برای مهاجرت به آمریکا روش‌های مختلفی مانند تحصیلی، کاری، ازدواج و سرمایه‌گذاری وجود دارد. آگاهی دقیق از هرکدام از این روش‌ها، تأثیر زیادی بر موفقیت متقاضیان مهاجرت به این کشور دارد.

ایالات متحده، به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد جهان با بیشترین تعداد فرصت، یک مقصد مهاجرتی فوق‌العاده محبوب در جهان به شمار می‌رود. این کشور سالانه میلیون‌ها درخواست مهاجرت به آمریکا برای ویزای مهاجرتی و غیرمهاجرتی را برای نیروهای کار، تجار، سرمایه‌گذاران و اعضای خانواده دریافت می‌کند و از این عدد تعداد قابل‌توجهی می‌توانند ویزا دریافت کنند و وارد این کشور شوند. اگر شما هم قصد مهاجرت به آمریکا را دارید، خواندن این مطلب را به شما توصیه می‌کنیم.

شرایط مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان

مهاجرت به ایالات‌متحده به معنای نقل‌مکان دائم از طریق اخذ گرین کارت این کشور است. با دریافت گرین کارت، افراد می‌توانند بدون نیز به مجوز در آمریکا مشغول کار شوند و در ادامه گرین کارت خود را به‌صورت نامحدود تمدید کنند. دریافت گرین کارت مسیر اخذ شهروندی آمریکا را هموار می‌کند.

همه متقاضیان، واجدشرایط دریافت گرین کارت امریکا نیستند و درخواست برای آن می‌تواند گران‌قیمت و زمان‌بر باشد. به همین دلیل، بسیاری از مردم برای مقاصدی مانند بازدید، کار یا تحصیل در آمریکا از ویزاهای موقت استفاده می‌کنند. این ویزاها را نیز که به ویزای غیرمهاجرتی شهرت دارند می‌توان تمدید کرد. 

بسیاری از افراد که در حال حاضر واجد شرایط ویزای مهاجرت نیستند، قبل از دریافت گرین کارت، برای ویزای موقت (مانند ویزای دانشجویی F-۱ یا J-۱) اقدام می‌کنند.

شرایط دریافت ویزای آمریکا برای ایرانیان کمی دشوارتر از دیگر کشورها است. دلیل این امر نیز نبود سفارتخانه آمریکا در ایران است. به همین دلیل، ایرانیان برای دریافت ویزا باید به سفارتخانه‌های آمریکا در آنکارا، ابوظبی، فرانکفورت و دیگر کشورها مراجعه کنند. 

مهم‌ترین شرایط کلی مهاجرت به آمریکا شامل نداشتن سابقه کیفری و ارتباط با سازمان‌های تروریستی، برخورداری از تمکن مالی و نداشتن بیماری‌های خطرناک است. برای مهاجرت به آمریکا شرط سنی خاصی وجود ندارد.

راه های مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان

روش‌های مختلفی برای مهاجرت ایرانیان به آمریکا وجود دارد؛ برخی از این روش‌ها به ویزاهای مهاجرتی و برخی به ویزاهای غیرمهاجرتی نیاز دارند. ویزاهای مهاجرتی امکان اخذ گرین کارت و اقامت دائم در ایالات‌متحده را فراهم می‌کنند. روش‌هایی مانند کار، سرمایه‌گذاری، ازدواج، ویزای نخبگان و ویزای خانوادگی شامل ویزاهای مهاجرتی هستند.

برخی روش‌ها مانند مهاجرت از طریق تحصیل در زمره ویزای غیرمهاجرتی قرار می‌گیرد. متقاضیان می‌توانند از این طریق وارد آمریکا شوند و با مرور زمان با ایجاد شرایطی، ویزای خود را تغییر دهند.

مهاجرت به آمریکا از طریق کار

اگر می‌خواهید به‌طور دائم در ایالات‌متحده کار و زندگی کنید، باید شرایط درخواست ویزای مهاجرت مبتنی بر اشتغال را در یکی از دسته‌بندی‌های موجود داشته باشید. اگر یک شهروند خارجی بخواهد برای اهداف شغلی وارد ایالات‌متحده شود، باید ویزای کار مناسب را دریافت کند. بیشتر ویزاهای کاری ایالات‌متحده مستلزم داشتن یک پیشنهاد کاری از یک کارفرمای مستقر در این کشور هستند که به‌عنوان حامی ویزا عمل می‌کند.

گرین کارت‌های مبتنی بر اشتغال، به اتباع خارجی اجازه می‌دهند به‌صورت دائم در ایالات‌متحده زندگی و کار کنند. افرادی که تخصص و مهارت دارند، مانند دانشمندان، مهندسان یا متخصصان حوزه درمان، راحت‌تر می‌توانند از طریق کار به آمریکا مهاجرت کنند. 

برای درخواست، متقاضیان باید یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آمریکایی داشته باشند که مایل باشد از درخواست آن‌ها حمایت کند. بیشتر اوقات، کارفرما باید ثابت کند که هیچ نیروی کار واجد شرایط آمریکایی نمی‌تواند در این شغل کار کند. با این‌ حال، استثناهایی نیز هست. دسته‌های مختلفی از گرین کارت‌های مبتنی بر اشتغال وجود دارند که هرکدام فرآیندهای درخواست منحصربه‌فردی دارند. این دسته‌بندی‌ها شامل نیروهای کار اولویت‌دار، متخصصان بسیار ماهر و مهاجران خاص می‌شود. اگرچه دریافت این نوع گرین کارت می‌تواند پیچیده باشد، اما گزینه جذابی برای اقامت دائم در ایالات‌متحده برای متقاضیان واجد شرایط است.

