هزینه زندگی در چین به شهر محل اقامت شما بستگی دارد. برخی شهرهای چین توسعه‌یافته‌تر، مدرن‌تر و بسیار گران‌تر از شهرهای دیگرند. با این حال شما با داشتن درآمدی متوسط هم می‌توانید در چین یک زندگی راحت و خوب داشته باشید.

چین به‌دلیل داشتن اقتصاد بسیار قدرتمند و شهرهای مدرن و پیشرفته‌ و همچنین بازار کار فوق‌العاده، یکی از گزینه‌های مناسب برای مهاجرت محسوب می‌شود. هزینه زندگی در این کشور از بسیاری از کشورهای غربی، به‌ویژه ایالات متحده آمریکا حدود 45 درصد پایین‌تر است.

متوسط درآمد افراد در شهرهای مختلف چین می‌تواند به‌آسانی مخارج یک زندگی معمولی را تامین کند. بنابراین شما با مهاجرت به این کشور و پیداکردن شغل مناسب، می‌توانید در همه شهرهای چین، یک زندگی معمولی و حتی لوکس برای خود بسازید.

در این مقاله قصد داریم هزینه زندگی در چین و شغل‌های پردرآمد این کشور را بررسی کنیم و به مقایسه گرانترین و ارزانترین شهرهای چین برای زندگی، بپردازیم.

هزینه های زندگی در چین به چه چیزهایی بستگی دارد؟

هزینه های زندگی در چین به عوامل مختلفی مانند سبک زندگی و شهری که در آن زندگی می‌کنید، بستگی دارد. معمولا هزینه‌ها در شهرهای بزرگ چین بیشتر از دیگر شهرهای این کشور است. با این حال برای محاسبه کلی هزینه زندگی در چین باید هزینه‌هایی مانند خوراک، مسکن و حمل‌ونقل را جداگانه بررسی کرد.

  • خوراک و مواد غذایی

هزینه خوراک و مواد غذایی در چین در مقایسه با بسیاری از کشورهای غربی، مقرون‌به‌صرفه و معقول است. البته سبک زندگی شخصی شما می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در هزینه خوراک و مواد غذاییتان داشته باشد.

خرید مواد غذایی روزانه از بازارهای محلی چین یکی از گزینه‌های خوب برای کم‌کردن هزینه‌‌ها است. در این بازارها محصولات تازه مانند سبزیجات، گوشت و غذاهای دریایی عرضه می‌شود و شما می‌توانید این مواد غذایی را با قیمت پایین‌تری نسبت به سوپرمارکت‌ها تهیه کنید. البته تنوع محصولات داخلی و وارداتی در سوپرمارکت‌های زنجیره‌ای بیشتر است و آنجا می‌توانید تمام مایحتاج خود را متناسب با ذائقه‌تان به‌راحتی تهیه کنید.

مواد غذایی اولیه مانند برنج، سبزیجات و میوه‌ها به‌طور کلی مقرون‌به‌صرفه و ارزان‌تر از محصولات وارداتی هستند. گوشت مرغ، گاو و خوک جزو مواد اصلی غذاهای چینی محسوب می‌شوند و معمولا قیمت مناسبی دارند. قیمت غذاهای دریایی در شهرهای ساحلی ارزان‌تر از شهرهای دیگر است.

به‌صورت کلی با آشپزی‌کردن در خانه هزینه کمتری برای غذا صرف خواهید کرد. با این حال اغلب رستوران‌های چینی و فست‌فودهای زنجیره‌ای چندان گران نیستند و می‌توانید غذای خود را بیرون از خانه هم با قیمت مناسب تهیه کنید. یک وعده غذایی در رستوران سنتی چینی ارزان، در شهرهای بزرگی مانند شانگهای حدود ۳۵ یوان و در شهرهای کوچک‌تر حدود ۱۸ یوان است. برای تهیه غذا از فست‌فودها و رستوران‌های زنجیره‌ای در چین باید حدود ۳۰ یوان هزینه کنید. متوسط هزینه در رستوران‌های لوکس و گران غربی هم بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ یوان است.

