احتمالا شما نیز به فکر اخذ ویزای تحصیلی از کشورهای خارجی باشید. اما، آیا می‌دانید که فرایند اخذ ویزای تحصیلی چگونه است و به چه مدارکی نیاز دارد؟ با ما همراه باشید تا در خصوص تمامی مسائل مربوط به ویزای تحصیلی با شما صحبت کنیم و اطلاعات جامعی در اختیار شما بگذاریم.

ویزای تحصیلی
مشاوره رایگان

راهنمای کامل اخذ ویزای تحصیلی

راهنمای کامل اخذ ویزای تحصیلی

با توجه به آن که بهترین و کامل‌ترین نوع ویزای تحصیلی مربوط به ویزای F1 ایالات متحده امریکا است، ما نیز توضیحات خود در این مطلب را بر مبنای این نوع ویزا قرار داده‌ایم. ویزای دانشجویی یک ویزای دولتی است که به دانشجویان بینالمللی اجازه میدهد در یک کشور خارجی تحصیل کنند. به طور مثال، در ایالات متحده، دانش‌آموزان می‌توانند ویزای F1، J1 یا M1 دریافت کنند. ویزای F1 و J1 به دانشجویان امکان تحصیل و کار در این کشور را می‌دهد. اما، ویزای M1 فقط به آن‌ها اجازه تحصیل را می‌دهد. با این حال، ویزای F1 و J1 فقط استخدام به عنوان دستیار آموزشی، دستیار پژوهشی یا سایر کارهای داخل دانشگاه را تضمین می‌کند.

انواع ویزای تحصیلی

دولت ایالات متحده و اغلب کشورهای مهاجرپذیر سه نوع ویزای دانشجویی اعطا می‌کنند. این ویزاها عبارت‌اند از:

ویزای F1

ویزای F1 رایج‌ترین نوع ویزای دانشجویی در سرتاسر جهان است. این ویزا به متقاضیان یا دانش‌آموزانی داده می‌شود که در یک دروه دانشگاهی یا زبان انگلیسی شرکت می‌کنند. دانش‌آموزان برای حفظ وضعیت قانونی یا بهتر است بگوییم اعتبار ویزای F1، باید به صورت تمام وقت در این دوره‌ها ثبت‌نام کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند در کنار تحصیل تا ۲۰ ساعت در هفته کار کنند. دارندگان ویزای F1، پس از تحصیل می‌توانند در مرکز آموزش عملی اختیاری (OPT) کار کنند. آن‌ها همچنین باید نتایج تحصیلات خود را تا پیش از اتمام تاریخ انقضا در فرم I-20 یا گواهی صلاحیت برای وضعیت دانشجویی غیرمهاجر تکمیل کنند.

دارندگان ویزای F1 نمی‌توانند در کلاس‌های آموزشی بزرگسالان با بودجه دولتی یا مدارسی که از مهدکودک تا کلاس هشتم با بودجه دولتی پشتیبانی می‌شوند، ثبت‌نام کنند. ویزای F1 را تنها می‌توان به دانش آموزانی که مایل به تحصیل در دبیرستان (کلاس نهم تا دوازدهم) هستند اعطا کرد. گفتنی است که این نوع ویزا فقط برای اقامت ۱۲ ماهه است. علاوه بر این، دانش‌آموزان باید با پر کردن فرم I-20 ثابت کنند که تمامی هزینه‌های تحصیل خود را پرداخت کرده‌اند.

ویزای J1

ویزای J1 نیز مانند ویزای F1 است، زیرا به دانشجویان بین‌المللی اجازه می‌دهد تا مدرک آموزش‌های عملی را دریافت کنند. اکثر متقاضیان این ویزا دانشجویان بورسیه هستند. فرصت‌های شغلی برای دارندگان ویزای J1 مانند دارندگان ویزای F1 است، مشروط بر اینکه جهت انجام کار، مجوز استخدام توسط اسپانسر برنامه تبادل دانشجویان را دریافت کرده باشند. محبوب‌ترین مشاغلی که برای دارندگان این ویزا تدارک دیده شده شامل کار موقت، تحقیق، تدریس و پرستاری از کودکان می‌شود.

ویزای M1

ویزای M1 برای دانش‌آموزانی است که خواهان تحصیل غیر آکادمیک یا حرفه‌ای هستند. برخلاف ویزای F1 و J1، دارندگان ویزای M1 نمی‌توانند در طول تحصیل مشغول به کار شوند. به همین دلیل، متقاضیان ویزای M1 باید ثابت کنند که پول لازم برای پرداخت کلیه هزینه‌های تحصیل و زندگی در طول اقامت خود را دارند.

ویزای F2 و ویزای M2

در صورتی که دانشجویان خارجی موفق به دریافت ویزای F1 یا M1 شوند، همراهان درجه یک آن‌ها نظیر همسر یا فرزندان می‌توانند ویزای F2 یا M2 دریافت کنند. به عبارتی، ویزای F2 یا M2 مختص همراهان دانشجویان تدارک دیده شده تا در طول تحصیل خود از خانواده‌ دور نمانند.

آشنایی با شرایط ویزای تحصیلی

آشنایی با شرایط ویزای تحصیلی

شرایط اخذ ویزای تحصیلی طبیعتا در هر کشوری دارای قوانین خاص خودش است. اما، اگر بخواهیم شرایط دریافت بهترین نوع ویزا که ویزای F1 است را توضیح دهیم، باید بگوییم که سه اصل مهم برای اخذ این نوع ویزا تعریف شده است:

  • کسب حداکثر نمره معدل

    معدل همان حکم کنکور در ایران را دارد. به این معنی که هر چه معدل و امتیاز شما بالاتر از بقیه باشد، شانس قبولی شما در دریافت ویزای F1 بیشتر است.

  • توان مالی شخص در پشتیبانی ایشان در تمام مدت تحصیل

    یکی از مهمترین ضوابط اخذ ویزای تحصیلی، توان پرداخت هزینه‌های زندگی توسط متقاضی است. اداره مهاجرت کشور مقصد، یک سری معیارها برای متقاضیان تعیین می‌کند که میزان حقوق یا دارایی آن‌ها در ماه نباید کمتر از آن حد باشد.

  • ترک کشور میزبان بلافاصله پس از فارغ‌التحصیل شدن فرد

    متقاضیان موظفند بهد از اتمام تحصیل خود، کشور مقصد را ظرف ۱ الی ۲ ماه ترک کنند. در غیر این صورت مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.

