کالج های خارج از کشور

پذیرش گرفتن و ورود به یکی از دانشگاه‌های معتبر دنیا، آرزوی خیلی از شما است و رسیدن به این آرزو، برداشتن گامی بزرگ و کاری دشوار است. اما کالج های خارج از کشور می‌توانند این مسیر را برای شما آسان کنند. در ادامه این مطلب با تمام چیزهایی که باید درمورد این نوع مؤسسات آموزشی بدانید، آشنا می‌شوید.تحصیل در کالج های خارج از کشور به‌منزله نقطه آغاز آموزش عالی است. شما در کالج مهارت‌های جدیدی می‌آموزید و فرصتی عالی در اختیار خواهید داشت تا با توانمندی‌های‌خود آشنا شوید و درک کنید که واقعاً به چه موضوعاتی علاقه دارید. حال شاید این سؤال برای شما نیز پیش آمده باشد که‌ دانشگاه‌ها یا کالج های خارج از کشور؛ کدام یک بهتر هستند؟‌ اگر بخواهیم‌ این دو مؤسسه آموزشی را از نظر دروس در سطح کارشناسی مقایسه کنیم، باید بگوییم که تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. پس اگر قصد دارید فقط در سطح کارشناسی درس بخوانید، برای شما میان کالج یا دانشگاه فرق چندانی وجود ندارد. اما اگر هدف متفاوتی دارید و می‌خواهید بعد از لیسانس ادامه تحصیل بدهید یا به بازار کار وارد شوید، اینکه کدام یک را انتخاب کنید، اهمیت پیدا می‌کند. در ابتدا برای درک بهتر تفاوت این دو مؤسسه آموزشی، لازم است ببینیم کالج چیست.

فهرست مطالب

    منظور از کالج چیست؟

    به‌طور کلی، کالج های خارج از کشور، مؤسسه‌های آموزشی کوچک یا بخشی از یک مؤسسه آموزش عالی هستند. کالج‌ می‌تواند مؤسسه‌ی آموزش عالی‌ای در سطح سوم باشد که برای یک دوره آموزشی مدرک معتبر ارائه می‌‌دهد؛ یا قسمتی از یک دانشگاه باشد، یعنی «دانشگاه کالجی» (collegiate university) باشد؛ یا مؤسسه‌ای آموزشی باشد که برای مشاغل مختلف، دوره‌های مهارت شغلی گوناگون برگزار می‌کند.

    در آمریکا کالج بخشی از دانشگاه است و بخشی از اختیارات آن را نیز بر عهده دارد. حتی ممکن است یک کالج محلی باشد که هدفش ارائه آموزش مقرون‌به‌صرفه و همگانی است و معمولاً دوره‌های دوساله کاردانی یا گاهی اوقات دوره‌های آموزشی کارشناسی برگزار کند. در واقع در ایالات متحده، کالج مترادف دانشگاه است.

    کالج‌های کانادایی، مؤسسه‌هایی آموزشی‌ هستند که با دانشگاه‌های علمی کاربردی یا دانشکده‌های فنی‌ حرفه‌ای در سیستم آموزش عالی ایران، تشابه بسیار زیادی دارند. شهریه ارزان، دوره‌های کوتاه‌مدت و نرخ اشتغال بیش از ۹۵ درصد، از جمله مزایای فوق‌العاده این مؤسسات آموزشی است. در کشورهای مشترک‌المنافع مانند فرانسه، بلژیک، سوئیس و... نیز به هر سه نوع مؤسسه آموزشی یعنی دبیرستان، مؤسسه‌های آموزش‌ تکمیلی و قسمتی از دانشگاه، کالج می‌گویند.