گرین کارت‌های کاری برای اخذ اقامت دائم

افراد می‌توانند با دریافت برخی از گرین کارت‌های کاری که در جدول زیر آمده، اقامت دائم آمریکا را دریافت کنند.

گرین کارت EB-۱ برای نیروهای کار اولویت‌دارشامل افرادی با توانایی‌های ویژه؛ کسانی مانند اساتید، محققان برجسته و مدیران چندملیتی
گرین کارت EB-۲ برای افراد حرفه‌ای با توانایی استثناییشامل افراد با مدارک تحصیلی پیشرفته و توانایی استثنایی در علوم، هنر یا تجارت
گرین کارت EB-۳ برای نیروهای کار ماهر و حرفه‌ایشامل نیروهای کار ماهر، متخصصان و سایر نیروهای کار غیرفصلی یا غیرموقت
گرین کارت EB-۴ برای مهاجران ویژهشامل کارکنان مذهبی، مبلغان و برخی دیگر از مهاجران خاص
گرین کارت EB-۵ برای سرمایه‌گذارانشامل سرمایه‌گذاران خارجی که حداقل سرمایه را در یک شرکت تجاری آمریکایی که شغل ایجاد می‌کند، سرمایه‌گذاری کنند.

ویزاهای کاری زیر به نیروهای کار اجازه می‌دهد به‌طور موقت و بدون اخذ اقامت دائم در ایالات‌متحده کار کنند:

ویزای H-۱Bشامل نیروهای کار خارجی در مشاغل تخصصی با حداقل مدرک کارشناسی و دانش تخصصی
ویزای L-۱برای انتقال‌گیرندگان درون‌شرکتی که برای یک شرکت با دفاتری در آمریکا کار می‌کنند.
ویزا Oبرای افرادی که توانایی‌های ویژه‌ای در علوم، هنر، آموزش، تجارت یا دو و میدانی دارند.
ویزای Pبرای ورزشکاران، هنرمندان و هنرمندانی که برای اجرا به ایالات‌متحده می‌آیند.
ویزای Rبرای کارکنان مذهبی که برای کار در یک سازمان مذهبی غیرانتفاعی به آمریکا می‌آیند.

مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل

به‌عنوان یک دانشجوی بین‌المللی، سفر شما به ایالات‌متحده با انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی آغاز می‌شود. در دانشگاه‌های آمریکا مدرک کاردانی دو سال، کارشناسی سه تا چهار سال، کارشناسی ارشد دو سال و دکترا سه سال یا بیشتر زمان می‌برد. برای تحصیل در آمریکا شما باید ویزای F-۱ دریافت کنید. 

ویزای F-۱ چیست؟

ویزای دانشجویی F-۱ به‌عنوان یک ویزای غیرمهاجرتی به دانشجویان اجازه می‌دهد برای تحصیل در دانشگاه‌های معتبر وارد آمریکا شوند. متقاضیان تنها پس از پذیرش درخواست توسط یک مؤسسه آموزشی معتبر در ایالات متحده می‌توانند برای ویزای F-۱ اقدام کنند.

به‌عنوان یک دانشجو با ویزای F-۱، مدت اقامت شما تا اتمام دوره تحصیلی که در آن ثبت‌نام می‌کنید، خواهد بود. پس از فارغ‌التحصیلی، امکان دارد بتوانید با درخواست برای آموزش عملی اختیاری (OPT) تا حداکثر ۱۲ ماه در آمریکا کار کنید. فارغ‌التحصیلان STEM (علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات)، می‌توانند دو سال دیگر برای کار در زمینه مرتبط درخواست بدهند.

شرایط دریافت ویزای تحصیلی

برای ویزای دانشجویی F-۱ باید شرایط زیر را رعایت کنید:

گواهی‌نامه دانشگاهدانشگاه انتخابی شما باید توسط SEVP تأیید شود.
ثبت‌نام تمام‌وقتتحصیل شما باید به‌صورت تمام‌وقت باشد.
تسلط به زبان انگلیسیباید الزامات زبان انگلیسی موردنظر دانشگاه را رعایت کنید.
بودجه کافیباید بودجه کافی برای تأمین هزینه‌های تحصیل و زندگی در آمریکا را داشته باشید.
پاسپورت معتبرپاسپورت شما باید حداقل ۶ ماه پس از اتمام دوره تحصیل معتبر باشد.
اقامت کشور خودباید در کشور خود اقامت داشته باشید تا پس از اتمام تحصیل به آن بازگردید.

دریافت اقامت پس از اتمام تحصیل در آمریکا

از طریق روش‌های زیر می‌توانید پس از اتمام تحصیل، اقامت آمریکا را دریافت کنید:

۱. اخذ حمایت از طرف کارفرما

اگر در حین تحصیل مشغول به کار شوید، می‌توانید از کارفرما حمایت مالی دریافت کنید. می‌توانید از شرکتی که در آن فعالیت دارید، بخواهید برای شما گرین کارت مبتنی بر اشتغال EB-۲ یا EB-۳ درخواست دهد.

