلب به عنوان بهترین شهر استرالیا در مقابل ملبورن قرار می‌گیرد. ملبورن شاید از نظر فرهنگی غنی‌تر باشد اما سیدنی دارای سواحل بهتر و آب و هوای گرم‌تر بوده و بیشتر از ملبورن یک مرکز تجاری است. سیدنی مانند شهر رقیب خود دارای دو دانشگاه نمونه‌ی سیدنی و نیوساوت ولز است که هر دو در بین ۵۰ دانشگاه برتر جهان توسط QS رتبه‌بندی شده‌اند. دانشگاه سیدنی دارای جمعیت بسیار زیادی از دانشجویان بین‌المللی حدود ۱۷۰۰۰ نفر است. جمعیت دانشجویان سیدنی نیز به همان اندازه است و یا شاید کمی بیشتر. این شهر گران‌تر از ملبورن بوده و دارای استانداردهای بسیار بالای زندگی است.

بهترین مکان‌ها برای تحصیل در آمریکای شمالی

  • مونترال

    در حالی که یک شهر نسبتاً کوچک است، اما عنوان بهترین شهر دانشجویی QS را به خود اختصاص داده است. QS این عنوان را به صحنه هنری مونترال، دوستانه بودن، تنوع و مقرون به صرفه بودن آن نسبت می‌دهد. مونترال مطمئناً در بین دانشجویان بین‌المللی محبوب است، به طوری که اتاق بازرگانی شهر ادعا می‌کند که ۳۰۰۰۰ دانشجو از خارج از کشور در این شهر وجود دارند و از این مقدار جمعیت، یک سوم در دانشگاه مک‌گیل تحصیل می‌کنند. مک‌گیل به عنوان دانشگاه شماره یک در کانادا و ۳۲ در جهان توسط QS رتبه‌بندی شده است. دانشجویان بین‌المللی که فقط انگلیسی صحبت می‌کنند، نگران نباشند، زیرا اکثریت جمعیت دو زبانه هستند. یعنی انگلیسی زبان‌ها می‌توانند به راحتی از پس آن برآیند، در حالی که این فرصت را دارند تا مهارت‌های فرانسوی زبان خود را بهبود بخشند. این دانشگاه دارای تعدادی بسته‌ی مالی برای کمک به دانشجویان بین‌المللی در قالب وام و کمک هزینه‌ی تحصیلی است. همچنین بورسیه‌هایی برای دانشجویان بین‌المللی وجود دارد، مانند بورسیه‌های شایستگی برای دانشجویان خارجی. این جایزه به دانشجویان موفق دکتری ۲۵۰۰۰ دلار کانادا در سال و برای حداکثر سه سال تحصیل اعطا می‌شود. این مبلغ با در نظر گرفتن شهریه ۱۴۳۱۰ دلار کانادا در سال برای مدرک دکترا مبلغ بسیار مفیدی است. از نظر هزینه‌های کارشناسی برای دانشجویان بین‌المللی نیز تا حدودی ارزان‌تر از دانشگاه‌های ایالات متحده است. هزینه‌ی تحصیل در مقطع کارشناسی از حدود ۱۶۰۰۰ دلار کانادا شروع می‌شود و بسته به رشته‌ی انتخابی تا حدود ۴۰۰۰۰ دلار کانادا می‌رسد.

  • نیویورک

    شهر نیویورک که برای شرکت‌های جهانی، جویندگان کار و گردشگران مناسب است، جذابیت‌های زیادی برای دانشجویان بین‌المللی نیز دارد. نیویورک به عنوان یک شهر بسیار چند فرهنگی، باعث می‌شود مردم سراسر جهان، احساس کنند که خیلی از خانه دور نیستند. بالاترین رتبه‌ در میان دانشگاه‌های آن مربوط به دانشگاه کلمبیا بوده که در قسمت غربی منهتن واقع شده است. تایمز این دانشگاه را در رتبه‌ی ۱۶ جهان قرار داده است و IIE ادعا می‌کند که این دانشگاه چهارمین مؤسسه آمریکایی با تعداد بسیار زیادی از دانشجویان بین‌المللی است. دانشگاه نیویورک (NYU) یکی دیگر از دانشگاه‌های معتبر شهر نیویورک است که توسط تایمز رتبه ۳۲ را به خود اختصاص داده است. دانشگاه نیویورک به اندازه‌ی کلمبیا در مورد ارائه کمک مالی به دانشجویان بین‌المللی پُر سر و صدا نیست، اما چند بورسیه‌ی تحصیلی وجود دارد که می‌توان برای آنها درخواست داد. به عنوان مثال، دانشجویان با استعداد تحصیلی که مایل به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در امور جهانی هستند، می‌توانند برای بورسیه تحصیلی دو ساله به مبلغ حداقل ۱۰۰۰۰ دلار در سال درخواست دهند. فقط NYU و کلمبیا نیستند که در شهر نیویورک مستقر هستند. همچنین دانشگاه فوردهام، مدرسه جدید، دانشگاه سیتی نیویورک، دانشگاه پیس، دانشگاه یشیوا، دانشگاه راکفلر و بسیاری موسسات آموزش عالی خوب دیگر نیز در این شهر وجود دارد.