    دلایل تحصیل در کالج های خارج از کشور

    احتمالاً هنوز تردید دارید که آیا تحصیل در کالج های خارج از کشور ارزشش را دارد یا خیر. عموماً مهم‌ترین دلایل مهاجرت‌ تحصیلی، کیفیت آموزشیِ عالی و بعضاً بی‌نظیر، فرصت‌هایِ تحقیقاتی و پژوهشیِ فوق‌العاده، شرایط استثنایی اشتغالِ پس از تحصیل و به‌طور کلی، کیفیت زندگیِ بالاتر در کشورهای پیشرفته است. اما از آنجایی که ورود به دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی عالی در مقاطع بالاتر در کشورهای توسعه‌یافته، سخت و پیچیده است، توصیه می‌کنیم برای ورود به این دانشگاه‌ها و برای اولین قدم، در کالج تحصیل کنید. از این طریق بنیه علمی‌ شما برای ورود به دانشگاه تقویت ‌می‌شود. همچنین شانس پذیرش بالاتری برای تحصیل در دانشگاه‌های عالی دنیا پیدا می‌کنید.

    علاوه بر این، یکی دیگر از مزایای تحصیل در کالج های خارج از کشور این است که احتمال بالایی وجود دارد که مدرک تحصیلی‌ شما از سوی دانشگاه‌های بزرگ صادر شود. چراکه اغلب کالج‌ها با دانشگاه‌های بزرگ همکاری می‌کنند. این حالت غالباً درمورد دوره‌های کارشناسی سه‌ساله اتفاق می‌افتد.

    در نهایت، مهم‌ترین مزیت تحصیل در کالج های خارج از کشور آن وقتی است که کمک‌هزینه یا بورسیه تحصیلی نداشته باشید. چون هزینه تحصیل در این مؤسسات آموزشی، بسیار ارزان‌تر از تحصیل در دانشگاه‌ها است. خصوصاً کالج‌های اروپایی که با کمتر از ۱۰۰ یورو در سال می‌توانید در بهترین کالج‌، تحصیل کنید.

    شرایط تحصیل در کالج های خارج از کشور

    با وجود اینکه شرایط تحصیل در دانشگاه‌ها و کالج های خارج از کشور یکسان نیست، اما مسلم است که برای ورود به کالج باید رزومه تحصیلی خوبی داشته باشید، مهارت‌های زبانی خود را تقویت کنید و مدرک زبان با نمره بالایی داشته باشید. به‌طور کلی مهارت‌های زبانی شما حداقل باید در سطح B۲ باشد؛ که معادل نمره ۶٫۵ آیلتس برای زبان انگلیسی است.

    گرچه برای ورود به کالج های جهان، شرط سنی خاصی وجود ندارد، اما شانس قبولی برای افرادی که ۱۸ تا ۲۳ سال سن دارند، بیشتر از ۹۵ درصد است. با این حال ۳۰ تا ۳۵ ساله‌ها یا حتی بالاتر از آن نیز می‌توانند در کالج تحصیل کنند؛ البته در رشته‌هایی محدودتر.

    طبق قوانین، در رابطه با حداکثر سن برای اخذ پذیرش، برای تحصیل در کالج های خارج از کشور هیچ ممنوعیتی وجود ندارد؛ اما ممکن است پرونده ویزای شما برای مأمور اداره مهاجرت قابل‌توجیه نباشد. در واقع این مأمور اداره مهاجرت است که ممکن است با توجه به سن شما، تقاضای ویزایتان را نپذیرد. برای ویزا شدن باید مأمور را قانع کنید که پس از اتمام تحصیل قصد بازگشت به کشورتان را دارید.

    غالباً پیش‌نیاز تحصیل در کالج های خارج از کشور، داشتن معدل بالاتر از ۱۴ است. بالاتر بودن معدل زمانی اهمیت می‌یابد که قصد تحصیل در یکی از رشته‌های پرطرفدار، خاص و پردرآمد را داشته باشید. در این رشته‌ها رقابت بیشتر است و قاعدتاً کسی شانس بالاتری دارد که رزومه تحصیلی‌اش بهتر باشد. همچنین، برای تحصیل در کالج‌های آمریکا باید در آزمون‌های SAT یا ACT نیز شرکت کنید و نتیجه آن‌ها مبنای پذیرش شما خواهد بود.

