مدارس آمریکا از کیفیت علمی و آموزشی مطلوبی برخوردارند و جزو ۱۰ مدرسه برتر جهان محسوب می‌شوند. تنوع فرهنگی در این مدارس زیاد است و همین موضوع باعث می‌شود تا دانش‌آموزان خارجی بتوانند به‌راحتی در این کشور تحصیل کنند.

کشور آمریکا بزرگ‌ترین و قدرتمندترین اقتصاد دنیا را دارد و به نظام آموزش بسیار اهمیت می‌دهد؛ به‌همین‌دلیل، یکی از ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه آموزش و پرورش کودکان محسوب می‌شود. علاوه‌بر مدرسه‌ها، دانشگاه‌های تراز اول دنیا نیز در این کشور قرار گرفته‌اند و همین امر آینده تحصیلی دانش‌آموزان این کشور را تضمین می‌کند.

مدارس آمریکا طیف متنوعی از مجموعه‌های آموزشی را در‌بر می‌گیرد که همین موضوع نشان‌دهنده تنوع فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی این کشور است. دانش‌آموزان در مدارس آمریکا می‌توانند در فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی و آموزشی متفاوتی شرکت کنند و درکنار درس، مهارت‌های فردی و اجتماعی بسیاری را فرابگیرند.

انواع مدارس آمریکا

به‌طور کلی، انواع مدارس آمریکا به ۲ دسته مدارس دولتی و مدارس خصوصی‌ تقسیم می‌شوند و هر‌کدام از این‌ مدرسه‌ها نیز زیرمجموعه‌های متنوعی د‌ارند. درادامه، با مدارس دولتی و خصوصی آمریکا بیشتر آشنا می‌شویم.

مدارس دولتی آمریکا

مدارس دولتی یا مدارس دولتی سنتی آمریکا مدارسی‌ هستند که زیر‌نظر مستقیم دولت فدرال یا ایالتی فعالیت می‌کنند و تحصیل در آن‌ها برای تمام افراد، چه شهروند و مقیم آمریکا باشند یا نباشند، آزاد و رایگان است. قوانین آموزش و پرورش آمریکا بر این اساس است که همه افراد حق دسترسی به آموزش را دارند؛ بنابراین، دولت فدرال هزینه و بودجه موردنیاز مدارس دولتی آمریکا را فراهم می‌کند.

درکنار مدارس دولتی سنتی آمریکا، مدارس چارتر (Charter School) و مدارس مگنت (Magnet School) نیز جزو مدارس دولتی محسوب می‌شوند که درادامه، هریک از آن‌ها را توضیح خواهیم داد.

مدارس چارتر آمریکا

مدارس چارتر آمریکا با بودجه عمومی فعالیت می‌کنند و به‌طور مستقیم زیرنظر دولت فعالیت نمی‌کنند. با‌این‌حال، برای تحصیل از دانش‌آموزان هزینه دریافت نمی‌کنند و کاملا رایگان‌اند. معمولا یکی از نهاد‌های مجزای دولتی، مانند دانشگاه مدارس چارتر را اداره می‌کنند. نکته مهم دیگر اینکه هدف‌ها و برنامه‌های درسی و روش‌های آموزشی این‌ مدرسه‌ها مستقل از دولت فدرال است. این مدارس درمقایسه‌با مدارس دولتی سنتی آمریکا استقلال بیشتری دارند و می‌توانند رویکردهای آموزشی منحصربه‌فردشان را اجرا کنند.

مدارس مگنت آمریکا

مدارس مگنت آمریکا نوعی از مدارس دولتی محسوب می‌شوند که دانش‌آموزان خود را از گروه‌های اجتماعی و اقتصادی و نژادی مختلف انتخاب می‌کنند و هدف‌ آن‌ها فراهم‌کردن آموزش برای تمام گروه‌ها و دسترسی برابر دانش‌آموزان به تحصیلات ابتدایی و متوسطه است.

این مدارس از استانداردهای مدارس دولتی پیروی می‌کنند و گاهی از آن‌ها نیز فراتر می‌روند. آموزش مهارت‌های نرم مانند کار گروهی، برنامه‌ریزی، مشارکت و خلاقیت، ازجمله عواملی است که باعث پویایی محیط مدارس مگنت می‌شود. درحال‌حاضر، بیشتر از ۳ میلیون نفر دانش‌آموز در این مدارس مشغول به تحصیل‌اند و با‌توجه‌به تقاضای فراوان والدین برای ثبت‌نام فرزندانشان، انتخاب دانش‌آموزان برای تحصیل در مدارس مگنت با قرعه‌کشی مشخص می‌شود.

مدارس آموزش خانگی آمریکا

مدارس آموزش خانگی آمریکا نوعی آموزش است که والدین به‌جای فرستادن فرزندانشان به مدارس دولتی یا خصوصی، در خانه به آنان آموزش می‌دهند. آموزش خانگی در تمام ایالت‌های آمریکا قانونی است؛ اما الزامات و قوانین مختلفی درباره مدارس آموزش خانگی وجود دارند.

