کالج‌ های آمریکا یکی از مهم‌ترین و پرطرفدارترین مقصدهای تحصیلی برای دانشجویان در سراسر جهان محسوب می‌شوند.

در آمریکا بیش از ۴هزار دانشگاه و کالج برجسته وجود دارد. ازجمله ویژگی‌های کالج های آمریکا می‌توان به رشته‌های متنوع و رویکرد عملی و کارآمد در تدریس و یادگیری، تمرکز بر پروژه‌های تحقیقاتی، تنوع فرهنگی کشور، سیستم آموزش عالی، اساتید برجسته، دوره‌های تخصصی، محیط‌ یادگیری پویا و فضاهای تحقیقاتی پیشرفته زندگی دانشجویی فعال و ارتباطات حرفه‌ای به‌عنوان یکی از برترین مراکز تحصیلی در جهان اشاره کرد. کالج های آمریکا علاوه‌بر آموزش دانشجویان، در رشد شخصی، توسعه حرفه‌ای و آماده‌سازی آن‌ها برای زندگی پس از فارغ‌التحصیلی نقش مهمی دارند.

انواع کالج در آمریکا

بسیاری از افراد برای دریافت گزینه‌های شغلی بیشتر و افزایش مهارت‌ها و دانش‌ خود به دانشگاه می‌روند. انواع مختلفی از کالج‌ ها وجود دارند که ازنظر اهداف متفاوت هستند و می‌توانند شما را در مسیر شغلی و تحصیلی‌تان یاری دهند. درصورتی‌که به تحصیل در کالج های آمریکا علاقه دارید، آشنایی با انواع کالج‌ در آمریکا به شما در انتخاب درست و تصمیم‌گیری بهتر کمک می‌کند؛ بنابراین، می‌توان گفت که با شناخت انواع کالج‌ها، می‌توانید کالجی را انتخاب کنید که با اهداف و علایق و بودجه شما مطابقت داشته باشد. با انتخاب کالج مناسب، می‌توانید خود را برای  تجربه ارزشمند دانشگاهی و حرفه موفق در آینده آماده کنید.

انواع کالج ها در آمریکا به ۴ نوع کالج دولتی، کالج خصوصی، کالج عمومی و موسسات فناوری تقسیم می‌شوند.

انواع کالج ها در آمریکا عبارت‌اند از:

کالج‌ های دولتی آمریکا

در هرکدام از 50 ایالت آمریکا حداقل ۱ دانشگاه دولتی و چندین کالج دولتی وجود دارد که به نام آن ایالت یا منطقه هستند. تامین مالی کالج ‌های دولتی برعهده دولت‌های محلی و ایالتی است. به‌همین‌دلیل، در حین اینکه آموزش عالی و دوره‌های متنوعی را به دانشجویان ارائه می‌دهند، شهریه کمتری را دریافت می‌کنند. هزینه تحصیل در آن‌ها معمولاً برای دانشجویان ساکن آن ایالت کمتر از هزینه تحصیل برای دانشجویان غیرمقیم (غیرایالتی) است. همچنین، کالج‌ های دولتی عموماً برنامه‌های کمک‌هزینه مالی گسترده‌ای دارند تا به دانشجویان کم‌درآمد کمک کنند و امکان تحصیل در دوره آموزش عالی را برای آن‌ها فراهم می‌کنند. این برنامه‌ها شامل کمک‌‌هزینه‌های مالی مستقیم، بورسیه‌ها، وام‌های تحصیلی، مشاغل پاره‌وقت و کارآموزی هستند.

کالج ‌های خصوصی آمریکا

کالج ‌های خصوصی آمریکا را سهام‌داران خصوصی، سازمان‌های غیرانتفاعی یا شرکت‌ها تأسیس کرده‌اند. این نوع کالج ها علاوه‌بر اینکه به منابع مالی خصوصی متکی هستند، بخش عمده درآمدشان از شهریه و هزینه‌های تحصیلی دانشجویان به‌دست می‌آید؛ بنابراین، می‌توان گفت که این کالج ها به‌طور مستقل عمل می‌کنند و برخلاف کالج‌ های دولتی، تحت نظارت و حمایت مستقیم دولت قرار ندارند. به‌همین‌دلیل، کالج ‌های خصوصی آمریکا شهریه بیشتری از کالج‌ های دولتی دریافت می‌کنند و این موضوع به عوامل مختلفی ازجمله شهر قرارگیری کالج، سطح شهرت و رتبه بین‌المللی آن کالج، برنامه تحصیلی، وضعیت مالی و همچنین میزان تامین مالی کالج مدنظر بستگی دارد. برخی از کالج‌ های خصوصی آمریکا برنامه‌های کمک‌هزینه مالی برای دانشجویانشان درنظر می‌گیرند. این برنامه‌ها به دانشجویان کمک می‌کنند تا هزینه‌های تحصیلی خود را راحت‌تر پرداخت کنند.

کالج های انتفاعی آمریکا

کالج‌‌ های انتفاعی (For-profit colleges) نوعی کالج خصوصی و تحت مالکیت و اداره شرکت‌ها یا سازمان‌های خصوصی هستند. به‌همین‌دلیل، معمولا هزینه‌های بالاتری دریافت می‌کنند. شما می‌توانید با بررسی و مقایسه شهریه‌ها در کالج ‌های مختلف، برای انتخاب کالج، بهتر تصمیم بگیرید. کالج های انتفاعی آمریکا بیشتر در گروه کالج ‌های بزرگ قرار می‌گیرند و با ارائه برنامه‌های تحصیلی متنوع، معمولا دانشجویان را برای حرفه خاص آماده می‌کنند.

 برخی از کالج ‌های انتفاعی معروف در آمریکا بدین شرح‌اند:

  • هاروارد یونیورسیتی (Harvard University)
  • یونیورسیتی استنفورد (Stanford University)
  • ماساچوستس اینستیتوت تکنولوژی (Massachusetts Institute of Technology - MIT)
  • پرینستون یونیورسیتی (Princeton University)
  • کلمبیا یونیورسیتی (Columbia University)
  • یونیورسیتی ییل (Yale University)
  • دارتموث کالج (Dartmouth College)
  • کالج ویلیامز (Williams College)
  • کالج آمرست (Amherst College)
  • کالج سوثرن کالیفرنیا (University of Southern California)

کالج ‌های عمومی

کالج ‌های عمومی معمولا دوساله هستند و به ۲ گروه تقسیم می‌شوند. در گروه اول، دانشجویان برای مقطع لیسانس آماده می‌شوند و در گروه دوم، دانشجویان آمادگی لازم را به‌دست می‌آورند تا وارد بازار کار شوند.