    مدارک لازم برای تحصیل در کالج های خارج از کشور

    به‌طور کلی مدارک موردنیاز برای تحصیل در یکی از کالج های جهان به سه دسته مدارک هویتی، تحصیلی و تمکن مالی تقسیم می‌شوند. مدارک هویتی عبارت‌اند از:

    • آدرس و کد پستی محل زندگی
    • شماره تماس
    • مشخصات والدین
    • پاسپورت معتبر
    • یک عکس با مشخصات عکس پاسپورت
    • ترجمه تمام صفحات شناسنامه

    اما مدارک تحصیلی که باید برای تحصیل در کالج های خارج از کشور ارائه کنید، عبارت‌اند از:

    • مدرک پایان دبیرستان
    • ترجمه کارنامه تحصیلی سه سال آخر
    • ترجمه ریز نمرات
    • مدرک زبان معتبر
    • انگیزه‌نامه

    در نهایت نیز باید اثبات کنید که قادر هستید هزینه تحصیل در کالج را بپردازید و برای این منظور نیز باید گواهی معتبری ارائه کنید.

    برای پذیرش در کالج های خارج از کشور از کجا شروع کنم؟

    در اولین قدم برای اخذ پذیرش در کالج های جهان باید مسیر تحصیلی خود را مشخص کنید. برای آنکه دید واضح و روشنی از مسیر پیش رویتان داشته باشید، به سؤالات زیر جواب دهید:

    • دوست دارید در کدام کشور تحصیل کنید؟
    • به چه رشته‌هایی علاقه دارید و دوست دارید در کدام رشته ادامه تحصیل بدهید؟
    • هدفتان این است که در کدام یک از دانشگاه‌های جهان، مشغول تحصیل شوید؟
    • توان و تمکن مالی شما برای پرداخت هزینه‌های تحصیل و شهریه چقدر است؟
    • برای پذیرش در کالج موردنظرتان به چه آزمون‌ها و مدارکی نیاز دارید؟

    سپس گام به گام جلو بروید. درمورد کشور موردنظرتان تحقیق کنید. با سیستم آموزشی، دانشگاه‌ها و کالج‌های آن کشور آشنا شوید. زبان مادریشان را بیاموزید و به سطح قابل‌قبولی برسید. ممکن است به نتایج آزمون‌هایی مانند یوس، ست، پی‌تی‌ای، آیلتس، تافل و جی مت نیاز داشته باشید. برای شرکت در این آزمون‌ها برنامه‌ریزی کنید. در نهایت نیز با کالج موردنظرتان ارتباط برقرار کرده و مدارک موردنیاز را برایشان ارسال کنید. اما اگر در این مسیر به کمک نیاز داشتید، می‌توانید با مشاوران ما تماس بگیرید.

    هزینه تحصیل در کالج های خارج از کشور در یک نگاه

    هزینه تحصیل در کالج های خارج از کشور تنها به پرداخت شهریه محدود نمی‌شود. علاوه بر شهریه، تمامی هزینه‌های متداول ماهانه مانند خورد و خوراک، حمل‌ونقل، اجاره خانه، بیمه و هزینه‌های پزشکی را نیز در بر می‌گیرد.

    به‌طور کلی تخمین هزینه تحصیل در کالج های جهان به سه عامل بستگی دارد:

    1. هزینه‌های زندگی در کشور مقصد
    2. شهریه موردنیاز برای مقطع تحصیلی موردنظر
    3. اعتبار کالج موردنظر

    اگر در کشوری مشغول به تحصیل شوید که هزینه‌های زندگی در آن بالا نیست، قاعدتاً هزینه‌ی تحصیلتان نیز پایین خواهد بود. از طرف دیگر اگر کالج موردنظرتان، اعتبار بالایی داشته باشد یا در مقطع تحصیلی بالاتری اقدام به تحصیل کرده باشید، قاعدتاً شهریه بیشتری نیز باید بپردازید. به‌طور کلی، شهریه بهترین کالج‌ های خارج از کشور معمولاً چیزی در حدود ۱۰ تا ۴۰ هزار دلار در سال متغیر است.

    آلمان، ایتالیا، فرانسه، مجارستان، مکزیک، مالزی، لهستان و ترکیه از جمله کشورهای اروپایی هستند که کالج‌های معتبر در سطح جهانی با هزینه‌های تحصیلی پایین دارند. در قاره آمریکا نیز کشورهای آرژانتین و مکزیک از جمله کشورهای ارزان برای زندگی و تحصیل هستند. اما اگر قصد تحصیل در یکی از کالج‌های معتبر ایالات متحده را دارید، ایالت‌های نبراسکا، جورجیا، میزوری، آلاباما و کنتاکی از جمله ارزان‌ترین ایالت‌های این کشور برای زندگی و تحصیل هستند.