  • مسکن و اجاره ماهانه

برای زندگی در چین باید خانه بخرید یا اجاره کنید. معمولا در ابتدای مهاجرت به کشوری دیگر امکان خرید خانه وجود ندارد. بنابراین اجاره ماهانه یک خانه یا آپارتمان، بیشترین هزینه‌ای است که برای زندگی در چین باید صرف کنید.

اجاره‌بها در شهرهای مختلف چین بسیار متفاوت و متغیر است. برای مثال، در مرکز شهرهای شانگهای (Shanghai) یا پکن (Beijing)، یک اتاق خصوصی در یک آپارتمان دو یا سه‌خوابه، حداقل ۴۰۰۰ یوان در ماه و آپارتمان یک‌خوابه و اختصاصی، حداقل ۵۵۰۰ یوان در ماه هزینه خواهد داشت.

در شهرهای دیگر مانند هانگژو (Hangzhou) یا شن‌یانگ (Shenyang)، اجاره ماهانه یک استودیوی کوچک یا آپارتمان یک‌خوابه بین ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ یوان در ماه است. برای کمترشدن هزینه‌ها در این شهرها می‌توانید اجاره آپارتمان اشتراکی را انتخاب کنید تا هزینه اجاره بین دو یا سه نفر تقسیم شود.

نکته قابل‌ توجه اینکه با اجاره آپارتمان شخصی در چین، باید اجاره پنج ماه را همان ابتدا پرداخت کنید که می‌تواند هزینه سنگینی محسوب شود.

  • حمل‌ونقل

هزینه حمل‌ونقل در چین می‌تواند بسته به نوع وسیله حمل‌ونقل مورد نظر شما و زیرساخت‌های شهری متفاوت باشد. با این حال حمل‌ونقل عمومی محبوب‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین گزینه برای تردد در بسیاری از شهرهای چین است. مترو، اتوبوس و تراموا سیستم حمل‌ونقل عمومی چین را تشکیل می‌دهند که بلیت‌ نسبتا ارزانی دارند و یک انتخاب اقتصادی برای رفت‌وآمد روزانه محسوب می‌شوند.

در اکثر شهرها، هزینه سفر با اتوبوس فقط ۲ یوان و خدمات متروی درون‌شهری بسته به مسافتی که طی می‌کنید، بین ۲ تا ۸ یوان است. قیمت تاکسی نیز در شهرهای بزرگ از ۱۴ یوان به‌ازای هر کیلومتر و در شهرهای دیگر از ۸ یوان آغاز می‌شود که در مقایسه با کشورهای غربی مقرون‌به‌صرفه است.

افرادی که ترجیح می‌دهند وسیله نقلیه شخصی داشته باشند، باید هزینه سوخت، نگهداری، بیمه و تعمیرات را در نظر بگیرند. چین شبکه بزرگراه‌های گسترده‌ای دارد، اما ترافیک در شهرهای بزرگ بسیار زیاد است. قیمت سوخت در این کشور متوسط است و وسایل نقلیه الکتریکی و نوین هم در حال افزایش‌اند. به‌طور کلی مدیریت هزینه حمل‌ونقل در چین کار سختی نیست و شما می‌توانید آن را تا حد امکان کاهش دهید.

  • بیمه و سلامت

هزینه‌ بیمه و سلامت در چین می‌تواند براساس عواملی مانند نوع مرکز پزشکی، شهر محل زندگی و خدمات پزشکی مورد نیاز متفاوت باشد. هزینه‌های درمان و سلامت در بیمارستان‌های دولتی چین عموما مقرون‌به‌صرفه‌تر از هزینه‌ خدمات ارائه‌شده در مراکز خصوصی است.