در برخی ایالت‌ها، والدین برای آموزش فرزندانشان کاملا آزاد و مستقل هستند و در برخی ایالت‌های دیگر، والدین باید گواهی حضور و غیاب فرزندان را ارائه دهند یا دانش‌آموزان در امتحان‌های پایان ترم شرکت کنند تا مشخص شود که پایه مدنظر را قبول می‌شوند. والدین برای آموزش فرزندانشان به مدرک تحصیلی خاصی نیازی ندارند؛ اما طرز‌تفکر آنان ارزیابی می‌شود.

هم‌اکنون، حدود ۶درصد از کودکان ساکن کشور آمریکا در مقاطع مختلفی از مدارس آموزش خانگی تحصیل می‌کنند. خانواده به دلایل مختلفی، از‌جمله نارضایتی از گزینه‎های آموزشی موجود، فلسفه‌های دینی یا تربیتی متفاوت، رسیدگی بیشتر برای حل مسائل روحی یا جسمی کودک و محافظت از او در‌برابر قلدری و خشونت‌های هم‌سالان، تصمیم می‌گیرند در خانه آموزش فرزندان خود را دنبال کنند.

مدارس خصوصی آمریکا

مدارس خصوصی آمریکا به‌صورت مستقل یا زیرنظر کلیساها و سازمان‌های مذهبی اداره می‌شوند و از دانش‌آموزان شهریه دریافت می‌کنند. این مدارس قوانین متفاوتی از مدارس دولتی آمریکا دارند و هریک ویژگی‌ها و الزام‌های خاص خود را دارند. شهریه مدارس خصوصی آمریکا بسیار زیاد است؛ اما اغلب آن‌ها برای خانواده‌های کم‌درآمد بورسیه‌های تحصیلی مختلفی ارائه می‌دهند.

مدارس خصوصی آمریکا عبارت‌اند از:

  • مدارس بین المللی آمریکا
  • مدارس شبانه روزی آمریکا
  • مدارس زبان آمریکا

مدارس بین المللی آمریکا

مدارس بین المللی آمریکا مدارسی هستند که طبق برنامه درسی و سیاست آموزشی کشور آمریکا فعالیت می‌کنند و از تمام ملیت‌ها دانش‌آموز می‌پذیرند. این مدارس خارج از کشور آمریکا قرار دارند و برای آن دسته از والدین آمریکایی و خارجی مناسب است که تمایل دارند فرزندانشان در مدارس آمریکایی و با فرهنگ این کشور تحصیل کنند.

۲۵درصد دانش‌آموزان این مدارس شهروندان کشور آمریکا و ۲۵درصد دیگر از کشوری هستند که مدرسه در آن مستقر است و ۵۰درصد باقی‌مانده را دانش‌آموزان خارجی و بین‌المللی تشکیل می‌دهند. حدود ۱۷۰۰ مدرسه بین المللی آمریکایی در سراسر جهان وجود دارد که برخی از آن‌ها را وزارت امور خارجه ایالات متحده حمایت مالی می‌کنند. با‌این‌حال، تمام آن‌ها مدارس خصوصی هستند و از دانش‌آموزان شهریه دریافت می‌کنند.

بسیاری از والدین در‌صورتی‌که قصد داشته باشند تا فرزندشان در کالج‌های آمریکا تحصیل کند، مدارس بین المللی آمریکایی را برای مقطع دبیرستان انتخاب می‌کنند؛ زیرا تحصیل در این مدارس روش مناسبی برای آشنایی دانش‌آموزان با سیستم آموزشی ایالات متحده و آماده‌کردن آنان برای زندگی در این کشور است.

مدارس شبانه روزی آمریکا

مدارس شبانه روزی آمریکا (Boarding schools) نوعی از مدارس خصوصی هستند که امکان حضور در آن‌ها برای دانش‌آموزان آمریکایی و خارجی به‌صورت ۲۴ساعته فراهم است. این یعنی دانش‌آموزان در تمام طول سال تحصیلی در مدارس ساکن هستند.

مدارس شبانه روزی به ۲ گروه مدارس پرورشی و مدارس آمادگی کالج تقسیم می‌شوند. در مدارس پرورشی، دانش‌آموزانی که نیازمند مراقبت‌های ویژه‌اند، آموزش می‌بینند و نگه‌داری می‌شوند. در مدارس آمادگی کالج، تمام دانش‌آموزان برای ورود به کالج و تحصیلات عالی آماده می‌شوند. اغلب مدارس شبانه روزی آمریکا، مدارس آمادگی کالج هستند که دانش‌آموزان خارجی با تحصیل در این مدارس، به‌راحتی می‌توانند ویزای دانشجویی این کشور را دریافت کنند.