    بهترین کالج های جهان

    در این قسمت شما را با بهترین کالج های جهان و شرایط تحصیل در آن‌ها آشنا خواهیم کرد:

    تحصیل در کالج‌های کانادا

    در کشور کانادا حدود ۱۳۴ کالج وجود دارد که برترین آن‌ها عبارت‌اند از:

    نام کالج

    توضیحات

    کالج سنتنیال

    یکی از بزرگ‌ترین کالج‌های کانادا که رتبه ۳۳ کانادا را به خود اختصاص داده است.

    کالج جورج براون

    قدیمی‌ترین و مشهورترین کالج کانادا که در میان کالج‌های این کشور در رتبه ۳۷ قرار دارد.

    کالج سنکا

    متنوع‌ترین برنامه‌های آموزشی را می‌توانید در این کالج بیابید. این کالج در رتبه ۶۹ کالج‌های کانادا جای گرفته است.

    کالج موهاک

    بزرگ‌ترین کالج دولتی کانادا که در جایگاه و رتبه ۳۹ قرار دارد.

    کالج هامبر

    یکی از اعضای پلی تکنیک کاناداست و در رتبه ۳۰ جای گرفته است.

    کانادا یک کشور دو زبانه است: انگلیسی و فرانسوی. برای تحصیل در کالج‌های این کشور، باید بر یکی از این دو زبان، تسلط خوبی داشته باشید. همچنین باید رزومه تحصیلی درخشانی داشته باشید؛ چراکه شرط معدل در اغلب کالج‌های کانادا، ۷۰ درصد اهمیت دارد. هزینه تحصیل در کالج‌های این کشور از ۶ تا ۲۰ هزار دلار متغیر است؛ در نتیجه باید تمکن مالی بالایی نیز داشته باشید.

    تحصیل در کالج های لهستان

    موقعیت جغرافیایی لهستان و قرار گرفتن آن در قلب اروپا، باعث شده که یکی از محبوب‌ترین مقاصد تحصیل در میان کالج های خارج از کشور باشد. در لهستان حدود ۳۱۰ دانشگاه و کالج وجود دارد که از این تعداد حدود ۱۳۸ مورد از آن‌ها دولتی هستند. از جمله معتبرترین کالج‌های این کشور می‌توان به این موارد اشاره کرد:

    • کالج مدیریت گدانسک
    • کالج AGH علم و صنعت
    • کالج صنعتی برسلاو
    • کالج صنعتی لودز
    • کالج‌های ورشو

    مهم‌ترین مزیت تحصیل در کالج‌ های لهستان، هزینه تحصیل پایین آن‌ها است. همچنین شما برای تحصیل در این کشور به یادگیری زبان لهستانی نیاز ندارید و کافی است بر یکی از زبان‌های انگلیسی، فرانسوی یا آلمانی تسلط خوبی داشته باشید.

    شهریه کالج‌های لهستان، به‌طور متوسط بین ۲،۰۰۰ تا ۶،۰۰۰ یورو در ماه است. البته میزان شهریه در کالج‌های این کشور با توجه به نوع کالج و رشته تحصیلی بیشتر یا کمتر از این مقدار خواهد بود. به‌طور مثال، شهریه رشته‌های مدیریتی کالج‌های این کشور، چیزی در حدود ۸،۰۰۰ تا ۱۲۰ هزار یورو در سال است.

    تحصیل در کالج های فرانسه

    وضعیت اقتصادی خوب و فرصت‌های شغلی متنوع، باعث شده که فرانسه به یکی از محبوب‌ترین مقاصد تحصیلی در اروپا تبدیل شود. از جمله معتبرترین کالج‌‌های فرانسه می‌توان به این موارد اشاره کرد:

    • کالج فرانسه DE: معتبرترین مؤسسه تحقیقاتی در فرانسه
    • مؤسسه آموزش هنر CA: مناسب‌ترین گزینه برای تحصیل در رشته‌های هنری از جمله موسیقی، تئاتر، بازیگری و کارگردانی
    • کالج ENS (که نسبت به دو کالج قبلی هزینه‌های تحصیلی به‌مراتب ارزان‌تری دارد.)

