ویزای پزشکی را باید جزو مهمترین‌ترین ویزاهای موجود در جهان دانست؛ چراکه می‌تواند جان بسیاری از بیماران را نجات دهد. معمولا، زمانی که کشور مبدا امکانات لازم برای درمان یک بیماری خاص را نداشته باشد، افراد اقدام به درخواست ویزای درمانی می‌کنند. در این نوع ویزا فرد می‌تواند مراحل درمانی خود را در کشور مقصد با بهترین امکانات طی کند.

ویزاگرد برای دریافت این نوع ویزا خدمات خاصی ارائه نمی‌دهد و این مطلب جهت اطلاعات بیشتر شما تالیف و گردآوری شده است.

ویزای پزشکی

راهنمای کامل اخذ ویزای پزشکی - درمانی

راهنمای کامل اخذ ویزای پزشکی - درمانی

درست است که دریافت ویزای درمانی ساده به نظر می‌رسد و شرط آن داشتن مدارک پزشکی است، اما هر کشور قوانین مختص به خود را دارد. به همین سبب، بهتر است برای سرعت بخشیدن به روند اخذ چنین ویزایی از آخرین اصلاحیه‌های قانونی هر کشور مطلع شوید. در این مطلب سعی شده است تا در خصوص شرایط اخذ ویزای پزشکی و قوانین کشورها صحبت شود.

ویزای پزشکی چیست ؟

ویزای پزشکی همانطور که از نامش پیداست به مدرکی گفته می‌شود که به دارنده آن اجازه می‌دهد تا برای انجام اقدامات درمانی به کشور مقصد سفر کند. بسیاری از بیماران در سراسر جهان برای دریافت خدمات درمانی ایده‌آل به خارج از کشور سفر می‌کنند. دلیل این امر هم احتملا نبود امکانات پزشکی و پزشکان مجرب در کشور مبدا است. البته، این بدان معنا نیست که کشورها از خدمات درمانی نامناسبی برخوردار باشند؛ به فرض کشور عزیزمان با داشتن بهترین جراحان زیبایی، قلب، مغز و اعصاب، ارتوپدی و ... زبان‌زد خاص و عام است و بسیاری از توریست‌های سلامت به منظور استفاده از خدمات درمانی ایده‌آل و ارزان به ایران سفر می‌کنند.

ویزای پزشکی به طور کلی اجازه اقامت کوتاه‌مدت را برای انجام خدمات درمانی به مسافران خارجی می‌دهد.

برخی از کشورها همچنین برای همراهانی که بیمار را همراهی می‌کنند (معمولاً دوستان، خانواده یا مراقبان) ویزای پزشکی همراه صادر می‌کنند. نمونه‌ای از این ویزا، ویزای پزشکی شینگن است که توسط 26 کشور عضو منطقه شینگن در اروپا صادر می‌شود، اما کشورهای دیگر برای همراهان پزشکی نوع دیگری ویزا صادر می‌کنند.

همچنین کشورهای مختلفی وجود دارند که ویزاهای چند منظوره و مجوزهای سفر صادر می‌کنند؛ به طوری که به دارندگان اجازه می‌دهد تا علاوه‌بر انجام خدمات درمانی، از مقاصد گردشگری نیز دیدن کنند. ترکیه، چین، استرالیا و چند کشور دیگر این نوع ویزاها را صادر می‌کنند.

چگونه ویزای درمانی بگیریم ؟

بسته به قوانین کشورها، دو راه ممکن برای دریافت ویزا برای مقاصد پزشکی وجود دارد. برخی از کشورها یا ایالت‌ها دارای سیستم ویزای آنلاین هستند که ویزای پزشکی الکترونیکی یا ویزاهای کوتاه‌مدت را صادر می‌کند. این سیستم‌های دیجیتال به مسافران این امکان را می‌دهند تا ویزای پزشکی خود را به سرعت و به راحتی و بدون نیاز به رفتن به جایی دریافت کنند.

اما در سایر موارد، لازم است برای درخواست ویزای پزشکی شخصا در یک نمایندگی دیپلماتیک (سفارت یا کنسولگری) متعلق به کشوری که درمان در آن انجام می‌شود، حضور پیدا کنید. با این حال، مسافران چه به صورت آنلاین و چه به صورت حضوری، موظفند فرم درخواست ویزای پزشکی را تکمیل کنند.