مدارس شبانه روزی آمادگی کالج آمریکا زیرنظر نهادهای مختلفی فعالیت می‌کنند و اهداف متفاوتی دارند. مدارس شبانه روزی آمادگی کالج نظامی، مدارس شبانه روزی آمادگی کالج مذهبی، مدارس شبانه روزی آمادگی عمومی و مدارس شبانه روزی تک‌جنسیتی، ازجمله انواع مدارس شبانه روزی آمادگی کالج آمریکا هستند.

مدارس زبان آمریکا

دانش‌آموزان بین‌المللی با تحصیل در مدارس زبان آمریکا، آمادگی لازم برای شرکت در آزمون‌های مختلف زبان را به‌دست می‌آورند و به زبان انگلیسی تسلط کامل پیدا می‌کنند. این مدارس در مقطع دبیرستان فعالیت می‌کنند و بیشتر شامل دانش‌آموزان خارجی می‌شوند. تحصیل در مدارس زبان آمریکا موجب آماده‌شدن دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه یا فضای شغلی جامعه آمریکا می‌شود.

مدارس ایرانی آمریکا

بسیاری از خانواده‌های مهاجر ایرانی کشور آمریکا تمایل دارند تا فرزندانشان با فرهنگ و هویت ایرانی پرورش پیدا کنند. به‌همین‌دلیل، مدارس ایرانی در آمریکا تاسیس شدند تا دانش‌آموزان ایرانی‌آمریکایی بتوانند در مدرسه دوزبانه انگلیسی‌فارسی تحصیل کنند.

مدارس ایرانی آمریکا در ایالت‌های مختلف این کشور، مانند شیکاگو و سن‌دیه‌گو فعالیت می‌کنند و دانش‌آموزان در تمام مقاطع از ۸ تا ۱۲سالگی می‌توانند در این مدارس تحصیل کنند. شهریه این مدارس مقرون‌به‌صرفه‌تر از مدارس بین المللی آمریکا است و فقط دانش‌آموزان ایرانی مقیم کشور آمریکا می‌توانند در آن‌ها ثبت‌نام کنند.

برخی از مدارس ایرانی آمریکا عبارت‌اند از:

  • مدرسه فردوسی نیویورک
  • مدرسه فارسی شیکاگو
  • مدرسه گلستان
  • بنیاد علوی
  • مدرسه ایرانی سن‌دیه‌گو

نظام آموزشی مدارس آمریکا

آمریکا همواره جزو کشورهای برتر دنیا در حوزه آموزش و تحصیلات ابتدایی و تکمیلی بوده است. نظام آموزشی مدارس آمریکا دسترسی تمام افراد جامعه به آموزش رایگان و باکیفیت را هدف خود می‌داند؛ به‌همین‌دلیل، دانش‌آموزان از هر ملیتی می‌توانند در مدارس دولتی این کشور بدون پرداخت شهریه تحصیل کنند.

تنوع فرهنگی و آموزشی در سیستم آموزشی مدارس آمریکا زیاد است و والدین برای نحوه آموزش فرزندانشان از حق انتخاب برخوردارند. در کشور آمریکا، کودکان از ۶ تا ۱۸سالگی باید به مدرسه بروند و تحصیل کنند. ۱۲ سال تحصیل اجباری در آمریکا در ۳ مقطع دبستان و راهنمایی و دبیرستان تقسیم‌بندی می‌شود.

تحصیل کودکان در مقاطع پیش‌دبستانی و مهدکودک اجباری نیست؛ ازاین‌رو، برای تحصیل در مقاطع گفته‌شده شهریه در نظر گرفته شده است. ناگفته نماند که در برخی از ایالت‌های آمریکا، مدارس دولتی بابت مقاطع اختیاری هزینه دریافت نمی‌کنند. در نظام آموزشی آمریکا، دبستان ۵ سال و راهنمایی ۳ سال و دبیرستان ۴ سال تحصیلی است که این چینش می‌تواند در هر ایالتی متفاوت باشد.

سیستم نمره‌دهی مدارس آمریکا از ۰ تا ۱۰۰ است که به‌شکل عددی نشان داده نمی‌شود و نمره‌دهی دانش‌آموزان از حرف A تا F انجام می‌گیرد. برای مثال، حرف A نشان‌دهنده نمرات ۹۰ تا ۱۰۰ و حرف F نشان‌دهنده نمرات ۰ تا ۱۰ است. در تمام مقاطع به‌جز دبستان، امتحان‌های پایان سال نمره‌های دانش‌آموزان را مشخص می‌کند. در مقطع دبستان با ارزیابی‌های مختلف در طول‌ سال تحصیلی، به هر دانش‌آموز نمره داده می‌شود.