مزایا و معایب ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی هم دارای مزایای بالقوه‌ای است و هم معایبی دارد که در ادامه به مهمترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

مزایای ویزای تحصیلی

  • عدم محدودیت در تعداد اخذ ویزای F1: بنابراین تعداد نامحدودی از دانش آموزان می توانند در هر زمان وارد ایالات متحده شوند.
  • شما این فرصت را دارید تا با اخذ این ویزا به عنوان یک دانشجوی تمام وقت وارد ایالات متحده شوید و تحصیلات در سطح جهانی رات بگذرانید.
  • شما این امکان را دارید که در طول تحصیلات خود به داخل و خارج از ایالات متحده سفر کنید. همچنین در صورت تمایل می‌توانید تمام مدت در ایالات متحده بمانید.
  • خانواده، همسر، و وابستگان شما می‌توانند با شما همراه شوند، به شرطی که وضعیت آن‌ها برای دریافت ویزای F-2 مورد تایید اداره مهاجرت آمریکا قرار گیرند.

معایب ویزای تحصیلی

  • اگر بخواهید خارج از دانشگاه کار کنید، به مجوز USCIS نیاز دارید.
  • شما باید خیلی زود پس از پایان تحصیلات، ایالات متحده را ترک کنید
  • وابستگان شما که دارای ویزای F-2 هستند، واجد شرایط استخدام نخواهند بود.

مراحل گرفتن ویزای تحصیلی

هنگامی که یک کالج، دانشگاه یا دوره زبان انگلیسی، برنامه دانشجویی و گواهی SEVP شما را بپذیرد، مرکز آموزشی مورد نظر درخواستی برای ویزای F1 یا فرم I-20 برای شما ارسال می‌کند. دانشجویانی که به ویزای J1 نیاز دارند، فرم DS-2019 را از دولت ایالات متحده دریافت خواهند کرد. این فرم به آن‌ها اجازه می‌دهد تا برای دریافت ویزای J1 اقدام کنند. فرم I-20 که اقتباسی از فرم I-20A-B است برای دانشجویان کالج و فرم I-20M-N برای دانشجویان زبان انگلیسی و حرفه‌ای ارائه می‌شود. در حالت ایده‌آل، شما باید فرآیند اخذ ویزای تحصیلی را سه تا پنج ماه قبل از شروع برنامه آکادمیک خود آغاز کنید. در ادامه مراحل دریافت ویزای تحصیلی را به شما آموزش خواهیم داد:

دریافت و تکمیل فرم‌ها

پس از پذیرش در مدرسه یا دانشگاه، فرم I-20 یا DS-2019 را از مسئول پذیرش دانشجویان بین‌المللی دانشگاه یا مدرسه مورد نظر (DSO) دریافت خواهید کرد. این بدان معناست که خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده (USCIS) به شما اجازه ثبت نام در مدرسه یا دانشگاه را داده است. سپس شما باید هزینه SEVIS fee را در وبسایت اداره مهاجرت و گمرک کشور مقصد بپردازید. این کار شما را به پایگاه داده SEVIS اضافه کرده و یک شماره شناسه به شما می‌دهد.

فرم را قبل از امضا حتما به دقت بخوانید و مطمئن شوید که نام شما در فرم دقیقاً همان چیزی است که در گذرنامه شما آمده است. همچنین برای جلوگیری از هر گونه تاخیر یا مشکل، نام مدرسه را به درستی بنویسید.

هنگامی که فرم I-20 یا DS-2019 را ارسال کردید، ممکن است چندین هفته یا چند ماه طول بکشد تا پاسخ خود را دریافت کنید. این میزان از تاخیر صرفا به دلیل مجوزهای امنیتی است. برخی از دانش‌آموزان نیز ممکن است مجبور باشند قبل از تایید ویزا تحت غربالگری‌های اضافی قرار گیرند.

تعیین وقت مصاحبه

ویزای دانشجویی را می‌توان تا ۱۲۰ روز قبل از تاریخ ذکر شده در فرم I-20 صادر کرد. ویزای M1 نیز معمولا قبل از تاریخ مندرج در فرم DS-2019 صادر می‌شود. به همین دلیل مهم است که هر چه زودتر برای مصاحبه خود با افسران اداره مهاجرت حاضر در سفارت کشور مقصد برنامه‌ریزی کنید.

هر سفارتی قوانین مختص به خود را در مورد تعیین وقت مصاحبه دارد، بنابراین برای دستورالعمل‌ها به وب‌سایت سفارت مورد نظر مراجعه کنید. سفارت همچنین می‌تواند زمان انتظار برای ویزا یا مصاحبه را به شما بگوید.

سعی کنید به موقع و در وقت تعیین شده در سفارت حاضر شوید. افرادی که دیرتر در سفارت حاضر می‌شوند ممکن است زمان مصاحبه خود را از دست بدهند.

در بیشتر موارد، تنها متقاضی اجازه ورود به سفارت یا کنسولگری را خواهد داشت. البته، افرادی که از این قاعده مستثنی می‌شوند شامل مترجمان، والدین برای کودکان زیر ۱۸ سال و دستیاران برای افراد معلول هستند. در صورتی که قصد آوردن یکی از این افراد به سفارتخانه را دارید، حتما با مسئولان مربوطه تماس بگیرید و اسامی افراد را به آن‌ها بگویید.

این مصاحبه صرفا توسط افسر ویزا تدارک دیده شده است تا مشخص کند آیا شما واجد شرایط اخذ ویزای دانشجویی هستید یا خیر.

سوالاتی که در این مصاحبه پرسیده می‌شوند عبارتند از:

  • سوابق تحصیلی
  • نحوه برقراری ارتباط با کشور خود پس از عزیمت به کشور مقصد
  • میزان تسلط شما به زبان انگلیسی
  • نام مدرسه یا دانشگاهی که در آن پذیرفته شده‌اید
  • میزان منابع مالی شما
  • ضمانت کتبی برای بازگشت به کشور خود پس از اتمام تحصیل

پر کردن فرم DS-160

پس از تعیین وقت مصاحبه، فرم درخواست ویزای غیر مهاجرتی یا فرم DS-160 خود را پر کنید. املای نام شما در این فرم باید با پاسپورت شما مطابقت داشته باشد. این فرم را می‌توان به صورت آنلاین نیز پر کرد که در آن صورت باید عکسی از خود بارگذاری کنید. اگر امکان بارگزاری عکس به صورت آنلاین برای شما میسر نیست، یک عکس ۲*۲ را چاپ کرده و آن را همراه خود به محل مصاحبه بیاورید. سایر جزئیات مورد نیاز در فرم DS-160 عبارتند از:

