دانشگاه های انگلیس

دانشگاه ‌های انگلیس دروازه‌ای برای ورود به جهان علم و دانش‌ هستند. سطح علمی مطلوب و تاریخ غنی دانشگاه های این کشور سبب شده است تا هرساله دانشجویان بسیاری انگلیس را برای ادامه‌تحصیل انتخاب کنند.دانشگاه های انگلیس از گذشته‌های دور جزو مقاصد تحصیلی اصلی‌ برای دانشجویان علاقه‌مند به علم و دانش محسوب می‌شده‌اند. این استقبال چشمگیر به‌دلیل سطح علمی و اعتبار جهانی دانشگاه های انگلیس و مزایای فراوان تحصیل و زندگی در این کشور است. دانشگاه‌های این کشور قدمت زیادی دارند و از استادان باتجربه‌ و دانشجویان تلاشگری برخوردارند که تجربه تحصیل در محیطی کاملا علمی را برای دانشجویان فراهم می‌کنند.در این مقاله، شرایط دریافت پذیرش دانشگاه های انگلیس را توضیح می‌دهیم و بهترین و ارزان‌ترین دانشگاه‌های این کشور را معرفی و به مزایا و معایب تحصیل در انگلیس اشاره می‌کنیم. پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

    تحصیل در دانشگاه های انگلیس

    تحصیل در دانشگاه های انگلیس برای دانشجویان خارجی فرصتی استثنائی و هیجان‌انگیز است. دانشگاه‌های این کشور شهرت و اعتبار جهانی دارند و از کیفیت آموزشی و علمی مطلوبی بهره می‌برند؛ به‌طوری‌که ۴ دانشگاه از ۱۰ دانشگاه برتر جهان در انگلیس قرار گرفته‌اند. انگلیس بیش از ۱۳۰ دانشگاه و موسسه آموزشی دارد که اغلبشان سا‌ل‌ها است در رتبه‌بندی‌های مختلف، در میان صد دانشگاه برتر جهان جای گرفته‌اند.

    برای مثال، دانشگاه‌های آکسفورد و کمبریج همواره جایگاه‌های برتر علمی خود را در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی حفظ کرده‌اند و هر دانشجویی با ورود به این دانشگاه‌ها، در محیط آکادمیک منحصربه‌فردی قرار می‌گیرد که بر دستاوردهای علمی و همکاری‌های تحقیقاتی تاکید می‌کند و همیشه تاثیرات تعیین‌کننده برای جامعه جهانی گذاشته است.

    دانشگاه های انگلیس رشته‌های متنوعی را در مقاطع تحصیلی گوناگون در‌اختیار دانشجویان قرار می‌دهند. شما می‌توانید باتوجه‌به اولویت‌ها و علاقه‌هایتان، دانشگاه و شهر و رشته مدنظر خود را انتخاب کنید. تحصیل در دانشگاه های انگلیس، از دانشگاه های تاریخی و قدیمی گرفته تا کالج‌های پیشرفته لندن، بهترین انتخاب برای دانشجویان است.

    با تحصیل در دانشگاه های انگلیس، زیر فشار فرهنگی کشور مقصد قرار نمی‌گیرید؛ زیرا هرساله حدود ۵۰۰هزار نفر دانشجوی بین‌المللی برای تحصیل به انگلیس می‌روند. همین امر باعث به‌وجودآمدن محیط چندفرهنگی و متنوعی در پردیس‌های دانشگاه‌های این کشور، به‌ویژه شهرهای دانشگاهی مانند کمبریج و لندن، شده است.

    مدت‌زمان تحصیل در دانشگاه های انگلیس کمتر از کشورهای دیگر است. دوره‌های کارشناسی معمولا ۳ سال و کارشناسی ارشد ۱ سال طول می‌کشند که برای دانشجویان خارجی مزیت مهمی است؛ زیرا سریع‌تر تحصیلاتشان را به‌اتمام می‌رسانند و به مقاطع عالی‌تر می‌روند یا به بازار کار وارد می‌شوند.