کالج ‌های دوساله آمریکا

کالج‌ های دوساله آمریکا از گروه کالج‌ های عمومی و تحت نظارت و حمایت دولت‌های ایالتی یا محلی هستند. این کالج‌ ها برنامه‌های تحصیلی متنوعی را به دانشجویان ارائه می‌دهند که ۲ سال طول می‌کشد و پس از ۲ سال دانشجویان مدرک کاردانی (AA) را کسب می‌کنند. کالج ‌های دوساله آمریکا، شامل کالج‌ های اجتماعی، کالج ‌های فنی وحرفه‌ای و کالج ‌های شغلی می‌شوند. این نوع کالج‌ ها بر تدریس متمرکز هستند و جزو کالج های ارزان‌قیمت آمریکا محسوب می‌شوند. یکی از شرایط پذیرش این نوع کالج ‌ها، افرادی هستند که نمره مطلوبی را در آزمون SAT (یکی از معروف‌ترین آزمون‌های استاندارد در آمریکا برای ورود به دانشگاه‌ها) کسب کردند. امتیاز کلی در آزمون SAT  بین ۴۰۰ تا ۱۶۰۰ است.

کالج ‌های اجتماعی در آمریکا

کالج‌ های اجتماعی در آمریکا (Community colleges)، برنامه‌های تحصیلی در زمینه‌های مختلف را ارائه می‌دهند. این کالج‌ ها به دانشجویان فرصت می‌دهند تا در حوزه اجتماعی تحصیل کرده و پس از ۲ سال مدرک کاردانی را دریافت کنند. کالج های اجتماعی، از کالج‌ های ارزان آمریکا به‌شمار می‌روند؛ زیرا در میان سایر کالج ‌ها، شهریه کمتری را دریافت می‌کنند.

کالج‌ های فنی‌وحرفه‌ای و کالج‌ های شغلی در آمریکا

کالج‌ های فنی‌وحرفه‌ای و کالج‌ های شغلی در آمریکا (Vocational-technical and career colleges)  ازجمله کالج ‌هایی محسوب می‌شوند که برنامه‌های تحصیلی یا آموزش‌های تخصصی درزمینه‌ ۱ صنعت یا شغل خاص مانند هنرهای آشپزی، آتش‌نشانی، بهداشت دندان، فناوری و سوابق پزشکی را ارائه می‌دهند. درواقع، این نوع کالج‌ ها برای دانشجویانی که به‌دنبال یک آموزش عملی و کاربردی هستند و به‌محض فارغ‌التحصیلی قصد ورود به حرفه مدنظرشان را دارند، مناسب است. شهریه در این نوع کالج‌ ها معمولاً کمتر از کالج ‌های چهارساله است. هزینه تحصیل در این نوع کالج‌ ها باتوجه‌به برنامه تحصیلی، نوع کالج، مدت‌زمان تحصیل و موقعیت جغرافیایی کالج متغیر است. دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیل‌شدن از کالج‌ های فنی‌وحرفه‌ای و کالج‌ های شغلی در آمریکا مدرک کاردانی دریافت می‌کنند.

موسسات فناوری

تحصیل در موسسات فناوری حداقل ۴ سال طول می‌کشد. ناگفته نماند که باتوجه‌به رشته مدنظرتان ممکن است این مدت کوتاه‌تر باشد.

کالج‌ های چهارساله آمریکا

کالج ‌های چهارساله آمریکا یکی از موسسات آموزش عالی محسوب می‌شوند که تنوع زیادی دارند و برنامه‌های تحصیلی چهارساله را با مدارک لیسانس علوم (BS) یا لیسانس هنر (BA) ارائه می‌دهند. البته، برنامه‌های محدودی در سطح فوق‌لیسانس هم دارند. هر کالج چهارساله ویژگی‌ها و نقاط‌قوت و فرهنگ دانشگاهی منحصربه‌فرد خود را دارد. دانشجویان می‌توانند از میان رشته‌های مختلف مانند علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم طبیعی، بازرگانی، مهندسی، هنر و ... رشته مدنظرشان را انتخاب کنند و در این کالج‌ ها به تحصیل بپردازند. ناگفته نماند که شهریه در کالج‌ های چهارساله آمریکا، به عواملی مانند نوع کالج و مکان قرارگیری آن و وضعیت تحصیلی دانشجو بستگی دارد.

سایر کالج‌ های آمریکا ازاین‌قرارند:

کالج ‌های هنرهای لیبرال آمریکا

کالج ‌های هنرهای لیبرال آمریکا (Liberal arts college)، کالج‌ هایی هستند که بر تحصیل در مقطع کارشناسی درزمینه پایه هنرهای آزاد تاکید دارند و برنامه‌های تحصیلی آن ۴ سال طول می‌کشد. این برنامه چهارساله شامل حوزه‌هایی مانند ادبیات، تاریخ، زبان‌ها، ریاضیات و علوم زیستی است که منجربه اخذ مدرک لیسانس می‌شود. هزینه ثبت‌نام این کالج‌ ها از دانشگاه کمتر است و بیشترشان خصوصی هستند؛ اما در میان آن‌ها کالج های دولتی هم دیده می‌شود.

کالج‌ های دانشگاهی در آمریکا

کالج‌ های دانشگاهی در آمریکا بزرگ‌تر هستند و از چندین کالج کوچک‌تر تشکیل شده‌اند. این نوع کالج ‌ها با ارائه رشته‌های تحصیلی بیشتر مانند کالج ‌های هنرهای آزاد و مهندسی و علوم بهداشت از سایر کالج‌ ها، گزینه‌های بیشتری برای انتخاب دارند. کالج ‌های دانشگاهی در آمریکا دانشجویان را برای مشاغل مختلف یا تحصیلات تکمیلی مانند مقاطع فوق‌لیسانس و دکتری آماده می‌کنند.