۲. با یک شهروند آمریکایی ازدواج کنید

در صورت ازدواج با یک شهروند آمریکایی می‌توانید گرین کارت دریافت کنید. توجه داشته باشید که باید ثابت کنید رابطه شما مشروع است (نه فقط یک ترفند برای گرفتن اقامت). این فرآیند به‌صورت دقیق ارزیابی می‌شود و می‌تواند شامل مصاحبه، بررسی سوابق و بررسی اسنادی باشد که به خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات‌متحده (USCIS) ارائه می‌دهید.

۳. در قرعه‌کشی گرین کارت برنده شوید

قرعه‌کشی گرین کارت هرساله از اکتبر تا نوامبر برگزار می‌شود. توجه داشته باشید که کشورهای خاصی که در پنج سال گذشته بیش از ۵۰ هزار مهاجر را به ایالات‌متحده فرستاده‌اند، از جمله کانادا، کره جنوبی و مکزیک واجد شرایط نیستند.

۴. توسط یکی از بستگان صاحب کسب‌وکار، حمایت مالی دریافت کنید

اگر بستگانی دارید که در آمریکا صاحب کسب‌وکار هستند، آن‌ها می‌توانند شما را برای دریافت گرین کارت حمایت کنند. با این‌ حال، خویشاوند صاحب کسب‌وکار شما باید ثابت کند که شما به‌دلیل توانایی و صلاحیتتان استخدام شده‌اید. او باید نشان دهد که تلاش زیادی کرده تا یک کاندیدای آمریکایی را استخدام کند، اما نتوانسته‌ فرد موردنظر خود را پیدا کند.

۵. شرکت در خدمت سربازی

به‌طور معمول، شما نمی‌توانید بدون گرین کارت یا مجوز کار به ارتش بپیوندید. با این‌ حال، دو سال پیش از اتمام دانشگاه، حتی بدون گرین کارت، ممکن است واجد شرایط برخی موقعیت‌های پرتقاضا در ارتش باشید. درمورد این امکان با یک استخدام‌کننده نظامی در دانشگاه خود صحبت کنید.

۶. حمایت والدین یا فرزند را دریافت کنید

اگر والدین یا فرزندی زیر ۱۸ سال دارید که در حال حاضر شهروند قانونی آمریکا هستند، آن‌ها می‌توانند از شما برای اخذ گرین کارت حمایت کنند.

مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل

مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه‌گذاری

ویزایی که با سرمایه‌گذاری در آمریکا می‌توان آن را دریافت کرد، ویزای EB-۵ است. در صورتی که متقاضی در پروژه‌های موردتأیید دولت سرمایه‌گذاری کرده باشد، می‌تواند برای گرفتن ویزای EB-۵ اقدام کند. با اخذ این ویزا اجازه اقامت دائم، دسترسی به سیستم آموزشی و حق زندگی، بازنشستگی، کار و تحصیل در آمریکا را به دست می‌آورید. این ویزا شامل اقامت برای افراد تحت تکفل (مانند همسر و فرزندان تحت تکفل زیر ۲۱ سال) نیز می‌شود.

هزینه سرمایه‌گذاری در کشور آمریکا

اگر قصد دارید اقامت دائم آمریکا از طریق سرمایه‌گذاری را به دست آورید، می‌توانید با راه‌اندازی یا خرید یک کسب‌وکار، گرین کارت آمریکا را دریافت کنید. برای اخذ ویزای EB-۵ باید مبلغ یک میلیون و ۵۰ هزار دلار یا حداقل ۸۰۰ هزار دلار در آمریکا سرمایه‌گذاری کنید. سرمایه‌گذاری با مبلغ ۸۰۰ هزار دلار در مناطق روستایی یا مناطقی با نرخ بیکاری بالا که به‌عنوان مناطق اشتغال هدفمند شناخته می‌شوند، مجاز است. در ازای آن، دولت ایالات‌متحده به سرمایه‌گذار گرین کارت می‌دهد. دولت در هر سال، ۱۰ هزار مورد ویزای EB-۵ اعطا می‌کند.

شرایط لازم برای سرمایه‌گذاری در کشور آمریکا

گرین کارت سرمایه‌گذار با وجود برخورداری از مزایای بسیار، الزاماتی را نیز برای دریافت‌کننده ایجاد می‌کند. متقاضیان این ویزا باید اسناد گسترده‌ای ارائه دهند. برای واجد شرایط بودن ویزای EB-۵، موارد زیر الزامی هستند:

  • سرمایه‌گذاری یک میلیون و ۵۰ هزار دلاری (یا ۸۰۰ هزار دلار در مناطق شغلی هدفمند)
  • ارائه طرح تجاری که توضیح دهد اقتصاد آمریکا چگونه از سرمایه‌گذاری شما سود می‌برد.
  • ایجاد یا حفظ حداقل ۱۰ شغل تمام‌وقت برای کارکنان آمریکایی
  • سرمایه‌گذاری در یک کسب‌وکار جدید، خریداری یا بازسازی یک کسب‌وکار 
  • داشتن نقش مؤثر در شرکت خود 
  • اثبات قانونی بودن سرمایه  

مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری گرین‌ کارت (کارت‌ سبز)

گرین کارت، که توسط خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات‌متحده USCIS صادر می‌شود، به شما امکان می‌دهد به‌طور دائم در ایالات‌متحده زندگی و کار کنید. چندین راه برای دریافت گرین کارت وجود دارد؛ از جمله از طریق خانواده، کار، سرمایه‌گذاری یا پناهندگی. با این‌ حال همه واجد شرایط دریافت گرین کارت نیستند. اگر واجد شرایط نیستید یا اگر می‌خواهید در حین انتظار شانس خود را امتحان کنید، برنامه ویزای مهاجرت تنوع (DV) که معمولاً به‌عنوان قرعه‌کشی لاتاری گرین کارت شناخته می‌شود، ممکن است برای شما مناسب باشد.