  • تاریخ تولد
  • نشانی
  • شماره تلفن
  • سابقه سفر قبلی به کشور مقصد
  • ارائه راه‌های ارتباطی بین شما و دولت کشور مقصد
  • جزئیات خانواده، کار، و تحصیلات
  • SEVIS ID
  • آدرس مرکز آموزشی مورد نظر
  • برنامه‌های سفر و همراهان
  • امضای الکترونیکی

برای مصاحبه آماده شوید

برای مصاحبه آماده شوید

هرچه زودتر خود را برای روز مصاحبه آماده کنید. زمان توصیه شده برای انجام مصاحبه معمولا سه ماه قبل از عزیمت شما به کشور مقصد است. این امر به شما اجازه می‌دهد تا در صورت رد شدن ویزا، فرصتی برای درخواست تجدید نظر داشته باشید. هنگامی که به خوبی آماده مصاحبه شدید، باید بتوانید به سوالات پاسخ کامل و سریع بدهید. برای ارائه بهترین مصاحبه به نکات زیر توجه کنید:

  • به خوبی توضیح دهید که چرا تحصیل در کشور مربوطه برای شما بهتر از تحصیل در کشور خودتان است.
  • برنامه‌های تحصیلی از جمله مشخصات رشته تحصیلی خود را بیان کنید.
  • در طول مصاحبه مکث نکنید، پاسخ‌های مبهم ندهید، یا کشور مربوطه را از کشور خود برتر نشمارید. حاضران در جلسه مصاحبه افراد مزدور و چاپلوس را هرگز نمی‌پسندند.
  • توضیح دهید که چرا مرکز آموزشی مورد نظر را انتخاب کرده‌اید و تحصیل در آن چه مزایای برای شما خواهد داشت.
  • محل اسکان خود را در طول تحصیل تعیین کنید. پاسخ‌های قابل قبول شامل خوابگاه، خانواده (در صورت حضور در کشور مقصد یا آپارتمان است.
  • اگر قصد یادگیری زبان انگلیسی و ادامه تحصیل در دانشگاه را دارید، هر مرحله از فرآیند را توضیح دهید.
  • در صورت لزوم، توجیحی مناسب برای نمرات ضعیف خود در دوران تحصیلی و شرایط پیرامون آن‌ها بیاورید. نمرات عامل مهمی در پذیرش شما هستند.
  • رسمی و حرفه‌ای لباس بپوشید، زیرا اولین برداشت حاضران از شما خیلی مهم است. فراموش نکنید که حاضران در جلسه قبلا شما را ندیده‌اند و هیچ شناختی از شما ندارند؛ بنابراین، رفتار و ظاهر شما در فرصت کمی که دارید، گویای شخصیت شما خواهد بود.
  • همیشه حقیقت را بگویید.
  • دقیق و سریع پاسخ دهید.
  • ثابت کنید که پس از اتمام تحصیل به کشور خود بازمی‌گردید.

برای اخذ ویزای تحصیلی به چه مدارکی نیاز داریم؟

  • فرم I-20
  • عکس
  • مشخصات فردی شامل تاریخ تولد، شماره گذرنامه و ...
  • رسید پرداخت SEVIS I-901
  • رسید پرداخت هزینه تعیین وقت سفارت (MRV)
  • ارائه منابع مالی کافی برای پرداخت هزینه زندگی، شهریه، و سفر برای یک سال یا مدت اقامت
  • اطلاعات اسکان
  • ریز نمرات و مدارک تحصیلی
  • پاسپورت امضا شده که حداقل شش ماه از تاریخ ورود اعتبار داشته باشد
  • فرم DS-7002 برای متقاضیان ویزای کارآموزی J1
  • لیست کارفرمایان و مدارس قبلی در صورت نیاز
  • کپی سند ازدواج یا شناسنامه
  • برخی از سفارت ها ممکن است به فرم‌های DS-156، DS-157A یا DS-158A نیز نیاز داشته باشند.
  • اثر انگشت دیجیتالی
  • مدارک معاینه پزشکی (در صورت نیاز)
  • گواهی عدم سوء پیشینه (در صورت نیاز)
  • کپی برابر اصل تمامی مدارک

هزینه ی ویزای تحصیلی چقدر است؟

هزینه ی ویزای تحصیلی چقدر است؟

هزینه‌های اخذ ویزای دانشجویی بستگی به موارد مختلفی دارد. به طور مثال اگر بخواهید برای اخذ ویزای آمریکا اقدام کنید، از آن جایی که روابط دیپلماتیک بین دو کشور قطع است، باید در یکی از کشورهای همسایه مانند ترکیه، امارات یا ارمنستان مصاحبه خود را انجام دهید؛ که این مسئله هزینه‌های اضافی مانند هزینه بلیط هواپیما، هتل، خورد و خوراک برای چند روز و ... را علاوه بر هزینه‌های ثابت در برخواهد داشت.

هزینه ویزای تحصیلی هر کشور را وزارت امور خارجه آن کشور تعیین می‌کند. به طور مثال، هزینه اخذ ویزای تحصیلی کشور‌های حوزه شینگن، ۱۲۲ یورو و هزینه ویزای تحصیلی کانادا ۱۲۰۰ دلار است. به این هزینه‌ها، باید مبالغ ۳۵۰ دلار برای کارمزد SEVIS (سویس فی) و ۱۶۰ دلار برای هزینه‌های فرم DS-160 و پروسه صدور ویزا را نیز اضافه کرد.

ویزای تحصیلی گرانترین کشورها

بنابر جدیدترین آمار وب‌سایت QS، گران‌ترنی کشورها برای تحصیل به شرح زیر هستند:

  • آمریکا
  • نیوزیلند
  • کانادا
  • استرالیا
  • بریتانیا
  • هنگ کنگ
  • سنگاپور
  • فرانسه
  • مالزی
  • اندونزی
  • برزیل
  • تایوان
  • ترکیه
  • چین
  • مکزیک
  • هند

رده‌بندی فوق بر اساس هزینه‌های زندگی و خرج تحصیل صورت گرفته است و ربطی به مدرن بودن کشورهای مربوطه ندارد.

ویزای تحصیلی ارزانترین کشورها

مطمئنا، یافتن ارزان‌ترین کشورها برای تحصیل که دارای دانشگاه‌های خوبی نیز باشند کمی دشوار است. اما، با توجه به تجربه وکلای ما در اعزام دانشجو به کشورهای مختلف جهان، برخی از کشورهای ارزان و مناسب برای تحصیل در ادامه معرفی شده‌اند.

