مدارس آلمان
مدارس آلمان ازجمله مدارس پیشرفته جهان بهشمار میروند. در کشور آلمان مدارس به ۲ دسته تقسیم میشوند: دولتی و خصوصی. در مدارس آلمان، امکانات آموزشی گستردهای وجود دارند و تعداد دانشآموزان کلاسها اندک هستند.ازنظر کیفیت نظام آموزشی و امکانات تحصیلی، آلمان یکی از کشورهای برتر دنیا شناخته میشود. طبق آمار وبسایت Globalcitizen.org، در سال ۲۰۲۳ مدارس کشور آلمان ازلحاظ کیفیت آموزشی و محتوای درسی بعد از مدارس کشور ایسلند، در رتبه دوم قرار گرفتند. کشور آلمان ۱۶ ایالت مختلف دارد و برخی از قوانین و استانداردهای آموزشی این کشور، ممکن است در هر ایالت کمی متفاوت باشد. در مدارس آلمان، زبان اصلی تدریس زبان آلمانی است؛ اما در برخی از مدارس خصوصی و بینالمللی این کشور، کلاسها هم به زبان آلمانی و هم به زبان انگلیسی برگزار میشوند. درحالحاضر، دولت آلمان به ایرانیانی که ساکن آلمان نیستند و اقامت آنجا را ندارند، برای تحصیل در مدارس این کشور پذیرش نمیدهد.
انواع مدارس آلمان
یکی از خصوصیات مهم سیستم آموزشی آلمان، گستردگی و تنوع مدارس و محتوای درسی دانشآموزان است. در مدارس آلمان، دورههای تحصیلی مختلفی وجود دارند که کمک میکنند تا دانشآموزان باتوجهبه علایق و تواناییهایشان، مسیر تحصیلی مناسبی را پیش بگیرند.
در کشور آلمان ۵ نوع مدرسه وجود دارد:
- مدارس دولتی آلمان
- مدارس خصوصی آلمان
- مدارس فنی و حرفه ای آلمان
- مدارس شبانه روزی آلمان
- مدارس ایرانی آلمان
مدارس دولتی آلمان
مدارس دولتی آلمان ارزانترین مدارس این کشور هستند و درمقایسهبا سایر مدارس آلمان، نرخ پذیرش کمتری برای مهاجران و دانشآموزان غیرآلمانی دارند. هزینه سالانه تحصیل در مدارس دولتی آلمان ۱۲۰۰ تا ۸هزار یورو برآورد میشود.
مدارس خصوصی آلمان
مدارس خصوصی آلمان درمقایسهبا مدارس دولتی این کشور، نرخ پذیرش بیشتری برای مهاجران و دانشآموزان غیرآلمانی دارند؛ اما بهدلیل محدودبودن ظرفیت کلاسها، اولویت ثبتنام در این نوع مدارس با شهروندان آلمانی است. هزینه تحصیل در مدارس خصوصی آلمان از ۴هزار تا ۱۰هزار یورو در سال تخمین زده میشود.
مدارس فنی و حرفه ای آلمان
مدارس فنی و حرفه ای آلمان که Hauptschule نامیده میشوند، نوعی از مدارس دوره متوسطه هستند که فقط در ۶ ایالت این کشور بهصورت جداگانه و مستقل دانشآموز میپذیرند. مدارس فنی و حرفه ای آلمان برای پایه تحصیلی پنجم تا نهم (۱۰ تا ۱۴سالگی) طراحی شدهاند.
دانشآموزانی که قصد دارند در رشتههای فنیوحرفهای تحصیل کنند و پس از پایان دورههای کارآموزی وارد بازار کار شوند، دوره متوسطه خود را در مدارس فنی و حرفه ای آلمان میتوانند سپری کنند.
مدارس شبانه روزی آلمان
مدارس شبانه روزی آلمان گرانترین مدارس آلمان هستند و هزینه تحصیل در آنها به ۳۰هزار تا ۸۰هزار یورو در سال میرسد؛ اما این هزینه ممکن است در مقاطع تحصیلی مختلف کمی متفاوت باشد. در این مدارس، دانشآموزان میتوانند بهصورت شبانهروزی و ۲۴ساعته در خوابگاه مدرسه زندگی کنند و فقط برای سپریکردن تعطیلات به خانه بروند.
بین مدارس مختلف کشور آلمان، مدارس شبانه روزی بیشترین نرخ پذیرش دانشآموزان خارجی و غیرآلمانی را دارند. مدارس شبانه روزی آلمان با سختگیری نسبتا زیادی مدیریت میشوند و تعداد واحدها و محتوای درسی این مدارس با سایر مدارس آلمان کمی متفاوت است.
مدارس ایرانی آلمان
در مدارس ایرانی آلمان، کلاسها به زبانهای فارسی و انگلیسی و آلمانی برگزار میشوند. ازنظر هزینه تحصیل و شهریه، این مدارس مشابه مدارس بینالمللی آلمان هستند. بااینحال، ازآنجاکه اغلب دانشآموزان این مدارس را فرزندان کارمندان سفارت ایران در آلمان تشکیل میدهند، محتوای درسی و مدیریت عمومی دانشآموزان در مدارس ایرانی آلمان با سایر مدارس این کشور کمی متفاوت است.