برنامه DV سالانه ۵۰ هزار ویزای مهاجرتی را بر اساس نتایج لاتاری صادر می‌کند. ویزاها بین کشورهایی تقسیم می‌شوند که از نظر تاریخی، نرخ مهاجرت پایینی به ایالات‌متحده دارند.

زمان ثبت‌نام لاتاری

دوره ثبت‌نام آنلاین برنامه DV بین اوایل اکتبر و نوامبر است. پس از باز شدن سایت باید هرچه زودتر ثبت‌نام کنید. اگر تا اواخر دوره صبر کنید، ممکن است به‌دلیل ترافیک سنگین، نتوانید به‌راحتی در وب‌سایت ثبت‌نام کنید. ورودی‌هایی که تأخیر داشته باشند، پذیرفته نمی‌شوند.

مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج

ازدواج با یک شهروند آمریکایی، به‌طور خودکار حقوق مهاجرت یا تابعیت ایالات‌متحده را به همسران غیرآمریکایی اعطا نمی‌کند.

به‌عنوان یک همسر غیرآمریکایی، باید برای دریافت گرین کارت و اقامت دائم درخواست دهید. همسران به‌عنوان بستگان نزدیک شناخته می‌شوند و هیچ سقف سالانه‌ای برای تعداد گرین کارت‌های صادرشده برای این افراد وجود ندارد. اگر در خارج از ایالات‌متحده اقامت دارید، درخواست شما باید به خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات‌متحده ارسال شود. حتی زمانی که برنامه در حال بررسی است، می‌توانید به‌عنوان توریست وارد ایالات‌متحده شوید.

چالش متقاضیان گرین کارت ازدواج این است که روند درخواست می‌تواند طولانی شود و متقاضیان ماه‌ها و در بسیاری از موارد، سال‌ها منتظر نتیجه بمانند.

مهاجرت به آمریکا از طریق ویزای نخبگان

ویزای EB۱ جزء ویزاهای مهاجرت مبتنی بر اشتغال محسوب می‌شود. EB۱ این فرصت را به افرادی که دستاوردهای علمی یا شغلی فوق‌العاده‌ای دارند، می‌دهد که به‌صورت دائم به ایالات‌متحده مهاجرت کنند.

فردی که بتواند صلاحیت خود را ثابت کند، می‌تواند با دریافت این ویزا در آمریکا زندگی و کار کند و در آینده برای شهروندی آمریکا درخواست دهد. به‌طور کلی، زمان پردازش دولتی برای ویزای EB۱ حدود هشت ماه است. درخواست ثبت اقامت دائم یا تنظیم وضعیت می‌تواند از ۶ تا ۱۲ ماه طول بکشد.

بر اساس توانایی متقاضیان، ویزای EB۱ به سه دسته زیر تقسیم شده است:

  • افرادی با توانایی‌های ویژه در هنر، علم، آموزش، ورزش و تجارت. دستاوردهای این افراد باید به‌صورت گسترده یا بین‌المللی به‌ رسمیت شناخته شده باشند. این افراد برای دریافت ویزای EB۱ به پیشنهاد کار نیاز ندارند.
  • اساتید و پژوهشگران برجسته‌ای که در جهان به رسمیت شناخته شده‌اند. این افراد باید دست‌کم از سه سال تجربه در زمینه پژوهش یا تدریس برخوردار باشند و همچنین باید اثبات کنند که برای یک فرصت تحقیقاتی یا تدریس در دانشگاه به آمریکا می‌آیند.
  • مدیران یا مدیران چندملیتی که حداقل یک سال از سه سال گذشته را در شعبه بین‌المللی یک شرکت آمریکایی کار کرده باشند. 

مهاجرت به آمریکا از طریق ویزای خانوادگی

ویزای F۴ دسته‌ای از ویزاهای مهاجرتی ایالات‌متحده به نام ویزای ترجیحی خانواده است. این ویزاها به ساکنان دائمی قانونی ایالات‌متحده اجازه می‌دهند اعضای خانواده خود را شهروند کشور آمریکا کنند. اعضای خانواده شامل همسر و فرزندان مجرد و در صورت لزوم، برادران و خواهران می‌شود.

برای دریافت ویزای F۴، شهروند ایالات‌متحده باید حداقل ۲۱ سال سن داشته باشد و واجد شرایط آوردن خواهر و برادر خود به ایالات‌متحده باشد. سقف ویزای F۴ در سال ۶۵ هزار ویزا است. به همین دلیل، تعداد درخواست‌هایی که توسط دولت ایالات‌متحده پذیرفته و پردازش می‌شوند، محدود است.