  • آلمان
  • ایتالیا
  • لهستان
  • روسیه
  • تایوان
  • قزاقستان

ویزای تحصیلی شینگن چیست؟

ویزای شنگن دانشجویی مجوز ورود به منطقه شینگن است که به اتباع کشورهای ثالثی که مایل به ورود و اقامت کوتاه مدت در هر یک از کشورهای عضو با هدف تحصیل هستند، اعطا می‌شود.

این ویزا به دارنده آن اجازه می‌دهد حداکثر 3 ماه در قلمرو شنگن بماند. اگر دوره تحصیلی یا آموزشی شما بیشتر از این مدت طول بکشد، باید برای ویزای تحصیلی طولانی مدت در سفارت کشور مربوطه درخواست دهید.

نکته: فقط اتباع کشورهای ثالثی که توافقنامه بدون ویزا با کشورهای عضو منطقه شینگن امضا نکرده‌اند به ویزای شینگن دانشجویی نیاز دارند.

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی شینگن

  • پرینت و امضای دو فرم درخواست ویزا، با پاسخ‌های صحیح و صادقانه.
  • دو قطعه عکس یکسان طبق شرایط عکس ویزای شینگن (عکس مربوط به سه ماه گذشته باشد)
  • پاسپورت معتبر (صادر شده در ۱۰ سال گذشته با اعتبار حداقل ۳ ماه پس از پایان سفر برنامه‌ریزی شده)
  • یک برگ کپی از اطلاعات بیومتریک پاسپورت
  • اارئه گذرنامه‌های قبلی (آنها را منگنه نکنید؛ با چسب آن‌ها را به هم گره بزنید)
  • اثبات اقامت؛ سند صادر شده توسط کشوری که ثابت کند شهروند یا مقیم آن کشور هستید.
  • رزرو بلیط رفت و برگشت یا تعیین برنامه سفر؛ تعیین تاریخ و شماره پرواز ورود و خروج از منطقه شینگن
  • بیمه درمانی مسافرتی؛ سندی که توسط سازمان سلامت اروپا صادر و تأیید می‌کند که شما برای کل قلمرو شینگن، در کل اقامت خود با پوشش ۳۰۰۰۰ یورو برای شرایط اضطراری، بیمه هستید.
  • مدرک محل اسکان؛ مدارکی که نشان دهند در طول مدت اقامت خود در منطقه شینگن در کجا اسکان خواهید داشت. این مدرک می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:
  • قرارداد خوابگاه
  • اجاره نامه
  • دعوتنامه؛ نامه‌ای که توسط یکی از ساکنان کشوری که برای ورود به آن درخواست می‌دهید صادر شده و تأیید می‌کند که او مایل است شما را به خانه خود ببرد.
  • نامه پذیرش در دانشگاه / کالج / مدرسه اتحادیه اروپا نامه رسمی و امضا شده‌ای که در آن نام / نوع تحصیل / مدت تحصیل / ساعات برگزاری کلاس در هفته ذکر شده است.
  • اثبات مدارک تحصیلی؛ شامل دیپلم و سوابق تحصیلی
  • اثبات تمکن مالی؛ اسنادی که نشان می‌دهد فرد قادر به پرداخت هزینه‌های زندگی در طول اقامت خود در منطقه شینگن است. این می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:
  • بورس تحصیلی؛ گواهی اصلی یک بورسیه تحصیلی رسمی که نشان دهد دولت کشور مبدا حداقل ۶۳۱ یورو در ماه به حساب دانشجو پرداخت می‌کند.
  • صورت حساب بانکی؛ نمایش موجودی بانک شما در سه ماه گذشته.

اعتبار ویزای تحصیلی شینگن چقدر است؟

همانطور که در بالا نیز اشاره شد این ویزا به دارنده آن اجازه می‌دهد حداکثر ۳ ماه در قلمرو شنگن بماند. اگر دوره تحصیلی یا آموزشی شما بیشتر از این مدت طول بکشد، باید برای ویزای تحصیلی طولانی مدت در سفارت کشور مربوطه درخواست دهید.

نکاتی که درباره ویزای تحصیلی باید بدانید

نکاتی که درباره ویزای تحصیلی باید بدانید

پیش از آن که اقدام به دریافت ویزای تحصیلی کنید باید به یک سری نکات بسیار مهم توجه کنید تا مبادا به مشکل بزرگی در کشور مقصد بر بخورید. برخی از نکات مهم عبارت اند از:

  • توجه به شرایط کار تعیین شده از سوی دانشگاه مربوطه
  • توجه به هزینه‌های تحصیل و خرج زندگی
  • توجه به داشتن مدرک زبان و نحوه شرکت در دوره‌های اموزش زبان
  • انتخاب وکیل باتجربه و ورزیده
  • اثبات به افسران اداره مهاجرت مبنی بر اینکه پس از اتمام تحصیل به کشور خود بازمی‌گردید
  • تحقیق درباره فرهنگ زندگی در کشور مقصد
  • انتخاب دانشگاه معتبر

ویزای تحصیلی بدون مدرک زبان

همانطور که بسیاری از متقاضیان کشور بدون شرکت در کنکور و با شرط معدل وارد دانشگاه می‌شوند، برخی از دانشگاه‌های بین‌المللی نیز برای رقابت با سایر دانشگاه‌ها مزایایی را برای دانشجویان خود تدارک دیده‌اند. مهمترین مزیتی که این کشورها تدارک دیده‌اند، پذیرش دانشجو بدون مدرک زبان است.

برخی از دانشگاه‌های کشورهای زیر بدون ارائه مدرک زبان، دانشجو می‌پذیرند:

قبرس شمالی

قبرس شمالی یکی از جزیره‌های کوچک در دریای مدیترانه بوده و دارای چند دانشگاه خوب برای اخذ پذیرش بدون مدرک زبان است. سفر به قبرس شمالی برای ایرانیان بدون ویزا امکان‌پذیر است و همین مسئله راه را برای دریافت ویزای تحصیلی در این کشور آسان کرده است. متقاضیان پس از اخذ پذیرش، باید در کلاس‌های زبان شرکت کرده و ظرف مدت تعیین شده خود را به سطح مطلوبی برسانند.

فرانسه

شاید عجیب به نظر برسد، اما برخی از دانشگاه‌های فرانسه بدون اارئه مدرک زبان دانشجو می‌پذیرند. دولت فرانسه به متقاضیانی که علاقمند به یادگیری زبان فرانسه باشند این فرصت را داده تا بدون ارائه مدرک زبان انگلیسی در کالج‌های آموزش زبان فرانسه این کشور شرکت کنند و پس از طی کردن دوره یک ساله و اخذ نمرات قبولی در آزمون‌های زبان، تحصیل خود را آغاز کنند.

