ثبت شرکت در کانادا

ثبت شرکت در کانادا راهی برای اخذ اقامت دائم این کشور است. مدیران و صاحبان کسب‌وکار که ایده مناسبی برای راه‌اندازی تجارت خود دارند، شرکتشان را می‌توانند در استان‌های مختلف کانادا ثبت کنند.

فهرست مطالب

    کانادا ازلحاظ اقتصادی کشوری قدرتمند است؛ به‌همین‌دلیل، سرمایه‌گذاران و صاحبان کسب‌وکار آن را گزینه‌ای مناسب برای توسعه کسب‌وکار خود می‌دانند. امکان ثبت انواع شرکت به‌صورت استانی و فدرالی در این کشور وجود دارد. همچنین، ساختارهای حقوقی مختلف شرکت این امکان را فراهم می‌کنند که براساس اهداف خود بهترین نوع شرکت را انتخاب کنید.

    دولت کانادا انواع حمایت‌های مالی و آموزشی را به کسب‌وکارهای جدید ارائه می‌دهد؛ چراکه این کار موجب ایجاد رونق اقتصادی در این کشور می‌شود. برای انتخاب نوع شرکت و طی‌کردن مراحل آن، بهتر است از متخصصان این حوزه کمک بگیرید.

    انواع شرکت در کانادا

    شرکت‌های کانادا ساختارهای حقوقی متفاوتی دارند و اگر قصد دارید در این کشور شرکت راه‌اندازی کنید، بهتر است با انواع ساختارهای حقوقی آشنایی داشته باشید. میزان سرمایه و تعداد سهام‌داران و سیستم مدیریتی هریک از این شرکت‌ها با یکدیگر متفاوت هستند و با درنظرگرفتن شرایط و اهداف شرکت خود، می‌توانید بهترین نوع شرکت را انتخاب کنید. انواع شرکت در کانادا عبارت‌اند از: 

    • شرکت سهامی
    • شرکت مشارکتی
    • شرکت با مالکیت انحصاری

    شرکت سهامی

    در شرکت سهامی، امکان مشارکت سهام‌داران متعدد وجود دارد و هر شخص براساس سرمایه خود، با خرید سهام می‌تواند حق مالکیت شرکت را دریافت کند. این نوع شرکت‌ها به‌عنوان شخصیت حقوقی مجزا و مستقل از سهام‌داران شناخته می‌شوند. امکان ثبت شرکت سهامی در سطح فدرال و کشوری و استانی وجود دارد. برای ثبت شرکت در سطح استانی باید به قوانین موجود در هر استان توجه کنید. 

    در شرکت سهامی، مسئولیت بدهی‌ها و تعهدها برعهده خود شرکت است و در این زمینه سهام‌داران مسئولیت محدودی برعهده دارند. شرکت‌های سهامی دائمی هستند و به تمدید آن‌ها نیازی نیست. با‌این‌حال، هزینه‌‌های ثبت و راه‌اندازی و دیگر هزینه‌های جانبی آن‌‌ها زیاد است. 

    از دیگر مزایای شرکت‌های سهامی این است که درصورت کناره‌گیری و فوت سهام‌داران، خللی در عملکرد شرکت ایجاد نمی‌شود. 

    شرکت مشارکتی

    برای راه‌اندازی شرکت مشارکتی به وجود حداقل ۲ نفر سهام‌دار نیاز است. در توافق‌نامه ایجادشده، سهم شراکت و مسئولیت‌های هر شخص مشخص می‌شود. ازآنجا‌که تعداد سهام‌داران می‌تواند افزایش یابد، سرمایه بیشتری جذب خواهد شد. 

    افرادی‌ که با سرمایه نسبتا محدود قصد دارند شرکت راه‌اندازی کند، این نوع ساختار حقوقی را انتخاب می‌کنند تا هزینه کمتری برای ثبت شرکت و دیگر هزینه‌های جانبی آن پرداخت کنند. تمامی شرکا نیز به پرداخت بخشی از هزینه‌های شرکت ملزم هستند و همه هزینه‌ها برعهده ۱ یا ۲ شخص قرار ندارد.

    از دیگر مزایای شرکت مشارکتی این است که سود حاصل از فعالیت شرکت بین تمام شرکا تقسیم می‌شود و این نوع شرکت مزایای مالیاتی به‌همراه دارد. با وجود مزایای ذکر‌شده، درصورت ورشکستگی شرکت تمامی سهام‌داران دربرابر بدهی‌ها و تعهدهای شرکت مسئولیت دارند. همچنین برای اخذ هرگونه تصمیم، تمامی اعضا باید موافقت خود را اعلام کنند. 

