ویزای ترکیه
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که چگونه ویزای ترکیه بگیریم یا هزینه ویزای ترکیه چقدر است؟ در این مقاله با انواع ویزای ترکیه و روش گرفتن و شرایط آنها آشنا میشويم. ترکیه یکی از کشورهایی است که نیمی از آن در آسیا و نیمی دیگر در اروپا قرار دارد. هرساله بازدیدکنندگان زیادی از سراسر دنیا به این کشور میروند. مردم این کشور به زبان ترکی استانبولی صحبت میکنند. شرایط زندگی در ترکیه باعث شده است هرساله مهاجران زیادی از سراسر دنیا برای زندگی به این کشور مهاجرت کنند. مهاجرت برای کار و زندگی، مهاجرت تحصیلی و سفرهای تفریحی و گردشگری از دلایلی است که افراد برای گرفتن ویزای ترکیه اقدام میکنند.
انواع ویزای ترکیه
کشور ترکیه با توجه به اهداف و علت سفر به این کشور، انواع ویزا با مدتزمان اعتبار مختلف، برای متقاضیان صادر میکند. در زیر به انواع ویزای ترکیه اشاره میکنیم:
- ویزای کوتاهمدت: برای توریستها و گردشگران صادر میشود.
- ویزای تکورودی: افراد با گرفتن این ویزا یکبار برای ورود به خاک ترکیه مجاز هستند و تنها بهمدت ۹۰ روز میتوانند در ترکیه بمانند.
- ویزای چندورودی: معمولا برای افرادی صادر میشود که متقاضی مهاجرت به ترکیه هستند. متقاضی با گرفتن این ویزا میتواند چندینبار به کشور ترکیه واردشده و هربار بهمدت ۹۰ روز در ترکیه بماند. مدت اعتبار این ویزا ۵ سال است.
- ویزای ترانزیت: متقاضی با گرفتن این ویزا اجازه سفر به نقاط مختلف کشور ترکیه و محدوده آن را خواهد داشت. انواع ویزای ترانزیت ترکیه برای شرکت در مسابقههای ورزشی، فرهنگی، هنری، همایشها و نمایشگاههای بینالمللی صادر میشود. با گرفتن ویزای ترکیه، سفر به قبرس شمالی نیز ممکن است.
علاوه بر اين، ترکيه انواع ویزا با هدفهای مختلف سفر به متقاضیان میدهد.
ویزای رسمی ترکیه
ویزای ترکیه معمولا به دو صورت ویزای الکترونیکی و ویزای لیبلدار صادر میشود. این دو نوع ویزا از نظر هزینه صدور نیز با هم تفاوت دارند. ایرانیان برای سفر توریستی و تجاری به ترکیه نیازی به ویزا ندارند؛ اما برای کار و تحصیل و ترانزیت بايد ویزا بگيرند. ویزای الکترونیکی از طریق سایت E-VISA صادر میشود؛ اما ویزای رسمی یا لیبلدار را سفارت یا کنسولگری ترکیه صادر میکند. انواع ویزای ترکیه بین ۳ تا ۶ ماه اعتبار دارند.
برای دریافت ویزای الکترونیکی ترکیه بايد ۴۸ ساعت قبل از سفر برای پر کردن فرم مربوط به ويزا به سایت E-VISA مراجعه کنيد. سپس ایمیلی دریافت خواهید کرد که نشان میدهد شما در حال درخواست ویزای آنلاین هستید. پس از تايید ایمیل، وارد لینک پرداخت هزینه ویزا میشوید. در مرحله بعد میتوانید ویزای خود را چاپ کنید. این نکته را به یاد داشته باشید که ویزای الکترونیکی تنها برای گردشگری و تجارت اعتبار دارد. برای گرفتن ویزای کار، تحصیلی، مهاجرت و قیمت ویزای ترکیه باید به سفارت ترکیه مراجعه کنيد و مدارک لازم برای گرفتن ویزای ترکیه را تحويل دهيد.