پیشنهاد ما به شما این است که اگر قصد مهاجرت تحصیلی به یکی از کشورهای خارجی را دارید، در انتخاب کشور مقصد این موارد را نیز در نظر بگیرید که عبارتند از:

  • کشوری که شرایط آن با روحیات و شرایط شما هم‌خوانی داشته باشد، انتخاب کنید.
  • نسبت به هزینه‌های تحصیلی هر کشور آگاهی پیدا کرده و شرایط خود را در این زمینه بسنجید.
  • دقت کنید که در دانشگاه‌های کشور مقصد، دروس‌ به چه زبانی آموزش داده می‌شوند.
  • به هنگام انتخاب دانشگاه مقصد، به مهارت‌هایی که باید آن را یاد بگیرید، دقت کنید.
  • دانشگاهیرا انتخاب نمایید که با مسلمان بودن و ایرانی بودن شما مشکلی نداشته باشند.
  • اگر قصدتان این است که پس از اتمام تحصیلات، در ایران مشغول به کار شوید، دانشگاهی را انتخاب کنید که مدرک آن مورد تائید وزارت علوم باشد.

مزایای مهاجرت تحصیلی

  • یادگیری یک زبان جدید

    یادگیری یک زبان جدید از همه نظر می‌تواند یک تجربه غنی به شمار آید. زیرا تجارت، حتی برای شرکت‌های کوچک و متوسط، که در حوزه بین‌المللی هستند، حائز اهمیت است. تسلط بر یک زبان خارجی می‌تواند شما را به کاندیدای جذاب‌تری برای یک شغل ایده‌آل و پر سود تبدیل کند. علاوه‌بر مزایای اقتصادی، دانستن یک زبان خارجی رضایت شخصی زیادی را به همراه خواهد داشت، چراکه منابع اطلاعاتی و تجربیات فرهنگی شما را گسترش می‌دهد.

  • سازگاری با یک فرهنگ و محیط جدید

    یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های تحصیل در خارج از کشور یا همان مهاجرت تحصیلی، فراهم شدن محیطی کاملاً متفاوت و قرارگیری در میان دانشجویان بین‌المللی است. همانطور که می‌دانید، جهان به سرعت در حال تغییر است و مردم به طور فزاینده‌ای، چه به انتخاب و چه براساس ضرورت، در حال حرکت‌اند. به واسطه‌ی این روش، حتی افرادی که همیشه در تمام زندگی خود در یک مکان زندگی کرده‌اند، می‌توانند محیط اجتماعی و فرهنگی اطراف خود را در حال تغییر ببینند. از آنجایی که زندگی در یک فرهنگ خارجی، به شما سازگاری با محیط جدید را آموزش می‌دهد؛ اگر می‌خواهید در شغل انتخابی خود موفق باشید، باید با تغییرات و فرهنگ‌های متنوع سازگار شوید.

  • یافتن دوستان جدید

    اینکه کجا به دانشگاه می‌روید، مهم نیست، قطعاً با افراد زیادی آشنا خواهید شد و دوستان جدیدی پیدا خواهید کرد که همگی در موقعیتی مشابه شما هستند. هنگامی که در خارج از کشور تحصیل می‌کنید، فرصتی منحصر به فرد برای دوستی با مردم از انواع فرهنگ‌های مختلف در اختیار خواهید داشت که موجب می‌شود تا با کشورها و آداب و رسوم دیگر نیز آشنا شوید. از یاد نبرید که بسیاری از دوستی‌های مادام‌العمر از زمان تحصیل شروع می‌شود و شما می‌توانید در طول تحصیل با هم زندگی کنید، یاد بگیرید و سفر کنید. همچنین شناخت افراد کشورهای مختلف در سراسر جهان می‌تواند برایتان بسیار مفید باشد؛ به خصوص پس از فارغ‌التحصیلی!