شرایط ویزای F۴ چیست؟

تنها شرط لازم برای ویزای F۴ این است که یک خواهر، برادر یا همسر در آمریکا داشته باشید که شهروند این کشور باشد. اگر متأهل و دارای فرزند باشید، آن‌ها نیز واجد شرایط ویزای F۴ خواهند بود.

مدارک لازم برای مهاجرت به آمریکا

مهم‌ترین مدارک برای مهاجرت به آمریکا عبارت‌اند از:

  • پاسپورت معتبر
  • ترجمه تأییدشده کلیه گواهی‌ها، مدارک تحصیلی و اعتبارنامه‌ها
  • ترجمه معتبر شناسنامه، گواهی ازدواج، طلاق، گواهی فوت، حکم حضانت و اسناد مشابه
  • گواهی‌نامه رانندگی بین‌المللی
  •  مدارک حساب‌های بانکی (با ترجمه انگلیسی)
  • ترجمه اسناد مالی بااهمیت (مثل اعلامیه‌های ارزیابی مالیات)
  • ترجمه بیمه‌نامه‌ها (به‌عنوان‌ مثال، بیمه عمر به‌عنوان اثبات امنیت مالی)
  • گواهی واکسیناسیون
  • ترجمه سوابق پزشکی و نامه‌های پزشک (به‌عنوان‌ مثال، زمانی که دارو نیاز است.)

هزینه مهاجرت به آمریکا

هزینه‌های مهاجرت به ایالات‌متحده آمریکا بر اساس روشی که هر فرد از طریق آن اقدام می‌کند، می‌تواند متفاوت باشد. وقتی برای USCIS درخواست می‌دهید، هزینه‌های مختلفی در این فرآیند وجود دارد. هزینه تشکیل پرونده به فرم درخواست اقامت بستگی دارد. درخواست وضعیت غیرمهاجر معمولاً ساده‌تر از درخواست مهاجر است.

هزینه درخواست گرین کارت 

هزینه ثبت‌نام دولت برای دریافت گرین کارت خانوادگی ۱۷۶۰ دلار برای متقاضی ساکن در ایالات‌متحده و ۱۲۰۰ دلار برای متقاضی ساکن خارج از ایالات‌متحده است. این رقم شامل هزینه معمول برای معاینه پزشکی نمی‌شود.

نمودار زیر هزینه‌هایی را که باید مستقیماً به دولت بپردازید، نشان می‌دهد.

نوع هزینهبرای متقاضی که در آمریکا زندگی می‌کندبرای متقاضی که خارج از آمریکا زندگی می‌کند
فرم حمایت خانواده (I-۱۳۰)۵۳۵ دلار۵۳۵ دلار
فرم درخواست گرین کارت (I-۴۸۵)۱۱۴۰ دلار-
فرم حمایت مالی (I-۸۶۴)-۱۲۰ دلار
فرم درخواست مجوز کار (I-۷۶۵)--
فرم درخواست مجوز سفر (I-۱۳۱)--
بیومتریک (اثر انگشت و عکس)۸۵ دلار-
پردازش وزارت امور خارجه-۳۲۵ دلار
هزینه مهاجرت USCIS-۲۲۰ دلار
معاینه پزشکیمتغیر استمتغیر است
مجموع۱۷۶۰ دلار۱۲۰۰ دلار

معمول‌ترین هزینه برای معاینه پزشکی حدود ۲۰۰ دلار است، اما این مبلغ بسته به ارائه خدمات، می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی متفاوت باشد. متقاضیان قیمت‌هایی را از ۱۰۰ تا ۵۰۰ دلار گزارش کرده‌اند.

سایر هزینه‌ها

علاوه بر هزینه‌های مستقیم دولتی و هزینه معاینه پزشکی، هزینه‌های دیگری نیز وجود دارند که باید در نظر داشته باشید:

هزینه واکسیناسیون

گاهی لازم است پیش از اخذ گزارش معاینه پزشکی کامل، متقاضیان واکسیناسیون خود را به‌روز کنند. هزینه‌های واکسیناسیون نیز مانند هزینه‌های معاینه پزشکی، متغیر هستند.

هزینه خدمات ترجمه

در صورتی که در بسته درخواست گرین کارت، مدرکی به زبانی غیر از انگلیسی باشد، باید ترجمه تأییدشده آن مدرک را نیز ارائه دهید. هزینه‌ این خدمات با توجه به حجم مدارک و نوع آن‌ها، متفاوت خواهد بود. برای نمونه، ترجمه تأییدشده گواهی تولد یک صفحه‌ای بین ۲۰ تا ۴۰ دلار است.

هزینه مدارک

در فرآیند درخواست گرین کارت، باید کپی دیجیتال یا فتوکپی مدارک مهمی مثل پاسپورت، شناسنامه و گواهی ازدواج را بفرستید. علاوه بر این، در هنگام شرکت در مصاحبه نهایی گرین کارت باید نسخه اصلی را نیز به‌همراه داشته باشید. عموماً سازمان‌های دولتی برای صدور برخی اسناد رسمی هزینه‌ای دریافت می‌کنند.