ویزای توریستی تجاری ترکیه
ویزای توریستی ترکیه یکی دیگر از انواع ویزای ترکیه است. افرادی که قصد دارند برای مسافرت و گردش به ترکیه سفر کنند بايد ویزای توریستی ترکیه بگيرند. این نوع ویزا نیز نوعی ویزای فرودگاهی است که در فرودگاه به متقاضی داده میشود؛ البته فرد بايد مدارک لازم را به همراه خود داشته باشد. پر کردن فرم درخواست ویزای آنلاین، دادن گواهی تمکن مالی و بیمه مسافرتی و همچنین دادن گذرنامه معتبر تا ۶ ماه اعتبار، مدارکی است که باید ارائه شود. ویزای توریستی بهصورت لیبلدار نیز صادر میشود. مراحل گرفتن ویزای الکترونیکی بسیار ساده و بهصورت آنلاین است.
ویزای توریستی ترکیه معمولا ۹۰ روز اعتبار دارد. متقاضی بعد از ورود به خاک ترکیه، بايد قبل از اتمام اعتبار ویزا خاک این کشور را ترک کند. همانطور که اشاره شد اتباع ایرانی برای ورود توریستی به خاک ترکیه نیاز به ویزا ندارند.
ویزای تحصیلی ترکیه
افرادی که علاقهمند به تحصیل در کشور ترکیه هستند باید ویزای دانشجویی یا تحصیلی دریافت کنند. ویزای تحصیلی ترکیه شامل ویزای کارآموزی، شرکت در دورههای پژوهشی و تحقیقاتی، شرکت در دورههای زبان ترکی، تحصیل در دانشگاههای ترکیه و قبرس شمالی و مدرسهها است. دانشجو برای گرفتن این ویزا بايد مدارک لازم را بهدرستی و دقت تهیه کند و آنها را در اختیار سفارت ترکیه قرار دهد.
مدارک موردنیاز برای گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه:
- نامه پذیرش از دانشگاه مقصد که نشان میدهد با درخواست دانشجو موافقت شده است؛
- گواهی سلامت جسمی از آزمایشگاه معتبر؛
- گواهی و دادن مدارک تمکن مالی برای زندگی در ترکیه؛
- داشتن گذرنامه که حداقل ۹۰ روز اعتبار داشته باشد؛
- پر کردن فرم درخواست ویزای دانشجویی ترکیه از سفارت این کشور؛
- تهیه بلیت برگشت؛
- پرداخت هزینه ویزای تحصیلی ترکیه.
همان طور که گفته شد ویزای تحصیلی ترکیه انواع مختلفی دارد و به افرادی تعلق میگيرد که قصد تحصیل در این کشور دارند. افراد بین ۶ تا ۱۸ سال که به زبان ترکی تسلط داشته باشند میتوانند برای گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه اقدام کنند. تحصیل در مدرسههای ترکی رایگان است.
تحصیل در مقطع لیسانس یکی دیگر از هدفهای گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه است. افراد با مدرک تحصيلی دیپلم و مسلط به زبان انگلیسی میتوانند در دانشگاههای ترکیه درس بخوانند. بورسيه دانشگاه ترکيه شامل متقاضیانی میشود که هم مسلط به زبان انگلیسی باشند و هم در آزمون ورودی نمره خوبی بگیرند.
برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجو ابتدا باید از یکی از دانشگاههای ترکیه پذیرش بگیرد. دادن مدرک لیسانس و تسلط به زبان انگلیسی برای پذیرش الزامی است. بورسیه کارشناسی ارشد شامل دانشجویان با معدل خوبی میشود که در آزمون ورودی موفق شوند.
تحصیل در مقطع دکترا در ترکیه و گرفتن ویزای تحصیلی برای آن، ملزم به داشتن مدرک کارشناسی ارشد، مدرک زبان، دادن پژوهش و تحقیق و مقاله است. دانشجویان نخبه و موفق میتوانند از بورسیه تحصیلی استفاده کنند.
