ویزای استارتاپ آمریکا

دریافت ویزای استارتاپ آمریکا نقطه‌ آغاز مسیر تازه‌ای در زندگی تجاری و شخصی شما است. با اطلاع کامل از شرایط دریافت این ویزا با آمادگی کامل قدم در این مسیر خوش‌آتیه بگذارید. اگر فکر دریافت ویزای استارتاپ آمریکا هستید و تا این لحظه حتی بیزینس پلن خود را نیز آماده کرده‌اید و با فرض بر اینکه به زبان انگلیسی مسلط هستید، اکنون زمان انتخاب ایالت، نوع شرکت و اطلاع از شرایط و هزینه ویزای استارتاپ آمریکا است.

فهرست مطالب

    ویزای استارتاپ آمریکا چیست؟

    پیش از دریافت ویزای استارتاپ آمریکا بهتر است بدانید که هر کسب‌وکاری را نمی‌توان یک استارتاپ تلقی کرد. اصلاح استارتاپ برای اشاره به شرکت‌هایی به‌کار برده می‌شود که در مراحل ابتدایی کار هستند. این شرکت‌ها به‌تازگی راه‌اندازی شده و به وسیله یک یا چند کارآفرین تاسیس می‌شوند.

    چنین شرکت‌هایی با شناخت یک نیاز در بازار دست به تولید کالا یا ارائه خدماتی می‌زنند. سرمایه‌گذاری اولیه برای شروع کار اندک و سود حاصل نیز ناچیز است. به همین دلیل مهاجرت با ایده راه‌اندازی یک استارتاپ شاید بهترین ایده برای صاحبان کسب و کار باشد. در این حالت فرد با کمترین هزینه ویزای استارتاپ آمریکا را دریافت و کسب‌وکار تازه‌ای را در یک سرزمین جدید آغاز می‌کند.

    وضعیت استارتاپ‌ها در آمریکا

    شرکت‌های آمریکایی همواره جزو بهترین استارتاپ‌ها به شمار می‌روند. بر اساس اطلاعات درج شده در سایت Startupranking که رتبه‌بندی استارتاپ‌ها در سراسر جهان را به تصویر می‌کشد، از ۱۲۹ هزار استارتاپ موجود ۷۹ هزار مورد از آن‌ها آمریکایی هستند.

    واقعیت این است که استارتاپ‌های آمریکایی از آغاز با ذهنیت متفاوتی شروع به کار می‌کنند. آن‌ها از همان روزهای نخستین در فکر جهانی شدن هستند در حالی که استارتاپ‌های اروپایی به‌دنبال رشد تدریجی هستند.

    استارتاپ‌های آمریکایی ترسی از شکست و رقابت ندارند. آن‌ها با آزادی بیشتری از افق کسب‌وکار خود سخن می‌گویند و توجه مخاطبان از سراسر جهان را به خود جلب می‌کنند. در بسیاری از موارد مانند مشارکت اپل و آی بی ام، استارتاپ‌های آمریکایی با رقبای خود وارد شراکت می‌شوند.

    ویزای استارتاپ آمریکا مناسب چه افرادی است؟

    مهاجرانی که قصد دارند در آمریکا استارتاپی را راه‌اندازی کنند، باید آماده رویایی با چالش‌های متعددی باشند. کارآفرین علاوه بر تسلط کامل به زبان انگلیسی باید قادر به تامین سرمایه مورد نیاز برای کسب و کار خود باشد. بهترین ویزای کارآفرینی را انتخاب کرده و مدارک مورد نیاز را جمع‌آوری کند.

    ممکن است دریافت ویزای استارتاپ آمریکا ماه‌ها طول بکشد. درواقع مدت زمان مورد نیاز برای تایید ویزای استارتاپ شما به نوع ویزای موردنظر شما بستگی دارد. پیش از هر اقدامی نوع شرکت خود را تعیین کنید. از این گذشته شما باید ایالت موردنظر برای تاسیس شرکت را نیز تعیین کنید. در صورتی که اعضای خانواده شما را در این راه همراهی می‌کنند، لازم است نیازها و اولویت‌های شخصی و تحصیلی هریک از آن‌ها را نیز در نظر داشته باشید.