مدارس ایرانی معروف کشور آلمان مدرسه فارسیزبان فردوسی (شهر مونیخ) و مدرسه ایران (شهر آخن) و مدرسه ایرانی مونیخ (شهر مونیخ) هستند.
سیستم آموزشی مدارس آلمان
سیستم آموزشی مدارس آلمان در هر ۱۶ ایالت این کشور تا حدودی متفاوت و منحصربهفرد است. زمان آغاز سال تحصیلی، آغاز و پایان تعطیلات رسمی، محتوای کتابهای درسی و نحوه چیدمان مقاطع و پایههای تحصیلی، ازجمله مولفههایی هستند که در ایالات مختلف کشور آلمان متفاوت هستند. در برخی از ایالات آلمان، سیستم آموزشی ۵ روز در هفته و در بعضی از ایالات، سیستم آموزشی ۶ روز در هفته حاکم است.
بااینحال، بین ۱۶ ایالت کشور آلمان ازنظر نظام آموزشی و تحصیلی شباهتهایی وجود دارد. برای مثال، در اغلب ایالات آلمان سال تحصیلی از اواخر ماه مرداد (ماه آگوست) یا میانه ماه شهریور (ماه سپتامبر) آغاز میشود. برگزاری تعطیلات رسمی کریسمس، سال نو میلادی، عید پاک و تعطیلات تابستانی نیز ازجمله قوانین اجباری در تمامی مدارس کشور آلمان اجباری هستند.
مهمترین تعطیلات سال تحصیلی در کشور آلمان بدینشرحاند:
- تعطیلات تابستانی (Sommerferien): بین ۶ تا ۷ هفته
- تعطیلات پاییزی (Herbstferien): بین ۱ تا ۲ هفته
- تعطیلات کریسمس (Weihnachtsferien): بین ۱۰ تا ۱۴ روز
- تعطیلات زمستانی (Winterferien): حداکثر ۱۰ روز
- تعطیلات عید پاک (Osterferien): بین ۵ تا ۱۰ روز
از دیگر قوانین سراسری در نظام آموزشی آلمان این است که تحصیل از ۶ تا ۱۵سالگی برای همه افراد در این کشور اجباری است؛ اما رفتن به مهدکودک (Kindergarten) (مخصوص کودکان ۱ تا ۵ساله) اختیاری است. تحصیل از ۱۵ تا ۱۸سالگی نیز در سراسر آلمان اختیاری است.
بهطور کلی، سیستم آموزشی مدارس آلمان ازاینقرار است:
- تحصیل در مقطع ابتدایی آلمان
- تحصیل در مقطع دبیرستان آلمان
- مدارس Mittelschule
- مدارس Realschule
- مدارس Gymnasium
تحصیل در مقطع ابتدایی آلمان
مقطع تحصیلی ابتدایی (Grundschule) اولین دوره تحصیلی اجباری در آلمان محسوب میشود و ویژه رده سنی ۶ تا ۱۰ سال است. در برخی از شهرها مانند برلین و براندنبورگ، مقطع تحصیلی ابتدایی تا ۱۱سالگی ادامه پیدا میکند.
در مقطع ابتدایی مدارس آلمان، مدتزمان کلاسها عموما ۴۵ دقیقه است و در هر روز، معمولا ۶ کلاس مختلف برگزار میشود. با تحصیل در مقطع ابتدایی آلمان، دانشآموزان با مبانی اولیه ریاضیات، هنرهای تجسمی، موسیقی و زبان آلمانی آشنا میشوند.
پس از پایان دوره ابتدایی، دانشآموزان وارد مقطع تحصیلی متوسطه میشوند و باتوجهبه علایق و نمرههای درسی خود، میتوانند انتخاب کنند که وارد مدارس متوسطه عمومی یا دبیرستان (Hauptschule)، مدارس دبیرستان (Realschule)، مدارس جامع (Gesamtschule) یا مدارس آکادمیک (Gymnasium) شوند.
برخی از مدارس ابتدایی معتبر آلمان عبارتاند از:
- مدرسه بینالمللی بن (Bonn International School)
- مدرسه بینالمللی لایپزیگ (Leipzig International School)
- مدرسه بینالمللی هامبورگ (International School of Hamburg)
- مدرسه بینالمللی مونیخ (Munich International School)
- مدرسه سینت جورج ( George’s School)
تحصیل در مقطع دبیرستان آلمان
تحصیل در مقطع دبیرستان آلمان از پایه پنجم تا سیزدهم (۱۰ تا ۱۸ یا ۱۹سالگی) را پوشش میدهد. در کشور آلمان دانشآموزان پس از پایان مقطع ابتدایی، وارد مقطع تحصیلی دبیرستان یا متوسطه میشوند. اگر دانشآموزان وارد مدارس آکادمیک (Gymnasium) یا جامع (Gesamtschule) شوند، کل مقطع دبیرستان را بهصورت یکسره سپری میکنند. بااینحال، اگر وارد مدارس Realschule یا Hauptschule شوند، پس از پایه دهم، باید وارد هنرستان کارودانش یا فنیوحرفهای شوند.