شرایط تحصیل در مدارس آمریکا

شرایط تحصیل در مدارس آمریکا بسته به نوع مدرسه مانند خصوصی و دولتی یا ایالتی بودن متفاوت است. این شرایط برای دانش‌آموزان بین‌المللی، به‌ویژه ایرانی، با محدودیت‌های بیشتری روبه‌رو است. تمام دانش‌آموزان خارجی برای تحصیل در مدارس آمریکا باید ویزای تحصیلی دریافت کنند و شخص یا سازمانی قیمومیت آنان را بر‌عهده بگیرد.

نمره‌ها و معدل دانش‌آموزان برای تحصیل در مدارس آمریکا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. حداقل معدل دانش‌آموز برای ورود به مدارس آمریکا نمره ۱۲ است؛ اما مدارسی که رتبه و سطح علمی بهتری دارند، حداقل معدل بیشتری می‌خواهند و برخی از آن‌ها آزمون ورودی برگزار می‌کنند.

شرایط سنی برای تحصیل در مدارس آمریکا

شرایط سنی تحصیل در هر مقطع از مدارس آمریکا متفاوت از دیگر مقاطع است. دانش‌آموزان باید از ۶ تا ۱۰سالگی در دبستان و پس‌از‌آن تا ۱۲سالگی در راهنمایی و در انتها نیز تا ۱۷ یا ۱۸سالگی در دبیرستان تحصیل کنند. دانش‌آموزان برای تحصیل در هر مقطعی باید شرایط سنی آن را داشته باشند تا بتوانند ثبت‌نام شوند.

مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در مدارس آمریکا

زبان تدریس در مدارس آمریکا در تمام ایالت‌ها این کشور، به‌غیر از ایالت‌های اسپانیایی‌زبان، انگلیسی است؛ بنابراین، دانش‌آموزان برای تحصیل در این کشور باید به زبان انگلیسی مسلط باشند.

مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در مدارس آمریکا بسته به مدرسه متفاوت است؛ اما اغلب مدارس برای ثبت‌نام دانش‌آموزان مدرک زبان آزمون‌های معتبر جهانی مانند آیلتس و تافل را از آنان درخواست می‌کنند. با‌این‌حال، مدارس زبان آمریکا که هدفشان آموزش مهارت زبان انگلیسی و آماده‌کردن دانش‌آموزان برای زندگی و تحصیل در این کشور است، مدرک زبان نمی‌خواهند.

مدارک لازم برای تحصیل در مدارس آمریکا

برای تحصیل در مدارس آمریکا باید مدارک مشخصی را جمع‌آوری کنید و ارائه دهید. بخشی از مدارک مربوط به گرفتن پذیرش از مدرسه مدنظرتان و برخی دیگر مدارک مربوط به دریافت ویزای تحصیلی کشور آمریکا است. درادامه مقاله، مدارک لازم برای تحصیل در مدارس آمریکا و دریافت پذیرش را با یکدیگر مرور می‌کنیم.

مدارک لازم برای تحصیل در مدارس آمریکا عبارت‌اند از:

  • سوابق تحصیلی و ریزنمره‌ها
  • مدرک زبان آیلتس یا تافل
  • انگیزه‌نامه یا مقاله
  • توصیه‌نامه
  • نامه تمکن مالی خانواده
  • گواهی سلامت

مراحل دریافت پذیرش از مدارس آمریکا

مراحل دریافت پذیرش از مدارس آمریکا از جست‌وجو برای یافتن مدرسه مدنظرتان آغاز می‌شود و تا دریافت ویزا ادامه پیدا می‌کند. در تمام این مراحل، باید صبور باشید و با دقت اطلاعات و مدارک موردنیاز را فراهم کنید تا بتوانید به‌درستی هر مرحله را پشت‌سر بگذارید.

مراحل دریافت پذیرش از مدارس آمریکا به‌ترتیب بدین‌شرح‌اند:

۱. تحقیق و جست‌وجو

مرحله اول تحقیق و شناسایی مدرسه مدنظر فرزندتان است. در این مرحله، باید با‌توجه‌به شرایط و اهدافتان مدرسه مناسب فرزند خود را جست‌وجو کنید. امکانات رفاهی، سطح آموزش، موقعیت جغرافیایی و فعالیت‌های فو‌ق‌برنامه، ازجمله عواملی است که می‌توانید برای انتخاب مدرسه در نظر بگیرید.

۲. ارتباط با مدرسه

پس از انتخاب مدرسه مدنظر، نوبت به ارتباط با مدرسه می‌رسد. در این مرحله، باید از‌طریق وب‌سایت یا راه‌های ارتباطی دیگر مدرسه، با بخش ثبت‌نام دانش‌آموزان خارجی ارتباط برقرار کنید و از شرایط و مدارک ویژه برای ثبت‌نام فرزندتان آگاه شوید.