مهاجران و شهروندان بومی چین امکان خرید بیمه‌های درمانی یکسانی دارند که می‌تواند بخشی از هزینه‌های پزشکی را پوشش دهد. بسیاری از شرکت‌های بیمه سلامت در چین، طرح‌هایی متناسب با نیازهای مهاجران ارائه می‌دهند که مشاوره‌های پزشکی، بستری‌شدن در بیمارستان و سایر خدمات مراقبت‌های بهداشتی را شامل می‌شود.

در مجموع ویزیت و معاینات عمومی مقرون‌به‌صرفه است اما درمان‌های پیچیده و تخصصی هزینه‌‌های بیشتری دارند. به همین دلیل بهتر است برای کاهش هزینه‌های مرتبط با خدمات پزشکی بیمه درمانی داشته باشید.

  • تفریح و سرگرمی

تفریح و سرگرمی‌های متنوعی در چین وجود دارد که بخشی از هزینه‌های زندگی در این کشور را شامل می‌شود. سینما، پارک‌ها، موزه‌ها و مراکز تاریخی ازجمله مراکز تفریحی چین هستند. ورودی مراکز تفریحی معمولا بین ۱۰ تا ۳۰ یوان است.

سینما یکی از تفریحات پرطرفدار در چین محسوب می‌شود و در شهرهای بزرگ چین هر ماه یک یا دو فیلم انگلیسی‌زبان جدید اکران می‌شود که برای خرید بلیت آن‌ها باید بین ۴۰ تا ۶۰ یوان هزینه کنید.

چین کشوری فوق‌العاده برای سفر و گشت‌وگذار محسوب می‌شود و دیدنی‌های بسیاری دارد. شما برای تفریح می‌توانید سفرهای بین شهری داشته باشید. هزینه یک شب اقامت در هاستل یا هتل ارزان‌قیمت در شهرهای کوچک از ۱۰۰ یوان و در شهرهای بزرگ‌تر از ۲۰۰ یوان آغاز می‌شود. هتل‌های لوکس و پنج‌ستاره در شهرهای کوچک نیز اغلب با ۳۰۰ یوان در دسترس‌اند.

  • خدمات

هزینه خدمات ماهانه در چین ازجمله آب، گرمایش، برق و اینترنت، بسته به عواملی مانند موقعیت شهر و اندازه خانه می‌تواند متفاوت باشد. به‌طور کلی، این خدمات در مقایسه با بسیاری از کشورهای غربی نسبتا ارزان‌اند. هزینه آب براساس مصرف محاسبه می‌شود و معمولا معقول است. هزینه برق و گرمایش ممکن است براساس فصول سال و در شهرهای مختلف، متفاوت باشد؛ اما به‌طور کلی، هزینه‌های اولیه آب و برق برای اکثر ساکنان معقول و قابل‌ پرداخت است.

خدمات اولیه ماهانه مانند آب، گرمایش، برق و اینترنت در شهرهای بزرگ و پرجمعیت مانند شانگهای یا پکن حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ یوان در ماه و در شهرهای کوچک‌تر بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ یوان در ماه هزینه خواهد داشت.

علاوه‌بر مواردی که بررسی کردیم، نرخ تورم و نسبت درآمد و مخارج در این کشور، نکته بسیار مهمی است که باید حتما به آن توجه داشت. در ادامه نرخ تورم در چین و قدرت خرید شهروندان آن را بررسی می‌کنیم تا ببینیم نسبت درآمد به مخارج در چین چگونه است.