کالج ‌های زبان آمریکا

کالج ‌های زبان آمریکا یا کالج زبان انگلیسی در آمریکا برای افرادی مناسب است که به تحصیل در آمریکا علاقه‌مند هستند؛ اما مدرک زبان ندارند. درواقع، این کالج ‌ها مناسب دانشجویانی است که قصد دارند زبان انگلیسی خود را تقویت کنند و از این مهارت‌ برای تحصیل در کالج ‌های این کشور استفاده کنند. کالج‌ های زبان آمریکا برنامه‌های آموزشی متنوعی را ارائه می‌دهند. این برنامه‌ها شامل دوره‌های تقویت مهارت‌های نوشتن، خواندن، حرف‌زدن و گوش‌دادن می‌شوند. دوره‌های تدریس برای آموزش زبان و دوره‌های آمادگی برای شرکت در آزمون‌هایی مانند آیلتس و تافل است.

برخی از کالج ‌های زبان معتبر در آمریکا عبارت‌اند از:

  • Kaplan International English
  • ELS Language Centers Embassy English
  • EC English Language Centers
  • Language Systems International

کالج های ارزان آمریکا

نمونه‌هایی از کالج های ارزان آمریکا که آمادگی لازم را برای ورود به دانشگاه فراهم می‌کنند؛ به‌شرح زیر هستند:

  • Lustre Christian High School
  • Sunshine Bible Academy
  • Pillsbury College Prep
  • New Mexico Military Institute

شرایط تحصیل در کالج های آمریکا

شرایط تحصیل در کالج‌ های آمریکا بین موسسات و برنامه‌های تحصیلی مختلف، متفاوت است.

شرایط تحصیل در کالج های آمریکا عبارت‌اند از:

  • ارائه گذرنامه با حداقل ۱ سال اعتبار
  • حداقل مدرک دیپلم
  • حداقل معدل ۱۷ مدرک دیپلم
  • مدرک زبان تافل یا آیلتس
  • بیشتر از ۲۱ سال نداشته باشند.
  • داشتن تمکن مالی برای پرداخت شهریه
  • برخورداری از تمکن مالی برای سایر هزینه‌ها (۱۰هزار تا ۲۰هزار دلار)
  • قبولی در آزمون ورودی TOEFL یا IELTS -SAT یا ACT (درصورت وجود)
  • نداشتن وقفه یا گپ تحصیلی بیش از ۵ سال
  • نداشتن سوءسابقه

دوره های ارائه شده در کالج های آمریکا

دوره های ارائه شده در کالج های آمریکا، دوره‌های متنوعی هستند که آمادگی دانشجویان را برای ورود به دانشگاه افزایش می‌دهند.  کالج های آمریکا، دوره‌های دوساله مدرک کاردانی و دوره‌های چهارساله مدرک کارشناسی را به دانشجویان ارائه ‌می‌دهند و رشته‌ها و تخصص‌های مختلف مانند مهندسی، هنر، علوم بهداشت، دوره زبان، درس‌های مذهبی، آشپزی و کارهای فنی را شامل می‌شوند. دانشجویان با بهره‌مندی از این دوره‌ها می‌توانند علاوه‌بر زبان انگلیسی، پایه علمی خود را به سطح بالایی برسانند و برای ورود به دانشگاه و تحصیل در رشته مدنظرشان آماده شوند. شهریه دوره های ارائه شده در کالج های آمریکا معمولا از حدود ۳هزار دلار در سال شروع می‌شود و در کالج ‌های خصوصی به‌طور میانگین بیش از ۶۰هزار دلار در سال تخمین زده می‌شود.

مراحل اخذ پذیرش در کالج های آمریکا

مراحل اخذ پذیرش در کالج‌ های آمریکا در هر موسسه‌ متفاوت است؛ اما مراحل کلی و رایج برای اخذ پذیرش در این کالج ‌ها بدین شرح‌اند:

  1. تهیه فهرست از کالج های آمریکا و انتخاب مناسب‌ترین گزینه: درابتدا باید در میان فهرست کالج ‌های آمریکا، کالج مدنظرتان را انتخاب کنید. برای اینکه انتخاب مناسبی داشته باشید، باید به رتبه‌بندی کالج ‌ها، برنامه‌های آموزشی، هزینه‌ها، موقعیت جغرافیایی آن و سایر عوامل مهم و مرتبط با آن دقت کنید.
  2. اخذ نمره قبولی در آزمون‌های SAT و ACT: باید در آزمون‌های SAT و ACT نمره مطلوبی کسب کنید. آزمون SAT یکی از معروف‌ترین آزمون‌های استاندارد در آمریکا برای ورود به کالج‌ها و دانشگاه‌ها محسوب می‌شود که امتیاز کلی در این آزمون به‌طور میانگین بین ۴۰۰ تا ۱۶۰۰ درنظر گرفته شده است. ناگفته نماند که آزمون ACT یکی از معتبرترین آزمون‌های آمریکا به‌شمار می‌رود که 7 مرتبه در سال برگزار می‌‌شود. درصورتی‌که کالج خیلی خوبی در آمریکا مدنظر دارید، باید در آزمون ACT حتما نمره ۳۲ را کسب کنید.
  3. تهیه و جمع‌آوری مدارک: برای اخذ پذیرش در کالج های آمریکا باید مدارک مورد نیاز را جمع‌آوری کنید. این کار شامل اسناد و سوابق تحصیلی، ارزیابی ریزنمرات دبیرستان، معادل‌سازی معدل، رزومه (CV)، آماده‌کردن توصیه‌نامه و انگیزه‌نامه و سایر اسناد مرتبط است.
  4. تهیه گواهی‌نامه زبان انگلیسی: باید مهارت زبان خود را با کسب نمره قبولی از آزمون‌های آیلتس یا تافل اثبات کنید. نمره قبولی برای برخی از کالج ‌های ایالات متحده آمریکا در آزمون تافل (iBT) بین ۷۵ تا ۸۰ و برای آزمون آیلتس (IELTS) بین ۵/۶ تا ۷ تعیین شده است.
  5. تکمیل و ارسال فرم‌های درخواست: باید فرم درخواست آنلاین یا پیش‌فرض کالج را تکمیل و سپس ارسال کنید. این فرم شامل اطلاعات شخصی و سوابق تحصیلی و تجربه کاری و سایر اطلاعات لازم می‌شود.
  6. پرداخت هزینه درخواست: برخی از کالج‌ ها ممکن است هزینه فرم درخواست را از شما دریافت کنند. این هزینه معمولاً غیرقابل استرداد و و از ۳۵ تا ۱۰۰ دلار متغیر است که پرداخت آن به‌عنوان هزینه مربوط به بررسی و پردازش درخواست شما استفاده می‌شود.
  7. شرکت در آزمون ورودی کالج: درصورتی‌که کالج مدنظرتان آزمون ورودی داشته باشد، شما موظفید برای اخذ پذیرش از آن، در آزمون شرکت کنید.
  8. دریافت نامه پذیرش: درصورت پذیرش، شما از کالج مدنظرتان یک نامه دریافت خواهید کرد. این نامه حاوی جزئیاتی مانند شروع تحصیل در کالج و شرایط پذیرش و تاریخ‌ها و هزینه‌های مرتبط با آن است.
  9. پرداخت وجه ثبت‌نام: پس از دریافت نامه پذیرش، شما باید وجه ثبت‌نام را پرداخت کنید تا جایگاه تحصیلی‌تان در کالج تأیید شود. پس از پرداخت وجه، شما باید مراحل ثبت‌نام را طبق دستورالعمل آن کالج دنبال کنید.
  10. اقدام برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا: اگر شما یک دانشجوی بین‌المللی هستید، باید ویزای تحصیلی خود را اخذ کنید. برای این منظور، باید مدارک مورد نیاز را جمع‌آوری کرده و مراحل اخذ ویزا را طبق راهنمایی سفارت یا کنسولگری آمریکا در کشورتان انجام دهید.