هزینه‌های عکاسی حرفه‌ای

برای تأیید هویت و بررسی پیشینه، دولت ایالات‌متحده از شما می‌خواهد دو عکس تازه گرفته‌شده دو اینچ در دو اینچ ارسال کنید که قیمت آن‌ها بسته به ارائه‌دهنده خدمات، متفاوت است. اگرچه خودتان می‌توانید این عکس را تهیه کنید اما توصیه می‌شود عکس‌ها را به‌صورت حرفه‌ای در عکاسی تهیه کنید.

هزینه‌های سفر

شما برای شرکت در قرار ملاقات بیومتریک، مصاحبه گرین کارت و معاینه پزشکی باید هزینه‌ای را صرف سفر خود کنید. دولت ایالات‌متحده هزینه‌ این سفرها را به شما برنمی‌گرداند.

هزینه‌های حمل‌و‌نقل

در مراحل مختلف فرآیند درخواست گرین کارت، باید هزینه پست و ارسال درخواست و مدارک پشتیبانی خود را پرداخت کنید.

مدت زمان فرایند مهاجرت به آمریکا

زمان پردازش درخواست مهاجرت به آمریکا بین سه ماه تا چهار یا پنج سال است و این تفاوت بر اساس نوع گزینه مهاجرتی که درخواست می‌کنید، لحاظ می‌شود.

  • زمان‌ رسیدگی به درخواست خانواده‌ می‌تواند از ۸ ماه تا ۳۰ ماه طول بکشد. این موضوع به عواملی مانند کشور مبدا متقاضی و تعداد درخواست‌های معوقه در زمان ارسال بستگی دارد.
  • زمان پردازش ویزای استخدامی، مانند H-۱B، می‌تواند بین ۴ ماه تا ۹ ماه طول بکشد.
  • زمان پردازش قرعه‌کشی گرین کارت معمولاً حدود ۸ ماه است؛ یعنی به متقاضیان موفق در آن بازه زمانی اطلاع‌رسانی می‌شود.

موارد فوق صرفاً تخمین کلی هستند. زمان انتظار شخصی شما به نوع فرآیند مهاجرت، نوع ویزا، کشور مبدا و حجم کاری USCIS در آن زمان بستگی دارد.

مدت زمان فرایند مهاجرت به آمریکا

مزایا و معایب مهاجرت به آمریکا

استاندارد بالای زندگی در آمریکا، باعث می‌شود افراد زیادی به فکر مهاجرت به این کشور بیفتند. با این‌ حال، ورود به ایالات‌متحده بدون چالش نیست. مسائلی مانند سیستم مراقبت‌های درمانی، هزینه‌های بالای زندگی و شرایط منظم و قوانین کشور آمریکا می‌توانند برای برخی از مهاجران چالش‌برانگیز باشند. در ادامه نخست مزایا و بعد از آن معایب مهاجرت به آمریکا را بررسی می‌کنیم.

مزایای مهاجرت به آمریکا

برخی از مزایای زندگی در آمریکا عبارت‌اند از:

طبیعت زیبا و متنوع

در آمریکا تنوع طبیعی فوق‌العاده‌ای وجود دارد؛ از بیابان‌های بی‌پایان گرفته تا دریاچه‌های خیره‌کننده و کوه‌های سر به فلک کشیده. این یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های زندگی در ایالات‌متحده است.

آب‌وهوای متنوع

به‌دلیل وجود آب‌و‌هوای بسیار متنوع در ایالات‌متحده، انتخاب‌های زیادی برای زندگی وجود دارد. از آب‌و‌هوای سرد گرفته تا مرطوب و خشک، می‌توانید آ‌ب‌و‌هوایی را انتخاب کنید که با آن راحت‌تر هستید.

سیستم ترافیک هوایی عالی

سفر با هواپیما در آمریکا بسیار آسان است. در اکثر شهرهای این کشور، حتی شهرهای نسبتاً کوچک، فرودگاه وجود دارد. پرواز داخلی آسان است و می‌توانید تقریباً در عرض چند ساعت به هر مقصدی در ایالات‌متحده برسید. همچنین بلیت هواپیما در ایالات‌متحده نسبت به کشوری مانند کانادا، ارزان‌تر است.

قدرت اقتصادی

متوسط درآمد خانوار آمریکایی حدود ۷۰ هزار و ۷۸۴ دلار است. این کشور از نظر میانگین درآمد خانوار، در میان ۱۰ کشور برتر در جهان قرار دارد. نتیجه برخورداری از اقتصاد قدرتمند، داشتن یک ارز قوی و پایین آمدن احتمال خطر فجایع اقتصادی است.

خانه‌های بزرگ و مقرون‌به‌صرفه

از دیگر مزایای زندگی در آمریکا، وجود خانه‌های بزرگ و به‌صرفه است. ایالات‌متحده از نظر اندازه متوسط خانه در رتبه دوم جهانی قرار دارد. به‌دلیل اینکه ایالات‌متحده مشکل کمبود زمین ساختمانی ندارد، خانه‌های آن به‌طور متوسط بزرگ‌تر از هر جای دیگری در جهان هستند. خانه‌های بزرگ، فضای داخلی مجلل و حیاط‌های دل‌باز کیفیت زندگی در آمریکا را بالا می‌برند.

امنیت نسبی

با اینکه نظام سیاسی در آمریکا ایده‌آل نیست اما این کشور در معرض خطر جنگ داخلی هم قرار ندارد. این بدان معنا است که در حال حاضر هیچ جنگ داخلی در آمریکا جریان ندارد. هرچند البته خشونت با اسلحه، جنایات مربوط به مواد مخدر و خشونت جنسی علیه زنان متأسفانه به‌ویژه در شهرهای بزرگ رایج هستند.