نرخ تورم در چین و بررسی قدرت خرید

آگاهی از نرخ تورم در چین و قدرت خرید مردم برای شناخت وضعیت اقتصادی این کشور ضروری است؛ زیرا نرخ تورم نشان‌دهنده افزایش عمومی قیمت کالاها و خدمات در طول زمان است و تورم بالا بر هزینه زندگی تاثیر می‌گذارد و به افزایش هزینه‌های روزانه می‌انجامد. از طرفی قدرت خرید نشان‌دهنده توانایی شهروندان برای خرید کالا و خدمات با درآمد ماهانه‌شان است. مشاهده تغییرات در قدرت خرید به شما کمک می‌کند تا مقرون‌به‌صرفه‌بودن هزینه‌ها و میزان رفاه اقتصادی خود را بسنجید.

شهرهای چین به‌طور غیررسمی به سه گروه شهرهای درجه یک، درجه دو و درجه سه تقسیم می‌شوند که زندگی در هرکدام از آن‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارد. شهرهای درجه یک امکانات بهتری دارند و توسعه‌یافته‌ترند و درآمد شهروندان آن‌ها بالاتر است. با این حال مخارج و هزینه‌های زندگی هم در این شهرها بیشتر است.

شما برای زندگی راحت در چین به‌هیچ‌وجه به پول زیادی نیاز ندارید. در حقیقت گاهی تا حدی پول خواهید داشت که بتوانید از یک زندگی تقریبا مجلل لذت ببرید. نکته قابل‌ توجه این است که حقوق مهاجران در چین بسیار بالاتر از میانگین ملی محسوب می‌شود و در بیشتر موارد، حقوق کارمندان خارجی سه یا حتی چهار برابر کارمندان بومی است. زیرا شما زمانی اجازه کار در چین را خواهید داشت که یک استعداد خارجی تلقی شوید و در این صورت حقوق بیشتری هم دریافت خواهید کرد.

میانگین درآمد در شهرهای درجه یک بین ۱۴هزار و ۴۰۰ یوان تا ۲۸هزار و ۸۰۰ یوان است. در شهرهای درجه دوی چین شما ماهانه می‌توانید بین ۸۶۰۰ یوان تا ۱۳هزار یوان و در شهرهای درجه سه بین ۵۷۰۰ یوان تا ۱۰هزار یوان درآمد کسب کنید. با وجود این اهمیتی ندارد که شما در کدام شهر چین زندگی می‌کنید، حقوق شما معمولا متوسط هزینه زندگی در چین را پوشش می‌دهد و می‌توانید به‌راحتی یک زندگی معمولی داشته باشید.

یک فرد مهاجر مجرد برای زندگی در شهرهای درجه یک ماهانه حدود ۹۳۰۰ یوان هزینه می‌کند. این مبلغ شامل محل اقامت و چند مرتبه غذاخوردن در رستوران می‌شود. اما اگر دوست دارید همیشه در مهمانی‌های مختلف شرکت کنید و آشپزی هم بلد نیستید، می‌توانید انتظار داشته باشید که هزینه‌های شما دو برابر میانگین شود. زندگی در شهرهای درجه سه چین بین ۲۱۵۰ یوان تا ۲۸۰۰ یوان در ماه برای یک فرد مجرد هزینه خواهد داشت.

ممکن است فکر کنید که هزینه زندگی در چین برای یک زوج، دو برابر حالت عادی است؛ اما این‌طور نیست. اگرچه اجاره مسکن و خدمات آب و برق احتمالا گران‌تر می‌شود، اما هر دو نفر در این هزینه سهم خود را دارند و هزینه‌ها تقسیم می‌شود. علاوه‌بر این، اگر حداقل یکی از دو نفر، در خانه آشپزی کند، در هزینه غذا صرفه‌جویی می‌شود. به‌طور کلی می‌توان گفت متوسط هزینه زندگی در چین برای یک زوج در شهرهای ارزان‌تر حدود ۵۰۰۰ یوان و در شهرهای بزرگ‌تر ۱۴هزار یوان است.