  • سفرهای بین‌المللی

    علاوه‌بر کسب تجربه و آگاهی از فرهنگ کشور مقصد تحصیلی خود، می‌توانید به سایر کشورهای مجاور نیز سفر کنید. بنابراین، تحصیل در خارج از کشور فرصتی منحصر به فرد برای دیدن بیشتر جهان است که خود یک تجربه‌ی آموزشی بسیار ارزشمند به شمار می‌رود. شکی نیست که دیدن سایر نقاط جهان به شدت بر شخصیت و جهان‌بینی شما تأثیر می‌گذارد و به شما کمک می‌کند تا برای زندگی در یک دنیای جهانی آماده شوید.

  • تجربه‌ی زندگی مستقل و توسعه‌ی فردی

    رفتن به خارج از کشور برای تحصیل می‌تواند از بسیاری جهات باعث پیشرفت شخصی شما شود. هیچ جایگزینی برای تجربه‌ی دست اول وجود ندارد و غواصی در یک محیط جدید راهی عالی برای به دست آوردن بینش‌های جدید در مورد خود و رشد در سطح شخصی است. «مهارت‌های نرم» و اعتماد به نفسی که از این طریق ایجاد می‌کنید، بسیار مورد توجه استخدام‌کنندگان بین‌المللی و همچنین هیئت‌های پذیرش تحصیلات تکمیلی هستند و یکی از کلیدهای موفقیت در آینده‌ی شغلی شما به حساب می‌روند. همچنین موجب می‌شود تا شما یک زندگی کاملاً مستقل را تجربه کرده و مطمئن شوید که در آینده می‌توانید زندگی را به خوبی مدیریت کنید.

  • افزایش مهارت‌های نرم یا تجاری

    مهارت‌های نرم یا مهارت‌های افراد در تجارت بسیار مهم‌اند، اما مدارس همیشه بر هوش هیجانی به عنوان بخشی از برنامه‌ی درسی خود تمرکز نمی‌کند. افراد می‌توانند مهارت‌های خود با قرارگیری در معرض فرهنگ‌های دیگر و تلاش برای پیمایش یک سرزمین و فرهنگ ناآشنا تقویت کنند. از آنجایی که مهاجرت تحصیلی باعث ایجاد انعطاف‌پذیری در رویکردهای شما می‌شود، بنابراین طیف وسیعی از گزینه‌های مختلف را برای امتحان کردن در هنگام مواجهه با مشکل در اختیار خواهید داشت.

  • گسترش شبکه‌ی همکاری و بهبود موقعیت شغلی

    مهاجرت تحصیلی، دایره و شبکه‌ی همکاران شما را در آینده گسترش داده و برای شما فرصتی را فراهم می‌کند که بتوانید به موقعیت‌های شغلی در بازارهای مختلف دست پیدا کنید. ارتباطات ایجاد شده بین دانشجویان، اعضای هیئت علمی و سایر افراد می‌تواند کارنامه‌ی فردی و رزومه‌ی شما را تقویت کند. یک شبکه‌ی بین‌المللی قوی و فعال از فارغ‌التحصیلان، یکی از مهم‌ترین چیزهایی است که شما تا مدت‌ها پس از پایان تحصیلات خود، آن را حفظ خواهید کرد. همچنین با دریافت ویزای تحصیلی در برخی از کشورها قادر خواهید بود که به صورت پاره وقت در حین تحصیل فعالیت داشته باشید.

  • آموزش عالی و افزایش میزان آموزش

    این مسأله یکی از اصلی‌ترین دلایلی است که افراد به مهاجرت تحصیلی اقدام می‌کنند. بیشتر افراد عموماً تحصیلات خود را خارج از کشور، در زمینه‌ای دنبال می‌کنند که امکان آن در داخل کشور فراهم نیست یا مراکز آموزشی و مدارک آن‌ها معتبرتر از مدارک داخل کشور است. مطالعه در نقاط مختلف جهان می‌تواند شما را در معرض سبک‌های مختلفی از یادگیری قرار دهد. مهاجرت تحصیلی موجب می‌شود تا دیدگاه جدیدی در مورد نحوه‌ی عملکرد بقیه‌ی جهان به دست آورید. این تجربه‌ی آموزشی قطعاً به شما در صنعت مهمان‌نوازی در آینده کمک خواهد کرد.

  • افزایش کیفیت زندگی

    انسان از بدو تولد تا پایان زندگی همواره به دنبال کشف تجربیات جدید است تا بتواند روند زندگی خود را بهبود بخشد و نه تنها برای خود، بلکه برای خانواده و جامعه مفید باشد. از این رو مهاجرت به یک کشور پیشرفته و مدرن، موجب ارتقای سطح فردی شده و فرد می‌تواند کیفیت بالاتری را در زندگی تجربه کرده و از امکانات به‌روز و مدرن جامعه لذت ببرد.