شرایط گرفتن ویزای پزشکی

شرایط گرفتن ویزای پزشکی

اعطای ویزای درمانی طبق مصوبه سازمان بهداشت جهانی برای بیماری‌های خاص ضروری است؛ به طوری که اغلب کشورها حتی اگر مناسبات سیاسی و دیپلماتیک خوبی با یکدیگر نداشته باشند، سعی می‌کنند برای حفظ ارزش‌های انسانی اقدام به صدور ویزای پزشکی کنند. برخی از بیماری‌های خاصی که به راحتی برایشان ویزای پزشکی صادر می‌شوند عبارت‌اند از:

  • بیماری‌ها و تومور‌های سرطانی که امکان درمان آن‌ها وجود داشته باشد مانند: تومور‌های ثانویه (متاستاز)، تومورهای چشمی، تومورهای گوش، تومورهای کلیه، پانکراس، لنفوم هوچکین، سینه، مغز و استخوان، رحم، تخمدان، شش، پروستات
  • تومورهای مغزی: نخاعی، ستون فقرات
  • تومورهای بدخیم: تومور کبد، ریه
  • جراحی‌های پیوندی و تعویضی: تعویض مفصل، لگن، زانو، دیسک

برای اخذ ویزای پزشکی داشتن دعوت‌نامه از یک بیمارستان خصوصی و یا یک پزشک معتبر ضروری است.از طرفی اثبات این موضوع به سفارت کشور مورد نظر که روند درمانی شما در کشور محل اقامتتان به طور کامل انجام نمی‌شود نیز ضروری است.بعد از این که مدارک تمامی موارد فوق را به سفارت تقدیم کردید، باید ثابت کنید که از پس تمامی مخارج درمانی و همچنین هزینه محل اقامت خود برمی‌آیید. در غیر این صورت، شانس دریافت ویزای پزشکی به صفر می‌رسد.

مدارک مورد نیاز ویزای درمانی

شرایط دریافت ویزای پزشکی از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. با این حال ما در ادامه به طور عمومی و استاندارد مهمترین مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای پزشکی را بیان کرده‌ایم:

  • داشتن معرفی‌نامه از پزشک / بیمارستان / متخصص پزشکی مبنی بر اینکه مسافر نیاز به درمان در کشور مقصد دارد
  • تایید قرار ملاقات از بیمارستان یا کلینیک در کشور مقصد
  • پاسپورت معتبر و کپی از تمامی صفحات
  • عکس جدید (به سبک پاسپورت و به صورت بیومتریک)
  • بیمه درمانی
  • رزرو پرواز
  • مدرک اقامت
  • مدرکی مبنی بر وجود بودجه کافی برای پرداخت هزینه سفر و درمان
  • مدارک پزشکی مورد نیاز برای اخذ ویزای پزشکی
  • علاوه‌بر مدارک ذکر شده در بالا، متقاضیان باید تمامی مدارک پزشکی خود را نیز به سفارتخانه تقدیم کنند. این مدارک عبارت‌اند از:
  • گواهی و گزارش پزشک معالج مبنی بر نوع بیماری
  • ذکر عمل‌های جراحی انجام شده
  • داروهای مصرفی
  • میزان مصرفی داروها
  • مدت زمان ابتلا به بیماری‌ها
  • ارائه آزمایش‌های مربوط به تشخیص بیماری (رادیوگرافی، سونوگرافی، سیتی اسکن، ام آر آی، بیوپسی و ...)
  • ارائه آزمایش‌های مربوط به بیمار

مدت زمان صدور و هزینه ویزای پزشکی

ویزای مهاجرتی محدود به اعتبار معاینه پزشکی برای حداکثر شش ماه صادر است. البته، کشورها قوانین مختلفی دارند و ممکن است هر کدام مدت زمان محدودی را برای توریست‌های سلامت در نظر بگیرند. اما، طبیعتا مدت زمان اعتبار ویزای پزشکی بستگی به دمت زمان مورد نیاز برای درمان و بهبودی فرد در بیمارستان دارد. به طوری که اگر بیمار نیاز به انجام عمل سنگین داشته باشد، قطعا چند ماه باید تحت مراقبت‌های ویژه قرار بگیرد. با تمامی این تفاسیر حداکثر اعتبار ویزای پزشکی شش ماه و حداقل آن یک ماه است. ضروری است پیش از درخواست ویزای پزشکی حتما با وکیل خود مشورت کنید تا بهترین مشاوره‌ها را به شما بدهد.