حقوق مشاغل در چین

آمارهای جهانی نشان می‌دهند که چین دومین اقتصاد برتر جهان در سال ۲۰۲۴ است. حقوق مشاغل در چین به‌دلیل اقتصاد قدرتمند و سیاست‌های ویژه این کشور، اغلب تحت تاثیر بازارهای جهانی قرار می‌گیرد. حداقل درآمد ماهانه چینی‌ها حدود ۴۰۰۰ یوان و حداکثر درآمد آن‌ها ۱۳۱هزار یوان است که از این نظر چین در مقایسه با کشورهای برتر آسیا یعنی ژاپن و کره جنوبی، در رتبه سوم قرار می‌گیرد.

حقوق مشاغل در چین با توجه به مناطق مختلف این کشور متغیر است؛ برای مثال شما با فعالیت در مشاغل شانگهای بیشترین میزان درآمد ماهانه در چین را خواهید داشت. البته پکن با دستمزد ۲۶ یوان در هر ساعت، بیشترین دستمزد ساعتی در کل چین را دارد. در سال‌های اخیر دستمزدهای کارگران چینی در شهرهای بزرگ بیشترین کاهش را داشته است که نشان‌دهنده تورم مداوم در دومین اقتصاد برتر دنیا است.

حدود ۲۵ درصد از جمعیت چین ماهانه کمتر از ۱۵هزار و ۹۰۰ یوان درآمد دارند. در حالی که ۷۵ درصد شهروندان چین کمتر از این مقدار درآمد کسب می‌کنند. روند افزایش حقوق ماهانه در چین هم روندی کند و ثابت دارد. به‌طوری که طی دو سال اخیر در این بخش تنها ۳ درصد افزایش وجود داشته است.

مشاغل پزشکی و خدمات درمانی، ساختمانی، مالی و بانکی، دولتی و حقوقی ازجمله پردرآمدترین مشاغل چین محسوب می‌شوند. متوسط حقوق ماهانه پزشکان در چین ۶۰۰۰ یوان است که بسته به تخصص و حوزه فعالیتشان می‌تواند کاهش یا افزایش پیدا کند. فعالیت در صنعت ساختمانی چین می‌تواند به‌طور متوسط ماهانه ۱۷هزار یوان درآمد به‌همراه داشته باشد.

متوسط حقوق یک بانکدار در چین تقریبا ۳۲هزار یوان است؛ با این حال تخصص و تجربه نیز در این میزان تاثیرگذار بوده و می‌تواند حقوق را تا ۶۰هزار یوان افزایش دهد. درآمد کارمندان دولتی نیز یکی از بیشترین درآمدها در چین محسوب می‌شود. حقوق کارمندان بخش دولتی بین ۲۲هزار یوان تا ۵۰هزار یوان در ماه است.

برای فعالیت در بخش حقوقی چین، شخص ابتدا باید تابعیت این کشور را بگیرد تا بتواند در پرونده‌های حقوقی نقش داشته باشد. یک وکیل در چین می‌تواند بین ۲۷هزار یوان تا ۹۷هزار یوان در ماه درآمد داشته باشد که یکی از بالاترین حقوق‌ها در این کشور محسوب می‌شود.

هزینه مسکن در چین

هزینه مسکن در چین با توجه به شهر محل اقامت و موقعیت خانه متفاوت است. در شهرهای بزرگ و مراکز شهرها که دسترسی آسان‌تری دارند، قیمت‌ها معمولا بیشتر از شهرهای کوچک و اطراف شهرند. هزینه اجاره و خرید خانه در چین هم با یکدیگر متفاوت‌اند. در ادامه می‌توانید جدول هزینه مسکن در چین را ‌مشاهده کنید.