برخی از مدارس دبیرستان مشهور کشور آلمان ازاینقرارند:
- مدرسه بینالمللی بن (Bonn International School)
- مدرسه بینالمللی لایپزیگ (Leipzig International School)
- مدرسه بینالمللی هامبورگ (International School of Hamburg)
- مدرسه بینالمللی مونیخ (Munich International School)
- مدرسه سینت جورج مونیخ ( George’s School)
مدارس Mittelschule
در کشور آلمان، آن دسته از دانشآموزانی که نمرههای درسی مطلوبی ندارند و معدل کل آنان برای ورود به مدارس Realschule و Gymnasium کافی نیست، پس از پایان مقطع ابتدایی میتوانند وارد مدارس Mittelschule آلمان شوند.
در مدارس Mittelschule، مهارتهای کاریابی و ورود به بازار کار آلمان به دانشآموزان آموخته میشود. دانشآموزان تا پایه درسی نهم در مدارس Mittelschule درس میخوانند و سپس با اخذ مدرک تحصیلی Qualifizierenden Abschluss der Mittelschule یا مدرک Erfolgeichern Abschluss der Mittelschul، از این دوره فارغالتحصیل میشوند. پس از پایان تحصیل در مدارس Mittelschule، دانشآموزان میتوانند وارد دورههای آموزشی آسبیلدونگ نیز بشوند.
مدارس Realschule
مدارس Realschule در آلمان از پایه تحصیلی پنجم تا دهم (۱۰ تا ۱۵سالگی) را پوشش میدهند. در کشور آلمان، دانشآموزان پس از پایان مقطع Realschule میتوانند در رشتههای کارودانش یا رشتههای فنی تحصیل کنند و سپس وارد بازار کار آلمان شوند یا در دانشگاههای علمی و کاربردی آلمان ادامهتحصیل بدهند.
مدارس Gymnasium
مدارس آکادمیک (Gymnasium) جزو مدارس پیشرفته دوره متوسط در آلمان هستند و پایه تحصیلی پنجم تا سیزدهم (۱۰ تا ۱۸ یا ۱۹سالگی) را پوشش میدهند. برای ورود به مدارس آکادمیک آلمان، دانشآموزان باید معدل کل عالی داشته و از زمره دانشآموزان ممتاز باشند.
پس از تحصیل در مدارس آکادمیک، دانشآموزان باید در آزمونی به نام آزمون Abitur شرکت کنند و برای ورود به دانشگاههای آلمان، در این آزمون نمره قبولی بگیرند.
شرایط تحصیل در مدارس آلمان
بهدلیل یکپارچهنبودن قوانین و نظام آموزشی در ایالات مختلف، شرایط تحصیل در مدارس آلمان به قوانین و مقررات هر ایالت بستگی دارد. بهطور کلی، شرایط تحصیل در مدارس آلمان ازاینقرارند:
داشتن تمکن مالی کافی
دانشآموزان غیرآلمانی که قصد دارند در مدارس این کشور تحصیل کنند، باید تمکن مالی کافی را برای زندگی در شهر مدنظر خود در آلمان داشته باشند. کمترین مبلغ تمکن لازم برای زندگی هر دانشآموز در آلمان ۱۸۰۰ یورو در ماه است.
سوابق تحصیلی کافی
دانشآموزانی که میخواهند در مقطع تحصیلی متوسطه، بهخصوص در مدارس Gymnasium یا Realschule تحصیل کنند، باید سوابق تحصیلی درخشانی داشته باشند و معدل کل آنان عالی باشد.
داشتن بیمهنامه
تمامی دانشآموزان غیرآلمانی که میخواهند در مدارس این کشور تحصیل کنند، باید زیر پوشش بیمه درمانی کشور آلمان قرار بگیرند.
اخذ پذیرش از مدارس آلمان
برای تحصیل در مدارس آلمان، دانشآموزان خارجی باید از یکی از مدارس این کشور پذیرش تحصیلی بگیرند.
داشتن گواهی پزشکی و واکسیناسیون
دانشآموزان بینالمللی قبل از ورود به مدارس آلمان، باید واکسیناسیون لازم را انجام بدهند و آزمایشهای پزشکی را پشتسر بگذارند.
داشتن گذرنامه معتبر یا اقامت آلمان
بهمنظور ثبتنام در مدارس آلمان، دانشآموزان بینالمللی باید گذرنامه معتبر یا اقامت قانونی آلمان را داشته باشند. برای شهروندان ایرانی متقاضی تحصیل در مدارس آلمان، ارائه گذرنامه معتبر کافی نیست و باید اقامت قانونی این کشور را نیز داشته باشند.