  • یادگیری ایده‌های جدید

    گذراندن زمان در یک فرهنگ جدید که همه چیز آن خارج از روال روزانه شماست، موجب افزایش خلاقیت‌تان خواهدشد. وقتی همه چیز با آنچه که انتظار دارید متفاوت باشد، دیدگاه جدیدی نسبت به عادت‌ها، باورها و ایده‌های خود به دست می‌آورید. این امر می‌تواند مستقیماً به ایده‌های جدیدی در مورد شغل، پروژه‌های خلاقانه یا بینش‌های شخصی منجر شود و شما را به فرد بهتری تبدیل کند.

معایب مهاجرت تحصیلی

مهاجرت تحصیلی علاوه‌بر جذابیت‌ها و مزایایی که به همراه دارد، قطعاً معایبی را نیز داراست، اما معایب معمولاً بدترین سناریوها هستند که در بیشتر موارد می‌توان به راحتی بر آن‌ها غلبه کرد. بنابراین اجازه ندهید مضرات تحصیل در خارج از کشور شما را از تصمیم گیری مهم زندگی که مزایای زیادی برای شما به همراه دارد، منصرف کند. فقط قبل از شروع به برنامه‌ریزی برای مهاجرت از طریق تحصیل، مطمئن شوید که معایب آن را نیز بررسی کرده و آن‌ها را در نظر گرفته‌اید. این معایب عبارتند از:

  • گوشه‌گیری و در خود فرو رفتن

    پیمایش یک مقصد خارجی، خود به تنهایی می‌تواند تجربه‌ی بسیار ترسناکی برای هر یک از افراد باشد. به خصوص اینکه ممکن است شما تا به حال به تنهایی زندگی نکرده و یا به خارج از کشور خود سفر نکرده باشید. این امر موجب می‌شود که برای اولین بار سطوح خاصی از استقلال را تجربه کنید. از آنجایی که برخی از بدترین علائم شوک فرهنگی (غم و اندوه، اضطراب، احساس انزوا یا بیگانگی) می‌تواند ناشی از درک این باشد که دیگر دوستان و خانواده را در کنار خود ندارید، مهم است که کاملاً برای این انتقال آماده شده باشید.

  • هزینه‌های زیاد تحصیل در خارج از کشور

    هزینه‌های سفر، شهریه، خانه و غذا، کتاب و لوازم، خدمات آب و برق، حمل و نقل محلی و هزینه‌های کلی زندگی می‌تواند به هنگام تحصیل در خارج از کشور افزایش یابد. مؤسسه‌ی بین‌المللی آموزش، متوسط هزینه‌ی تحصیل در خارج از کشور را حدود ۱۸۰۰۰ دلار در هر ترم تخمین می‌زند. این هزینه بسته به مقصد انتخابی و دانشگاه محل تحصیل می‌تواند بسیار متفاوت باشد. همچنین اگر شغل پاره وقت، بورسیه تحصیلی یا کمک مالی داشته باشید، در کاهش میزان هزینه‌های شما مؤثر خواهند بود؛ اما به یاد داشته باشید که در اغلب موارد هزینه‌های تحصیل برای دانشجویان بین‌المللی بالاتر است. به علاوه، ممکن است حتی حق دریافت همان وام‌های دانشجویی کشور خود را نداشته باشید.

  • احتمال عدم انتقال اعتبار شما

    بدترین سناریو این است که یک دانشگاه بین‌المللی در خارج از کشور برای شما دعوتنامه‌ی تحصیلی ارسال می‌کند. شما با خوشحالی قبول می‌کنید و واحدهای تحصیلی متعددی را در طول تحصیل کسب می‌کنید، اما پس از بازگشت متوجه می‌شوید که اعتبارات بین‌المللی شما به کالج یا دانشگاه اصلی شما منتقل نمی‌شود. در این حالت نه تنها مبالغ هنگفتی از پولی را که به سختی به دست آورده‌اید در کلاس‌های بین‌المللی خرج کرده‌اید و در مدرک شما حساب نمی‌شود، بلکه این شکست احتمالی می‌تواند شما را از مسیر فارغ‌التحصیلی به موقع نیز خارج کند. در بیشتر موارد، دانشگاه فعلی شما برنامه‌های تحصیل در خارج از کشور را با واحدهایی که می‌پذیرند ارائه می‌دهد. با این حال، اگر برنامه یا دانشگاه خاصی وجود دارد که می‌خواهید خارج از برنامه‌های از پیش تأیید شده شرکت کنید، دانشگاه شما ممکن است استثنایی ترتیب دهد، اما همیشه اینطور نخواهد بود. خوشبختانه، روش‌هایی وجود دارند که می‌توانید اطمینان حاصل کنید که اعتبارات شما به دانشگاه محل سکونت شما منتقل می‌شود.