دانشجویان بینالمللی که مقطع دبیرستان خود را در ترکیه گذراندهاند، نیازی به ویزای دانشجویی ندارند. دانشآموزان و دانشجویانی که پدر و مادر آنها اقامت یا ویزای ترکیه دارند؛ نیازی به ویزای دانشجویی و تحصیلی ترکیه ندارند. هزینه ویزای دانشجویی ترکیه در سایت وزارت امور خارجه ترکیه نوشته شده است.
ویزای کاری ترکیه
یکی دیگر از انواع ویزای ترکیه ویزای کاری است. بسیاری از افراد به قصد کار و زندگی به کشور ترکیه مهاجرت میکنند. در حال حاضر بازار کار ترکیه بهگونهای است که برای کار در این کشور حتماً باید از کارفرمای ترک، دعوتنامه و پذیرش داشته باشید. کارفرما باید رزومه و شرایط و سابقه کاری متقاضی را برای تایید به سازمان تامین اجتماعی این کشور ارسال کند. معمولا تاییدیه تا ۳۰ روز صادر میشود و متقاضی ۱۸۰ روز وقت دارد تا با ویزای کاری ترکیه به این کشور برود. این نکته را در نظر داشته باشید که شرایط کار در ترکیه بهویژه برای ایرانیان سخت است و نرخ بیکاری در این کشور بالا است.
ویزای کاری ترکیه در مدتزمان متفاوت صادر میشود. انواع ویزای کار ترکیه شامل ویزای کاری با مدت محدود، ویزای کاری نامحدود و ویزای کاری مستقل است. در ویزای کاری با مدت محدود متقاضی میتواند به مدت یک سال در یک ناحیه مشخص برای کارفرما کار کند. هزینه ویزای یکساله ترکیه همانند دیگر ویزای کار ترکیه است. پس از پایان این مدت درصورتیکه شرایط مهیا باشد میتواند ویزای کاری خود را تا دو سال تمدید کند. این روند تا رسیدن به مدت ۵ سال و اقامت دائم میتواند ادامه داشته باشد.
ویزای کاری نامحدود به افرادی داده میشود که به مدت ۸ سال در ترکیه زندگی کرده باشند. متقاضی باید اقامت نامحدود ترکیه را نیز داشته باشد. ویزای کاری مستقل ترکیه نیز به افرادی داده میشود که قصد دارند در ترکیه کارآفرینی داشته باشند. این افراد معمولا به ثبت شرکت در ترکیه و یا خرید سهام یک شرکت اقدام میکنند.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای کاری ترکیه:
- دادن گواهی عدم سوءپیشینه؛
- دادن نامه پذیرش از کارفرما؛
- دادن مدارک تحصیلی و ریزنمرات به همراه ترجمه آنها؛
- دادن رزومه کاری؛
- داشتن پاسپورت و چند قطعه عکس پاسپورتی؛
- تکمیل فرمهای آنلاین درخواست ویزا؛
- داشتن گواهی اجازه کار در ترکیه؛
- پرداخت هزینه ویزای کاری ترکیه.
هنرمندان در زمینههای هنری مانند بازیگری، کارگردانی و موسیقی، روزنامهنگاران و استادان دانشگاه نیز میتوانند برای گرفتن ویزای کاری ترکیه اقدام کنند. هزینه گرفتن ویزای کار ترکیه در سایت ویزای ترکیه نوشته شده است.
سایر ویزاهای ترکیه
یکی دیگر از انواع ویزاهای ترکیه، ویزای درمانی است. این نوع ویزا بهنوعی ویزای فرودگاهی بوده و بهمحض ورود به این کشور صادر میشود. اسناد و مدارک لازم برای گرفتن این ویزا به شرح زیر است:
- مدارک هویتی و گذرنامه معتبر با حداقل ۶ ماه اعتبار؛
- دادن بلیت رفتوبرگشت و بیمه درمانی؛
- رزرو هتل در ترکیه؛
- دادن نامه پذیرش از یکی از بیمارستانهای ترکیه؛
- داشتن گواهی تمکن مالی و گواهی پرداخت هزینههای بیمارستان.