تسلط به زبان انگلیسی یا آلمانی
دانشآموزان بینالمللی برای تحصیل در مدارس آلمان، باید به یکی از زبانهای انگلیسی یا آلمانی تسلط داشته باشند.
نداشتن سوءپیشینه
شرط نداشتن سوءپیشینه برای تحصیل در مدارس آلمان فقط مشمول متقاضیانی میشود که بیشتر از ۱۸ سال دارند.
توانایی پرداخت شهریه
آن دسته از دانشآموزان خارجی که قصد دارند در مدارس آلمان تحصیل کنند، باید توانایی پرداخت شهریه مدرسه مدنظر خود را داشته باشند.
شرط سنی برای تحصیل در مدارس آلمان
شرط سنی برای تحصیل در مدارس آلمان به مقطع تحصیلی دلخواه متقاضی بستگی دارد. بهعنوان مثال، برای تحصیل مقطع ابتدایی در آلمان، دانشآموزان نباید بیشتر از ۱۰ سال داشته باشند. بهمنظور تحصیل مقطع دبیرستان در آلمان نیز، سن دانشآموزان نباید بیشتر از ۱۹ سال باشد.
برای ثبتنام در هر پایه تحصیلی نیز، تنها ۱ سال اختلاف سنی با سایر دانشآموزان آن پایه مجاز است. برای نمونه، دانشآموزی که قصد دارد در پایه اول مقطع ابتدایی ثبتنام کند، نباید بیشتر از ۷ سال داشته باشد؛ چراکه سن مجاز ثبتنام برای این پایه تحصیلی ۶سالگی است.
مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در مدارس آلمان
برای تحصیل در مدارس آلمان، دانشآموزانی که کمتر از ۱۸ سال دارند، به ارائه مدرک زبان نیازی ندارند و کافی است که به یکی از زبانهای انگلیسی یا آلمانی مسلط باشند. درمقابل، آن دسته از دانشآموزان خارجی که بیشتر از ۱۸ سال دارند، برای تحصیل در مدارس آلمان، باید مدرک زبان انگلیسی یا آلمانی ارائه کنند. نوع و سطح مدرک زبان مدنظر را مدرسه اعلام میکند؛ ولی درمجموع، به رشته و مقطع تحصیلی بستگی دارد.
در تمامی مدارس دولتی آلمان، زبان تدریس زبان آلمانی است. در مدارس خصوصی آلمان نیز، کلاسها به زبانهای انگلیسی و آلمان برگزار میشوند. در برخی از مدارس بینالمللی کشور آلمان، کلاسها علاوهبر زبانهای انگلیسی و آلمانی، به زبانهای فرانسوی و اسپانیایی نیز برگزار میشوند.
مدارک مورد نیاز برای تحصیل در مدارس آلمان
مدارک مورد نیاز برای تحصیل در مدارس آلمان بدینشرحاند:
گذرنامه معتبر و کارت اقامت آلمان
دانشآموزان ایرانی برای تحصیل در مدارس آلمان علاوهبر گذرنامه معتبر، باید اقامت قانونی این کشور را نیز داشته باشند.
مدرک زبان
آن دسته از متقاضیان تحصیل در مدارس آلمان که بیشتر از ۱۸ سن دارند، باید مدرک زبان انگلیسی یا آلمانی داشته باشند. برای متقاضیانی که کمتر از ۱۸ سال دارند، اثبات تسلط به زبان انگلیسی یا آلمانی کافی است. نوع و سطح مدرک موردنیاز را مدرسه مدنظر در آلمان تعیین میکند.
تمکن مالی پرداخت شهریه
دانشآموزان خارجی متقاضی تحصیل در مدارس آلمان باید با ارائه مدارک بانکی اثبات کنند که توانایی پرداخت دستکم ۱ سال شهریه مدرسه مدنظرشان را دارند.
ترجمه رسمی سوابق تحصیلی
برای اخذ پذیرش از مدارس آلمان، باید سوابق تحصیلی پیشین خود را ترجمه رسمی و برای مدرسه مدنظر در آلمان ارسال کنید.
انگیزهنامه
دانشآموزان بینالمللی با ارائه انگیزهنامه به زبان انگلیسی یا آلمانی، باید شرح بدهند که هدفشان از تحصیل در مدارس آلمان چیست و چرا این کشور باید به آنان پذیرش تحصیلی بدهد.
مراحل دریافت پذیرش از مدارس آلمان
مراحل دریافت پذیرش از مدارس آلمان بهترتیب عبارتاند از:
- مدرسه مدنظر خود را در کشور آلمان انتخاب کنید.
- پیشنیازها و مدارک موردنیاز برای تحصیل در مدرسه مدنظر را در وبسایت آن بررسی کنید تا مطمئن شوید شرایط لازم برای تحصیل در آن را دارید.
- باتوجهبه تاریخ شروع سال تحصیلی در آلمان، فرم ثبتنام اتباع خارجی را در وبسایت مدرسه تکمیل و مدارک موردنیاز را برای مدرسه ارسال کنید.