اتریش

اغلب دانشگاه‌های اتریش اخذ پذیرش مشروط در این کشور را برای متقاضیان مهیا کرده‌اند. شما می‌توانید بدون مدرک زبان برای برنامه‌های آلمانی زبان و انگلیسی زبان اپلای کرده و پذیرش مشروط دریافت کنید. یعنی تا زمانی که سطح زبان شما به حد مطلوب نرسیده باشد و نمره مورد نظر را کسب نکرده باشید، امکان آغاز تحصیل خود در دانشگاه را ندارید.

چین

ارائه مدرک زبان برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های چین اجباری نیست؛ البته، داشتن مدرک زبان برای دریافت بورسیه دولتی چین ضروری است. دولت چین امکان اخذ پذیرش مشروط را برای متقاضیان فراهم کرده‌اند؛ به طوری که متقاضیان قادرند در دوره‌های آمادگی زبان انگلیسی یا چینی شرکت کرده و پس از رسیدن به سطح مطلوب در زبان، تحصیل خود را آغاز کنند.

ویزای تحصیلی با مدرک دیپلم

ویزای تحصیلی با مدرک دیپلم

اخذ ویزای تحصیلی با مدرک دیپلم به معنای آن است که برای تحصیل در مقطع کارشناسی اقدام کنید. شرط اخذ پذیرش با مدرک دیپلم گذراندن 12 سال تحصیل در مدرسه است. به این معنی که فرد متقاضی باید تمامی مقاطع قبل از دانشگاه را به طور مستمر با نمرات عالی گذرانده باشد.

از مهمترین شرایط اخذ ویزای تحصیلی با مدرک دیپلم داشتن نمرات بالا، شرایط سنی زیر 21 سال، عدم سوء پیشنه در کشور مبدا، گواهی اشتغال به تحصیل در یکی از دانشگاه‌های کشور مبدا به همراه ارائه کارنامه و گواهی عدم ممانعت از تحصیل به همراه سایر مدارک مورد نیاز به دانشگاه مورد نظر ارسال کرد. کشورهایی که اقدام به صدور ویزای تحصیلی با مدرک دیپلم می‌کنند عبارت‌اند از:

  • اتریش
  • انگلستان
  • آلمان
  • سوئد
  • ایتالیا
  • فرانسه
  • آمریکا
  • کانادا
  • ترکیه
  • برزیل
  • ژاپن
  • امارات

ویزای تحصیلی با سن بالا

افرادی که پا به سن گذاشته‌اند بعید نیست که بخواهند مدرک دانشگاهی بگیرند. شاید قبلاً به دلیل هزینه یا سایر مسائل شخصی نتوانسته بودند به دانشگاه بروند. اما، اکنون تصمیم گرفته‌اند که به آرزوی جوانی خود برسند. جالب‌تر از همه این که این افراد بسیار جاهطلب هستند و می‌خواهند در بهترین دانشگاه‌های جهان تحصیل کنند. اگر به عنوان یک دانشجوی خارجی قصد تحصیل در ایالات متحده یا سایر کشورها را دارید، بهتر است بدانید کمی بیشتر از دیگران باید برای دریافت ویزا تلاش کنید. چراکه سن شما ممکن است بر علیهتان عمل کند.

افسران اداره مهاجرت آمریکا همیشه بر این باورند که اکثر مردم فقط به دنبال راهی برای آمدن به ایالات متحده برای اقامت دائم هستند. در واقع، قصد بازگشت به خانه خود پس از پایان تحصیل ندارند و تمامی روزنه‌ها برای ماندن در این کشور را پیدا خواهند کرد. بنابراین، دلیلی نمی‌بینند که افراد مسن برای تحصیل به خارج از کشور خود سفر کنند. زیرا خیلی راحت می‌توانند در د انشگاه‌های کشورشان به تحصیلات عالی برسند.

از این رو، ویزای تحصیلی تنها به آن دسته از افراد مسنی اعطا خواهد شد که یا هزینه تحصیل خود را تمام و کمال پرداخت کنند و یا نبوغ بالایی در علوم مختلف داشته باشند.

ویزای تحصیلی با معدل پایین

بسیاری از متقاضیان تحصیل در خارج بر این باورند که اخذ ویزای تحصیلی به طور انحصاری در اختیار دانش‌آموزان ممتاز با نمرات عالی است. خوشبختانه، این تصور به طور اساسی غلط است! بنابراین، اگر تا به حال با خود فکر می‌کردید که با نمرات پایین امکان اخذ ویزای تحصیلی را ندارید، نگرانی‌های خود را کنار بگذارید. البته، ممکن است گزینه‌ها برای کسانی که معدل پایینی دارند محدود باشد، اما راه‌هایی وجود دارد که شرایط تحصیل در خارج برای چنین افرادی را میسر می‌سازد.

اگر می‌خواهید بدانید که چگونه با معدل پایین در خارج از کشور تحصیل کنید، ادامه مطلب را از دست ندهید.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی با معدل کم

اگر می‌خواهید در خارج از کشور با معدل پایین تحصیل کنید، ممکن است در ابتدا با گزینه‌های تحصیلی محدودی مواجه شوید. اکثر برنامه‌های تحصیلی در خارج از کشور به حداقل معدل ۳/۰ نیاز دارند و افراد با معدل ۲/۵ گزینه‌های محدودی پیش رو دارند.

اما نمرات پایین نباید رویاهای شما را برای تحصیل در خارج از کشور خراب کند. برنامه‌های محدودی با حداقل امکانات وجود دارد که شما فقط باید انگیزه خود را حفظ کرده و گزینه درست را انتخاب کنید.

در ادامه چند برنامه تحصیلی عالی وجود دارد که متقاضیان با معدل پایین را می‌پذیرند.

  • برنامه تحصیلی IFSA لندن

    IFSA یکی از برنامه‌های برتر برای تحصیل در خارج از کشور است که تجربه منحصر به فردی از یادگیری را ارائه می‌دهد. این دوره‌ها ترکیبی از تحصیل با دوره‌های کارآموزی یا تحقیقات است. در این برنامه‌های تحصیلی، دوره‌های سیاست، اقتصاد، تجارت، ارتباطات و موارد دیگر وجود دارند که هر کدام می‌توانند گزینه مناسبی برای شما باشند.