۳. جمع‌آوری مدارک

در مرحله بعد، باید تمام مدارک لازم برای تحصیل فرزندتان در مدارس آمریکا را جمع‌آوری و در‌صورت لزوم، ترجمه کنید. سوابق تحصیلی، گواهی‌های مالی، مدرک زبان و مقاله یا انگیزه‌نامه، از‌جمله این مدارک هستند که همگی باید به زبان انگلیسی ارائه شوند.

۴. ثبت درخواست

پس از جمع‌آوری مدارک، باید درخواست ثبت‌نام دانش‌آموز خود را در بازه زمانی معین‌شده، در وب‌سایت مدرسه یا پرتال ویژه آن ثبت کنید. ثبت درخواست معمولا با هزینه همراه است و تا پرداخت‌نکردن این هزینه، درخواست شما ثبت نهایی نخواهد شد.

۵. مصاحبه

مصاحبه با دانش‌آموز یا والدین او یکی از مراحل مهم برای دریافت پذیرش از مدارس آمریکا است. در این مرحله، مدرسه به شما اطلاع می‌دهد تا برای مصاحبه آماده شوید. در مصاحبه، معمولا درباره هدف شما از تحصیل در آن مدرسه و کشور آمریکا و وضعیت مالی‌تان سوال می‌شود.

۶. پرداخت هزینه

پس از دریافت پذیرش اولیه از مدارس آمریکا، در‌صورت درخواست مدرسه‌، باید شهریه و هزینه تحصیل دانش‌آموز را بپردازید تا اطلاع دهید که فرزندتان را به این مدرسه خواهید فرستاد.

۷. ثبت‌نام نهایی

پس از طی تمام این مراحل، ثبت‌نام دانش‌آموز در مدرسه نهایی می‌شود و به شما نامه‌ای داده خواهد شد تا برای مراحل بعدی و دریافت ویزا به سفارت نشان دهید.

هزینه تحصیل در مدارس آمریکا

هزینه تحصیل در مدارس آمریکا بسته به نوع مدرسه و ویزای شما متفاوت است. تحصیل در مدارس دولتی آمریکا برای تمام شهروندان و مهاجران دارنده ویزای F-1 این کشور رایگان است. با‌این‌حال، خانواده‌ها اغلب برای تحصیل فرزندانشان باید هزینه‌های جانبی و مالیات پرداخت کنند.

تحصیل در مدارس بین‌المللی و شبانه‌روزی آمریکا برای شهروندان و غیرشهروندان این کشور رایگان نیست. در‌صورتی‌که دانش‌آموز ویزای F-1 آمریکا را نداشته باشد، باید برای تحصیل در مدارس دولتی نیز شهریه پرداخت کند. میانگین هزینه تحصیل در مدارس آمریکا برای دانش‌آموزان خارجی بین ۳۰هزار تا ۳۵هزار دلار در سال است.

در جدول زیر، هزینه تحصیل در مدارس مختلف آمریکا را مشاهده می‌کنید.

انواع مدارس آمریکاشهریه سالانه (دلار)
مدرسه دولتی۲۰هزار تا ۴۰هزار
مدرسه خصوصی۲۵هزار تا ۶۰هزار
مدرسه شبانه‌روزی۳۵هزار تا ۶۰هزار

هزینه زندگی دانش آموزی در آمریکا

هزینه زندگی دانش آموزی در آمریکا بسته به سن دانش‌آموز و مقطع تحصیلی و مدرسه متفاوت است. دانش‌آموزانی که در مدارس شبانه‌روزی تحصیل می‌کنند، هزینه دیگری پرداخت نمی‌کنند و تمام هزینه زندگی آنان با شهریه مدرسه پوشش داده می‌شود؛ اما اگر دانش‌آموز در مدرسه عادی تحصیل کند، باید هزینه خوابگاه و مواد غذایی را بپردازد.

میانگین هزینه زندگی هر دانش‌آموز خارجی در کشور آمریکا سالانه بین ۱۰هزار تا ۱۸هزار دلار برآورد می‌شود. این هزینه‌ها شامل خوردوخوراک، پوشاک، تفریح، بیمه، سفر و کتاب‌های درسی می‌شود.

تحصیل رایگان در مدارس آمریکا

تحصیل در مدارس دولتی آمریکا برای تمام شهروندان این کشور و مهاجران دارنده ویزای F-1 ایالات متحده امکان‌پذیر است. هزینه مدارس دولتی ازطریق مالیات‌ها و منابع مالی ایالات پرداخت می‌شود؛ بنابراین، تمام افرادی که در کشور آمریکا مالیات می‌پردازند، می‌توانند از امکان تحصیل رایگان در مدارس این کشور بهره‌مند شوند.

تمام دانش‌آموزان با هر ملیت و زبانی می‌توانند در مدارس آمریکا به‌راحتی تحصیل کنند. باوجوداین، برای تحصیل دانش‌آموزان آمریکایی و خارجی در مدارس خصوصی و بین‌المللی این کشور، باید هزینه پرداخت شود که عمدتا شهریه این مدارس زیاد است.