مدارک لازم برای اپلای در کالج های آمریکا

 مدارک لازم برای اپلای در کالج های آمریکا به نوع کالج و رشته تحصیلی و سطح تحصیلاتتان بستگی دارد؛ اما یک‌سری مدارک در بیشتر کالج ها یکسان هستند.

مدارک لازم برای اپلای در کالج های آمریکا ازاین‌قرارند:

  • گذرنامه یا پاسپورت معتبر
  • عکس پاسپورتی
  • رزومه تحصیلی
  • اصل و ترجمه مدارک تحصیلی
  • دیپلم دبیرستان یا معادل آن
  • نامه پذیرش کالج
  • فرم درخواست ویزا
  • تاییدیه فرم درخواست
  • نامه تمکن مالی (۱سال شهریه به‌علاوه ۱۸هزار تا ۲۰هزار دلار)
  • گواهی نداشتن سوءپیشینه
  • اصل و ترجمه کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت
  • توصیه‌نامه
  • ارائه نمره قبولی در آزمون‌های SAT و ACT
  • ارائه نمره آزمون مهارت زبان انگلیسی (آیلتس و تافل)
  • انگیزه‌نامه
  • کپی تاییدیه درخواست
  • بورسیه های تحصیلی در کالج های آمریکا درصورت وجود

اخذ ویزا برای تحصیل در کالج های آمریکا

برای ورود به کالج های آمریکا، باید ویزا دریافت کنید. برای اخذ ویزا و تحصیل در کالج های آمریکا، دانشجویان باید ویزای دانشجویی تایپ F دریافت کنند. این ویزای دانشجویی برای دانشجو یا شخص اصلی F1 و برای همراهان او (همسر و فرزندان زیر 18 سال) F2 است. ناگفته نماند که برای تحصیل در کالج های آمریکا باید این نکته را درنظر بگیرید که سفارت آمریکا آفیسرمحور است، به‌همین‌دلیل، نظر افسر ویزا بسیار موثر و تعیین‌کننده است.

مدارکی که باید برای اخذ ویزا برای تحصیل در کالج های آمریکا تهیه کنید، عبارت‌اند از:

  • گذرنامه معتبر که برای حداقل ۶ ماه بیشتر از مدت اقامت شما در آمریکا معتبر باشد.
  • نامه پذیرش از کالج
  • پرداخت هزینه‌های درخواست ویزا
  • درخواست ویزای مهاجرتی و فرم تاییدشده DS-160
  • عکس پاسپورتی
  • اسناد مربوط به تحصیلتان مانند کارنامه، معدل، ریزنمرات، مدرک تحصیلی
  • تمکن مالی (۱ سال شهریه به‌علاوه ۱۸هزار تا ۲۰هزار دلار)

برای دریافت ویزای F2 نیاز است که تمکن مالی یک‌ساله ارائه شود و باید اثبات کنید که می‌توانید مسکن متناسب با اعضای خانواده خود تهیه کنید. ناگفته نماند که این تمکن مالی در هر ایالت و شهر متغیر است.

علاوه‌بر موارد ذکرشده شما برای مصاحبه به سفارت یا کنسولگری آمریکا دعوت می‌شوید تا سوالاتی از شما پرسیده شود.

بورسیه های تحصیلی در کالج های آمریکا

 برای پوشش بخشی یا تمام هزینه کالج در آمریکا، دانشجویان می٬‌توانند از بورسیه تحصیلی آمریکا استفاده کنند که به‌شیوه‌های مختلف و در قالب کمک‌های مالی متنوع به دانشجویان ارائه می‌شوند. بعضی از بورسیه‌های تحصیلی کالج های آمریکا بدین شرح‌اند:

بورسیه‌های تحصیلی کالج ویلیامز آمریکا (Williams)

کالج ویلیامز براساس استعداد و نیاز‌های مالی، بورسیه‌های تحصیلی متنوعی را برای دانشجویان درنظر گرفته است. این بورسیه‌های تحصیلی به دانشجویان بااستعداد یا کسانی که توانایی مالی برای پرداخت هزینه‌های تحصیل در کالج را ندارند، اعطا می‌شود. کالج ویلیامز آمریکا، بورسیه‌ها را به دانشجویانی ارائه می‌دهد که تمایل به انجام تحقیقات در زمینه‌های مختلف دارند. درواقع، این بورسیه‌ها به آن‌ها امکان می‌دهد تا در پروژه‌های تحقیقاتی بزرگ شرکت کنند. در حالت کلی، بورسیه‌های کالج ویلیامز شامل تخفیف‌های شهریه و کمک‌های مالی و سایر هزینه‌ها است که به دانشجویان بین‌المللی کمک می‌کند تا در این کالج‌ تحصیل کنند.