  • برنامه تحصیلی در دانشگاه آمریکایی قاهره

    اگر تا به حال آرزوی دیدن اهرام مصر را داشته‌اید، دانشگاه آمریکایی قاهره تجربه‌ای بی‌نظیر را برای تحصیل در خارج از کشور با معدل پایین در مصر ارائه می‌دهد. این یکی از برنامه‌های تحصیل در خارج از کشور است که نیازی به معدل ندارد؛ مگر اینکه بخواهید در یک پروژه تحقیقاتی زمستانی شرکت کنید، که برای آن باید معدل ۲/۰ یا بالاتر داشته باشید. این دوره به مدت دو تا سه هفته برگزار خواهد شد که شامل کلاس‌های زبان مصری-عربی، مهارت‌های نوشتن و ... می‌شود که پس از اخذ نمره قبولی در آزمون‌های آن می‌توانید امیدوار به تحصیل در دانشگاه آمریکایی قاهره باشید.

  • برنامه تحصیلی IFSA در اوکلند

    اگر تا به حال آرزوی دیدن اهرام مصر را داشته‌اید، دانشگاه آمریکایی قاهره تجربه‌ای بی‌نظیر را برای تحصیل در خارج از کشور با معدل پایین در مصر ارائه می‌دهد. این یکی از برنامه‌های تحصیل در خارج از کشور است که نیازی به معدل ندارد؛ مگر اینکه بخواهید در یک پروژه تحقیقاتی زمستانی شرکت کنید، که برای آن باید معدل ۲/۰ یا بالاتر داشته باشید. این دوره به مدت دو تا سه هفته برگزار خواهد شد که شامل کلاس‌های زبان مصری-عربی، مهارت‌های نوشتن و ... می‌شود که پس از اخذ نمره قبولی در آزمون‌های آن می‌توانید امیدوار به تحصیل در دانشگاه آمریکایی قاهره باشید.

  • برنامه تحصیلی ISA در فلورانس

    حتی اگر معدل پایینی دارید، برنامه‌های تحصیل در خارج از کشور از طریق ISA برای شما امکان‌پذیر است. به قلب توسکانی و زادگاه رنسانس سفر کنید تا تجربه‌ای واقعا رمانتیک در خارج از کشور داشته باشید. در فلورانس با ISA می‌توانید هر چیزی را از فیلمسازی و بازیگری گرفته تا هنر، فرهنگ و مد ایتالیایی مطالعه کرده و حتی مطالعات را با فرصت های کارآموزی و یادگیری تجربی ترکیب کنید. در اوقات فراغت خود نیز می‌توانید از موزه‌ها دیدن یا در کلاس‌های آشپزی شرکت کنید.

  • برنامه تحصیلی ماکسیمو نیول (Maximo Nivel) </h4 >

    اگر می‌خواهید با معدل پایین در آمریکای جنوبی یا مرکزی تحصیل کنید، به برنامه‌های تحصیل Maximo Nivel نگاه کنید. این برنامه چندین گزینه تحصیل در خارج از کشور را ارائه می‌دهد. به طوری که می‌توانید در یک ساختمان روباز بالای کوه مشرف به اقیانوس آرام در کاستاریکا، در مرکز تاریخی کوسکو، پرو، یا در ساحل احاطه شده توسط آتشفشان‌ها در گواتمالا، از تحصیل بدون مدرک یا معدل بالا در خارج از کشور لذت ببرید. در دوره‌های Maximo Nivel از تاریخ گرفته تا مردم‌شناسی و علوم دامپزشکی، گزینه‌های زیادی برای تحصیل در خارج از کشور با معدل پایین وجود دارد. همه دوره‌ها به زبان انگلیسی ارائه می‌شوند، بنابراین نیازی نیست قبل از سفر در کلاس‌های زبان اسپانیایی شرکت کنید.

  • برنامه تحصیلی API در بوینس آیرس آرژانتین </h4 >

    بوینس آیرس مکان مناسبی برای دانشجویانی است که می‌خواهند ماجراجویی را با تحصیل در یک شهر زیبا تجربه کنند. برنامه تحصیلی API شامل برنامه‌های دانشگاهی تمام وقت و پاره وقت در تمام طول سال می‌شود. طیف وسیعی از گزینه‌ها برای تحصیل در خارج از کشور با معدل پایین وجود دارد؛ گزینه‌های مانند دانشگاه السالوادور، تحصیل با مدرک دوگانه در دانشگاه بلگرانو، یا یک برنامه کلاسیک هنرهای لیبرال در دانشگاه تورکواتو دی تلا که همگی با پشتیبانی عالی در محل توسط مدیران و میزبانان همراه است.

  • برنامه تحصیلی USAC در انگلستان

    برنامه تحصیلی USAC یکی دیگر از برنامه‌های عالی برای تحصیل در خارج از کشور با معدل پایین است. این برنامه به شما اجازه می‌دهد تا خود را در یکی از متنوع‌ترین، مبتکرترین و تاریخی‌ترین شهر جهان همراه با موسسات آموزشی معتبر جهانی ببینید. گزینه‌های این برنامه تحصیلی شامل هنر، علوم اجتماعی در دانشگاه متروپولیتن لندن و امپریال کالج لندن می‌شود. از بین دوره‌های آموزشی در تمام طول سال، که محبوب‌ترین آن‌ها در تابستان برگزار می‌شود، می‌توانید یکی را به دلخواه انتخاب و حتی یک دوره کارآموزی چهار هفته‌ای را برای تکمیل تجربه خود در خارج از کشور با USAC تجربه کنید.

  • برنامه تحصیلی SAE در بارسلونا

    برنامه تحصیلی SAE یک برنامه کارآموزی را ارائه می‌دهد که تجربیات آکادمیک، فرهنگی و حرفه‌ای را در بارسلونا ترکیب می‌کند. با استفاده از این برنامه می‌توانید زبان اسپانیایی خود را نیز بهبود ببخشید، اعتبار دانشگاه را کسب و در تورهای محلی و فعالیت‌های فرهنگی شرکت کنید. دوره‌ها به دو زبان انگلیسی و اسپانیایی برگزار شده و گزینه‌های تحصیلی هنرهای لیبرال، علوم انسانی، تجارت و کارآفرینی را شامل می‌شود.

  • برنامه تحصیلی IFSA در مریدای اسپانیا

    مرکز ناحیه خودگردان اکسترمادورا در کشور اسپانیا موسوم به مریدا (Mérida) برنامه‌ای را تحت عنوان IFSA برای تحصیل دانشجویان با معدل پایین تدارک دیده است. شرکت در این برنامه به گذراندن چهار ترم زبان اسپانیایی برای پذیرش نیاز دارد که در کنار آن با دوره‌هایی نظیر جامعه‌شناسی و فرهنگ مکزیکی و برنامه‌های تحقیقاتی اختیاری همراه است.