    بااین‌حال، تحصیل در مقطع دکتری کمی طولانی‌تر است. در دانشگاه های انگلیس، رشته‌های دکتری اغلب به پژوهش‌های عمیق و فشرده نیاز دارند؛ به‌همین‌دلیل، این دوره ۳ تا ۴ سال ادامه پیدا می‌کند.

    سیستم آموزشی دانشگاه های انگلیس به سه ترم پاییز و بهار و تابستان تقسیم می‌شود. هر ترم فرصت‌های منحصربه‌فردی برای ارتقای سطح علمی و تعامل با فرهنگ‌های دیگر و رشد شخصی در‌اختیارتان قرار می‌دهد. انعطاف‌پذیری ساختار تحصیلی دانشگاه‌های این کشور از عوامل دیگری است که دانشجویان بین‌المللی را به خود جذب می‌کند.

    دانشگاه های انگلیس سرشار از انرژی و خلاقیت و نشاط‌اند. عضویت در گروه‌‌های دانشجویی باانگیزه و پرشور و فعالیت و پژوهش در محیط‌های علمی درجه‌اول جهان رویای هر دانشجویی است. ناگفته نماند که محبوبیت و شهرت جهانی دانشگاه‌های این کشور نشان‌دهنده کیفیت آموزش مطلوب آن‌ها و فرصت‌های شغلی و تحقیقاتی بی‌شماری است که حین تحصیل یا پس‌از‌آن در‌اختیار شما قرار می‌گیرد.

    در کنار تمام نکات ذکرشده، نباید فراموش کرد که زندگی در انگلیس و ‌داشتن مدرک تحصیلی دانشگاه های این کشور، امتیاز مهمی برای آینده شغلی و تحصیلی شما محسوب می‌شود.

    شرایط پذیرش در دانشگاه های انگلیس

    شرایط پذیرش در دانشگاه های انگلیس به مقطع تحصیلی و نوع دانشگاه بستگی دارد. اولین قدم برای آگاهی از شرایط پذیرش در دانشگاه‌های این کشور، مراجعه به وبسایت دانشگاه و انتخاب رشته تحصیلی مدنظر است. در قسمت مربوط به پذیرش و اپلای (Admission Requirements) وبسایت هر دانشگاه، اطلاعات کاملی درباره شرایط پذیرش وجود دارد که با مطالعه آن می‌توانید متوجه شوید که واجدشرایط آن رشته و دانشگاه هستید یا خیر.

    ناگفته نماند که شرایط و معیارهای کلی و مشترکی وجود دارد که برای دریافت پذیرش در دانشگاه های انگلیس باید به آن‌ها توجه کنید. برخی از شرایط پذیرش در دانشگاه های انگلیس عبارت‌اند از:

    مدارک تحصیلی

    دانشجویان بین‌المللی، ازجمله ایرانیان برای دریافت پذیرش از دانشگاه های انگلیس باید مدرک تحصیلی مرتبط با رشته مدنظرشان یا گواهی پایان تحصیلات (دیپلم) داشته باشند. برای تحصیل در هر مقطع، مدرک متفاوتی موردنیاز است؛ اما به‌طور کلی، این مدارک باید معادل سیستم‌ آموزشی انگلستان باشند.

    برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی، باید گواهی پایان تحصیلات (دیپلم) را ارائه دهید. برای دریافت پذیرش دانشگاه های انگلیس در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز، آخرین مدرک تحصیلی‌تان موردنیاز است. مدارک تحصیلی‌ای که به دانشگاه ارائه می‌کنید، باید با رشته درخواستی‌تان مرتبط باشد.

    ناگفته نماند که برای مقطع دکتری علاوه‌بر مدارک تحصیلی، باید مقاله یا سابقه پژوهشی درخشانی داشته باشید تا بتوانید پذیرش دانشگاه های انگلیس را دریافت کنید.