    علاوه بر موارد فوق، کالج‌های زبانِ فرانسه نیز گزینه‌هایی عالی برای تحصیل در میان کالج های خارج از کشور هستند. از جمله این کالج‌ها می‌توان به کالج زبان برلیتز، کالج آلیانس فرانسیس، کالج ACCORD، کالج فرانس لانگ، کالج یورو سنتر، کالج لیون بلو و کالج زبان آزور لینگوا اشاره کرد. به‌طور کلی، هزینه تحصیل در کالج‌های زبان فرانسه بین ۴،۰۰۰ تا ۶،۰۰۰ یورو در سال متغیر خواهد بود.

    تحصیل در کالج های ایتالیا

    قدیمی‌ترین کالج های جهان در ایتالیا و دانشگاه بولونیا قرار دارند و از جمله پرمتقاضی‌ترین رشته‌های تحصیلی در کالج‌های ایتالیا، رشته‌های ادبیات، هنر، تاریخ و تجارت هستند. ایتالیا مهد برندهای معتبر جهان و شهر میلان مرکز کالج‌های مشهور مد و فشن است؛ اما اگر قصد تحصیل در رشته‌های هنری را دارید، کالج‌های فلورانس بهترین گزینه هستند. از جمله بهترین کالج‌های ایتالیا در سایر رشته‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد:

    نام کالج

    توضیحات

    کالج UNIPD

    معروف‌ترین و مهم‌ترین کالج ایتالیا

    کالج FUA موسیقی و هنر

    دارای بالاترین سطح کیفی آموزشی در حوزه هنر و موسیقی

    کالج LDM

    مهم‌ترین مؤسسه آموزشی ایتالیا در زمینه تاریخ، امور بین‌الملل و هنر

    کالج بولونیا

    قدیمی‌ترین و معروف‌ترین کالج ایتالیا برای تحصیل در رشته‌های سیاسی و رشته‌های مشابه

    علاوه بر این، یکی دیگر از راه‌های مهاجرت به ایتالیا، تحصیل در کالج‌های زبان این کشور است. اما برای تحصیل در این کالج‌ها حداقل مهارت زبان ایتالیایی شما باید در سطح B۲ باشد. کالج‌های زبان ایتالیایی در شهرهای رم، فلورانس و میلان قرار دارند.

    تحصیل در کالج های ترکیه

    موقعیت منحصر‌به‌فرد ترکیه و قرار گرفتن آن در دو قاره آسیا و اروپا، باعث شده این کشور به یکی از محبوب‌ترین مقاصد تحصیلی در میان کالج های جهان تبدیل شود. همچنین قرار گرفتن ترکیه در جایگاه بیستمین کشور دنیا از نظر اقتصادی، آن را به مقصدی جذاب برای مهاجرت تبدیل کرده است. از جمله معتبرترین کالج‌های ترکیه می‌توان به این موارد اشاره کرد:

    نام کالج

    توضیحات

    کالج کی اند کی ترکیه

    مشهورترین کالج ترکیه در زمینه رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، مهندسی و مدیریت

    کالج lasalle

    نوآورانه‌ترین کالج ترکیه در زمینه هنر و طراحی مد

    کالج Galatasaray

    قدیمی‌ترین کالج ترکیه برای گذراندن دوره‌های فرانسوی

    کالج آناتولی Kadıkö

    معتبرترین کالج ترکیه در زمینه رشته‌های تاریخ و جغرافیا

    کالج علوم آنکارا

    بهترین کالج ترکیه در زمینه آموزش دانشمندان آینده

    برای ورود به کالج‌های ترکیه باید در آزمون‌های ورودی استانداردشان، حد نصاب قبولی را به دست آورید. دوره‌های آموزشی در این کالج‌ها به زبان ترکی برگزار می‌شود؛ در نتیجه باید تسلط خوبی بر زبان ترکی داشته باشید. هزینه تحصیل در کالج‌های این کشور از ۲۰ هزار لیر در سال برای ارزان‌ترین کالج تا ۱۶۷ هزار لیر در سال برای گران‌ترین کالج یعنی کالج بین‌المللی رابرت، متغیر است.