انواع مسکن در چینهزینه
اجاره ماهانه آپارتمان یک‌خوابه مرکز شهر۳۶۶۶ یوان
اجاره ماهانه آپارتمان یک‌خوابه خارج شهر۲۰۰۸ یوان
اجاره ماهانه آپارتمان سه‌خوابه مرکز شهر۸۴۹۹ یوان
اجاره ماهانه آپارتمان سه‌خوابه خارج شهر۴۱۸۸ یوان
خرید ۱ مترمربع خانه در مرکز شهر۵۲هزار و ۸۷۳ یوان
خرید ۱ مترمربع خانه در خارج شهر۲۸هزار و ۸ یوان

هزینه غذا در چین

هزینه غذا در چین به سبک زندگی و عادات غذایی شما بستگی دارد. با این حال هزینه غذا در چین به‌طور کلی مقرون‌به‌صرفه است. بازارها و فروشگاه‌های محلی اغلب محصولات ارزان‌تری نسبت به فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌های زنجیره‌ای خارجی عرضه می‌کنند. در ادامه می‌توانید جدول هزینه غذا و مواد غذایی در چین را ‌مشاهده کنید.

انواع غذا و مواد غذایی در چینهزینه
۱ وعده غذایی در رستوران ارزان۲۵ یوان
۱ وعده غذایی دونفره در رستوران متوسط۱۸۰ یوان
۱ وعده غذایی فست‌فود۳۶ یوان
۱ لیوان کاپوچینو۲۴ یوان
۱ قوطی نوشابه۳ یوان
۱ بطری آب۲ یوان
۱ لیتر شیر۱۴ یوان
۱ عدد نان۱۱ یوان
۱ کیلو برنج۶ یوان
۱ کیلو پنیر۹۴ یوان
۱ کیلو سیب۱۳ یوان
۱ کیلو موز۹ یوان
۱ کیلو پرتقال۱۱ یوان
۱ کیلو گوجه‌فرنگی۶ یوان
۱ کیلو سیب‌زمینی۵ یوان
۱ کیلو پیاز۶ یوان
۱ کیلو فیله مرغ۲۶ یوان

هزینه پوشاک در چین

هزینه پوشاک در چین بسته به منطقه و مراکز خرید می‌تواند متغیر باشد. به‌صورت کلی پوشاک تولید داخل چین ارزان‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر از پوشاک وارداتی‌ است. با این حال از برخی برندهای خارجی نیز پوشاک ارزان‌‌قیمت می‌توانید تهیه کنید. در جدول زیر می‌توانید هزینه پوشاک در چین را مشاهده کنید.

انواع پوشاک در چینهزینه
شلوار جین (برندهایی مانند Levis)۳۸۴ یوان
لباس تابستانه فروشگاه زنجیره‌ای (برندهایی مانند Zara)۲۴۰ یوان
کتانی ورزشی نایک۵۵۶ یوان
کفش چرم مردانه۶۱۱ یوان

هزینه رفت و آمد در چین

هزینه رفت و آمد در چین به نوع وسیله حمل‌ونقلی که استفاده می‌کنید بستگی دارد. با این حال هزینه کلی رفت و آمد در این کشور مقرون‌به‌صرفه و ارزان محسوب می‌شود. در جدول زیر هزینه رفت و آمد در چین را می‌بینید.

انواع حمل و نقل در چینهزینه
بلیت یک‌طرفه حمل‌ونقل عمومی۳ یوان
تاکسی به‌ازای هر کیلومتر۲ یوان
اتوبوس شهری۲ یوان
اجاره ۳ ساعت دوچرخه۸ یوان
قطار سریع‌السیر۴۹۰ یوان
قطار معمولی۱۲۰ یوان
بلیت هواپیما۸۰۰ یوان
۱ لیتر سوخت۸٫۵ یوان

هزینه درمان و بیمه در چین

هزینه درمان و بیمه در چین یکی از مهم‌ترین هزینه‌ها برای کسانی است که این کشور را به قصد مهاجرت انتخاب می‌کنند. سیستم درمانی کشور چین در دو بخش دولتی و خصوصی فعالیت می‌کند که هزینه‌‌ها و کیفیت خدمات متفاوتی به شهروندان ارائه می‌دهند. مراقب‌های بهداشتی و درمانی در چین برای افرادی که تحت پوشش بیمه‌اند، رایگان است. در جدول زیر می‌توانید هزینه درمان و بیمه در چین را مشاهده کنید.