  • احتمال عدم پوشش بیمه‌ی درمانی کشور محل سکونت شما در خارج از کشور

    شما هم مانند بسیاری از افراد، ممکن است تصور کنید که بیمه درمانی داخلی همچنان که به خارج از کشور خود سفر می‌کنید، شما را تحت پوشش قرار می‌دهد. اگرچه برخی از طرح‌های بهداشتی داخلی برای آسیب‌های غیرمنتظره یا بیماری‌های رخ داده در خارج از کشور پوشش‌دهی دارند، اما سطوح پوششی می‌تواند بسیار متفاوت باشد. سایر برنامه‌های بهداشتی اصلی کشور، هیچگونه پوشش بین‌المللی ارائه نمی‌کنند، این بدان معناست که شما می‌توانید تنها مسئول هزینه‌های ناشی از درمان پیش‌بینی نشده‌ی پزشکی خود باشید. اکثر مؤسسات و دانشگاه‌های تحصیلی در خارج از کشور، دقیقاً به همین دلیل شرکت‌کنندگان را ملزم به داشتن بیمه‌ی درمانی می‌کنند. در حالی که حتی ممکن است بیمه‌ی درمانی دانشجویی بین‌المللی خود را نیز ارائه دهند. اما به این نکته توجه داشته باشید که این مورد لزوماً تنها گزینه‌ی پیش روی شما نیست. چراکه ممکن است بتوانید در اطراف خود بیمه‌ی بهتری را یافته و خریداری کنید و یا از طرح سلامت دانشجویی بهره ببرید.

  • دوری از خانه و احساس غربت

    تحصیل خارج از خانه و در شهر دیگر می‌تواند به اندازه‌ی کافی سخت باشد، چه برسد به آنکه از کشور خارج شده و به ایالت دیگری سفر کنید. بنابراین در نظر بگیرید که درس خواندن در مکانی که کیلومترها از خانه دور است و در کشوری که با آنچه شما به آن عادت دارید بسیار متفاوت است، چقدر سخت‌تر است. به خصوص که حتی دیگر نمی‌توانید برای تعطیلات آخر هفته در کنار خانواده باشید.

  • دلتنگی اعضای خانواده برای شما

    نه تنها ممکن است شما دلتان برای خانه تنگ شود، بلکه ممکن است والدین و سایر اعضای خانواده‌تان به سختی با دوری شما از خانه سازگار شوند. اما، دور بودن از نظر جغرافیایی به این معنی نیست که نمی‌توانید به طور منظم با آن‌ها در تماس باشید. بلکه می‌توانید در طی روز با آن‌ها به صورت صوتی یا تصویری در ارتباط بوده تا کمی از میزان دلتنگ‌شان کاسته شده و بتوانند با دوری شما کنار بیایند.

  • طولانی شدن زمان سفر

    سفر برای تحصیل در خارج از کشور به طور اجتناب‌ناپذیری زمان‌بر خواهد بود. حتی گاهی چندین پرواز برای رسیدن به مقصد می‌بایست انجام گیرد که در این میان تأخیرها نیز می‌تواند شما را خسته‌تر کند. به عبارتی یک سفر طاقت‌فرسا و زمان‌بر می‌تواند به چیزی تبدیل شود که همیشه از آن واهمه داشتید. با این وجود، می‌توانید سفرتان را با ارسال چمدان خود به مقصد نهایی به واسطه Send My Bag قابل تحمل‌تر کنید. بهتر است فقط هر چیزی را که ممکن است برای سفر به آن نیاز داشته باشید با خود حمل کنید و مابقی وسایل را به محل اقامت خود بفرستید. این بدان معنی است که شما مجبور نیستید با چمدان یا سایر وسایل خود را به زحمت بکشید و با خود حمل کنید. این گزینه به خصوص زمانی که نیاز به تغییر پرواز دارید، بسیار برایتان مفید و کاربردی خواهد بود. Send My Bag چمدان‌ها را در سراسر جهان از مقاصدی ارسال یا به مقاصدی مانند ویتنام، عربستان سعودی، اسپانیا و بسیاری از کشورهای دیگر می‌فرستد.

  • ریسک بالاتر

    گاه ممکن است به اندازه‌ی کافی خوش‌شانس نبوده و رشته‌ی تحصیلی خود را دوست نداشته باشید یا اینکه با برخی مسائل شخصی روبه‌رو شوید و نیاز به بازگشت زودهنگام به خانه داشته باشید. در این حالت زمان، تلاش و پول بسیار بیشتری را نسبت به زمانی که به درس خواندن در کشور خود می‌پرداختید، تلف کرده‌اید.