در کالج ویلیامز به ۵۳ درصد از دانشجویان بورسیه‌های تحصیلی بدون وام تعلق می‌گیرد. این کالج برای آن‌ها کار حین تحصیل یا کار تابستانی درنظر گرفته است. ۱۹ درصد از دانشجویانی که بورسیه تحصیلی دریافت می‌کنند، بابت این کمک‌هزینه، هیچ مبلغی پرداخت نمی‌کنند و همچنین کتاب‌ها و واحدهای درسی و درس‌های موسیقی و بیمه سلامت برای آن‌ها رایگان است.

بورسیه‌های تحصیلی کالج آمهرست آمریکا (Amherst)

کالج آمهرست یکی از معتبرترین کالج‌ های هنری آزاد در کشور آمریکا به‌شمار می‌رود که شرایط تحصیل رایگان در این کشور را برای دانشجویان ملی و بین‌المللی فراهم کرده است. این کالج بورسیه‌های تحصیلی متنوعی به دانشجویان تحصیلات عالی ارائه می‌دهد. بیش از 56 درصد از دانشجویان در سال 2022-2023 موفق شدند این بورسیه‌ها را دریافت کنند. این دانشجویان، کالج آمهرست آمریکا را با تحصیلات عالی و بدون بدهی باقی‌مانده از وام دانشجویی ترک می‌کنند.

بورسیه‌های تحصیلی کالج پومونا آمریکا (Pomona)

کالج پومونا در سال 1887 تأسیس شده است. این کالج بورسیه‌هایی با عنوان بورسیه‌های تحصیلی کالج پومونا آمریکا ارائه می‌دهد. ۶۷ درصد دانشجویان این کالج کمک‌هزینه تحصیلی دریافت می‌کنند که ۵۷ درصد آن‌ها، بورسیه مبتنی‌بر نیاز مالی است. نیاز مالی دانشجو پس از بررسی دقیق اسناد مالی هر خانواده مشخص‌شده و پس از تایید، این بورسیه به او ارائه می‌شود.

بورسیه‌های تحصیلی کالج سوارثمور آمریکا (Swarthmore)

کالج سوارثمور آمریکا مبتنی‌بر نیاز مالی دانشجویان به آن‌ها بورسیه اعطا می‌کند که در سال ۲۰۱۹-۲۰۲۰ از بودجه کلی کالج سوارثمور آمریکا به ۵۵ درصد از دانشجویان این کالج ارائه شده است. ناگفته نماند که کمک‌هزینه ‌تحصیلی کالج سوارثمور بدون وام است. درواقع، کمک‌های این کالج به این شکل است که دانشجویان وام دریافت‌شده را به دانشگاه پرداخت نمی‌کنند و در ازای این کمک ‌مالی باید در یک شغل پاره‌وقت در کالج کار کنند.

بورسیه های تحصیلی کالج بریا آمریکا (Berea)

بورسیه های تحصیلی کالج بریا آمریکا به تامین تمامی هزینه‌های دانشجویان واجد شرایط می‌پردازد که در قالب کمک‌هزینه مالی به دانشجو عرضه می‌شود. به‌علاوه، امکان دریافت بورسیه برای دانشجویان در سال اول فراهم است. درواقع، این کالج تنها موسسه در ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود که 100 درصد بودجه را برای سال اول همه دانشجویان بین‌المللی ثبت‌نام‌شده تأمین می‌کند. این کمک‌های مالی شامل تامین هزینه‌های شهریه و مسکن و سایر هزینه‌های مربوطه می‌شود. به‌این‌صورت، دانشجویان بین‌المللی در سال‌های آینده، برای کمک به هزینه‌های خود سالانه هزار دلار آمریکا صرفه‌جویی می‌کنند؛ همچنین، شغل‌های تابستانی این امکان را برایشان فراهم می‌کند تا آن‌ها بتوانند به این تعهد پایبند بمانند.

بورسیه تحصیلی کالج کالبی- ساویر (Colby-Sawyer)

کالج کالبی- ساویر به دانشجویان بین‌المللی که واجد شرایط هستند و شایستگی دارند، بورسیه تحصیلی اعطا می‌کند. درواقع، ارزش بورسیه تحصیلی این کالج براساس توانایی‌های علمی دانشجو درنظر گرفته می‌شود که بنابه GPA محاسبه می‌شود و از ۲۰هزار تا ۲۶هزار دلار در سال متغیر است. ناگفته نماند که نمره معدل در سیستم‌های آموزشی بین‌المللی آمریکا با عنوان جی‌پی‌ای (GPA) شناخته می‌شود و یکی از مهم‌ترین شرایط برای اخذ پذیرش تحصیلی در این کشور محسوب می‌شود.

هزینه تحصیل در کالج های آمریکا

 میزان هزینه کالج های آمریکا به شهر و نوع کالج و رشته تحصیلی مدنظرتان بستگی دارد و براساس این موارد متغیر است؛ اما این هزینه را به‌طور متوسط می‌توان از 20هزار تا 70هزار دلار در سال برآورد کرد. این هزینه در کالج‌ های دولتی پایین‌تر از کالج‌ های خصوصی است. فراموش نکنید که فقط پرداخت شهریه نیست و باید هزینه‌های دیگر مانند هزینه حمل‌و‌نقل،‌ مکان اقامت، غذا، تهیه لوازم‌تحریر و … را درنظر بگیرید. برای بررسی هزینه کالج های آمریکا  باتوجه‌به عوامل متعددی مانند دوره یا مقطع تحصیلی و خصوصی یا دولتی‌بودن کالج به‌طور جزئی‌تر باید به جدول زیر رجوع کنیم.