بورسیه تحصیلی مدارس آمریکا

مدارس خصوصی و شبانه‌روزی آمریکا بورسیه‌ها و کمک‌هزینه‌های تحصیلی متنوعی در‌اختیار دانش‌آموزان آمریکایی قرار می‌دهند که هزینه تحصیل و زندگی آنان را کاهش می‌دهد. دانش‌آموزان برای دریافت این بورسیه‌های تحصیلی باید از‌لحاظ درسی وضعیت ایدئالی داشته باشند.

بورسیه تحصیلی مدارس آمریکا اغلب شامل دانش‌آموزان بین‌المللی نمی‌شود و خانواده دانش‌آموزان باید تمام هزینه تحصیلشان را پرداخت کنند؛ بنابراین، امکان دریافت بورسیه تحصیلی برای دانش‌آموزان خارجی وجود ندارد.

شرایط ورود به دانشگاه پس از تحصیل در مدارس آمریکا

پس از اتمام مدرسه در کشور آمریکا، دانش‌آموزان می‌توانند به کالج یا دانشگاه بروند. مدرک پایان تحصیلات مدارس آمریکا بسیار معتبر است و دانش‌آموزان می‌توانند تحصیلات دانشگاهی خود را در تمام کشورهای جهان به زبان انگلیسی ادامه دهند.

شرایط ورود به دانشگاه پس از تحصیل در مدارس آمریکا، به سیاست‌ها و قانون‌های کشور مقصد بستگی دارد. برخی از کشورها به‌راحتی به دانشجویان اجازه می‌دهند تا تحصیلات دانشگاهی‌شان را آغاز کنند. درمقابل، بعضی از کشورها ممکن است ارزیابی‌های بیشتری داشته باشند یا متقاضیان به شرکت در آزمون ورودی دانشگاه ملزم شوند.

ویزای دانش آموزی آمریکا

دریافت ویزای دانش آموزی آمریکا برای دانش‌آموزان ایرانی دشوار است و مراحل پیچیده‌ای دارد. ناگفته نماند که دریافت هر نوع ویزای این کشور برای ایرانی‌ها با مشکلات متعددی همراه است. ویزای دانش آموزی، ویزای تحصیلی آمریکا F-1 یا ویزای غیرمهاجرتی نام دارد که برای دریافت آن باید اثبات کنید پس از اتمام تحصیل، به کشور خود باز می‌گردید.

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای دانش آموزی آمریکا

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای دانش آموزی آمریکا مشابه ویزای تحصیلی است. این مدارک باید به سفارت ایالات متحده آمریکا تحویل داده شوند تا درباره صدور ویزا برای دانش آموز تصمیم‌گیری شود.

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای دانش آموزی آمریکا ازاین‌قرارند:

  • پاسپورت معتبر
  • اصل و ترجمه رسمی شناسنامه
  • نامه پذیرش مدرسه
  • ریزنمره‌ها و سوابق تحصیلی
  • مدارک تمکن مالی
  • گواهی سلامت
  • گواهی پرداخت شهریه
  • نامه پذیرش خوابگاه (محل اسکان)
  • گواهی عدم سوءپیشینه
  • مدرک زبان

مراحل اخذ ویزای دانش آموزی آمریکا

مراحل اخذ ویزای دانش آموزی آمریکا معمولا زمان‌بر و ممکن است حدود ۸ ماه به‌طول بینجامد. بنابراین پس از دریافت نامه پذیرش مدرسه، بلافاصله برای دریافت ویزای آمریکا اقدام کنید تا بتوانید به‌موقع وارد این کشور شوید. با‌این‌حال، سفارت آمریکا به دانش‌آموزان ایرانی به‌سختی ویزا می‌دهد و بخت دریافت ویزای دانش آموزی آمریکا برای دانش‌آموزان ایرانی کم است.

مراحل اخذ ویزای دانش آموزی آمریکا بدین‌شرح‌اند:

  1. مراجعه به وب‌سایت وزارت امورخارجه آمریکا
  2. بارگذاری مدارک موردنیاز و پرداخت هزینه و درخواست ویزا
  3. رزرو وقت مصاحبه حضوری
  4. مراجعه به سفارت آمریکا در کشورهای همسایه
  5. حضور در مصاحبه
  6. دریافت پاسخ سفارت

پس از اتمام مراحل اخذ ویزای دانش آموزی آمریکا، در‌صورتی‌که ویزای شما تایید شده باشد، ۳۰ روز پیش از شروع تحصیلتان اجازه خواهید داشت به کشور آمریکا وارد شوید. پس از اتمام مدت‌زمان تحصیل نیز، تا ۶۰ روز می‌توانید در کشور آمریکا اقامت کنید.