  • شرایط اقلیمی و وضعیت آب و هوایی کشور مورد نظر

    اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که وضعیت جسمی‌تان روی آب و هوای خیلی سرد حساس است، پیشنهاد ما به شما این است که از رفتن به کشورهای اروپایی و نیز کانادا خودداری کنید. هوای اروپا به خصوص کشورهای سوئد، فرانسه، نروژ و آلمان در نیمه‌ی دوم سال بسیار سرد و دارای بارش برف و باران است و دمای هوا تا ۲۰ درجه نیز کاهش می‌یابد. به دلیل هزینه‌های بالا نیز امکان استفاده زیاد از وسایل گرمایش وجود ندارد و همچون ایران خبری از بخاری‌های گازی نیست بلکه تنها می‌توانید با یک سیستم مرکزی باید اتاق خود را گرم نگه دارید.

  • موانع زبانی و شوک فرهنگی

    ارتباط مؤثر برای موفقیت شما به عنوان دانشجویی که به خارج از کشور مهاجرت کرده، ضروری است. اگر با یک مانع زبانی روبه‌رو هستید، مهم است که سطح تسلط مورد انتظار را بدانید. آیا کلاس‌ها به زبان محلی تدریس می‌شود؟ آیا اساتید از شما انتظار دارند که روان بنویسید و صحبت کنید؟ آیا قادرید با دیگر دانشجویان و افراد محلی ارتباط برقرار کنید؟ در این میان ممکن است حتی با تغییر ناگهانی فرهنگ دچار سردرگمی شوید. همه چیز از غذا و اعمال مذهبی گرفته تا سیستم‌های حمل و نقل و سبک لباس ممکن است با کشور شما متفاوت باشد. متأسفانه، این شوک فرهنگی می‌تواند منجر به احساس سرخوردگی، اضطراب و دلتنگی شود. اگر برای کنار آمدن با این تفاوت‌ها آماده نباشید، حتی در موقعیت‌هایی که پیش پا افتاده‌ترین کارها را انجام می‌دهید، ممکن است دچار استرس شوید.

معیارهای انتخاب مقصد برای مهاجرت تحصیلی

معیارهای انتخاب مقصد برای مهاجرت تحصیلی

اگر به کشوری فکر کنید که می‌خواهید در آن تحصیل کنید، قطعاً می‌توانید یک برنامه تحصیلی در خارج از کشور را پیدا کنید تا به شما کمک کند. گزینه‌های بسیاری پیش روی شما قرار دارند، فقط کافی است قبل از انتخاب کشور مقصد، آنچه را که می‌خواهید و بدنبال کسب آن هستید در نظر بگیرید. در این میان معیارهایی وجود دارند که در انتخاب کشور مقصد برای مهاجرت تحصیلی حائز اهمیت بوده و عبارتند از:

  • زبان کشوری که در آن به تحصیل خواهید پرداخت

    یکی از محبوب‌ترین دلایل تحصیل در خارج از کشور یادگیری یا تمرین یک زبان خارجی است. اگر در حال مطالعه یک زبان خارجی هستید، انتخاب کشوری که بتوانید آن زبان را از طریق قرارگیری در محیط بیاموزید، بسیار سودمند خواهد بود. در این میان، سطح مهارت شما در زبان اهمیتی نخواهد داشت. آزمون تعیین سطح مشخص می‌کند که شما از چه سطحی شروع خواهید کرد.

  • فرهنگ کشوری که در آن به تحصیل خواهید پرداخت

    اگر بهبود مهارت‌های زبان خارجی یکی از اهداف تحصیل در خارج از کشور نیست، ممکن است بخواهید کشوری را در نظر بگیرید که فرهنگ آن به شما نزدیک است. اگر در حال مطالعه‌ی زبان نیستید، گزینه‌ی تحصیل در یک کشور غیر انگلیسی زبان، همچون ترکیه برایتان امکان‌پذیر است. همچنین تمایل به یادگیری تاریخ، سیاست و اقتصاد یک کشور دلیل بزرگی برای انتخاب کشور مقصد برای تحصیل است.