- منتظر بمانید تا مدرسه مدنظر نتیجه درخواستتان را اعلام کند.
هزینه تحصیل در مدارس آلمان
هزینه تحصیل در مدارس آلمان در مدارس دولتی ۱۲۰۰ تا ۸هزار یورو و در مدارس خصوصی ۴هزار تا ۱۰هزار یورو در سال است. گرانترین مدارس آلمان، مدارس شبانهروزی و بینالمللی هستند و هزینه سالانه تحصیل در آنها ۳۰هزار تا ۸۰هزار یورو تخمین زده میشود.
در جدول زیر، هزینه تحصیل مقاطع تحصیلی مختلف در مدارس خصوصی آلمان را ذکر کردهایم:
مقاطع تحصیلی در مدارس آلمان | هزینه تحصیل سالانه |
---|---|
پیشدبستانی (مهدکودک) | ۲هزار یورو |
ابتدایی | ۳هزار تا ۸هزار یورو |
متوسطه | ۵هزار تا ۱۰هزار یورو |
بورسیه تحصیلی مدارس آلمان
کشور آلمان به دانشآموزان خارجی، بهخصوص دانشآموزان ایرانی، بورسیه تحصیلی اعطا نمیکند. همه متقاضیان ایرانیای که قصد دارند در مدارس آلمان تحصیل کنند، باید تمکن مالی کافی برای پرداخت شهریه و مخارج زندگی خود را داشته باشند.
آن دسته از دانشآموزان آلمانی واجدشرایط دریافت بورسیه تحصیلی از مدارس آلمان سالانه مبلغ ۲۰۰ تا ۷۰۰ یورو کمکهزینه تحصیلی دریافت میکنند. ازآنجاکه افراد کوچکتر از ۱۸ سال در آلمان اجازه ندارند حساب بانکی افتتاح کنند، کمکهزینه تحصیلی این افراد به حساب والدینشان واریز میشود. نکته مهم دیگر اینکه تمامی بورسیههای تحصیلی مدارس آلمان متعلق به پایه تحصیلی دهم بهبعد است.
تحصیل رایگان در مدارس آلمان
تحصیل رایگان در مدارس آلمان، تنها در مدارس دولتی این کشور امکانپذیر است و فقط دانشآموزانی که بهواسطه والدینشان اقامت کشور آلمان را دارند، در مدارس دولتی این کشور میتوانند تحصیل کنند. آن دسته از دانشآموزان خارجی که اقامت کشور آلمان را ندارند، برای تحصیل در مدارس دولتی باید شهریه پرداخت کنند. هزینه تحصیل در مدارس دولتی آلمان باتوجهبه مقطع تحصیلی، از ۱۲۰۰ تا ۸هزار یورو متغیر است.
شرایط ورود به دانشگاه پس از تحصیل در مدارس آلمان
پس از تحصیل در مدارس آلمان، دانشآموزان میتوانند وارد دانشگاههای عادی (Universitat) یا دانشگاههای علوم کاربردی (Fachhochschule) آلمان شوند.
- متقاضیان تحصیل در دانشگاههای عادی آلمان در دوره متوسطه باید در مدارس آکادمیک (Gymnasium) یا مدارس جامع (Gesamschule) آلمان تحصیل کنند. دانشآموزانی که در مدارس آکادمیک آلمان تحصیل میکنند، برای ورود به دانشگاههای عادی آلمان باید در آزمونی به نام آزمون Abitur حضور پیدا کنند و نمره قبولی بگیرند.
- آن دسته از افرادی که میخواهند در دانشگاههای علوم کاربردی آلمان تحصیل کنند، در دوره متوسطه باید در مدارس دبیرستان Realschule یا دبیرستان عمومی (Hauptschule) درس بخوانند.
دانشآموزانی که در مدارس کشور آلمان فارغالتحصیل میشوند، با مدرک دیپلم خود میتوانند در تمامی دانشگاههای معتبر کشورهای اروپایی و آمریکا تحصیل کنند. بااینحال، این افراد برای تحصیل در دانشگاههای ایران باید مراحل معادلسازی مدارک را انجام دهند و در آزمونهای پایان سال مقطع دیپلم شرکت کنند.
ویزای دانش آموزی آلمان
ویزای دانش آموزی آلمان همان ویزای تحصیلی آلمان است که درصورت درخواست متقاضی و کاملبودن مدارکش، با اعتبار ۱ساله صادر میشود و تا زمانی امکان تمدید آن وجود دارد که متقاضی در کشور آلمان به تحصیل مشغول باشد.
با داشتن ویزای دانش آموزی آلمان، فرد اجازه ندارد در این کشور کار و درآمد کسب کند. دانشآموزانی که کمتر از ۱۸ سال دارند، نمیتوانند برای اعضای خانوادهشان ویزای همراه آلمان را دریافت کنند.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای دانش آموزی آلمان
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای دانش آموزی آلمان ازاینقرارند:
گذرنامه معتبر
داشتن گذرنامه معتبر برای همه متقاضیان ویزای دانش آموزی آلمان الزامی است.