ویزای تحصیلی زیر ۱۸ سال

کشورهای زیادی برای افراد زیر ۱۸ سال ویزای تحصیلی صادر می‌کنند که معروف‌ترین آن‌ها بریتانیا است. اگر بین ۴ تا ۱۷ سال سن دارید و می‌خواهید در یک مدرسه خصوصی در کشورهای عضو بریتانیا تحصیل کنید، می‌توانید برای ویزای دانشجویی کودک اقدام کنید.

برای اخذ چنین ویزایی باید:

  • از یک مدرسه خصوصی در کشور انگلستان پیشنهاد بی قید و شرط داشته باشید.
  • هزینه کافی برای پرداخت دوره‌های آموزشی و همچنین خرج و مخارج زندگی خود در انگلستان را داشته باشید.
  • رضایت والدین یا قیم خود را برای تحصیل در بریتانیا داشته باشید.

زمان درخواست:

زمان درخواست شما بستگی به این دارد که از کدام کشور یا منطقه درخواست می‌دهید.

درخواست از خارج از انگلستان:

  • اولین زمانی که می‌توانید برای ویزا درخواست دهید ۶ ماه قبل از شروع دوره است.
  • پاسخ اداره مهاجرت بریتانیا معمولاً ظرف ۳ هفته به دست شما می‌رسد.

درخواست از داخل انگلستان:

  • اولین زمانی که می‌توانید درخواست دهید ۳ ماه قبل از شروع دوره است.
  • شما باید قبل از انقضای ویزای فعلی خود درخواست دهید. دوره جدید شما باید ظرف ۲۸ روز پس از انقضای ویزای فعلی شروع شود.
  • پاسخ اداره مهاجرت بریتانیا معمولاً ظرف ۸ هفته به دست شما می‌رسد.

مدت زمان اعتبار ویزای دانش‌آموزی چقدر است؟

مدت زمانی که می‌توانید برای تحصیل در بریتانیا بمانید بستگی به سن شما در تاریخ درخواست و طول دوره شما دارد:

  • زیر ۱۶ سال: طول دوره (تا ۶ سال) به اضافه ۴ ماه فرصت اضافی پس از آن
  • ۱۶ یا ۱۷ سال: طول دوره (تا ۳ سال) به اضافه ۴ ماه فرصت اضافی پس از آن

چه زمانی می‌توانید به بریتانیا سفر کنید:

شما می توانید تا ۱ ماه قبل از شروع دوره خود وارد کشورهای بریتانیایی شوید؛ با این حال نباید زودتر از تاریخ شروع درج شده در ویزای شما وارد این کشورها شوید.

هزینه‌ها

  • ۳۴۸ پوند برای درخواست ویزای دانشجویی کودک از خارج از بریتانیا
  • ۴۷۵ پوند برای تمدید یا تغییر ویزای دانشجویی کودک از داخل بریتانیا
  • شما همچنین باید هزینه اضافی مراقبت‌های بهداشتی را به عنوان بخشی از درخواست خود بپردازید.
  • میزان پرداختی‌های شما بستگی به مدت زمان ویزای شما دارد. بنابراین قبل از درخواست، بررسی کنید که چقدر باید پرداخت کنید.

مزایا

شما می‌توانید:

  • در یک مدرسه خصوصی تحصیل کنید.
  • اگر ۱۶ سال یا بیشتر دارید به صورت پاره وقت (در طول ترم تا ۱۰ ساعت در هفته) و تمام وقت (در طول تعطیلات) کار کنید:

محدودیت‌ها

شما نمی‌توانید:

  • در یک مدرسه دولتی تحصیل کنید
  • از اموال عمومی استفاده رایگان داشته باشید
  • شغل دائمی تمام وقت بگیرید یا خوداشتغال شوید
  • به عنوان یک ورزشکار حرفه‌ای (به عنوان مثال یک مربی ورزشی) فعالیت کنید
  • خانه بخرید
  • اعضای خانواده ("وابستگان") را بیاورید. اگر والدینی بخواهند شما را همراهی کنند، باید برای ویزای دانش‌آموزی والدین کودک درخواست دهند

اجازه کار با ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی صادر شده برای تحصیل در سطح تمام وقت به شما امکان می‌دهد حداکثر ۲۰ ساعت در هفته در طول ترم کار کنید. واژه "هفته" توسط وزارت کشورهای خارجی به عنوان یک دوره ۷ روزه که با رو دوشنبه آغاز می‌شود، تعریف شده است. با این وجود، دانشگاه‌های مربوطه برای جلوگری از افت تحصیلی، ممکن است محدودیت‌های کاری بیشتری را اعمال کنند که شما باید به آن‌ها پایبند باشید.

ویزای دانشجویی صادر شده برای تحصیل در سطح تمام وقت همچنین به شما امکان می‌دهد در تعطیلات رسمی به طور تمام وقت کار کنید. برنامه‌های کلاسی ترم و تعطیلات بسته به سطح تحصیلی که انجام می‌دهید متفاوت است، بنابراین مهم است که قبل از انجام کار تمام وقت، این موارد را بررسی کنید. چراکه ممکن است برخی دانشگاه‌ها به تعطیلات رسمی پایبند نباشند و کلاس‌های خود را حتی در این روزها نیز برگزار کنند.

دانشجویانی که ویزای دانشجویی دارند می‌توانند بسیاری از کارها را انجام دهند، اما شما نباید:

  • خوداشتغال باشید
  • در فعالیت‌های تجاری مانند بورس شرکت کنید
  • در سازمان‌های دولتی کار کنید
  • به عنوان یک ورزشکار حرفه‌ای، حتی به عنوان مربی ورزشی، با حقوق یا بدون مزد، استخدام شوید.
  • به عنوان یک پزشک یا دندانپزشک در دوره آموزشی کار کنید، مگر اینکه در برنامه‌های آموزشی آن شرکت کرده باشید.

این محدودیت‌ها در تمام مدت زمان تحصیل شما اعمال می‌شوند.

تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کار

اگر شما یک دانشجوی خارجی در ایالات متحده یا سایر کشورهای خارجی هستید که علاقه‌مند به دریافت ویزای موقت برای کار در پس از فارغ التحصیلی هستید، باید اقدام به دریافت ویزای H-1B کنید.

این فرآیند تا حد زیادی به نظر کارفرمای شما بستگی دارد، به طوری که کارفرما باید از طرف شما درخواستی را به اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده (USCIS) ارسال کند تا بخواهد وضعیت شما را به H-1B تغییر دهد.