مهاجرت تحصیلی چقدر هزینه دارد؟

یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌های افراد علاقه‌مند به مهاجرت تحصیلی، هزینه‌های زندگی و تحصیل است. زیرا با نوسانات شدید قیمتی براساس برنامه‌های مختلف هر کشور روبه‌رو هستیم و نمی‌توانیم برای مقدار ثابتی را برای هزینه‌ی مهاجرت تحصیلی، در نظر بگیریم. به خصوص اینکه درباره‌ی میانگین هزینه‌ی تحصیل در خارج از کشور، اتفاق نظر مشترکی وجود ندارد. با این وجود، ارقام قابل اعتمادی وجود دارند که می‌توانند کمک‌کننده باشند. براساس بررسی‌های انجام شده توسط مؤسسه آموزشی بین‌المللی، متوسط ​​هزینه‌ی تحصیل در خارج از کشور حدود ۱۸۰۰۰ دلار در هر ترم یا ۳۶۰۰۰ دلار برای هر سال تحصیلی است. سایر شاخص‌ها از این محدوده به عنوان یک شاخص مفید استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، تحصیل در کشور انگلیس معمولاً بین ۸۰۰۰ تا ۲۱۰۰۰ دلار هزینه دارد.

با اضافه کردن عوامل مختلف، هزینه‌ی کلی بسیار کمتر یا بیشتر می‌شود. برای نمونه، تحصیل در یک کشور ارزان قیمت، مانند هند، ممکن است در مجموع تنها چند هزار دلار هزینه داشته باشد، در حالی که تحصیل در یک دانشگاه خصوصی در اروپا، هزاران هزینه در بر خواهد داشت. به همین دلیل مهم است که به طور کامل در مورد عوامل پیرامون سفر فردی خود تحقیق کنید تا برآورد خود را از هزینه‌ها به دست آورید و اجازه ندهید هزینه‌ها شما را متوقف کند. راه‌حل این مشکل ساده است و همانطور که به آن اشاره کردیم، تحقیق و بررسی است.

هزینه‌ی دانشگاه بسته به نوع دانشگاه، دولتی یا خصوصی بودن آن و خدماتی که کشور مقصد ارائه می‌دهد، متفاوت است. شما می‌توانید ضمن مشورت با مؤسسه آموزش مورد نظر، از برنامه‌های آن‌ها برای کمک‌های مالی آگاه شوید. با دریافت این کمک‌‌ها می‌توانید هزینه‌ مهاجرت تحصیلی خود را به ‌مقدار چشمگیری کاهش دهید و یا کشورهایی همچون ترکیه، روسیه، ایتالیا و ... را انتخاب کنید که هزینه‌ی کمتری دارند. در آلمان و اسپانیا نیز امکان تحصیل رایگان فراهم است.

فرآیند مهاجرت تحصیلی چقدر زمان می‌برد؟

اولین و مهم‌ترین سؤالی که در ذهن هر یک از متقاضیان مهاجرت تحصیلی در هنگام ثبت درخواست برای پذیرش تحصیلی از کشورهای مختلف نقش می‌بندد، مدت زمان گرفتن پذیرش تحصیلی از کشور مقصد است. اینکه چقدر زمان خواهد برد تا موفق به مهاجرت تحصیلی به کشور مقصد شوند؟ قطعاً مهم‌ترین موردی که برای کاهش مدت زمان می‌بایست در نظر داشته باشید، این است که برای خود برنامه‌ریزی داشته و طبق آن پیش بروید. به یاد داشته باشید که تمامی مراحل را به درستی و با دقت انجام دهید تا در گرفتن پذیرش وقفه‌ای ایجاد نشود و اتلاف زمان نداشته باشید. از این رو برای به حداقل رساندن بازه‌ی زمانی اخذ پذیرش تحصیلی کشور مقصد، می‌بایست با مراحل اخذ پذیرش آشنایی لازم و کافی را داشته و بدانید که چه مسیری را می‌بایست برای رسیدن به هدف خود طی کنید.

انتخاب یک دانشگاه یا کالج مناسب برای ادامه تحصیل، انتخاب کشور مقصد، برسی شرایط و هزینه‌های تحصیلی و زندگی در کشور مورد نظر، جزء مهم‌ترین مراحلی است که برای دریافت پذیرش تحصیلی یک کشور می‌بایست طی شود و هر یک از متقاضیان می‌بایست برای رسیدن به هدف خود، تمامی این مراحل را با برنامه‌ریزی پشت سر بگذارند. از یاد نبرید که مدت زمان دریافت ویزای تحصیلی نیز عامل تعیین کننده‌‌ای برای مدت زمان پذیرش تحصیلی در یک کشور خارجی است. شما می‌بایست به محض دریافت پذیرش تحصیلی، بلافاصله اقدامات لازم را برای اخذ ویزای تحصیلی آغاز کنید.