ویزای همراه برای تحصیل در مدارس آمریکا

دانش‌آموزان خارجی برای تحصیل در مدارس آمریکا نمی‌توانند درخواست ویزای همراه بدهند. ویزای همراه برای تحصیل در مدارس این کشور صادر نمی‌شود و اگر والدین بخواهند همراه فرزند خود به آمریکا مهاجرت کنند، باید از‌طریق انواع ویزاهای دیگر و به‌صورت جداگانه اقدام کنند. نکته مهم دیگر اینکه دانش‌آموزان بدون قیم نمی‌توانند ویزای این کشور را دریافت کنند و باید فرد مقیم آمریکا یا مدرسه قیمومیت آنان را برعهده بگیرد.

بهترین مدارس آمریکا

بهترین مدارس آمریکا مدارسی هستند که شرایط تحصیل را برای قشر محروم جامعه مانند اقشار دیگر فراهم کرده‌اند و سطح علمی مناسبی دارند. دانش‌آموزان در این مدارس به‌طور میانگین عملکرد بهتری دارند و تعداد فارغ‌التحصیلان آن‌ها بیشتر است. بهترین مدارس آمریکا دانش‌آموزان را برای ورود به کالج یا دانشگاه‌های این کشور آماده می‌کنند. اغلب این مدارس دولتی هستند و هزینه تحصیل برای دانش‌آموزان رایگان است.

بهترین مدارس آمریکا عبارت‌اند از:

  • دبیرستان توماس جفرسون (Thomas Jefferson High school)
  • دبیرستان کارنگی ونگارد (Carnegie Vanguard High School)
  • دبیرستان آکادمی علوم و هنرهای آزاد (Liberal Arts and Science Academy High School)
  • آکادمی کلاسیک گیلبرت (Gilbert Classical Academy)
  • دبیرستان ارشد طراحی و معماری (Design and Architecture Senior High School)

دبیرستان توماس جفرسون (Thomas Jefferson High school)

این دبیرستان در ایالت الکساندریا ویرجینیا قرار گرفته و با همکاری مدارس دولتی شهرستان فیرفکس و جامعه تجاری برای بهبود آموزش دروس مربوط به ریاضی تاسیس شده است. دبیرستان توماس جفرسون از‌جمله مدارس مگنت دولتی آمریکا است و تمام اعضای هیئت‌علمی آن بسیار خبره و کاربلد و باتجربه هستند.

دبیرستان توماس جفرسون شرایط سخت‌گیرانه‌ای برای ثبت‌نام دانش‌آموزان در نظر گرفته است. توصیه‌نامه و مقاله شخصی و سابقه تحصیلی درخشان، از‌جمله شرایط ورود به این مدرسه است.

دبیرستان کارنگی ونگارد (Carnegie Vanguard High School)

دبیرستان کارنگی ونگارد در ایالت تگزاس هیوستون قرار دارد و جزو مدارس دولتی مگنت آمریکا محسوب می‌شود. ۹۸درصد از دانش‌آموزان این مدرسه در کالج‌ها و دانشگاه‌های معتبر آمریکا پذیرفته شده‌اند و مشغول به تحصیل هستند. شرایط پذیرش این مدرسه شامل توصیه‌نامه و نمره‌ها و آزمون‌های درسی قبل است و برای فارغ‌التحصیلی از آن، دانش‌آموزان باید حدود ۱۰۰ ساعت خدمات اجتماعی انجام دهند.

دبیرستان آکادمی علوم و هنرهای آزاد (Liberal Arts and Science Academy High School)

دبیرستان آکادمی علوم و هنرهای آزاد در ایالت تگزاس آستین قرار گرفته است. سبک تدریس این مدرسه پروژه‌محور است و دانش‌آموزان باید با مشارکت یکدیگر راه‌حل مسائل را پیدا کنند. حدود ۵/۹۵درصد از دانش‌آموزان این مدرسه به دانشگاه‌ها و کالج‌های تراز اول آمریکا وارد شده‌اند.

آکادمی کلاسیک گیلبرت  (Gilbert Classical Academy)

آکادمی کلاسیک گیلبرت در ایالت آریزونا گیلبرت قرار دارد و برنامه آموزشی یکپارچه با روش آموزش سقراطی دارد. این مدرسه دوره‌های آموزشی خود را با فعالیت‌های هنری و ورزشی تقویت می‌کند و دانش‌آموزان هنگام تحصیل باید ۸۰ ساعت خدمات اجتماعی انجام داده باشند. ناگفته نماند که ضریب قبولی دانش‌آموزان این مدرسه در امتحان‌ها ۹۸درصد است.

دبیرستان ارشد طراحی و معماری (Design and Architecture Senior High School)

دبیرستان ارشد طراحی و معماری در ایالت فلوریدا میامی قرار گرفته است و علاوه‌بر دروس سنتی، مبانی طراحی بصری و هنرهای زیبا و معماری را ارائه می‌دهد. دانش‌آموزان این مدرسه می‌توانند هنگام تحصیل با شرکت در کارآموزی شرکت‌های مختلف، مسیر شغلی‌شان را مشخص کنند و تجربه‌های ارزشمندی به‌دست آورند.