    شرکت با مالکیت انحصاری

    شرکت با مالکیت انحصاری ساختار حقوقی بسیار ساده‌ای دارد و در آن ۱ نفر مسئولیت تعهدها و بدهی‌ها و ضررهای شرکت را برعهده دارد. ساختار این نوع شرکت‌ها ساده است و مدیریت آن پیچیدگی خاصی ندارد. همچنین، سرمایه نسبتا کمی برای راه‌اندازی آن احتیاج است. 

    تمام تصمیم‌گیری‌ها برای شرکت‌ با مالکیت انحصاری و مسئولیت تعهدهای آن فقط برعهده مالک آن است. این موضوع می‌تواند مزیت و درعین‌حال یکی از معایب این نوع شرکت‌ها باشد؛ چراکه درصورت ورشکستگی تمام ضررها متوجه مالک شرکت خواهد بود. شرکت با مالکیت انحصاری باید تمدید شود و اگر مشکلی برای مالک آن به‌وجود بیاید، شرکت منحل می‌شود. 

    روش های ثبت شرکت در کانادا

    ثبت شرکت در کانادا به ۲ روش برنامه انتقال درون‌شرکتی و برنامه مالک گرداننده (Owner-Operator)  امکان‌پذیر است. در‌ادامه، هریک از این روش‌ها را توضیح می‌دهیم. 

    برنامه انتقال درون‌شرکتی (ICT)

    اگر شرکت شما خارج از کانادا است و شعبه‌ای از آن در این کشور وجود دارد، برای انتقال کارمندان و مدیران به آنجا به‌منظور توسعه کسب‌وکار خود می‌توانید از برنامه انتقال درون‌شرکتی استفاده کنید. همچنین، امکان استفاده از این برنامه برای راه‌اندازی شعبه‌ای از شرکت در کانادا وجود دارد. برای دریافت ویزای ICT، ابتدا باید با ارائه طرح تجاری قوی شرکت خود را در کانادا ثبت کنید. ازجمله شرایط دریافت این ویزا، فعالیت شرکت به‌مدت حداقل ۱۲ ماه در خارج از این کشور است. ویزای ICT نوعی ویزای کار موقت محسوب می‌شود که در ابتدا به‌صورت ۲ساله صادر می‌شود. 

    برنامه مالک گرداننده Owner-Operator

    مدیران و صاحبان کسب‌وکار برای راه‌اندازی یا خرید شرکت در کانادا می‌توانند از برنامه مالک گرداننده استفاده کنند. در این روش، ابتدا باید با ارائه درخواست به سازمان توسعه کار و مهارت کانادا، تاییدیه LIMIA را دریافت کنید. سپس با دریافت مجوز اقامت موقت ۲ساله وارد این کشور می‌شوید و کسب‌وکارتان را تاسیس می‌کنید. برای دریافت تاییدیه LIMIA، باید منفعت اقتصادی شرکت برای کانادا را ثابت کنید. 

    LMIA قانونی است که اثر استخدام نیروی خارجی بر اقتصاد کانادا را بررسی می‌کند. این کلمه مخفف عبارت Labour Market Impact Assessment است و این ارزیابی را سازمان کار و امور توسعه انسانی انجام می‌دهد. اگر استخدام نیروی کار خارجی تأثیر خنثی یا مثبتی بر بازار کار کانادا داشته باشد با این استخدام موافقت می‌شود؛ اما اگر استخدام نیروی کار خارجی باعث شود فرصت شغلی شهروندان کانادایی از بین برود با این استخدام مخالفت می‌شود.

    شرایط ثبت شرکت در کانادا

    شرایط ثبت شرکت در کانادا با توجه به محل تأسیس شرکت و نوع آن متفاوت است. افرادی که قصد ثبت شرکت در کانادا را دارند می‌توانند با توجه به سابقه فعالیت و تحصیلات خود انواع شرکت را در شهرهای مختلف کانادا ثبت کنند. برای ثبت شرکت در کانادا خود صاحب بیزینس باید برای امور مدیریت شرکت حضور داشته باشد؛ یعنی نمی‌توان مدیریت شرکت را به عهده شخص دیگری گذاشت و صرفاً از یک کشور خارجی و دورادور بر کارها نظارت داشته باشید.