    مهارت زبان

    مهارت زبان برای اخذ پذیرش از دانشگاه های انگلیس اهمیت بسیار زیادی دارد. در انگلستان، تمام رشته‌ها در همه مقاطع تحصیلی به زبان انگلیسی تدریس می‌شوند و نیازی نیست که با زبان دیگری آشنا شوید. برای ورود به مقطع کارشناسی، دانش زبان انگلیسی شما باید حداقل در سطح B۱ و برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد، دانش زبان انگلیسی‌‌تان باید حداقل در سطح B۲ باشد.

    شایستگی تحصیلی

    به‌عنوان دانشجوی بین‌المللی، باید شایستگی تحصیلی لازم را برای پذیرش در دانشگاه های انگلیس داشته باشید. معدل ممتاز و سابقه تحصیلی درخشان به شما کمک می‌کند تا فرایند دریافت پذیرش از دانشگاه‌های این کشور در رشته مدنظرتان آسان‌تر شود.

    معدل و واحدهای که گذرانده‌اید، با نظام اروپایی نمره‌دهی (ECTS) تطبیق داده و از A تا F به‌ترتیب رتبه‌بندی می‌شوند. هر‌چه نمره‌های بهتری داشته باشید و در دسته‌بندی‌های A و B قرار بگیرید، بخت پذیرشتان در دانشگاه های انگلیس بیشتر می‌شود.

    سابقه پژوهشی و شغلی مرتبط با رشته تحصیلی مدنظر نیز نشان‌دهنده شایستگی تحصیلی شما است و برای دریافت پذیرش دانشگاه های انگلیس، عامل مهم و تعیین‌کننده‌ای محسوب می‌شود.

    مدارک لازم برای اپلای دانشگاه های انگلیس

    دریافت پذیرش از دانشگاه های انگلیس کار آسانی نیست. برای ثبت درخواست باید به وبسایت دانشگاه مدنظرتان مراجعه کنید و از مدارک لازم برای اپلای آگاه شوید. پس از جمع‌آوری مدارک، آن‌ها را در بخش ثبت‌نام وبسایت بارگذاری و درخواست اپلای (Application) خود را ثبت کنید.

    با اینکه ثبت‌نام در هر دانشگاه برای هر مقطع تحصیلی نیازمند مدارک متفاوتی است، چند مدرک الزامی وجود دارد که برای اپلای دانشگاه های انگلیس به آن احتیاج خواهید داشت. فراموش نکنید که تمام مدارکتان باید به زبان انگلیسی ترجمه شده باشند.

    مدارک لازم برای اپلای دانشگاه های انگلیس عبارت‌اند از:

    فرم پذیرش دانشگاه

    فرم پذیرش دانشگاه (Application Form)، ازجمله مدارک منحصربه‌فرد هر دانشگاه است. این فرم در قالب فایل ورد (Word) در بخش درخواست پذیرش وبسایت دانشگاه قرار دارد که آن را می‌توانید دانلود کنید. برای تکمیل‌کردن فرم پذیرش دانشگاه، باید اطلاعات شخصی و تحصیلی درخواست‌شده را وارد و آن را در وبسایت بارگذاری کنید.

    ترجمه مدارک تحصیلی

    برای پذیرش از دانشگاه های انگلیس، باید مدرک تحصیلی مقطع قبلی خود را ارائه دهید. ورود به مقطع کارشناسی با گواهی پایان تحصیلات امکان‌پذیر است. برای مقطع کارشناسی ارشد نیز، علاوه‌بر مدرک کارشناسی باید گواهی پایان تحصیلات (دیپلم) داشته باشید تا برای اپلای دچار مشکل نشوید.

    مدرک تحصیلی موردنیاز برای مقطع دکتری در دانشگاه های انگلیس بسته به برنامه تحقیقی و شرایط دانشگاه و کمیته استادان آن، ممکن است متفاوت باشد؛ اما اغلب باید مدرک کارشناسی ارشد خود را به‌همراه مقاله‌های علمی یا سابقه پژوهشی ‌اثبات‌کردنی ارائه دهید.