هزینه تحصیل در کالج های آمریکا در جدول زیر آمده است:

انواع کالج های آمریکاهزینه تحصیل سالانه
دوره‌های دوساله کاردانی در کالج های دولتی آمریکا۳ تا ۷هزار دلار
دوره‌های دوساله کاردانی در کالج های خصوصی آمریکا۱۰ تا ۲۸هزار دلار
دوره‌های چهارساله کارشناسی در کالج های دولتی آمریکا۱۲ تا ۳۵هزار دلار
دوره‌های چهارساله کارشناسی در کالج های خصوصی آمریکا۱۹ تا ۸۴هزار دلار
کالج های عمومی آمریکا۹ تا ۲۳هزار دلار

آزمون ورودی کالج های آمریکا

برای ورود به کالج ‌های آمریکا و تحصیل در برخی از رشته‌ها باید در آزمون ورودی آن‌ها شرکت کنید. آزمون‌های تافل (TOEFL) و آیلتس (IELTS) از انواع آزمون ورودی کالج های آمریکا به‌شمار می‌روند. برای تحصیل در این کشور، شرکت در آزمون تافل عاقلانه‌تر است؛ زیرا این آزمون بیشتر برمبنای زبان انگلیسی با لهجه آمریکایی است میزان نمره در هر کالج متفاوت درنظر گرفته شده است؛ اما در حالت کلی، نمره قبولی برای ورود به کالج های آمریکا در آزمون تافل بین ۷۵ تا ۸۰ و برای آزمون آیلتس بین  ۵/۶ تا ۷ تعیین شده است.

برای ورود به مقطع کارشناسی باید در یکی از آزمون‌های SAT با نام کامل SAT Reasoning Test (امتیاز: بین ۴۰۰ تا ۱۶۰۰) یا ACT با نام کامل American College Test (امتیاز: ۳۱ تا ۳۵) شرکت کنید. درحالی‌که آزمون SAT ازجمله مهم‌ترین شرایط پذیرش در کالج های آمریکا به‌شمار می‌رود؛ اما باتوجه‌به توانایی شما و پذیرش از کالج مدنظرتان، یکی از این ۲ آزمون انتخاب می‌شود.

برای پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی آزمون‌های دیگری هم وجود دارند. برای تحصیل در دانشکده حقوق در آمریکا قبولی در آزمون LSAT، برای دانشکده تجارت قبولی در آزمون‌های GRE (Graduate Record Examinations) یا GMAT (Graduate Management Admissions Test) و برای دانشکده‌های پزشکی آمریکا قبولی در آزمون MCAT الزامی است.

باید توجه کنید که هزینه حضور در کالج می‌تواند در هر سال متفاوت باشد و معمولاً در طول سال‌های تحصیل در کالج هزینه تحصیلتان افزایش ‌یابد.  باوجوداین، کمک‌هزینه مالی شما هرسال مجدد محاسبه خواهد شد تا هرگونه افزایش قیمت و هرگونه تغییر در وضعیت مالی‌تان درنظر گرفته شود.

بهترین کالج های آمریکا

انتخاب کالج یک تصمیم مهم است؛ اما نمی‌توانید این تصمیم را به‌تنهایی بگیرید. آگاهی از فهرست بهترین کالج های آمریکا، همراه با ویژگی‌های آن‌ها به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا کالج مناسبی را برای خود پیدا کنند. انتخاب بهترین کالج به رشته تحصیلی و علاقه‌ها و نیازهای شخصی شما بستگی دارد.

 کالج در آمریکا به ۳ نوع موسسه آموزشی اطلاق می‌شود:

  • کالج های لیبرال
  • کالج های اجتماعی
  • کالج های موجود در داخل دانشگاه‌ها

بهترین کالج های آمریکا عبارت‌اند از:

کالج پرینستون (Princeton)

کالج پرینستون یکی از بهترین کالج های آمریکا محسوب می‌شود که در پرینستون، شهری در ایالت نیوجرسی کشور ایالات متحده آمریکا قرار دارد. این موسسه تحقیقاتی خصوصی در سال ۱۷۴۶ میلادی تاسیس شد و رتبه ۱ را در جهان کسب کرده است. ناگفته نماند که این کالج، مکان تدریس و پژوهش استادان بزرگی همچون آلبرت اینشتین و جان فوربز نش بوده ‌است. کالج پرینستون از سراسر جهان دانشجویان بسیاری می‌پذیرد. دانشجویان بین‌المللی که متقاضی مقطع کارشناسی هستند، باید نکاتی را درنظر بگیرند که می‌توانند آن را در وبسایت دفتر پذیرش مقطع کارشناسی مطالعه کنند.

شرایط پذیرش کالج پرینستون بدین شرح است:

  • معدل بالا (به‌طور میانگین ۹/۳ از 4)
  • کسب امتیاز بالا در آزمون SAT (1450 تا 1570)
  • کسب امتیاز بالا در آزمون ACT (32 تا 35)

ناگفته نماند که شهریه کالج پرینستون ۸۰۰/۵۲ دلار آمریکا درنظر گرفته شده است. ازطرفی، این کالج معتبر یکی از معدود کالج‌هایی است که در مراحل پذیرش و اعطای بورسیه تحصیلی، بین شهروندان ایالات متحده و شهروندان غیرآمریکایی تفاوتی قائل نمی‌شود و با هردو رفتار یکسانی دارد.

کالج دوک (Duke)

کالج دوک یک موسسه خصوصی و بسیار معتبر در شهر دورهام، واقع در ایالت کارولینای شمالی آمریکا به‌شمار می‌رود. این موسسه آموزشی که یکی از کالج‌ های برتر آمریکا و جهان است، در سال ۱۸۳۸ متدیست‌ها و کوکرها آن را در شهر ترینیتی فعلی بنیان‌گذاری کردند و در سال ۱۸۹۲ به دورهام انتقال یافته ‌است. این کالج بنا به دلایلی مانند پذیرش‌های رقابتی و ورزش دومیدانی در سطح قهرمانی شهرت جهانی پیدا کرده‌ است. کالج دوک همواره جزو بهترین کالج‌ های جهان محسوب می‌شود، شهریه‌ای حدود ۰۳۱/۵۸ دلار دریافت می‌کند. از دانش‌آموختگان این کالج می‌توان به چارلی رز (باسابقه‌ترین مصاحبه‌گران تلویزیونی حرفه‌ای ایالات متحده آمریکا) و ملیندا گیتس (مدیر پیشین برخی از محصولات شرکت مایکروسافت) و ران پال (پزشک، نویسنده و سیاستمدار سابق آمریکایی) اشاره کرد.