اما در خصوص هزینه‌های دریافت ویزای پزشکی باید خدمتتان عرض کنیم که، هزینه اولیه برای اخذ ویزای درمانی از سفارت حدود ۶۰ دلار است. با این حال، کشور مقصد طبق قوانین خود ممکن است یک سری تست‌های پزشکی نظیر ایدز و... را نیز ضمیمه پرونده کند. به طور مثال برخی از هزینه‌های درمان در کشور استرالیا به شرح زیر است: (قیمت‌ها به دلار)

هزینه‌های درمانی در کشور استرالیا
نوع درمانMetro A

Centres

City B

Centres

ازمایش پزشکی241.10241.10
معاینه پزشکی و اشعه ایکس قفسه سینه333.20359.20
اشعه ایکس قفسه سینه (شامل عکس و هزینه پست)124.60153.40
تست غربالگری سل آرایه رهاسازی اینترفرون-گاما (IGRA)95.2095.20
اشعه ایکس قفسه سینه کودکان (برجستگی خلفی- قدامی و جانبی)129.50129.50
آزمایش خون HIV (به عنوان بخشی از معاینه پزشکی)51.9051.90
آزمایش خون HIV اختیاری84.2084.20
تست هپاتیت B (به عنوان بخشی از معاینه پزشکی)60.0060.00
تست هپاتیت C (به عنوان بخشی از معاینه پزشکی)60.0060.00
آزمایش خون سیفلیس (VDRL) (به عنوان بخشی از معاینه پزشکی)42.7042.70

مراحل درخواست ویزای پزشکی

مراحل درخواست ویزای پزشکی

مراحل اخذ ویزای درمانی بسیار ساده است و تنها در چند مرحله صورت می‌گیرد:

  • آماده‌سازی اسناد و مدارک
  • تنظیم قرارداد ثبت شرکت
  • پرداخت هزینه‌های جاری
  • تنظیم و تحویل اسناد و مدارک
  • طی شدن مدت زمان ثبت شرکت
  • ارائه اسناد ثبتی به متقاضی

همانطور که می‌بینید، ارائه درخواست بسیار ساده است. تنها وسواس ماموران سفارت مربوط به اثبات بیماری شما است. از این رو، سعی کنید هر مدرکی که ثابت کند شما بیمار هستید را به آن‌ها ارائه دهید.

شرایط تمدید ویزای درمانی

  • ارائه اصل پاسپورت بیمار
  • تکمیل فرم درخواست ویژه تمدید ویزا با تصویر بیمار
  • ارائه گزارش پزشکی از بیمارستان و تاریخ ویزیت مجدد
  • ارائه چک ضمانت به مبلغ تعیین شده. پس از تکمیل کلیه مدارک مورد نیاز و ارسال درخواست (مذکور)، متقاضی باید منتظر کارمند مسئول برای دریافت مدارک رسمی پس از تمدید ویزا باشد.

چه کشورهایی بیشترین پذیرش ویزای درمانی را دارند

در ادامه قصد داریم تا برترین کشورهای جهان را از لحاظ کیفیت خدمات پزشکی بررسی کنیم. این بررسی براساس آخرین نظرسنجی وبسایت MTA ۲۰۲۰ صورت گرفته است.

کانادا

براساس نظرسنجی MTA ۲۰۲۰، برترین مقصد جهان برای دریافت خدمات پزشکی، کانادا است. حتی شهروندان آمریکایی نیز برای استفاده بهتر از خدمات درمانی به همسایه شمالی خود سفر می‌کنند. برخی از محبوب‌ترین خدمات پزشکی کانادا عبارت‌اند از:

  • ارائه انواع روش‌های جراحی، از جمله آنژیوگرافی عروق کرونر و آنژیوپلاستی؛ تعویض کامل مفصل ران، آرنج، زانو و شانه؛ و جراحی پلاستیک مانند جراحی پلک
  • انجام تست‌های ویژه برای تشخیص بیماری‌ها با جدیدترین متدهای پزشکی

سنگاپور

سنگاپور به لطف داشتن امکانات عالی و خدمات پزشکی ایده‌آل امتیاز بالایی در این نظرسنجی دریافت کرده است. سنگاپور علاوه‌بر ارائه خدمات درمانی باکیفیت، کمترین تعرفه‌ها را نیز برای انجام برنامه‌های درمانی خود در نظر گرفته است. به طوری که تعرفه‌ها حداقل ۲۵ تا ۴۰ درصد کمتر از ایالات متحده هستند. به عنوان مثال، متوسط قیمت عمل جراحی قلب در ایالات متحده از ۱۲۳۰۰۰ دلار تا ۱۵۱۰۰۰ دلار است که این رقم در مقایسه با ۲۵۰۰۰ دلار در سنگاپور بسیار نجومی است. قیمت تعویض مفصل ران در آمریکا در سال ۲۰۱۹ به طور متوسط ۴۰۰۰ دلار بود، اما در سنگاپور فقط ۱۳۰۰۰ دلار است.