یکی دیگر از انواع ویزاهای ترکیه، ویزای ترانزیت است. تمام افرادی که قصد دارند در طول سفر خود از ترکیه عبور کنند باید ویزای ترانزیت داشته باشند. ویزای ترانزیت به دو صورت الکترونیکی و لیبلدار صادر میشود.
ویزای همراه یکی از انواع ویزاهای ترکیه است. این نوع ویزا برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال افرادی صادر میشود که ویزای تحصیلی، کار یا سرمایهگذاری ترکیه را دریافت کردهاند.
یکی دیگر از راههای ورود و سفر به ترکیه از راه مرزهای زمینی است. کشور ترکیه بیش از ۵۰۰ کیلومتر مرز زمینی مشترک با ایران دارد که بخش زیادی از آن کوهستانی و صعبالعبور است. سه مرز زمینی برای ورود به کشور ترکیه وجود دارد که مرز سرو و مرز بازرگان و مرز رازی را دربرمیگیرد. ساکنان شهرهای شمال غربی کشورمان برای سفر به ترکیه اغلب از این مرزها استفاده میکنند. برای ورود به ترکیه از طریق مرز زمینی نیاز به ویزای ترکیه است و تفاوتی با مرز دریایی و هوایی ندارد. هزینه صدور ویزای ترکیه بهصورت زمینی نیز تفاوتی با دیگر روشها ندارد.
شرایط گرفتن ویزای ترکیه
انواع ویزای ترکیه برای مدت مشخص و روزهای معین اعتبار دارند. افرادی که با هدفهای مختلف مانند کار و تحصیل و توریستی، ویزای ترکیه را میگیرند باید به مدت اعتبار ویزای خود توجه کنند.
- حداکثر تا ۳۰ روز در مدت ۶ ماه؛
- حداکثر تا ۶۰ روز در مدت ۶ ماه؛
- حداکثر تا ۹۰ روز در مدت ۶ ماه.
در حال حاضر اتباع ۷۸ کشور دنیا برای ورود به ترکیه نیاز به گرفتن ویزا ندارند. اتباع ایرانی نیز برای تجارت و گردشگری میتوانند بدون ویزا وارد ترکیه شوند. این افراد میتوانند سه ماه بدون وقفه و یا در مدت معین با وقفه در این کشور حضور داشته باشند. اتباع ۶۳ کشور دنیا نیز برای تجارت و گردشگری در ترکیه نیاز به گرفتن ویزای الکترونیکی دارند. این افراد میتوانند تا ۳۰ روز در ترکیه حضور داشته باشند. اتباع هند و پاکستان و افغانستان جزو این دسته هستند.
برای گرفتن ویزای ترکیه پس از تعیین هدف خود از سفر به ترکیه، باید به نزدیکترین سفارت و کنسولگری ترکیه سر بزنید. بعد از تعیین وقت مصاحبه در روز معین به سفارت مراجعه کرده و مدارک خود را برای صدور ویزا بدهید. بهتر است ۳۰ روز قبل از سفر برای گرفتن ویزا اقدام کنید تا بهموقع ویزای خود را دریافت کنید.