تکمیل فرم ویزای تحصیلی آلمان
برای اخذ ویزای دانش آموزی آلمان، باید فرم درخواست ویزای تحصیلی این کشور را تکمیل و برای سفارت ارسال کنید.
گواهی عدم سوءپیشینه
این مدرک فقط مشمول متقاضیانی میشود که بیشتر از ۱۸ سال دارند.
مدرک زبان
آن دسته از متقاضیان اخذ ویزای دانش آموزی آلمان که بیشتر از ۱۸ سال دارند، باید مدرک زبان انگلیسی یا آلمانی داشته باشند. برای متقاضیانی که کمتر از ۱۸ سال دارند، اثبات تسلط به زبان انگلیسی یا آلمانی کافی است. فراموش نکنید که نوع و سطح مدرک موردنیاز را مدرسه مدنظر در آلمان تعیین میکند.
تمکن مالی شخصی
دانشآموزان بینالمللی برای دریافت ویزای دانش آموزی آلمان برای هر ماه تحصیلی باید تمکن مالی حداقل ۱۸۰۰یورویی ارائه کنند.
تمکن مالی پرداخت شهریه
دانشآموزان خارجی که قصد دارند ویزای دانش آموزی آلمان را بگیرند، باید با ارائه مدارک بانکی اثبات کنند که توانایی پرداخت دستکم ۱ سال شهریه مدرسه مدنظر خود را دارند.
نامه پذیرش از مدارس آلمان
بدون داشتن نامه پذیرش از مدارس آلمان، اخذ ویزای دانشآموزی آلمان و تحصیل در مدارس این کشور امکانپذیر نیست.
۳ قطعه عکس پاسپورتی
بهمنظور اخذ ویزای دانشآموزی آلمان، متقاضیان باید ۳ قطعه عکس پاسپورتی با پسزمینه سفید ارائه کنند.
بیمه درمانی
همه دانشآموزان کشور آلمان، اعم از آلمانی یا خارجی، باید زیر پوشش بیمه درمانی این کشور قرار بگیرند.
ترجمه رسمی سوابق تحصیلی
برای اخذ ویزای دانش آموزی آلمان، باید سوابق تحصیلی پیشین خود را ترجمه رسمی و برای مدرسه مدنظر در آلمان ارسال کنید.
انگیزهنامه
دانشآموزان بینالمللی با ارائه انگیزهنامه به زبان انگلیسی یا آلمانی، باید شرح بدهند که هدفشان از تحصیل در مدارس آلمان چیست و چرا این کشور باید به آنان پذیرش تحصیلی دهد.
کارت واکسن و گواهی پزشکی
داشتن کارت واکسن و گواهی سلامت پزشکی برای همه دانشآموزان خارجیای اجباری است که وارد کشور آلمان میشوند.
مراحل دریافت ویزای دانش آموزی آلمان
مراحل دریافت ویزای دانش آموزی آلمان بهترتیب ازاینقرارند:
- از یکی از مدارس آلمان پذیرش تحصیلی دریافت کنید.
- به وبسایت سفارت آلمان مراجعه و فرم درخواست ویزای دانش آموزی (ویزای تحصیلی) آلمان را تکمیل کنید.
- هزینه ارسال فرم ویزای دانش آموزی آلمان را بپردازید و فرم تکمیلشده را برای سفارت ارسال کنید.
- درادامه، سفارت آلمان نوبت مراجعه حضوری برای شما تعیین میکند.
- در نوبت تعیینشده، بهصورت حضوری به سفارت آلمان مراجعه کنید و تمامی مدارک موردنیاز پرونده را همراه خود ببرید.
- در زمان مراجعه حضوری به سفارت، افسر پرونده مدارک را از شما تحویل میگیرد و رسید پرداخت هزینه فرم ویزا را به شما میدهد. در این مرحله، عملیات بیومتریک و انگشتنگاری نیز انجام میشود.
- بعد از بررسی مدارک، افسر پرونده نتیجه درخواستتان را حداکثر پس از ۴۵ روز اعلام میکند.
- درصورت موافقت با درخواست شما و صدور ویزا، باید به سفارت آلمان مراجعه و ویزای خود را دریافت کنید. فراموش نکنید که برای تحویل ویزا، مدارک شناسایی و رسید پرداخت هزینه فرم ویزا را همراه داشته باشید.
بهترین مدارس آلمان
مدارس کشور آلمان ازنظر امکانات و خدمات آموزشی در دنیا زبانزد هستند و استانداردهای آموزشی روز اروپا در تمامی مدارس این کشور حاکم است. باوجوداین، تعدادی از مدارس خصوصی و بینالمللی کشور آلمان ازنظر کیفیت آموزش و اعتبار مدرک شهرت جهانی دارند.