    شرایط ثبت شرکت در کانادا به‌طورکلی به شرح زیر است:

    • سن حداقل ۱۸ سال
    • حداقل ۳ سال سابقه مدیریتی
    • نداشتن سوءسابقه کیفری
    • شهروندی یا اقامت دائم کانادا (برخی استان‌ها)
    • نداشتن سابقه ورشکستگی در گذشته 
    • ثبت آدرس فیزیکی برای شرکت
    • ارائه طرح تجاری مناسب
    • معرفی نماینده خدمات (برخی استان‌ها)
    • آشنایی با زبان انگلیسی یا فرانسه (الزامی نیست)
    • استخدام پنج نفر نیروی کار کانادایی اجباری است
    • صاحب شرکت باید حداقل ۵۱درصد از سهام شرکت را داشته باشد
    • ارائه نامه تمکن مالی برای نیازهای حداقل یک سال آینده شرکت الزامی است
    • در انتخاب اسم شرکت باید نامی مرتبط با نوع کسب‌وکار انتخاب کنید. این نام نباید تشابه اسمی با شرکت‌های شناخته شده و مطرح داشته باشد

    مدارک لازم برای ثبت شرکت در کانادا

    کامل‌بودن مدارک برای دریافت تاییدیه ثبت شرکت بسیار مهم است؛ بنابراین، در تهیه و جمع‌آوری مدارک نهایت دقت را به‌خرج دهید. براساس نوع شرکت، ممکن است مدارک اختصاصی از شما خواسته شود. مدارک لازم برای ثبت شرکت در کانادا عبارت‌اند از:

    • مدارک تحصیلی
    • مدارک شغلی (نشان‌دهنده سابقه مدیریتی)
    • مدارک هویتی (کارت ملی و شناسنامه و گذرنامه)
    • گواهی عدم سوءپیشینه
    • طرح تجاری 
    • تنظیم اساس‌نامه و ارائه فرم‌های تکمیل‌شده مربوط به آن
    • فرم‌های تکمیل‌شده مربوط به اطلاعات شرکت
    • مدارک مالی

    ایده‌های مختلف ثبت شرکت در کانادا

    ثبت شرکت ساختمانی در کانادا می‌تواند یک ایده مناسب باشد. ساخت‌وساز در کانادا از رونق بالایی برخوردار است و یک شرکت ساختمانی می‌تواند سودهی مناسبی داشته باشد. شرکت‌های ساختمانی در کانادا می‌توانند ساختمان‌های جدیدی را احداث کنند یا ساختمان‌های قدیمی را بازسازی کنند. داشتن بیزینس‌پلن مشخص و یک طرح بازاریابی در موفقیت ثبت شرکت عمرانی در کانادا بسیار مؤثر است.

    ثبت شرکت حمل‌ونقل در کانادا یکی دیگر از ایده‌های مناسب برای ثبت شرکت در کانادا و مهاجرت به این کشور است. حمل‌ونقل در تمامی کشورهای دنیا از اهمیت بالایی برخوردار است و معمولاً با استقبال مهاجران روبه‌رو می‌شود. طبق قوانین ثبت شرکت در کانادا شرکت حمل‌ونقل باید نوع وسیله نقلیه و حجم آن‌ها و مسیر فعالیت را مشخص کند.

    ثبت شرکت بازرگانی در کانادا یکی دیگر از روش‌های ثبت شرکت در کانادا است. طبق راهنمای ثبت شرکت در کانادا برای شرکت باید بیزینس‌پلن طراحی شود و تعیین نام شرکت و انتخاب نوع مالکیت تجاری نیز الزامی است. برای ثبت شرکت بازرگانی باید مجوزهای لازم را گرفت و طبق قوانین شرکتی هر استان عمل کرد.

    ثبت شرکت دانش‌بنیان در کانادا نیز مانند ثبت انواع شرکت‌های دیگر است. شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در زمینه‌های متنوعی فعالیت داشته باشند. برخی از این زمینه‌ها شامل تولید دارو و زمینه‌های پزشکی، ساخت کامپیوتر و تجهیزات جانبی آن، تولید تجهیزات رادیو، تلویزیون و... است.

    یکی از مزایای ثبت شرکت در کانادا گرفتن اقامت دائم این کشور است. افرادی که دنبال اقامت دائم در کانادا هستند می‌توانند بعد از طی دو سال از پنج سال اقامت در کانادا و پرداخت مالیات و بیمه برای اقامت دائم اقدام کنند. افرادی که شرکت استارت آپی تأسیس می‌کنند از همان ابتدا می‌توانند اقامت دائم داشته باشند.