    ریزنمره‌ها

    ریزنمره‌ها و کارنامه تحصیلی مقطع قبلی نیز باید در‌اختیارتان باشد تا هنگام ثبت‌نام، تصویر آن را بتوانید بارگذاری کنید. برای اپلای در مقطع کارشناسی، باید ریزنمره‌ها و کارنامه دبیرستان و پیش‌دانشگاهی‌تان را ارائه دهید و برای مقطع کارشناسی ارشد نیز، به ریزنمره‌های ۴ سال مقطع کارشناسی نیاز است. گفتنی است که گاهی برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد ارائه ریزنمره‌های مقطع دبیرستان نیز لازم است.

    برای پذیرش در مقطع دکتری دانشگاه های انگلیس، باید ریزنمره‌های مقطع کارشناسی ارشد و گاهی مقطع کارشناسی را همراه با مدارک پژوهشی دیگر ارائه کنید. ناگفته نماند که شرایط پذیرش در این مقطع برای هر رشته و برنامه تحقیقاتی متفاوت است و ریزنمره‌ها و کارنامه شامل مدارک درخواستی تمام دانشگاه‌ها نمی‌شود.

    مدرک زبان

    دانشگاه های انگلیس برای اثبات مهارت زبان انگلیسی، از شما مدرک زبان درخواست می‌کنند. ازآنجاکه زبان رسمی این کشور زبان انگلیسی است و تمام مقاطع در همه رشته‌ها به این زبان تدریس می‌شوند، برای تحصیل در دانشگاه های انگلیس باید حداقل مهارت زبانی شما در سطح B۱ باشد.

    برای پذیرش دانشگاه های انگلیس، مدرک زبان آزمون‌های آیلتس (IELTS) و تافل (TOFEL) و آزمون‌های زبان کمبریج پذیرفتنی است. به‌طور کلی، به‌منظور ورود به مقطع کارشناسی باید نمره‌ای معادل آیلتس ۶ و برای مقطع کارشناسی ارشد نمره‌ای معادل آیلتس ۶.۵ کسب کنید. با‌این‌حال برای ورود به دانشگاه‌های برتر انگلیس مانند آکسفورد، باید حداقل مهارت زبانی شما در سطح C۱ یا آیلتس ۷ باشد.

    انگیزه‌نامه و رزومه

    انگیزه‌نامه (SOP) و رزومه (CV) دو مدرک تعیین‌کننده برای پذیرش از دانشگاه های انگلیس است. انگیزه‌نامه متنی یکی‌دو‌صفحه‌ای است که باید در آن پیشینه تحصیلی و شغلی خود را توضیح دهید و بگویید با چه هدف و انگیزه‌ای رشته و دانشگاه مدنظرتان را انتخاب کرده‌اید و برای آینده‌تان چه برنامه‌هایی دارید.

    در رزومه، باید به‌اختصار از دستاوردها، فعالیت‌های علمی و دانشجویی، مهارت‌های نرم و سخت و تجربه‌های شغلی‌تان صحبت کنید. این توضیحات به‌صورت تیتر و بدون توضیحات مفصل آورده می‌شوند. در‌حقیقت، رزومه و انگیزه‌نامه برای پذیرش دانشگاه های انگلیسی مکمل یکدیگرند.

    توصیه‌نامه

    توصیه‌نامه (Reference Letter) نامه یا یادداشتی است که استادان دانشگاه‌ یا کارفرمای شما آن را می‌نویسند. در این نامه، باید به استعدادها و توانایی‌هایتان اشاره و درباره آن‌ها توضیح داده شود. توصیه‌نامه نشان‌دهنده این است که استاد یا کارفرمای شما فعالیت علمی‌ یا شغلی‌تان را تایید می‌کند.

    پاسپورت

    بارگذاری تصویر پاسپورت برای پذیرش دانشگاه های انگلیس الزامی است. باید پاسپورتتان را به‌‌گونه‌ای اسکن کنید که تمام اطلاعات صفحه اول آن، به‌ویژه تاریخ صدور، تاریخ انقضا، شماره پاسپورت و تصویرتان، واضح و شفاف باشد.