طبق آمار وبسایت Timeshighereducation.com، بهترین مدارس آلمان عبارتاند از:
- مدرسه بینالمللی بن (Bonn International School)
- مدرسه بینالمللی لایپزیگ (Leipzig International School)
- مدرسه بینالمللی هامبورگ (International School of Hamburg)
- مدرسه بینالمللی مونیخ (Munich International School)
- مدرسه سینت جورج ( George’s School)
مدرسه بینالمللی بن (Bonn International School)
مدرسه بینالمللی بن یکی از مدارس خصوصی و بینالمللی شهر بن آلمان است و سالانه بیش از ۸۰۰ نفر دانشآموز آلمانی و غیرآلمانی را پذیرش میکند. در جدول زیر، اطلاعات کلی مرتبط با مدرسه بینالمللی بن آمده است:
مدرسه بینالمللی بن (Bonn International School) | |
---|---|
سال تاسیس | ۱۹۹۷ |
شهر | بن |
زبان تدریس | انگلیسی و آلمانی و فرانسوی |
رده سنی | ۴ تا ۱۸ سال |
نوع مدرسه | خصوصی و بینالمللی |
پذیرش بینالمللی | دارد |
میانگین شهریه سالانه | ۳هزار تا ۱۰هزار یورو |
وبسایت | https://www.bonn-is.de |
مدرسه بینالمللی لایپزیگ (Leipzig International School)
مدرسه بینالمللی لایپزیگ از مدارس خصوصی بینالمللی معتبر در شهر لایپزیگ آلمان است و سالانه بیش از ۱۰۰۰ نفر دانشآموز خارجی از ۷۷ کشور دنیا را پذیرش میکند. مدرسه لایپزیگ اولین مدرسه بینالمللی در آلمان مرکزی و درحالحاضر، بزرگترین مدرسه در منطقه مرکزی آلمان است. اطلاعات کلی مرتبط با مدرسه بینالمللی لایپزیگ طبق جدول زیر است:
مدرسه بینالمللی لایپزیگ (Leipzig International School) | |
---|---|
سال تاسیس | ۱۹۹۲ |
شهر | لایپزیگ |
زبان تدریس | انگلیسی و آلمانی و فرانسوی و اسپانیایی |
رده سنی | ۱ تا ۱۸ سال |
نوع مدرسه | خصوصی و بینالمللی |
پذیرش بینالمللی | دارد |
میانگین شهریه سالانه | ۲هزار تا ۱۰هزار یورو |
وبسایت | https://www.lis.school |
مدرسه بینالمللی هامبورگ (International School of Hamburg)
مدرسه بینالمللی هامبورگ که با نام اختصاری ISH شناخته میشود، از مدارس خصوصی بسیار معتبر آلمان است و در غرب شهر هامبورگ قرار دارد. این مدرسه مدارک معتبری مانند مدرک IPC، مدرک IB Middle Years Program، مدرک IB Career Related Program و مدرک IB Diploma Program را به فارغالتحصیلان خود ارائه میکند. در جدول زیر، اطلاعات کلی مرتبط با مدرسه بینالمللی هامبورگ ذکر شده است:
مدرسه بینالمللی هامبورگ (International School of Hamburg) | |
---|---|
سال تاسیس | ۱۹۵۷ |
شهر | هامبورگ |
زبان تدریس | انگلیسی و آلمانی |
رده سنی | ۳ تا ۱۹ سال |
نوع مدرسه | خصوصی و بینالمللی |
پذیرش بینالمللی | دارد |
میانگین شهریه سالانه | ۳هزار تا ۱۱هزار یورو |
وبسایت | www.ishamburg.org |
مدرسه بینالمللی مونیخ (Munich International School)
مدرسه بینالمللی مونیخ نیز ازجمله مدارس خصوصی معتبر شهر مونیخ در جنوب کشور آلمان است. این مدرسه محوطه روباز بسیار بزرگی دارد و از امکانات تفریحی و ورزشی گستردهای نیز بهره میبرد. اطلاعات کلی مرتبط با مدرسه بینالمللی مونیخ طبق جدول زیر است:
مدرسه بینالمللی مونیخ (Munich International School) | |
---|---|
سال تاسیس | ۱۹۶۶ |
شهر | مونیخ |
زبان تدریس | انگلیسی و آلمانی |
رده سنی | ۴ تا ۱۸ سال |
نوع مدرسه | خصوصی و بینالمللی |
پذیرش بینالمللی | دارد |
میانگین شهریه سالانه | ۲هزار تا ۱۲هزار یورو |
وبسایت | https://www.mis-munich.de |
مدرسه سینت جورج (St. George’s School)
مدرسه سینت جورج از مدارس معتبر خصوصی و انگلیسیزبان در کشور آلمان است و در شهرهای مونیخ و کلن و دوسلدورف شعبه دارد. در جدول زیر، اطلاعات کلی مرتبط با مدرسه سینت جورج آمده است:
مدرسه سینت جورج (St. George’s School) | |
---|---|
سال تاسیس | ۱۹۸۵ |
شهر | مونیخ و کلن و دوسلدورف |
زبان تدریس | انگلیسی و آلمانی |
رده سنی | ۳ تا ۱۸ سال |
نوع مدرسه | خصوصی و بینالمللی |
پذیرش بینالمللی | دارد |
میانگین شهریه سالانه | ۴هزار تا ۱۲هزار یورو |
وبسایت | https://www.stgeorgesschool.com |
مزایای تحصیل در مدارس آلمان
اخذ اقامت آلمان مهمترین مزیت تحصیل در مدارس آلمان است. درادامه، مزایای تحصیل در مدارس آلمان عبارتاند:
اخذ اقامت آلمان
با تحصیل در مدارس آلمان، دانشآموزان میتوانند اقامت موقت این کشور را اخذ کنند. امکان تمدید اقامت موقت ۱ساله آلمان تا زمان پایان تحصیلات دانشآموز در این کشور وجود دارد.