کالج هاروارد (Harvard)

هاروارد یک موسسه خصوصی و غیرانتفاعی است که در سال ۱۶۳۶ میلادی تاسیس شد و در کمبریج واقع در ایالت ماساچوست آمریکا قرار گرفته ‌‌است. این کالج، برای بزرگداشت اولین خیر آن، روحانی جان هاروارد، به اسم هاروارد نامگذاری شد. هاروارد یکی از قدیمی‌ترین موسسه‌های آموزش عالی در ایالات متحده آمریکا و از معتبرترین کالج‌های این کشور و جهان به‌شمار می‌آید و ۲۰۵۴ هکتار فضا دارد. این کالج برنامه‌های تحصیلی در مقطع‌های کارشناسی و کارشناسی‌ارشد در بیش از 50 رشته تحصیلی را ارائه می‌دهد و به‌عنوان مرجع برای تحصیل در همه رشته‌ها شناخته می‌شود.

 شرایط پذیرش در کالج هاروارد به‌شرح زیر است:

  • داشتن رزومه علمی قوی
  • معدل 4.18 از 5
  • نمره آزمون SAT (1460 تا 1580)
  • نمره آزمون ACT (33 تا 35)

 محبوب‌ترین گرایش‌ها در کالج هاروارد عبارت‌اند از:

  • زیست‌شناسی یا علوم زیستی
  • ریاضیات
  • علوم کامپیوتر
  • تاریخ

موسسه فناوری کالیفرنیا یا کالج کال تک (California Institute of Technology)

موسسه فناوری کالیفرنیا که با نام کالج کال تک (CalTech) هم شهرت دارد، ۱ موسسه علمی و مهندسی بسیار معتبر محسوب می‌شود و در پاسادینا واقع در ایالت کالیفرنیا قرار دارد. این موسسه در سال ۱۸۹۱ میلادی تأسیس شده است و در رتبه ۴ در فهرست بهترین کالج‌ های آمریکا جای گرفته است. موسسه فناوری کالیفرنیا اساتید برجسته و دانشجویان بااستعداد و محیط تحصیلی پویا و علمی  شهرت و اعتبار بالایی دارد و برای دانشجوهای مقطع کارشناسی موسسه آموزشی مطلوب به‌شمار می‌رود. کال تک با تمرکز بر علوم پایه و تحقیقات پیشرفته، به‌عنوان مرجعی برای تحصیل در رشته‌هایی مانند فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی، مهندسی، ریاضیات و علوم کامپیوتر شناخته می‌شود؛ همچنین، کال تک محیطی فعال و پویا برای فعالیت‌های فرهنگی و هنری و ورزشی دارد.

کالج استنفورد (stanford)

استنفورد یکی از معتبرترین کالج‌ های جهان محسوب می‌شود که در شهر استنفورد در ایالت کالیفرنیا واقع شده است. این کالج به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مراکز آموزش عالی و تحقیقات علمی و نوآوری در دنیا شناخته می‌شود. استنفورد در سال 1885 تاسیس شد و تاریخ طولانی و معتبری در زمینه آموزش و پژوهش دارد. این کالج علاوه‌بر آموزش و تحقیقات، فضایی برای فعالیت‌های فرهنگی و هنری و ورزشی فراهم کرده است. ۳۳۱۰ هکتار فضا دارد و رتبه ۶ را در فهرست کالج های آمریکا به خود اختصاص داده است. شرایط پذیرش در این کالج باتوجه‌به رشته و مقطع تحصیلی متفاوت است.

شرایط پذیرش در کالج استنفورد ازاین‌قرارند:

  • ارائه مدارک
  • ارائه سوابق تحصیلی
  • نمره بالا در آزمون SAT (1420 الی 1570)
  • نمره بالا در آزمون ACT (31 تا 35)
  • ارائه توصیه‌نامه

کالج تکنولوژی ماساچوست

کالج تکنولوژی ماساچوست در فهرست بهترین کالج های آمریکا در رتبه ۵ قرار دارد. این کالج در کمبریج، ماساچوست واقع شده است. کالج تکنولوژی ماساچوست در سال 1861 میلادی تاسیس شد و به‌عنوان مرجعی برای تحصیل در رشته‌های مرتبط با علوم کامپیوتر، مهندسی، ریاضیات، فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی و علوم انسانی شناخته شده است. این کالج غیرانتفاعی خصوصی به‌عنوان مرکز برتر تحقیقاتی و نوآوری شناخته‌شده و مدرک کارشناسی به دانشجویان واجد شرایط اعطا می‌کند. به‌علاوه، به مرکز فرهنگی و هنری هم شهرت دارد.

کالج ییل (Yale)

کالج ییل ۱ موسسه خصوصی محسوب می‌شود که در سال 1701 تاسیس‌شده و در نیوهیون واقع در کانتیکت قرار دارد. این کالج فضای ۱۵۰ هکتاری در محیط شهر را به خود اختصاص داده و در مقطع کارشناسی دانشجویان بسیاری را جذب کرده است. کالج ییل ازنظر رتبه جهانی، رتبه ۵ را دارد.

شرایط پذیرش در کالج ییل به‌شرح زیر است:

  • ارائه مدارک تحصیلی
  • ارائه سوابق تحصیلی و ریزنمرات مقاطع تحصیلی قبلی
  • کسب نمره بالا در آزمون SAT (1460 الی 1580)
  • کسب نمره مطلوب در آزمون ACT (33 تا 35)
  • ارائه توصیه‌نامه

سایر کالج‌ های برتر آمریکا عبارت‌اند از:

  • کالج پنسیلوانیا
  • کالج کلمبیا

  • کالج رایس

  • کالج شمال غربی

  • کالج براون

  • کالج دارتموث

  • کالج آمهرست

  • کالج کرنل

  • کالج هاروی ماد

فهرست بهترین کالج های آمریکا از نوع هنرهای لیبرال بدین شرح‌اند:

  • کالج ویلیامز (Williams College)

  • کالج آمهرست (Amherst College)

  • کالج پومونا (Pomona College)

  • کالج سوارثمور (Swarthmore College)

  • کالج ولزلی (Wellesley College)

  • کالج بودوین (Bowdoin College)

  • کالج کارلتون (Carleton College)

  • کالج کلرمونت مک کنا (Claremont McKenna College)

  • کالج میدلبری (Middlebury College)

  • کالج واشنگتن اند لی (Washington and Lee University)

در این فهرست فقط چند نمونه از بهترین کالج‌ های آمریکا ذکر شده است و فهرست بسیار طولانی‌تری از موسسات برتر وجود دارند. قبل از انتخاب کالج مدنظرتان، بهتر است تحقیقات کامل و درستی درمورد رشته تحصیلی مورد علاقه و امکانات و برنامه‌های کالج‌ ها انجام دهید.