مرحله تعیین صلاحیت H-1B و ارائه درخواست شرایط کار

ابتدا باید یک پیشنهاد شغلی دریافت کنید. سپس، کارفرما باید واجد شرایط بودن شما را برای وضعیت H-1B تعیین کند. برای واجد شرایط بودن، موقعیت شغلی مورد نظر باید حرفه‌ای باشد و کارفرما باید برای پرداخت دستمزد نامه‌ای را برای اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده (USCIS) ارسال کند.

موقعیت شغلی حرفه‌ای حداقل به مدرک لیسانس در یک رشته تحصیلی خاص نیاز دارد که در اصطلاحات ویزای H-1B "تخصص" نامیده می‌شود. دستمزد غالب مبلغی است که طبق مقررات وزارت کار ایالات متحده (DOL) تعیین می‌شود.

اگر کارفرما نتواند یکی از این الزامات را برآورده کند، نمی‌تواند درخواستی برای برای ویزای H-1B ارسال کند. اما اگر کارفرما بتواند این شرایط را برآورده کند، باید درخواست شرایط کار (LCA) را به وزارت کار (DOL) ارسال کند که همگی باید با قانون وزارت کار امریکا مطابقت داشته باشد. تا زمانی که وزارت کار (DOL)، شرایط کار (LCA) متقاضی را تأیید نکند، کارفرما نمی‌تواند با درخواست H-1B پیش برود.

مراحل تبدیل ویزای دانشجویی به ویزای کار:

  • ثبت نام برای ارسال دادخواست H-1B
  • آماده‌سازی اسناد پشتیبانی برای دادخواست H-1B
  • آماده‌سازی فرم‌های مورد نیاز و پرداخت هزینه ‌ای تشکیل پرونده برای ارسال USCIS
  • تشکیل دادخواست H-1B با USCIS

بهترین کشورها برای تحصیل کدامند؟

  • کانادا

    کانادا برای دو سال متوالی رتبه اول را در بین بهترین کشورها برای تحصیل در اختیار دارد. دانشگاه‌های کانادا به دلیل نوآوری‌های تکنولوژیکی خود به ویژه در زمینه‌های کامپیوتر و فناوری اطلاعات شهرت دارند. دانشگاه‌های این کشور به راحتی می‌توانند با دانشگاه‌های ایالات متحده یا بریتانیا رقابت کنند.

  • استرالیا

    استرالیا دارای دانشگاه‌های معتبری در شهرهای ملبورن، سیدنی و بریزبن است. استرالیا همچنین از نظر پیشرفت‌‌های تکنولوژی در رتبه هفتم جهان قرار دارد و ثابت می‌کند که این کشور چیزی بیش از یک آموزش عالی برای دانشجویان ارائه می‌دهد.

  • آلمان

    آلمان سومین کشور در جهان و اولین در اروپا از لحاظ موقعیت‌های آموزشی است. دانشجویان بین‌المللی، صرف نظر از تابعیت اتحادیه اروپا، می‌توانند در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد در آلمان به صورت رایگان تحصیل کنند. اگر به دنبال تحصیل در یکی از دانشگاه‌های آلمان هستید، فرصت را از دست ندهید و همین حالا اقدام به دریافت ویزای تحصیلی کنید.

سایر کشورهایی که بهترین شرایط را برای تحصیل دارند

  • آمریکا
  • بریتانیا
  • سوئیس
  • هلند
  • فرانسه
  • اسپانیا
  • دانمارک

سخن پایانی

سخن پایانی

تحصیل در بهترین دانشگاه‌ها و مدارس جهان شاید رویای خیلی از افراد باشد. همانطور که مشاهده کردید، اغلب کشورهای جهان به دنبال جذب دانشجویان برتر برای بالا بردن بار علمی دانشگاه‌های خود هستند. همان قدر که شما رویای تحصیل در بهترین دانشگاه‌های جهان را دارید، روسای این دانشگاه‌ها نیز رویای داشتن دانشجویان تراز اولی مثل شما را در سر دارند. بنابراین، اگر می‌خواهید این رویا به واقعیت تبدیل شود، هر آنچه در این مطلب گفته شد را مو به مو انجام دهید، مطمئن باشید که بلافاصله پذیرفته خواهید شد.

فرم ارزیابی و مشاوره اخذویزای تحصیلی

کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند

جمع‌بندی و سوالات متداول

برای گرفتن ویزای تحصیلی به چه مدارکی نیاز داریم؟

فرم I-20، عکس، مشخصات فردی شامل تاریخ تولد، شماره گذرنامه و ...، رسید پرداخت SEVIS I-901، رسید پرداخت هزینه تعیین وقت سفارت (MRV)، ارائه منابع مالی کافی برای پرداخت هزینه زندگی، شهریه، و سفر برای یک سال یا مدت اقامت، اطلاعات اسکان، ریز نمرات و مدارک تحصیلی، پاسپورت امضا شده که حداقل شش ماه از تاریخ ورود اعتبار داشته باشد، فرم DS-7002 برای متقاضیان ویزای کارآموزی J1، لیست کارفرمایان و مدارس قبلی در صورت نیاز، کپی سند ازدواج یا شناسنامه.

هزینه ویزای تحصیلی چقدر است؟

هزینه ویزای تحصیلی هر کشور را وزارت امور خارجه آن کشور تعیین می‌کند. به طور مثال، هزینه اخذ ویزای تحصیلی کشور‌های حوزه شینگن، ۱۲۲ یورو و هزینه ویزای تحصیلی کانادا ۱۲۰۰ دلار است. به این هزینه‌ها، باید مبالغ ۳۵۰ دلار برای کارمزد SEVIS (سویس فی) و ۱۶۰ دلار برای هزینه‌های فرم DS-160 و پروسه صدور ویزا را نیز اضافه کرد.

آیا می‌توانم با ویزای تحصیلی کار کنم ؟

بله، ویزای تحصیلی صادر شده برای تحصیل در سطح تمام وقت به شما امکان می‌دهد حداکثر ۲۰ ساعت در هفته در طول ترم کار کنید.

بدون مدرک زبان چگونه ویزای تحصیلی بگیرم؟

برای این کار باید به دنبال دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه قبرس شمالی باشید که بدون مدرک زبان ویزای دانشجویی مشروط صادر می‌کند. یعنی ابتدا باید دوره‌های زبان را گذراند و بعد از کسب نمره قبولی اجازه تحصیل را دریافت کرد.