تحصیل در دانشگاههای آلمان
پس از دریافت مدرک دیپلم، دانشآموزان بینالمللی میتوانند برای ورود به دانشگاههای آلمان درخواست و درصورت اخذ پذیرش، در این کشور ادامهتحصیل بدهند.
بهرهمندی از امکانات آموزشی پیشرفته
مدارس آلمان جزو مدارس پیشرفته اروپایی و حتی در جهان محسوب میشوند. با تحصیل در مدارس آلمان، دانشآموزان خارجی میتوانند از همان امکاناتی بهره ببرند که دراختیار دانشآموزان آلمانی قرار میگیرد.
امکان تحصیل در دانشگاههای اروپایی و آمریکایی
دانشآموزانی که از مدارس آلمان فارغالتحصیل میشوند، با ارائه مدرک دیپلم خود میتوانند برای تحصیل در دانشگاههای معتبر اروپایی و آمریکایی اقدام کنند.
یادگیری زبان آلمانی
تحصیل در مدارس آلمان فرصت مغتنمی برای یادگیری زبان آلمانی است. در بسیاری از مدارس بینالمللی آلمان، دانشآموزان علاوهبر زبان آلمانی، زبانهای فرانسوی و اسپانیایی را یاد میگیرند.
نیازنداشتن به مدرک زبان
دانشآموزانی که قصد دارند در مدارس آلمان تحصیل کنند و کمتر از ۱۸ سال دارند، بدون نیاز به ارائه مدرک زبان انگلیسی یا آلمانی میتوانند در مدارس این کشور تحصیل کنند. این افراد کافی است تسلط خود به زبان انگلیسی یا آلمانی را در مصاحبه اثبات کنند.
سوالات متداول درباره مدارس آلمان
انواع مدارس آلمان عبارت اند از: مدارس دولتی آلمان، مدارس خصوصی آلمان، مدارس فنی و حرفه ای آلمان، مدارس شبانه روزی آلمان و مدارس ایرانی آلمان.
شرط سنی برای تحصیل در مدارس آلمان، حداکثر ۱ سال اختلاف سنی با سن مجاز برای پایه تحصیلی مدنظر است. سن مجاز برای ثبت نام در پایه اول مقطع ابتدایی در آلمان ۶سالگی و برای مقطع دبیرستان ۱۵سالگی است. بدین ترتیب، دانش آموزان متقاضی تحصیل در این مقاطع به ترتیب نباید بیشتر از ۷ و ۱۶ سال داشته باشند.
زبان تحصیل در مدارس آلمان به نوع مدرسه بستگی دارد. در مدارس دولتی آلمان، کلاس ها به زبان آلمانی برگزار می شوند. مدارس خصوصی و بین المللی کشور آلمان دوزبانه انگلیسی و آلمانی هستند.
مدرک زبان موردنیاز برای تحصیل در مدارس آلمان به سن فرد متقاضی بستگی دارد. افرادی که کمتر از ۱۸ سال دارند، بدون نیاز به مدرک زبان و تنها با اثبات تسلط به زبان انگلیسی یا آلمانی، می توانند در مدارس کشور آلمان تحصیل کنند.
هزینه تحصیل در مدارس آلمان به نوع مدرسه و مقطع تحصیلی بستگی دارد. هزینه تحصیل در مدارس دولتی آلمان، ۱۲۰۰ تا ۸هزار یورو در سال است.
خیر، امکان تحصیل رایگان در مدارس آلمان برای شهروندان غیرآلمانی و افراد بی بهره از اقامت این کشور وجود ندارد.
مدارک موردنیاز برای تحصیل در مدارس آلمان بدین شرح اند: گذرنامه معتبر و کارت اقامت آلمان، مدرک زبان انگلیسی یا آلمانی یا تسلط به زبان انگلیسی یا آلمانی، تمکن مالی پرداخت شهریه، ترجمه رسمی سوابق تحصیلی، انگیزه نامه و تمکن مالی زندگی در آلمان.
خیر، امکان دریافت بورسیه تحصیلی در مدارس آلمان برای اتباع غیرآلمانی وجود ندارد.