    هزینه دانشگاه های انگلیس

    هزینه تحصیل و زندگی در انگلیس برای دانشجویان بین‌المللی بیشتر از کشورهای اروپایی دیگر است. نکته دیگر اینکه شهریه‌های دانشگاه برای دانشجویان غیرانگلیسی بسیار بیشتر از دانشجویان بومی محاسبه می‌شود؛ حتی گاهی دانشجویان خارجی ۳ یا ۴ برابر دانشجوی بومی شهریه پرداخت می‌کنند. با‌این‌همه، کیفیت آموزشی دانشگاه های انگلیس باعث جذب دانشجویان زیادی از سرتاسر دنیا می‌شود.

    دانشگاه‌های برتر انگلیس همگی دولتی‌اند و دانشجویان خارجی برای تحصیل در آن‌ها باید سالانه بین ۱۱هزار تا ۴۰هزار یورو شهریه پرداخت کنند؛ البته شهریه‌ها بسته به رشته و مقطع تحصیلی متغیرند. ناگفته نماند که شهریه برخی رشته‌ها مانند علوم پزشکی و تجارت و مدیریت بیشتر از حد معمول است.

    هزینه دانشگاه های انگلیس برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری کمی با یکدیگر متفاوت است؛ اما این تفاوت بیشتر به رشته تحصیلی و دانشگاه بستگی دارد. هزینه تحصیل در برخی از دانشگاه های دولتی انگلیس، مانند آکسفورد و کمبریج و امپریال کالج، گران‌تر از دانشگاه‌های دیگر است.

    روی‌هم‌رفته، می‌توان گفت که هزینه دانشگاه‌ های انگلیس بیشتر از کشورهای دیگر است؛ اما این مسئله ضعف محسوب نمی‌شود؛ زیرا بعضی از دانشگاه‌های این کشور به‌واسطه شهریه‌ای که از شما دریافت می‌کنند، بیمه و هزینه‌های پزشکی‌تان را نیز تقبل می‌کنند. نکته مهم دیگر اینکه مدت‌زمان تحصیل در انگلیس کوتاه‌تر است و همین موضوع باعث می‌شود تا هزینه تحصیل در کشورهای دیگر تقریبا با هزینه دانشگاه های انگلیس برابر شود.

    به‌عنوان مثال، برای هر سال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های انگلیس باید سالانه ۳۰هزار یورو شهریه بپردازید. این میزان با شهریه ۲ سال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه‌های کشوری دیگر که سالانه به ۱۸هزار یورو می‌رسد، تقریبا برابر و حتی مقرون‌به‌صرفه است.

    ددلاین دانشگاه های انگلیس

    دانشجویان بین‌المللی به‌منظور تحصیل در ترم اکتبر دانشگاه های انگلیس، می‌توانند در ۲ نوبت ژانویه و ژوئن پذیرش بگیرند. ددلاین دانشگاه‌های این کشور زمانی است که وبسایت دانشگاه‌ها برای دریافت درخواست پذیرش دانشجویان باز است و درخواست خود را می‌توانید ثبت کنید. پس از این تاریخ، امکان ثبت‌نام وجود نخواهد داشت.

    ددلاین دانشگاه‌ های انگلیس بسته به دانشگاه متغیر است. دانشگاه‌های آکسفورد و کمبریج فقط تا نیمه اکتبر درخواست‌های پذیرش را ثبت می‌کنند. با‌این‌حال، ددلاین بیشتر دانشگاه‌های این کشور برای ثبت درخواست پذیرش تا ۳۱ژانویه است. ناگفته نماند که دانشگاه های انگلیس معمولا تا ۳۰ژوئن درخواست‌ها را قبول می‌کنند؛ اما درخواست‌هایی که پیش از ۳۱‌ژانویه ثبت شده باشند، بخت بیشتری برای پذیرش دارند و در اولویت‌اند.