    اعتبار جهانی سیستم آموزشی و مدارک تحصیلی کالج‌های ترکیه، از جمله مزایای تحصیل در این مؤسسات آموزشی است. همچنین کالج‌های این کشور نسبت به کالج‌های سایر کشورهای اروپایی و منطقه، هزینه‌ مقرون‌به‌صرفه‌تری دارند. از این رو توصیه می‌کنیم برای ورود به فضای آکادمیک جهان و اخذ پذیرش از دانشگاه‌های بزرگ و معتبر جهان، به‌عنوان اولین قدم از کالج های ترکیه آغاز کنید.

    سوالات متداول درباره کالج

    شرایط سنی برای تحصیل در کالج های خارج از کشور چیست؟

    طبق قوانین و مقررات موجود، در اغلب کشورهای جهان برای ورود به کالج باید دوران دبیرستان را به اتمام رسانده باشید؛ یعنی باید حداقل ۱۸ سال داشته باشید. طبق این قوانین حداکثر سنی برای اخذ پذیرش تعریف نشده است. اما اگر سن بالایی داشته باشید ممکن است مأمور اداره مهاجرت، تقاضای ویزای شما را نپذیرد و قانع نشود که شما پس از اتمام دوران تحصیل قصد بازگشت به کشور خود را دارید و در نتیجه شما را ویزا نکند.

    آیا فرزند من می تواند بعد از اتمام تحصیل در هر یک از کالج های خارج از کشور، به دانشگاه برود؟

    بله، فرزندتان پس از اتمام دوره تحصیل در کالج کاملاً آماده ورود به دانشگاه خواهد بود. همچنین، پس از پایان دوره تحصیل در دانشگاه نیز این امکان را دارد که تا ۶ ماه به صورت موقت در همان کشور اقامت داشته و دنبال کار بگردد.

    بهترین کالج های دنیا در کدام کشورها هستند؟

    آلمان، ایتالیا، فرانسه، مجارستان، مکزیک، مالزی، لهستان و ترکیه از جمله کشورهای اروپایی هستند که کالج های معتبر در سطح جهانی دارند. علاوه بر این، کالج های آمریکا و کانادا نیز از جمله مقصدهای محبوب برای مهاجرت تحصیلی هستند.

    آیا می توانم برای تحصیل در کالج های خارج از کشور ویزا بگیرم؟

    تحت هر شرایطی برای تحصیل در خارج از کشور باید ویزای تحصیلی بگیرید. ویزای تحصیلی، در واقع مجوز اقامت موقتی است که به شما امکان تحصیل، کار و زندگی در کشور مقصد را می دهد.

    آیا امکان صدور ویزای همراه برای والدین دانشجوی کالج امکان پذیر است؟

    با وجود اینکه قوانین ویزا در کشورهای مختلف متفاوت است، اما در اغلب کشورهای جهان این امکان به والدین داده می شود تا تحت ویزای همراه با فرزند خود در دوره تحصیل، همراه باشند.

    بهترین کالج های جهان چه ویژگی هایی دارند؟

    تنوع رشته های تحصیلی، شرایط پذیرش، سطح کیفی آموزش، امکانات و تسهیلات رفاهی، هزینه های تحصیل و زندگی از جمله عواملی هستند که برتری یک کالج بر دیگری را تعیین می کنند. اما بر اساس رتبه بندی سال ۲۰۲۱، دانشگاه های هاروارد و استنفورد ایالات متحده و دانشگاه کمبریج انگلستان به ترتیب رتبه های اول تا سوم جهان را به خود اختصاص داده اند

    منظور از کالج چیست؟

    مؤسسه آموزشی کوچکی که دوره های آموزشی یک تا سه ساله با حداکثر مدرک تحصیلی کارشناسی ارائه می کند. در اغلب موارد، این مؤسسات بخشی از یک دانشگاه هستند یا با دانشگاه های معتبر همکاری دارند.

    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند ۰۷۱-۳۲۲۷۰۰۰۸