    اگر ایده‌ای نو را برای مدت‌ها در ذهن خود حلاجی کرده‌اید و کانون آماده پیاده‌سازی آن هستید، آمریکا یکی از بهترین مکان‌ها برای پرورش ایده‌ای نو است.

    شرایط اخذ ویزای استارتاپ آمریکا

    پس از اینکه ایده مورد نظر خود را پروش دادید و برای دریافت ویزای استارتاپ آمریکا آماده شدید، زمان آن است که نوع ویزا را انتخاب کنید. دولت آمریکا دسته‌بندی‌های متفاوتی را برای کارآفرینان و متقاضیان دریافت استارت آپ ویزا آمریکا در نظر گرفته است.

    در ادامه با انوع استارتاپ ویزا آشنا می‌شوید:

    • L-۱ Full Service: این نوع ویزا برای ملیت‌های غیرآمریکایی در نظر گرفته شده است. این ویزا به افرادی اختصاص داده می‌شود که از سوی کارفرمای فعلی خود برای پیاده‌سازی، مدیریت یا پیشبرد ایده‌ای در آمریکا راهی این کشور می‌شوند. این افراد به دنبال راه‌اندازی استارتاپی در آمریکا هستند.
    • E-۱ Full Service: این ویزا برای آن دسته از افرادی در نظر گرفته شده است که مجاز به معاهده تجاری با آمریکا هستند. به این ترتیب آن‌ها قادر خواهند بود با تاسیس شرکتی جدید در آمریکا به صادرات کالا به این کشور ادامه دهند.
    • O-۱ Full Service: این دسته از ویزا در اختیار کسانی گذاشته می‌شود که استعدادهای خاصی در حوزه هنر، علم، تحصیلات، تجارت، یا ورزش دارند. با دریافت این ویزا این افراد می‌توانند درآمریکا شرکتی را در حوزه استعدادهای خود تاسیس کنند. در این حالت اقامت موقت به متقاضی اعطا می‌شود.

    International Entrepreneur Parole یا IEP

    این دسته از ویزا برای کارآفرینانی در نظر گرفته شده است که مالیکت استارتاپی که طی پنج سال گذشته در آمریکا تاسیس شده است را برعهده دارد. شرکت مورد نظر باید در زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی موفق بوده و رشد خوبی داشته باشد.

    خصوصیات طرح تجاری مورد تایید برای ویزای استارتاپ آمریکا

    برای اخذ ویزا باید یک بیزینس پلن یا طرح تجاری قابل قبول ارائه کنید. طرح تجاری باید به شکلی دقیق و واضح طرح استارتاپ را شرح دهد. در این طرح باید از چگونگی روند تاسیس و دورنمای کسب‌وکار سخن گفته شود. از این گذشته باید مشخص کنید که استارتاپ موردنظر از چه راهی برای درآمدزایی استفاده می‌کند.

    در طرح تجاری مسیر آغاز به کار، ابزارها و روش‌های رسیدن به درآمد، نحوه تولید محصول یا ارائه خدمات به صورت شفاف شرح داده می‌شود. طرح تجاری باید به بهبود اقتصاد آمریکا کمک کند. در این طرح باید به خوبی چگونگی انجام این مهم را نیز شرح داده باشید. بهتر است برای دستیابی به بهترین نتیجه برای نگارش طرح تجاری با مشاوران با تجربه درتماس باشید و از راهنمایی آن‌ها برای آماده‌سازی یک طرح تجاری تمام‌عیار کمک بگیرید.