    مراحل ثبت شرکت در کانادا

    راه‌اندازی شرکت در کانادا مراحل مشخصی دارد که شهروندان کانادایی و اتباع خارجی باید آن‌ها را طی کنند. مراحل ثبت شرکت در کانادا ازاین‌قرارند:

    1. در قدم اول در‌باره کسب‌وکار مدنظر خود و رونق بازار آن در کانادا تحقیقات لازم را انجام دهید و براساس آن طرح تجاری مناسب را آماده کنید. 
    2. پس از آماده‌سازی طرح تجاری، از بین انواع شرکت‌های موجود در این کشور گزینه مرتبط با کسب‌وکارتان را انتخاب کنید. در این مرحله، بهتر است مکان مناسب برای تاسیس شرکت را تعیین کنید. 
    3. حالا نوبت به انتخاب نام منحصربه‌فرد برای شرکت می‌رسد. فراموش نکنید که نام شرکت باید کوتاه و به‌خاطر‌سپردن آن آسان باشد. 
    4. با افتتاح حساب بانکی و دریافت شماره تجاری و صورت‌حساب‌های مالیاتی، شرکت خود را در کشور کانادا ثبت کنید. 
    5. در این مرحله، مجوزهای لازم را باید دریافت کنید. نوع مجوز‌ها به حوزه فعالیت شرکت و استان مدنظر برای فعالیت بستگی دارد. 
    6. پس از ثبت شرکت و اخذ مجوزهای لازم، می‌توانید از منابع مالی‌ای استفاده کنید که دولت کانادا برای حمایت از کارآفرینان ارائه می‌دهد. 

    انواع ثبت شرکت در کانادا

    ثبت شرکت در کانادا به ۲ صورت فدرالی و استانی یا منطقه‌ای انجام می‌شود. برای ثبت شرکت با هریک از این روش‌ها، باید شرایط مربوط به آن‌ها را مدنظر قرار دهید. درادامه، قوانین و شرایط موجود برای ثبت انواع شرکت‌ها در کانادا را بررسی می‌کنیم.

    ثبت شرکت استانی یا منطقه‌ای

    هریک از استان‌های کانادا قوانین منحصربه‌فردی را برای ثبت شرکت در نظر گرفته‌اند که براساس استان یا منطقه مدنظرتان، باید از آن‌ها مطلع باشید. ثبت شرکت منطقه‌ای به ۲ صورت Register و Incorporate  امکان‌پذیر است. در روش Incorporate، شرکت به‌عنوان شخصیت حقوقی مستقل شناخته می‌شود؛ اما در روش Register، این‌گونه نیست و برای ثبت شرکت‌های مشارکتی و مالکیت انحصاری از آن استفاده می‌شود. با ثبت شرکت به‌صورت استانی، صرفا می‌توانید در استان انتخاب‌شده فعالیت کنید. 

    ثبت شرکت فدرالی

    با ثبت شرکت در سطح فدرال، حق فعالیت در تمام استان‌های کانادا را خواهید داشت. این نوع شرکت‌ها در سراسر جهان به‌رسمیت شناخته می‌شوند و از نام‌ آن‌ها برای جلوگیری از سوءاستفاده، محافظت بیشتری می‌شود. برای ثبت شرکت فدرالی علاوه‌بر برآورد‌کردن شرایط عمومی، باید از دولت فدرال گواهی‌های لازم و و انواع صورت‌حساب‌های مالیاتی را دریافت کنید. 

    ثبت شعبه شرکت در کانادا

    شرکت‌هایی که در خارج از کانادا فعالیت می‌کنند، شعبه‌ای از شرکت خود را می‌توانند در این کشور تاسیس کنند. کانادا ازلحاظ اقتصادی کشوری قوی است و ثبت شعبه در این کشور به توسعه کسب‌وکار شما کمک می‌کند. با استفاده از برنامه انتقال درون‌شرکتی، می‌توانید مدیران و کارمندان مدنظر خود را برای کار در شعبه کانادایی به این کشور منتقل کنید. 

    تورنتو و ونکوور و مونترال ازجمله شهرهای برتر کانادا برای ثبت شعبه هستند. برای انجام این کار، باید شرایط و مدارک لازم را برآورد کنید. 