مزایای تحصیل در مدارس آمریکا

کشور آمریکا یکی از کشورهای برتر جهان درزمینه آموزش و پرورش است. علاوه‌بر‌این دانش‌آموزان با تحصیل در مدارس آمریکا، امکان زندگی در جامعه‌ای پویا و متنوع و پیشرفته را پیدا می‌کنند. در‌ادامه، به برخی از مزایای تحصیل در مدارس آمریکا اشاره می‌کنیم.

سیستم آموزشی باکیفیت

سیستم آموزشی کشور آمریکا به شیوه‌های آموزشی نوین و تجهیزات و امکانات پیشرفته و منابع علمی معتبر در تمام جهان شهرت دارد. فارغ‌التحصیلان مدارس آمریکایی اغلب پایه قوی برای آموزش عالی‌ دارند و به‌راحتی می‌توانند در بهترین دانشگاه‌های جهان ادامه‌تحصیل دهند.

تنوع فرهنگی

مدارس آمریکا تنوع فرهنگی را پذیرفته‌اند و دانش‌آموزان را با فرهنگ‌ها و دیدگاه‌ها و تفکرهای مختلف آشنا می‌کنند. همین موضوع تجربه یادگیری منحصربه‌فردی را ایجاد و دانش‌آموزان را برای ورود به جامعه جهانی آماده می‌کند.

فعالیت‌های فوق‌برنامه

مدارس آمریکایی طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های فوق‌برنامه، ازجمله فعالیت‌های ورزشی و هنری و خدمات اجتماعی را ارائه می‌دهند. دانش‌آموزان این فرصت را دارند تا علایقشان را فراتر از محیط دانشگاه کشف کنند.

معایب تحصیل در مدارس آمریکا

تحصیل در مدارس آمریکا برای دانش‌آموزان خارجی همواره با مشکلاتی همراه است. بنابراین، باید از معایب تحصیل در مدارس این کشور نیز اطلاع پیدا کنید تا بتوانید برای آینده فرزندتان آگاهانه تصمیم‌گیری کنید. بعضی از معایب تحصیل در مدارس آمریکا عبارت‌اند از:

هزینه‌های زیاد

هزینه تحصیل و زندگی در کشور آمریکا بسیار زیاد است. والدین باید منابع مالی موردنیاز برای تحصیل و زندگی فرزندان خود را به‌طور کامل فراهم کنند تا هنگام تحصیل آنان دچار مشکل نشوند.

فرایند ویزا و پذیرش

فرایند دریافت ویزای کشور آمریکا زمان‌بر و دشوار است و بسیاری از دانش‌آموزان موفق نمی‌شوند ویزای تحصیلی این کشور را دریافت کنند. دریافت پذیرش از مدارس آمریکا نیز مانند ویزای این کشور دشوار و بسیار رقابتی است.

فرم مشاوره پذیرش در مدارس آمریکا

اولویت های شما

کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند

سوالات متداول

انواع مدارس آمریکا کدام‌اند؟

مدارس دولتی و مدارس خصوصی از انواع مدارس آمریکا هستند.

شرط سنی برای تحصیل در مدارس آمریکا چیست؟

شرط سنی تحصیل در مدارس آمریکا بین ۶ تا ۱۷ سال است.

زبان تحصیل در مدارس آمریکا چیست؟

زبان تحصیل در مدارس آمریکا به‌غیر از ایالت‌های اسپانیایی‌زبان، انگلیسی است.

مدرک زبان موردنیاز برای تحصیل در مدارس آمریکا چیست؟

مدرک زبان موردنیاز برای تحصیل در مدارس آمریکا، گواهی آزمون آیلتس یا تافل است.

هزینه تحصیل در مدارس آمریکا چقدر است؟

هزینه تحصیل در مدارس خصوصی آمریکا بین ۳۰هزار تا ۶۰هزار دلار در سال است.

آیا امکان تحصیل رایگان در مدارس آمریکا وجود دارد؟

بله، تحصیل در مدارس دولتی آمریکا درصورت داشتن ویزای F-1 رایگان است.

مدارک موردنیاز برای تحصیل در مدارس آمریکا چیست؟

مدارک موردنیاز برای تحصیل در مدارس آمریکا عبارت‌اند از: سوابق تحصیلی و ریزنمره‌ها، مدرک زبان آیلتس یا تافل، انگیزه‌نامه یا مقاله، توصیه‌نامه، نامه تمکن مالی خانواده و گواهی سلامت.

آیا مدارس آمریکا جزو مدارس برتر دنیا هستند؟

بله، مدارس آمریکا جزو ۱۰ مدرسه برتر دنیا هستند.