    مدرک زبان مورد نیاز برای ویزای استارت اپ آمریکا

    برای دریافت ویزای استارتاپ آمریکا باید ثابت کنید که به خوبی به زبان انگلیسی مسلط هستید. برای این منظور باید ثابت کنید که مشکلی در خواندن، نوشتن، صحبت کردن و فهمیدن انگلیسی ندارید. بنابراین سطح زبان شما باید حداقلB۲ CEFR باشد. برای اثبات دانش زبانی خود می‌توانید یکی از این روش‌ها را انتخاب کنید:

    • آزمون SELT را در مرکزی معتبر پشت سر بگذارید.
    • مدرکی که ثابت کند در کشور انگلیسی زبان تحصیل کرده‌اید.

    تمکن مالی لازم برای دریافت ویزای استارت اپ آمریکا

    هزینه راه‌اندازی کسب‌وکار در آمریکا زیاد است. زمانی که برای دریافت ویزای استارتاپ آمریکا وارد عمل می‌شوید باید ثابت کنید که از عهده هزینه دریافت ویزای استارتاپ آمریکا برمی‌آیید. درواقع شما باید به منبع خوبی از سرمایه دسترسی داشته باشید که مخارج شرکت را تامین کنید.

    اگر شهروند آمریکا به حساب می‌آیید، می‌توانید از وام‌هایی که برای شهروندان در نظر گرفته شده است استفاده کنید. اما اگر با ویزای موقت وارد خاک آمریکا شده باشید، جمع‌آوری سرمایه دشوارتر خواهد بود. اگر شهروند آمریکا نیستید هم می‌توانید وام بگیرید، اما بهتر است اعتبار خوبی داشته باشید. در ادامه با گزینه‌های موجود برای کارآفرینانی که شهروند آمریکا نیستند، آشنا می‌شوید

    برخی از گزینه‌های موجود برای غیرشهروندان به شرح است:

    • وام‌های SBA: این وام‌ها از سوی دولت واگذار می‌شوند. سود بهره این وام‌ها پایین و مدت بازپرداخت آن‌ها نیز طولانی است.
    • کمک‌هزینه خرید تجهیزات: وام خرید تجهیزات گزینه دیگری است که برای غیرشهروندان در نظر گرفته شده است. وثیقه این وام، تجهیزاتی است که برای استارتاپ خریداری می‌شود.
    • وام‌های ملکی: این دسته از وام‌ها گزینه دیگری برای غیرشهروندان به شمار ‌می‌روند. واگذاری این وام‌ها برای وام‌دهنده ریسک کم‌تری را در پی دارد. این وام شبیه به وام خرید تجهیزات است.
    • وام‌ها آنلاین: وام‌دهندگان آنلاینی مانند BlueVine و Kabbage در مقایسه با بانک‌ها روند ساده‌تری را برای اخذ وام غیرشهروندان در نظر گرفته‌اند.
    • سرمایه‌گذاران خطرپذیر: جالب است بدانید یک سوم استارتاپ‌هایی که در فاصله سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۲ با چنین سرمایه‌ای راه‌اندازی شده‌اند، موسس غیرآمریکایی داشته‌اند. چنین سرمایه‌ای در ازای مالیکت بخشی از سهام استارتاپ در اختیار پروژه‌های خوش‌آتیه گذاشته می‌شود.
    • سرمایه‌گذاری جمعی: بسیاری از پرتال‌های سرمایه‌گذاری جمعی یا crowdfunding به شهروندان تمام کشورها اجازه می‌دهند با برگذاری کمپین سرمایه مورد نیاز را جمع‌آوری کنند.

    به یاد داشته باشید مهم‌ترین معیار برای دریافت وام‌های استارتاپی، میزان اعتبار شما است. وام‌دهندگان با بررسی پیشنیه کاری و اعتبار شما، میزان احتمال بازگرداندن وام را برآورد می‌کنند. برای افزایش اعتبار باید خوش‌حساب باشید. اجاره بها را در موعد مقرر پرداخت کنید. به‌تدریج اعتبار خود را افزایش دهید و از وام‌های بهتری بهره‌مند شوید.