مدارک لازم برای ویزای ترکیه
همان طور که گفته شد بهتر است برای دریافت ویزای ترکیه یک ماه قبل از سفر اقدام کنید. بهویژه برای گرفتن ویزای کاری و تحصیلی ترکیه بهتر است زودتر اقدام کنید. برای اطمینان داشتن از صدور ویزا بهتر است مدارک را بهصورت کامل و بدون هیچ گونه نقصی ارائه کنید تا درخواست شما رد نشود. بهطورکلی مدارک لازم برای ویزای ترکیه موارد زیر را دربرمیگیرد:
- پر کردن فرم درخواست ویزا بهصورت آنلاین؛
- دادن اثرانگشت یا انگشتنگاری؛
- داشتن گذرنامه معتبر و عکس پاسپورتی؛
- دادن گواهی تمکن مالی؛
- دادن بلیت رفتوبرگشت و رزرو هتل در ترکیه؛
- داشتن بیمه مسافرتی معتبر؛
- دادن مدارک مربوط به ازدواج؛
- دادن مدارکی مبنی بر علّت سفر به ترکیه؛ بهعنوانمثال در ویزای کاری؛ دادن دعوتنامه یا در ویزای تحصیلی؛ دادن پذیرش دانشگاه؛
- افراد زیر ۱۸ سال برای صدور ویزا باید رضایتنامه پدر و مادر را بدهند. درصورت جدایی پدر و مادر باید سرپرست قانونی آنها رضایت خود را اعلام کند. برای این افراد نیز مطابق با هدف سفر به ترکیه، ویزا صادر میشود؛
- عکس ویزای ترکیه باید به تایید سفارت برسد.
فرم درخواست ویزای ترکیه
فرم درخواست ویزای ترکیه بهصورت آنلاین و فیزیکی در دسترس است. در حال حاضر درخواست ویزای ترکیه از طریق سایت www.visa.gov.tr امکانپذیر است. متقاضی بعد از پر کردن فرمهای درخواست ویزای ترکیه میتواند وقت ملاقات خود را نیز تعیین کند. بعد از قبول درخواست ویزا متقاضی به سایت www.evisa.gov.tr هدایت میشود. در کشورهایی که ترکیه نمایندگی و کنسولگری ندارد تمامی مرحلهها بهصورت آنلاین انجام میشود.
مرحلههای دریافت ویزای ترکیه
سفارت کشور ترکیه در شهر تهران و در خیابان فردوسی قرار دارد. این کشور در شهرهای مشهد، تبریز و ارومیه نیز کنسولگری دارد. پس از پر کردن فرمهای ویزا بهصورت الکترونیکی میتوان به سفارت یا کنسولگری ترکیه مراجعه کرد تا روند گرفتن ویزا طی شود. قرار ملاقات و وقت مصاحبه نیز بهصورت آنلاین به متقاضی داده میشود. در روز ملاقات، مدارک لازم باید بهطور کامل و جامع به سفارت داده شود. این مدارک در مورد ویزای کار و تحصیل، اهمیت بسیاری دارد. تمام هزینههای صدور ویزا به یورو دریافت میشود.
قیمت ویزای ترکیه
هزینه ویزای ترکیه با توجّه به نوع الکترونیکی یا لیبلدار بودن آن متفاوت است. درصورتیکه تقاضای ویزا رد شود هیچیک از هزینهها به متقاضی برگشت داده نمیشود.
نوع ویزا | هزینه ویزا به یورو |
---|---|
ویزای الکترونیکی | ۱۴ تا ۷۱ یورو |
ویزای لیبلدار یکبار ورود | ۵۵ یورو |
ویزای لیبلدار دو بار ورود | ۱۱۰ یورو |
ویزای لیبلدار چند بار ورود | ۱۸۰ یورو |
این قیمتها برای اتباع برخی از کشورها متفاوت است.
سوالات متداول درباره ویزای ترکیه
هزینه ویزای ترکیه بستگی به نوع ویزای دریافتی دارد. میزان هزینه دریافتی برای هر یک از ویزای ترکیه در سایت رسمی دولت این کشور نوشته شده است.
برای گرفتن ویزای ترکیه باید به سفارت این کشور مراجعه کرده و مدارک لازم را بدهید. امکان دریافت ویزای الکترونیکی نیز وجود دارد.
کشور ترکیه ویزاهای مختلفی برای متقاضیان صادر می کند. برخی از انواع ویزاهای این کشور عبارت اند از: ویزای کار ترکیه، ویزای تحصیلی ترکیه، ویزای توریستی ترکیه، ویزای رسمی ترکیه و ویزای درمانی ترکیه.
انواع ویزای ترکیه مدت اعتبار مختلفی دارند. ویزای توریستی معمولا ۹۰ روز اعتبار دارد.