مشاوره‌ی رایگان مهاجرت تحصیلی

مشاوره‌ی رایگان مهاجرت تحصیلی

اگر قصد اخذ مهاجرت تحصیلی به یکی از کشورهای خارجی را دارید، کارشناسان و متخصصان ما می‌توانند اطلاعات جامعی برای مهاجرت از طریق تحصیل در اختیارتان قرار دهند. همچنین مشاوره مناسبی برای انجام امور و روند اخذ ویزای تحصیلی به منظور مهاجرت به شما ارائه دهند. فراموش نکنید که قبل از هر چیزی می‌بایست برای کالج یا دانشگاه انتخابی خود درخواست دهید. هم اکنون می‌توانید با ما تماس گرفته و از مشاوره‌ی کارشناسان حرفه‌ای و با سابقه‌ی ما در این زمینه بهره‌مند شوید. متخصصان ما می‌توانند شما را در کل این مسیر همراهی کنند تا از روند خسته‌کننده‌ی آن رهایی یابید.

سخن پایانی

همانطور که می‌دانید امروزه دانشجویان آینده‌گر بسیاری به فکر مهاجرت تحصیلی به کشورهای اروپایی و آمریکایی هستند. در این مطلب در خصوص تمامی مسائل مربوط به مهاجرت تحصیلی با شما صحبت کردیم و به پرسش «مهاجرت تحصیلی چیست» پاسخ دادیم. سپس به بررسی مزایا و معایب مهاجرت تحصیلی، شرایط، مدارک مورد نیاز و هزینه‌های مربوطه پرداختیم.

اگر شما هم قصد مهاجرت تحصیلی از طریق دریافت ویزای تحصیلی را دارید، بهتر است در ابتدا اطلاعات جامعی در این باره کسب کنید و کشورهای گوناگون و علل محبوبیت آن‌ها را مورد بررسی قرار دهید. به خصوص اگر دانشجو هستید بهتر است قبل از هرگونه اقدامی، رشته‌ی تحصیلی و دانشگاه مقصد خود را مشخص کنید. برای آگاهی بیشتر می‌توانید با کارشناسان ما در این زمینه تماس بگیرید. مشاوران و متخصصان ما با داشتن دانش کافی و سابقه‌ی درخشان در زمینه مهاجرت تحصیلی و دریافت ویزا به خصوص در زمینه ویزای تحصیلی، آماده‌ی ارائه‌ی انواع خدمات به شما هستند.

فرم ارزیابی و مشاوره مهاجرت تحصیلی

کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند

جمع‌بندی و سوالات متداول

آیا بدون مدرک زبان می‌توانیم برای مهاجرت تحصیلی اقدام کنیم؟

بله. با اینکه مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان امکان‌پذیر است اما در بیشتر کشورها داشتن مدرک زبان انگلیسی برای سنین بالای ۱۸ سال ضروری است. بخاطر همین موضوع مهاجرت برای افراد متقاضی بدون مدرک زبان سخت می‌شود. بسیاری از دانشگاه‌های واقع در کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، انگلستان، ایالات متحده آمریکا، ژاپن، نروژ و آلمان امکان مهاجرت تحصیلی بدون زبان را برای متقاضیان فراهم کرده‌اند.

مهاجرت تحصیلی بدون کارت پایان خدمت امکان‌پذیر است؟

راهکارهایی وجود دارد که مهاجرت تحصیلی بدون کارت پایان خدمت را امکان‌پذیر می‌کند. برای آن دسته از افرادی که قصد مهاجرت بدون کارت پایان خدمت را دارند، رعایت یک سری قوانین ضروری است که عبارتند از:

  • متقاضیان نباید هیچگونه غیبتی داشته باشند و وضعیت تحصیلی آنها به طور کامل مشخص باشد.
  • متقاضیان نباید فارغ‌التحصیل شده باشند و همچنین برگه اعزام بدون غیبت را در اختیار داشته باشند
  • فرم خروج از کشور را تکمیل کرده و وثیقه‌ی تعیین شده (پول نقد، ضمانت بانکی یا سند ملکی) را برای خروج فراهم کرده باشند.

آیا مهاجرت تحصیلی شرایط سنی خاصی دارد؟

خیر. اما با بالا رفتن سن، شانس شما برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه کاهش می‌یابد. برخی از کشورها همچون آلمان، اتریش، سوئیس شرط سنی را فاکتوری برای پذیرش دانشجو قرار نمی‌دهند.

برای مهاجرت تحصیلی چقدر پول لازم است؟

طبق تحقیقات مؤسسه بین‌المللی آموزش، متوسط ​​هزینه‌ی تحصیل در یک کشور خارجی حدود ۱۸۰۰۰ دلار در هر ترم یا ۳۶۰۰۰ دلار برای هر سال تحصیلی کامل است. سایر شاخص‌ها از این محدوده به عنوان یک شاخص مفید استفاده می‌کنند.