    بورسیه تحصیلی دانشگاه های انگلیس

    دانشگاه های انگلیس بورسیه های تحصیلی مختلفی به دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری اعطا می‌کنند. گفتنی است که به‌دلیل هزینه‌ تحصیل زیاد در دانشگاه‌های این کشور، بورسیه‌های یادشده بسیار رقابتی‌اند و هرساله افراد زیادی برایشان درخواست می‌دهند. این بورسیه‌ها می‌تواند همه یا بخشی از شهریه و هزینه‌های زندگی دانشجویان خارجی را پوشش دهند.

    منابع مالی بورسیه دانشگاه های انگلیس را سازمان‌های مختلف دولتی یا خصوصی فراهم می‌کنند. بورسیه‌های خصوصی یا تحقیقاتی انگلیس بسیار متنوع و پرتعدادند و برای اطلاع از آن‌ها، باید به وبسایت دانشگاه‌ها یا مرکزهای پژوهشی مراجعه کنید. باتوجه‌به محدودبودن بورسیه‌های دولتی دانشگاه‌های این کشور برای دانشجویان ایرانی، بورسیه‌های دانشگاه‌های خصوصی میان ایرانیان محبوب‌ترند.

    بورسیه‌ تحصیلی دانشگاه‌ های انگلیس عبارت‌اند از:

    بورسیه چوینگ (Chevening Scholarships)

    بورسیه چوینگ (Chevening Scholarships) کمک‌هزینه‌ای تحصیلی است که تمام هزینه‌های تحصیل و زندگی دانشجویان را پوشش می‌دهد. هرساله سفارت انگلستان این بورسیه را به دانشجویان بین‌المللی، ازجمله ایرانیان اعطا می‌کند.

    برای دریافت بورسیه چوینگ، باید حداقل ۲ سال سابقه کار مرتبط داشته باشید و حداکثر ۲ سال پس از اتمام تحصیلات، به کشور خود بازگردید. بورسیه چوینگ ویژه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد است.

    بورسیه کشورهای مشترک‌المنافع (Commonwealth Scholarships)

    بورسیه کشورهای مشترک‌المنافع (Commonwealth Scholarships) کمک‌هزینه تحصیلی کاملی است که به دانشجویان کشورهای درحال‌توسعه مشترک‌المنافع انگلیس تعلق می‌گیرد. این بورسیه ویژه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری است و تمام هزینه‌های زندگی دانشجویان را پوشش می‌دهد. ناگفته نماند که دانشجویان ایرانی واجد‌شرایط این بورسیه نیستند.

    بورسیه گیتس کمبریج (Gates Cambridge Scholarships)

    بیل و ملیندا گیتس به‌نمایندگی از بنیادشان بورسیه گیتس کمبریج (Gates Cambridge Scholarships) را به دانشجویان بین‌المللی متقاضی تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه کمبریج اعطا می‌کنند.

    این بورسیه تمام هزینه‌های زندگی، تحصیل، سفر و شرکت در کنفرانس‌های دانشجویان را پوشش می‌دهد و هرساله به ۸۰ نفر از دانشجویان بین‌المللی تعلق می‌گیرد: ۲۵ بورسیه برای دانشجویان آمریکایی و ۵۵ بورسیه برای دانشجویان بین‌المللی.

    بورسیه ریچ آکسفورد (Reach Oxford Scholarships)

    بورسیه ریچ آکسفورد (Reach Oxford Scholarships) یکی از بورسیه‌های دانشگاه آکسفورد است که به دانشجویان بااستعداد کشورهای کم‌درآمد، از‌جمله ایران تعلق می‌گیرد. مبلغ این بورسیه حدود ۱۱هزار یورو است که بخش عمده هزینه‌های تحصیل و زندگی دانشجویان و بلیت رفت‌وبرگشت به کشورشان را پوشش می‌دهد.

    بورسیه شرایط خاص

    دانشجویان بین‌المللی باتوجه‌به شرایط خاص زندگی‌شان، مانند خانواده و والدین و ناتوانی‌های جسمی و فیزیکی یا وضعیت پزشکی، می‌توانند بورسیه‌ شرایط خاص را دریافت کنند. مبلغ این بورسیه‌ها بنابر شرایط دانشجو و سیاست دانشگاه‌ها متفاوت است. جزئیات بیشتر را می‌توانید در وبسایت دانشگاه مدنظرتان مطالعه کنید.