    شرایط لازم

    • همکاری شرکت خارجی با شرکت کانادایی (شرکت مادر و شرکت وابسته و شعبه شرکت)
    • مرتبط‌بودن حوزه فعالیت شعبه شرکت با شرکت مادر
    • ثبت شعبه شرکت در کانادا به‌عنوان شرکت فرااستانی یا شرکت خارجی
    • ارائه حساب بانکی خارجی
    • داشتن وکیل یا نماینده مقیم کانادا

    مدارک لازم

    • گواهی ثبت شرکت اصلی
    • نشانی ثبت‌شده برای شرکت اصلی
    • شماره ثبت شرکت اصلی
    • ارائه نام کشور محل استقرار شرکت اصلی
    • اظهارنامه مدیران شعبه شرکت کانادایی
    • ارائه اطلاعات نمایندگان بومی شرکت اصلی

    هزینه ثبت شرکت در کانادا

    هزینه ثبت شرکت در کانادا به نوع شرکت بستگی دارد و بین ۱۵۰هزار تا ۸۰۰هزار دلار تخمین زده می‌شود. در برخی استان‌های کانادا برای جست‌وجو و ثبت نام شرکت باید هزینه‌ای را پرداخت کنید. همچنین، استانی که قصد دارید در آنجا شرکت ثبت کنید، بر هزینه نهایی ثبت شرکت تاثیرگذار است.

    اخذ اقامت دائم با ثبت شرکت در کانادا

    ثبت شرکت در کانادا به‌طور مستقیم به اخذ اقامت این کشور منجر نمی‌شود؛ بلکه مسیر را برای دریافت اقامت دائم فراهم می‌کند. برای اخذ اقامت دائم با ثبت شرکت در کانادا، پس از ثبت شرکت خود می‌توانید از ۲ روش ویزای ICT یا ویزای Owner Operator مجوز کار دریافت کنید. 

    بعد از ثبت شرکت در کانادا و استخدام کارمندان، شرکت شما به سوددهی می‌رسد. پس از گذشت ۱ سال از سوددهی شرکت، می‌توانید برای دریافت اقامت دائم اقدام کنید. دریافت اقامت با ثبت شرکت در کانادا باید ازطریق سیستم اکسپرس انتری انجام شود. ازجمله شرایط لازم به‌منظور دریافت اقامت از این روش می‌توان به داشتن سابقه مدیریتی و مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره ۶ اشاره کرد.

    مزایا و معایب ثبت شرکت در کانادا

    مزایای ثبت شرکت در کانادا بدین‌شرح‌اند:

    • سادگی فرایند ثبت شرکت در کانادا
    • مناسب‌بودن هزینه ثبت شرکت در این کشور
    • اقتصاد پایدار کانادا
    • امکان ثبت شرکت به‌صورت آنلاین در داخل کشور

    معایب ثبت شرکت در کانادا عبارت‌اند از:

    • داشتن شهروندی یا اقامت دائم برای ثبت شرکت در برخی استان‌های کانادا
    • محافظت کمتر از نام شرکت درصورت ثبت شرکت به‌صورت استانی یا منطقه‌ای
    • نیاز به نماینده خدمات برای راه‌اندازی شرکت در برخی استان‌ها
    • وجود قوانین متفاوت در استان‌های مختلف کانادا در این زمینه

    سوالات متداول درباره ثبت شرکت در کانادا

    ثبت شرکت در کانادا چقدر هزینه دارد؟

    هزینه ثبت شرکت در کانادا شامل هزینه ثبت شرکت و سرمایه اولیه است. این هزینه با توجه به محل شرکت و نوع فعالیت آن متفاوت است و معمولاً بین ۳۰۰ تا ۵۰۰دلار هزینه دارد.

    چگونه در کانادا شرکت ثبت کنیم؟

    برای ثبت شرکت در کانادا ابتدا باید ویزای کار کانادا را بگیرید؛ سپس با رفتن به اداره مهاجرت ایالت مربوطه می توانید یکی از انواع شرکت های کانادایی را ثبت کنید. بعد از تأیید درخواست می توانید فعالیت شرکت خود را شروع کنید.

    مدارک موردنیاز ثبت شرکت در کانادا چیست؟

    برای ثبت شرکت در کانادا به مدرک تحصیلی، مدرک زبان، سابقه مدیریت و اظهارات بانکی نیاز دارید. قبل از هر کاری باید در اداره مهاجرت کانادا فرم های مربوط به مشخصات شرکت خود را پر کنید.

    آیا با ثبت شرکت در کانادا می توانم اقامت این کشور را بگیرم؟

    خیر. ثبت شرکت در کانادا به گرفتن اقامت دائم منجر نمی شود. متقاضی برای اقامت دائم باید از طریق ثبت شرکت استارت آپی و نوآورانه اقدام کند.

    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند ۰۷۱-۳۲۲۷۰۰۰۸