انواع خدمات درمانی در چینهزینه
۱ شب بستری‌شدن در بیمارستان دولتی۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ یوان
۱ شب بستری‌شدن در بیمارستان خصوصی۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ یوان
۱ شب بستری‌شدن در بخش جراحی عروق۳۶۰۰ یوان
جراحی چشم۱۲هزار تا ۲۲هزار یوان
جراحی ارتوپدیتا سقف ۹۰هزار یوان
پیوند کلیهحدود ۴۲هزار یوان
پیوند کبد۲۸۰هزار یوان
زایمان در بیمارستان دولتی۲۰۰۰ تا ۱۰هزار یوان
زایمان در بیمارستان خصوصی۵۰هزار تا ۱۰۰هزار یوان
درمان عمومی دندان۳۰۰ تا ۷۰۰ یوان
ایمپلنت دندان۷۸۰۰ تا ۲۳هزار یوان

هزینه ورزش و تفریح در چین

ورزش‌ها و تفریحات در چین بسیار متنوع‌اند و هزینه چندانی هم ندارند. این هزینه بسته به شهر محل زندگی شما، رشته ورزشی یا زمانی که برای تفریح انتخاب می‌کنید، متفاوت است. در جدول زیر هزینه ورزش و تفریح در چین را می‌توانید مشاهده کنید.

انواع ورزش و تفریح در چینهزینه
یک ماه عضویت باشگاه۳۱۳ یوان
اجاره زمین تنیس۱۱۳ یوان
بلیت سینما۵۰ یوان
ورودی بازدید دیوار چین۲۵ تا ۶۵ یوان
بازدید از دیوار چین با تلکابین۶۰ تا ۱۶۰ یوان
بلیت ورودی کاخ تابستانی پکن۲۰ تا ۶۰ یوان
بلیت موزه امپراتور و ارتش سفالی شیان۱۲۰ یوان

هزینه زندگی دانشجویی در چین

هزینه زندگی دانشجویی در چین با توجه به خصوصی یا دولتی‌بودن دانشگاه و شهر محل تحصیل و اقامت متغیر است؛ اما به‌طور کلی هر دانشجو برای اقامت و تحصیل در شهرهای بزرگی مانند شانگهای و پکن باید هزینه بیشتری پرداخت کند. متوسط هزینه زندگی دانشجویی در چین سالانه حدود ۱۲۲هزار و ۳۴۲ یوان است.

برای زندگی دانشجویی در چین شما باید علاوه‌بر هزینه‌های مسکن، خوراک و مواد غذایی، تفریح، بیمه درمانی، خدمات و حمل‌ونقل، هزینه شهریه دانشگاه و همین‌طور کتاب‌های درسی و خدمات مربوط به دانشگاه مانند کتابخانه را هم بپردازید. برخی از دانشگاه‌ها کمک‌هزینه‌های تحصیلی و بورسیه‌هایی در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند که می‌تواند هزینه زندگی دانشجویی در چین را به‌طرز قابل‌ توجهی کاهش دهد.

در جدول زیر می‌توانید میانگین هزینه زندگی دانشجویی در چین را مشاهده کنید.

هزینه های ضروری زندگی دانشجویی در چین
مسکن ۱۰هزار و ۵۸۸ یوان
خوراک و مواد غذایی۳۶۰۰ یوان
بیمه درمانی۴۳۸۲ یوان
شهریه دانشگاه۱۷هزار تا ۷۰هزار یوان
کتاب درسی۲۰۰ تا ۳۳۰ یوان

مقایسه هزینه زندگی در شهرهای مختلف چین

هزینه زندگی در چین به‌دلیل تفاوت قیمتی که در مسکن، حمل‌و‌نقل و مواد غذایی در شهرهای مختلف وجود دارد و با توجه به میزان توسعه اقتصادی هر شهر، از منطقه‌ای به منطقه دیگر متفاوت است. درمجموع زندگی در شهرهای بزرگ‌تر و توسعه‌یافته‌تر، صرف هزینه‌ زندگی بالاتری را می‌طلبد.