ژاپن

کشور ژاپن دارای سیستم مراقبت‌های بهداشتی بسیار توسعه یافته‌ای است. به گونه‌ای که بیمارستان‌ها به عنوان سازمان‌های غیرانتفاعی توسط پزشکان خصوصی و حاذق اداره می‌شوند. این کشور از نظر سیستم مراقبت‌های بهداشتی براسا رتبه‌بندی وبسایت World Population Review در رتبه دهم جهان قرار دارد.

برخی از تخصص‌هایی که پزشکان ژاپنی را زبان‌زد عام کرده، درمان سرطان و جراحی زیبایی است. ژاپن همانند سنگاپور تعرفه‌های عادلانه‌ای را برای خدمات پزشکی خود در نظر گرفته است. به عنوان مثال، هزینه جراحی تعویض مفصل ران در سال ۲۰۱۶ حدود ۴۱۲۶ دلار و جراحی قلب به طور متوسط ۱۴۷۶۰ دلار بوده است.

اسپانیا

اسپانیا کشوری با هزینه‌های پایین زندگی است که همین مسئله آن را به عنوان یک مقصد گردشگری ایده‌آل چه از نظر توریستی و چه از نظر خدمات درمانی تبدیل کرده است. از جمله بهترین خدمات درمانی موجود در این کشور به شرح زیر است:

  • انجام جراحی‌های ارتوپدی به صورت پیشرفته، از جمله درمان تاندونوز، بورسیت، ناهنجاری‌های پا و مچ پا، سابلوکساسیون و صافی کف پا
  • جراحی زیبایی مانند لیفت صورت و بزرگ کردن سینه (که می‌تواند یک سوم قیمت در ایالات متحده هزینه داشته باشد)
  • خدمات دندانپزشکی و ارتودنسی، از جمله انجام ونیرهای چینی و سفید کردن دندان با لیزر

بریتانیا

بریتانیا که شامل انگلستان، اسکاتلند، ایرلند شمالی و ولز می‌شود، به طور کلی مقصد مورد علاقه گردشگران است؛ به ویژه برای کسانی که به دنبال استفاده از خدمات پزشکی هستند. از جمله بهترین خدمات درمانی موجود در این کشورها به شرح زیر است:

  • جراحی‌های زیبایی مانند جراحی فک
  • پروتز صورت
  • جراحی پلاستیک
  • ارائه بهترین روش‌های جوانسازی پوست و ضد پیری

از طرفی تعرفه‌های خدمات درمانی در کشورهای عضو بریتانیا کمتر از ایالات متحده است. برای مثال، جراحی تعویض زانو که در آمریکا بیش از ۳۰۰۰۰ دلار هزینه دارد، در بیمارستان‌های بریتانیا کمتر از ۲۰۰۰۰ دلار است.

سخن پایانی درباره اخذ ویزای درمانی

در این مطلب شما را با یکی دیگر از انواع ویزا تحت عنوان ویزای پزشکی آشنا کردیم. همانطور که مشاهده کردید، دریافت ویزای پزشکی کار بسیار سخت و پیچیده‌ای نیست و خیلی راحت می‌توان آن را اخذ کرد. تنها شروط برای دریافت این نوع ویزا داشتن بیماری‌های سخت و علاج‌پذیر و همچنین داشتن منابع مالی کافی برای پرداخت هزینه‌ها است. پیشنهاد می‌کنیم برای سرعت بخشیدن به روند اخذ ویزای پزشکی از یک وکیل کارکشده کمک بگیرید.

جمع‌بندی و سوالات متداول

چه مدت طول می‌کشد که ویزای درمانی صادر شود؟

با توجه به این که ممکن است شدت بیماری افزایش یابد، ماموران سافارت سعی می‌کنند در کمترین زمان ممکن (ظرف ۲ الی ۳ هفته) ویزای پزشکی را در ضورت تکمیل بودن مدارک صادر کنند

برای گرفتن ویزای پزشکی چقدر باید هزینه کنیم؟

برای دریافت ویزای پزشکی معمولا باید بین ۶۰ الی ۱۰۰ دلار هزینه کرد.

اخذ ویزای درمانی تحت چه شرایطی امکان‌پذیر است؟

کامل بودن مدارک پزشکی و هویتی، داشتن منابع کافی مالی برای پرداخت تمامی هزینه‌های اقامتی و درمانی

آیا امکان تمدید ویزای پزشکی درمانی وجود دارد؟

بله، در صورتی که پزشک متخصص تشخیص دهد که بیمار به زمان بیشتری برای مراقبت نیاز دارد، امکان تمدید آن وجود دارد.