    مراحل دریافت ویزای استارتاپ آمریکا

    • برای دریافت ویزای استارتاپ آمریکا پیش از هر اقدامی باید ایده‌ای نو و خلاقانه داشته باشید. ایده موردنظر را در قالب یک طرح تجاری برای ارائه آماده کنید.
    • در ادامه باید ایده‌ی موردنظر را با افرادی در میان بگذارید که به شما در یافتن اسپانسر کمک می‌کنند. با داشتن اسپانسر راحت‌تر می‌توانید استارت آپ ویزا آمریکا را دریافت کنید.
    • پس از پیدا کردن اسپانسر نوبت به دریافت ویزای استارتاپ آمریکا است.
    • پس از دریافت استارت آپ ویزا با کمک یک تیم متخصص، می‌توانید از اقامت طولانی مدت خود در آمریکا لذت ببرید.

    مدارک لازم برای ویزای استارتاپ آمریکا

    برای دریافت ویزای استارتاپ آمریکا باید مدارک موردنیاز را آماده کنید. اگر قادر به آماده‌سازی تمام مدارک موردنیاز نیستید، باید علت را در یک فایل پی دی اف شرح دهید و به همراه باقی مدارک ارسال کنید.

    برای دریافت ویزای استارتاپی باید مدارک نیز را تحویل دهید:

    • پاسپورت معتبری که حداقل شش ماه از اعتبار آن باقی مانده باشد.
    • ویزای مهاجرت و فرم DS-۲۵۰ برای اطلاعات بیشتر در این باره از مشاور خود مشورت بگیرید.
    • دو قطعه عکس ۲×۲ را به همراه مدارک ارسال کنید.
    • اسناد شهروندی متقاضی باید ارائه شود.

    در مصاحبه برای دریافت ویزای استارتاپ باید مدارکی که استطاعت مالی را برای راه‌اندازی استارتاپ اثبات کند، ارائه کنید. بهتر است مدارک تمام املاک و دارایی‌هایی که در مالیکت شما است را با خود به همراه داشته باشید. این موضوع می‌تواند شانس دریافت ویزای استارتاپی را برای شما افزایش دهد.

    در صورتی که با درخواست شما موافقت شود برای همسر و کودکان زیر ۲۱ سالی که ازدواج نکرده‌اند نیز ویزا صادر می‌شود. آن‌ها نیز باید فرم‌های لازم را تکمیل کرده و مدارک موردنیاز را ارائه کنند.

    دریافت ویزای استارتاپ آمریکا چقدر طول می کشد؟

    به طور میانگین دریافت ویزای استارتاپ آمریکا چیزی در حدود ۱۸ ماه به طول می‌انجامد. به طور معمول ۹۰ روز برای تکمیل مدارک موردنیاز فرصت دارید. البته به محض این که کارآفرین اسپانسری را برای حمایت از استارتاپ خود پیدا کند، مجوزی برای یک بازه زمانی کوتاهی فعالیت روی پروژه دریافت می‌کنند.

    هزینه اخذ ویزای استارتاپ آمریکا

    هزینه ویزای استارتاپ آمریکا در بازه‌های زمانی مختلف متفاوت است. به طور کلی این عوامل روی هزینه اخذ استارت آپ ویزا تاثیرگذار هستند:

    • ایده‌ی استارتاپ
    • احتمال موفقیت ایده موردنظر در آمریکا
    • سرمایه موردنیاز برای راه‌اندازی و برندسازی استارتاپ در آمریکا
    • هزینه استخدام نیروی کار
    • هزینه تبلیغات
    • هزینه آموزش نیروها

    اقامت از طریق ویزای استارتاپ در آمریکا

    در صورت موافقت با ایده استارتاپی شرایط برای اقامت شما و خانواده‌تان در این کشور مهیا می‌شود. در این صورت ابتدا اجازه ۳۰ ماه اقامت موقت در این کشور برای شما صادر می‌شود.