در جدول زیر مقایسه هزینه زندگی در شهرهای مختلف چین را می‌بینید.

شهرهای مختلف چینهزینه ماهانه زندگی ۱ نفر بدون اجاره
هنگ‌کنگ۶۳۸۳ یوان
شانگهای۴۳۹۷ یوان
شنژن۳۷۴۲ یوان
پکن۳۷۶۳ یوان
گوانگژو۳۲۹۶ یوان
چنگدو۳۲۶۲ یوان
لونگیان۲۸۷۸ یوان
داندونگ۲۸۴۲ یوان
ژانگجیاکو۳۰۳۷ یوان
چیفنگ۲۶۰۵ یوان

ارزانترین شهرهای چین برای زندگی

شهرهای کوچک چین اغلب آب‌وهوای بهتری دارند و برای زندگی ارزان‌ترند. این شهرها امکانات رفاهی و توسعه کمتری نسبت به شهرهای گران و مدرن چین دارند که همین باعث می‌شود تعداد مهاجران در آن‌ها کمتر از شهرهای بزرگ باشد. با این حال زندگی در شهرهای ارزان چین مقرون‌به‌صرفه است.

ارزانترین شهرهای چین برای زندگی عبارت‌اند از:

  • چنگده
  • لونگیان
  • کینوانگدائو
  • ژانگجیاکو
  • بائوتو
  • چیفنگ
  • هوههات
  • هولونبایر
  • تونگلیائو
  • داندونگ

گرانترین شهرهای چین برای زندگی

شهرهای مدرن، بزرگ و توسعه‌یافته چین جزو شهرهای درجه یک این کشور محسوب می‌شوند که هزینه زندگی در آن‌ها بسیار بالاتر از شهرهای کوچک است؛ اما دانشگاه‌های مشهور چین، موقعیت‌های شغلی متنوع و امکانات تفریحی و رفاهی بیشتر در همین شهرهای درجه یک قرار دارند که زندگی را برای مهاجران آسان‌تر می‌کنند.

گرانترین شهرهای چین برای زندگی عبارت‌اند از:

  • هنگ کنگ
  • شانگهای
  • گوانگژو
  • پکن
  • شنژن
  • نانجینگ
  • چنگدو
  • چینگدائو
  • شن یانگ
  • تیانجین

فرم ارزیابی و مشاوره اخذ ویزای چین

کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند

سوالات متداول

متوسطه هزینه زندگی در چین برای دانشجویان چقدر است؟

متوسط هزینه زندگی دانشجویی در چین سالانه حدود ۱۲۲هزار و ۳۴۲ یوان است.

آیا هزینه زندگی در چین بالاست؟

هزینه زندگی در چین بسته به سبک زندگی و محل اقامت شما می‌تواند متفاوت باشد. اما به‌طور کلی هزینه زندگی در این کشور از بسیاری از کشورهای غربی، به‌ویژه ایالات متحده آمریکا حدود ۴۵ درصد پایین‌تر است.

ارزانترین و گرانترین شهرهای برای زندگی در چین کدام‌اند؟

چنگده، لونگیان، کینوانگدائو، ژانگجیاکو و بائوتو برخی از ارزانترین شهرهای چین و هنگ کنگ، شانگهای، گوانگژو، پکن و شنژن برخی از گرانترین شهرهای چین محسوب می‌شوند.

مبلغ مورد نیاز برای زندگی راحت در چین چقدر است؟

مبلغ مورد نیاز برای زندگی راحت در چین برای هر نفر حدود ۴۰۰۰ یوان در ماه است.