مردم صمیمی و برونگرا

مردم آمریکا ذاتاً بسیار گرم و صمیمی هستند و این مزیت بزرگی برای زندگی در ایالات‌متحده است. نه‌تنها دوست‌یابی در این کشور در قیاس با سایر کشورها بسیار آسان‌تر است، بلکه گرفتن کمک و مشاوره نیز چندان سخت نیست. رستوران‌های آمریکایی برخی از بهترین خدمات را در جهان دارند که غذا خوردن در خارج از خانه را لذت‌بخش می‌کند.

استانداردهای بالای تحصیلی

بهترین مؤسسات آموزشی در جهان، در آمریکا فعالیت می‌کنند. هاروارد، ییل و MIT از جمله دانشگاه‌های بزرگ آمریکایی هستند که متقاضیان زیادی از سراسر جهان دارند.

نه‌تنها آموزش در این کشور کیفیت بالایی دارد، بلکه شبکه اجتماعی که در حین تحصیل ایجاد می‌کنید، می‌تواند شما را برای زندگی آینده آماده کند.

تنوع

ایالات‌متحده بیش از هر کشور دیگری در جهان مهاجر دارد. این باعث ایجاد جمعیت بسیار متنوع و ترکیبی زیبا از فرهنگ‌ها، زبان‌ها و غذاهای مختلف در این کشور شده است.

بهترین مراقبت‌های درمانی در جهان

خوشبختانه سیستم مراقبت‌های درمانی ایالات‌متحده یکی از بهترین‌ها در جهان است. بسیاری از بهترین پزشکان و محققان در جهان مقیم ایالات‌متحده هستند. همچنین برخی از پیشرفته‌ترین امکانات مراقبت‌های درمانی را در این کشور می‌توان یافت.

مزایای مهاجرت به آمریکا

معایب مهاجرت به آمریکا

با اینکه بسیاری از مردم جهان آرزوی مهاجرت به ایالات‌متحده را دارند، اما زندگی در این کشور معایبی نیز دارد. معایب مهاجرت به آمریکا عبارت‌اند از:

هزینه بالای زندگی

هزینه بالای زندگی یکی از بزرگ‌ترین معایب زندگی در ایالات‌متحده است. برای بسیاری از مردم، کسب درآمد مناسب دشوار است. علاوه بر این، زندگی در شهرهای پرهزینه مانند نیویورک یا سانفرانسیسکو پس‌انداز را تقریباً غیرممکن می‌کند. حتی پس‌انداز در شهری کم‌هزینه هم ممکن است دشوار باشد.

مردم پول زیادی را صرف غذا، اجاره مسکن، خدمات آب و برق، حمل‌و‌نقل و حتی سرگرمی ‌می‌کنند. میانگین هزینه‌ ماهانه هر خانواده در ایالات‌متحده آمریکا ۵۱۱۱ دلار است. البته هزینه زندگی از مکانی به مکان دیگر، متفاوت است.

سیستم حمل‌ونقل عمومی ضعیف

یکی از نکات منفی آمریکا، سیستم حمل‌و‌نقل عمومی است. در خارج از شهرهای بزرگ، حمل‌و‌نقل عمومی چندان توسعه‌یافته نیست. آمریکا با این ایده ساخته شده است که همه به ماشین شخصی دسترسی داشته باشند، بنابراین سیستم بزرگراهی در وضعیتی عالی قرار دارد و از آن طرف حمل‌ونقل عمومی چندان کارآمد نیست.

فضای سیاسی ناپایدار

آمریکا یک سیستم سیاسی دو حزبی دارد که باعث شده شکاف سیاسی گسترده‌ای بین هواداران آن به وجود بیاید. این یکی از بزرگ‌ترین معایب زندگی در ایالات‌متحده است. همچنین نظام حقوقی آمریکا اعتماد و امنیت را القا نمی‌کند. با دادن اختیار به رئیس‌جمهور برای انتخاب و انتصاب قضات دیوان عالی، نظام حقوقی از نفوذ سیاسی در امان نیست.

خشونت با اسلحه

خشونت با اسلحه نقطه‌ضعف بزرگ زندگی در ایالات‌متحده است. سالانه افراد زیادی بر اثر جراحات ناشی از اسلحه در این کشور جان خود را از دست می‌دهند. در مقایسه با اکثر کشورهای توسعه‌یافته دیگر، ایالات‌متحده درمورد خشونت با اسلحه بسیار ضعیف عمل می‌کند.

متأسفانه مقررات اسلحه در ایالات‌متحده سخت‌گیرانه نیست و با اینکه همواره بر سر این موضوع مناقشات زیادی وجود داشته، اما فرهنگ فعلی در آنجا نیز به احتمال زیاد اجازه تغییر در این مقررات را نمی‌دهد. 

فرهنگ شرکتی و نابرابری درآمد

بسیاری از مشاغل در آمریکا نیازمند ساعات کاری طولانی با دستمزد بسیار کم هستند. اتحادیه‌ها موضع محکمی ندارند و حمایت خوبی از نیروی کار وجود ندارد.