جمع بندی

به‌دلیل نظام آموزشی پیشرفته کشور آمریکا و خدمات تحصیلی باکیفیت آن، هرساله دانشجویان بین‌المللی بسیاری برای اخذ پذیرش از کالج های این کشور اقدام می‌کنند؛ بنابراین، برای رفتن به آمریکا و تحصیل در کالج ‌های این کشور باید به‌درستی درمورد آن تصمیم‌گیری شود. برای اینکه بتوانید تصمیم درستی بگیرید، می‌توانید با متخصصان بسیاری در موسسات مهاجرتی مختلف کمک و راهنمایی دریافت کنید. کارشناسان ما در ویزاگرد شما را راهنمایی می‌کنند تا با شرایط و مزایا و معایب تحصیل در کالج های آمریکا بیشتر آشنا شوید و آگاهی لازم را درباره قوانین نظام آموزشی این کشور به‌دست آورید.

فرم مشاوره پذیرش در کالج های آمریکا

اولویت های شما

کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند

سوالات متداول

چه دوره های آموزشی در کالج های آمریکا ارائه می‌شود؟

دوره های ارائه‌شده در کالج های آمریکا، شامل دوره‌های دوساله مدرک کاردانی و دوره‌های چهارساله مدرک کارشناسی است که به دانشجویان ارائه می‌شوند. در این دوره‌ها، رشته‌ها و تخصص‌های مختلف مانند مهندسی، هنر، علوم بهداشت، دوره زبان، در‌س‌های مذهبی، آشپزی و کارهای فنی ارائه می‌شوند.

آیا برای تحصیل در کالج های آمریکا می‌توانم بورسیه بگیرم؟

برای اینکه دانشجویان بتوانند قسمتی یا تمام هزینه کالج در آمریکا را پوشش دهند، می‌توانند از بورسیه‌های تحصیلی آمریکا استفاده کنند که کالج‌ های این کشور به دانشجویان عرضه می‌کنند. این بورسیه‌ها به شکل‌های مختلف و براساس نیاز مالی و استعداد و توانایی تحصیلی و پروژه‌های تحقیقاتی به دانشجویان اعطا می‌شوند.

زمان ثبت نام در کالج های آمریکا از کی شروع می‌شود؟

مهلت ثبت‌‌نام زودهنگام دانشگاه‌های آمریکا در ترم پاییز معمولا اول و پانزدهم نوامبر‌ و مهلت ثبت‌نام در زمان معمول (RD)، معمولا اول و پانزدهم ژانویه است.

هزینه تحصیل در کالج های آمریکا چقدر است؟

میزان هزینه کالج های آمریکا به شهر و نوع کالج و رشته تحصیلی مدنظرتان بستگی دارد و براساس این موارد متغیر است؛ اما این هزینه را به‌طور متوسط می‌توان از 20هزار تا 70هزار دلار در سال برآورد کرد.

انواع کالج ها در آمریکا کدامند؟

انواع کالج ها در آمریکا به ۴ نوع کالج دولتی، کالج خصوصی، کالج عمومی و موسسات فناوری تقسیم می‌شوند. کالج ‌های دولتی را دولت با ارگان‌های محلی و کالج‌ های خصوصی را بخش خصوصی حمایت و اداره می‌کنند. کالج ‌های عمومی معمولا دوساله هستند و به ۲ نوع دانشجویان مقطع لیسانس و بازار کار تقسیم می‌شوند. موسسات فناوری هم حداقل ۴ سال تحصیل در زمینه فناوری را ارائه می‌دهند.

مدت زمان تحصیل در کالج های آمریکا چقدر است؟

تحصیل تا مقطع کارشناسی در کالج ‌های آمریکا ۴ سال طول می‌کشد و در طی این مدت دانشجو باید ۱۲۰ تا ۱۲۸ واحد درسی را بگذراند که در طی ۲ سال اول این دوره بیشتر درس‌های عمومی مانند انشای انگلیسی، علوم اجتماعی، تاریخ، ریاضیات و علوم طبیعی یا علوم فیزیک تدریس می‌شوند.

آیا کالج های آمریکا آزمون ورودی دارند؟

آزمون‌های تافل (TOEFL) و آیلتس (IELTS) از آزمون ورودی کالج های آمریکا هستند. نمره قبولی برای ورود به کالج های آمریکا در آزمون تافل بین ۷۵ تا ۸۰ و برای آزمون آیلتس بین  ۵/۶ تا ۷ درنظر گرفته شده است. از آزمون‌های دیگر می‌توان به آزمون‌های SAT (امتیاز: بین ۴۰۰ تا ۱۶۰۰) یا ACT (امتیاز: ۳۱ تا ۳۵)، GRE یا GMAT اشاره کرد.

برای تحصیل در کالج های آمریکا به چه مدرک زبانی نیاز دارم؟

به‌عنوان دانشجوی بین‌المللی برای تحصیل در کالج ‌‌های آمریکا باید دانش خود را ازطریق مدارک مهم زبان مانند تافل (TOEFL) و آیلتس (IELTS) اثبات کنید. البته، آزمون‌های دولینگو و آزمون انگلیسی کمبریج هم برای این کار برگزار می‌شوند.

شرایط سنی تحصیل در کالج های آمریکا چیست؟

برای اینکه از کالج ‌های آمریکا پذیرش بگیرید، باید ۲۱ سال بیشتر نداشته باشید.

شرایط اصلی ورود به کالج های آمریکا چیست؟

شرایط تحصیل کارشناسی در هر دانشگاه با دانشگاه دیگر متفاوت است. یکی از شرایط اصلی ورود به کالج های آمریکا، اخذ ویزا است. برای اخذ ویزا و تحصیل در کالج های آمریکا، دانشجویان باید ویزای دانشجویی تایپ F داشته‌ باشند و مدارک لازم را تهیه کنند.

شرط معدل برای ورود به کالج های آمریکا چیست؟

شرط معدل دیپلم برای ورود به کالج های آمریکا کمترین معدل ۱۷ باید باشد، در آزمون تافل کمترین نمره ۶۱ و برای آزمون آیلتس کمترین نمره ۶ مشخص شده است.