    این مجوز قابلیت تمدید برای ۳۰ ماه‌ دوم را نیز دارا است. در ادامه می‌توانید مجوز اقامت پنج ساله در آمریکا را دریافت کنید. در نهایت با اخذ گرین کارت و اقامت طولانی مدت در آمریکا موفق به گرفتن پاسپورت آمریکایی خود می‌شوید.

    مزایای ویزای استارت آپ آمریکا

    با دریافت این ویزا می‌توانید برای پنج سال در این کشور استارتاپ خود را مدیریت کنید. در نهایت می‌توانید شغلی را در این کشور ایجاد کنید. اگر کارآفرین ثابت کند که استارتاپ در ۳۰ ماه اول اقامت به رشد خود ادامه داده است و پنج درصد از سرمایه اولیه بازگشته است قادر به تمدید مهلت اقامت برای ۳۰ ماه دیگر خواهد بود.

    برخلاف انواع دیگر ویزای آمریکا که فرد را موظف به فعالیت در یک حوزه کاری می‌کنند، در ویزای استارتاپی کارآفرین می‌تواند در هر حوزه‌ای که مایل باشد فعالیت کند. او همچنین می‌تواند با برآوردهای شخصی نشان دهد که ایده استارتاپی او چه منافعی برای اقتصاد آمریکا در پی دارد و منجر به ایجاد چند موقعیت شغلی در این کشور می‌شود.

    • پس از تمدید اقامت برای ۳۰ ماه دوم امکان دریافت مجوز اقامت پنج ساله و در نهایت اقامت دائم آمریکا نیز وجود دارد.
    • یکی دیگر از مزایای اخذ این ویزا این است که کارآفرین همواره باید حداقل ۵۰ درصد مالیکت استارتاپ خود را در اختیار داشته باشد.
    • از این گذشته موافقت با ایده استارتاپی شما به معنای صدور مجوز برای اقامت همسر و فرزندان متقاضی نیز خواهد بود.

    معایب ویزای استارت اپ آمریکا

    پیش از دریافت ویزای استارتاپ آمریکا بهتر است با معایت دریافت این ویزا نیز آشنا شوید:

    • با دریافت این ویزا تنها قادر هستید برای استارتاپی کار کنید که برای اخذ ویزا آن را معرفی کرده‌اید.
    • هرگز نمی‌توانید دسته‌بندی متفاوتی را در به عنوان زیرشاخه این استارتاپ در نظر بگیرید.
    • ممکن است پس از سپری شدن اقامت پنج ساله، قوانینی وضع شود که امکان دریافت اقامت دائم برای شما از بین برود. در این صورت به ویزای متفاوتی برای دریافت اقامت دائم آمریکا نیاز دارید.

    جمع بندی

    دریافت ویزای استارتاپ آمریکا یکی از بهترین گزینه‌ها برای توسعه ایده‌های شما در سطح جهانی است. آمریکا یکی از بهترین مقصدهای دنیا برای راه‌اندازی استارتاپ به شمار می‌رود. آمریکایی‌ها شیفته ایده‌ها و استعدادهای نو هستند. در این کشور با فضایی روبه‌رو می‌شوید که به شما اجازه می‌دهد آزادانه در خصوص ایده خود سخن بگویید، رقبا را بررسی کنید و برای فتح بازار بین‌المللی آماده شوید. استارتاپی که در آمریکا راه‌اندازی شده است، همواره شانس تصاحب بازارهای بین‌المللی را دارد. ایده خود را به خوبی پردازش کنید و با ارائه بهترین طرح تجاری یک اسپانسر قدرتمند را برای استارتاپ خود پیدا کنید.

    به یاد داشته باشید تیمی که در این راه شما را همراهی می‌کنند، در موفقیت شما نقش به‌سزایی دارند. چرا که اطلاع از قوانین، مقررات، شرایط و مدارک لازم برای اخذ ویزای استارتاپ از اهمیت بالایی برخوردار است. پیش از هر اقدامی فهرستی از سوالات تهیه کنید و با ما در ویزاگرد درمیان بگذارید. تجربه ما توشه راه شما خواهد بود.