دستمزدهای پایین به نابرابری بیشتر در درآمد منجر می‌شود. درآمد افراد پردرآمد در آمریکا به‌طور متوسط ۱۳ برابر بیشتر از کارگران سطح پایین است. حداقل دستمزد در آمریکا ۷/۲۵ دلار در ساعت است.

آموزش گران‌قیمت

تحصیل در آمریکا پرهزینه است. قیمت آموزش عالی در کالج‌ها و دانشگاه‌ها، دانشجویان را مجبور می‌کند قبل از شروع اولین کار، خود را در بدهی غرق کنند.

نژادپرستی

نژادپرستی همیشه یک مشکل بزرگ در آمریکا بوده و هست. رفتار بد با مردم آمریکای جنوبی و بومیان، نمونه‌هایی از این مشکل‌اند. حدود ۶۴ درصد از آمریکایی‌ها نژادپرستی را یکی از عیوب بزرگ زندگی در ایالات‌متحده می‌دانند.

غذای ناسالم

بسیاری از بخش‌های صنعت غذا در آمریکا قوانین بسیار ضعیفی درمورد نحوه فرآوری مواد غذایی دارند. استانداردهای بهداشتی در بالاترین سطح رعایت نمی‌شوند. آمریکایی‌ها از رژیم غذایی متشکل از غذاهای چرب، پرکلسترول و پرنمک، بسیار لذت می‌برند. مردم در این کشور کمتر از آنچه که تصور می‌شود، میوه و سبزیجات می‌خورند.

مراقبت‌های درمانی گران‌قیمت

در حالی که مراقبت‌های درمانی ممکن است در سطح استاندارد جهانی باشد، اما مقرون‌به‌صرفه نیست. تعداد بسیار کمی از مردم بیمه خدمات درمانی همگانی دارند و مردم معمولی پس از یک بیماری یا جراحت غرق در بدهی می‌شوند.

ایالات‌متحده گران‌ترین سیستم مراقبت‌های بهداشتی را در جهان دارد. ۱۵ دقیقه مشاوره با پزشک به‌طور متوسط ۱۰۴ دلار آمریکا هزینه دارد.

فرم مشاوره مهاجرت به آمریکا

کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند

جمع‌بندی و سوالات متداول

بهترین راه برای مهاجرت به آمریکا کدام روش است؟

نمی‌توان یک روش را به‌عنوان بهترین روش برای مهاجرت به آمریکا برشمرد. هر شخص با توجه به توانایی‌ها و شرایط خود باید روش مناسب را انتخاب کند. 

فرایند مهاجرت به آمریکا چقدر طول می‌کشد؟ 

فرایند مهاجرت به آمریکا بر اساس شرایط هر متقاضی، متفاوت است. به‌طور کلی گفته می‌شود مدت زمان مهاجرت به آمریکا بین سه ماه تا چهار سال و نیم زمان می‌برد. 

مهم‌ترین شرایط مهاجرت به آمریکا چیست؟

مهم‌ترین شرایط مهاجرت به آمریکا شامل نداشتن سابقه کیفری و ارتباط با سازمان‌های تروریستی، برخورداری از تمکن مالی و نداشتن بیماری‌های خطرناک است.

انواع روش‌های مهاجرت به آمریکا کدام‌اند؟

انواع روش‌های مهاجرت به آمریکا شامل روش تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری، ازدواج و پیوستن به خانواده می‌شود. 

متوسط هزینه مهاجرت به آمریکا چقدر است؟

هزینه مهاجرت به آمریکا بر اساس روش مهاجرت، متفاوت است و نمی‌توان رقم دقیقی برای آن اعلام کرد. به‌عنوان‌ مثال، برای مهاجرت از طریق تحصیل، هر فرد سالانه به ۶۰ هزار دلار نیاز خواهد داشت. 

آیا برای مهاجرت به آمریکا به وکیل مهاجرت نیاز دارم؟

داشتن وکیل مهاجرتی می‌تواند از اتلاف زمان و سرمایه شما جلوگیری کند و شانس موفقیت پرونده را بالا ببرد. 

مدرک زبان موردنیاز برای مهاجرت به آمریکا چیست؟

مدارکی مانند آیلتس و تافل جزء مدارک موردتأیید برای مهاجرت به آمریکا هستند.

چه مدارکی برای مهاجرت به آمریکا نیاز است؟

برخی از مهم‌ترین مدارک عمومی برای مهاجرت به آمریکا شامل پاسپورت، شناسنامه، گواهی ازدواج، مدارک حساب‌های بانکی، ترجمه اسناد مالی مهم، ترجمه بیمه‌نامه‌ها و گواهی واکسیناسیون می‌شود. 

آیا می‌توان اعضای خانواده را برای مهاجرت به آمریکا همراه برد؟

در روش‌هایی مانند سرمایه‌گذاری و کار می‌توان اعضای خانواده را با خود همراه کرد. در روش‌های تحصیلی تنها می‌توان همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال را با خود به آمریکا برد. 

آیا با مهاجرت به آمریکا می‌توان پاسپورت این کشور را دریافت کرد؟

پس از مهاجرت و دریافت گرین کارت در صورت واجد شرایط بودن، می‌توانید برای شهروندی آمریکا و دریافت پاسپورت آن اقدام کنید. 

شرایط سنی مهاجرت به آمریکا چیست؟

برای مهاجرت به آمریکا شرایط سنی خاصی تعیین نشده است.