    کمک‌هزینه‌های خیرخواهانه

    برخی از سازمان‌های خیریه به دانشجویان نیازمند کمک‌ مالی، کمک‌هزینه‌های خیرخواهانه‌ای برای تحصیل در دانشگاه های انگلیس اعطا می‌کنند. گفتنی است که مبلغ این کمک‌هزینه‌ها زیاد نیست و تنها بخشی از هزینه‌های تحصیل دانشجو را پوشش می‌دهد.

    رنکینگ دانشگاه های انگلیس

    رتبه‌بندی‌های بین‌المللی مختلفی وجود دارند که دانشگاه‌ها را براساس شاخص‌هایی، مانند برندگان جایزه نوبل، پژوهشگران، شهرت جهانی یا درآمد از صنعت دانشگاه‌ها را رده‌بندی می‌کنند. دانشگاه های انگلیس در تمام رتبه‌بندی‌های معتبر جهانی همواره جایگاه خود را حفظ کرده‌اند و در جمع بهترین دانشگاه‌های دنیا قرار می‌گیرند.

    TIMES و QS از رنکینگ‌های مهم‌ و مشهور دانشگاه‌های جهان محسوب می‌شوند. این رنکینگ‌ها دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزشی را طبق کیفیت آموزش، پژوهش، چشم‌انداز بین‌المللی و عملکردشان دسته‌بندی می‌کنند.

    در جدول زیر، رنکینگ دانشگاه های انگلیس را براساس رتبه‌بندی‌های گفته‌شده و رنکینگ داخلی این کشور در سال ۲۰۲۴ ‌مشاهده می‌کنید.

    دانشگاه های انگلیسرتبه در انگلستانرتبه در TIMESرتبه در QS
    دانشگاه آکسفورد (University of Oxford)۱۱۲
    دانشگاه کمبریج (University of Cambridge)۲۵۱
    امپریال کالج لندن (Imperial College London)۳۸۶
    یوسی‌ال (UCL)۴۲۲۹
    کینگز کالج لندن (King’s College London)۵۳۸۴۰
    مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن (The London School of Economics and Political Science (LSE))۶۴۶۴۵
    دانشگاه منچستر (University of Manchester)۷۵۱۳۲
    دانشگاه بریستول (University of Bristol)۸۸۱۵۵
    دانشگاه ساوت‌همتون (University of Southampton)۹۹۷۸۱
    دانشگاه بیرمنگام (University of Birmingham)۱۰۱۰۱۸۴
    دانشگاه شفیلد (University of Sheffield)۱۱۱۰۵۱۰۴
    دانشگاه ورویک (The University of Warwick)۱۲۱۰۶۶۷
    دانشگاه لیدز (University of Leeds)۱۳۱۲۹۷۵
    دانشگاه ناتینگهام (University of Nottingham)۱۴۱۳۰۱۰۰
    دانشگاه کویین مری لندن (Queen Mary University of London)۱۵۱۳۵۱۴۵
    دانشگاه یورک (University of York)۱۶۱۴۷۱۶۷
    دانشگاه لنسستر (Lancaster University)۱۷۱۵۵۱۲۲
    دانشگاه لیورپول (University of Liverpool)۱۸۱۶۸۱۷۶
    دانشگاه نیوکستل (Newcastle University)۱۹۱۶۸۱۱۰
    دانشگاه دورهام (Durham University)۲۰۱۷۴۷۸

    آزمون ورودی دانشگاه های انگلیس

    بعضی از دانشگاه های انگلیس برای پذیرش دانشجویان در رشته‌های خاصی مانند پزشکی و حقوق، آزمون ورودی دارند. برخی از آزمون‌های ورودی در سطح بین‌المللی و برخی دیگر فقط در سطح دانشگاه های انگلیس برگزار می‌شوند. نمره‌دهی این آزمون‌ها به‌صورت امتیازی است و باید حداقل نمره را برای پذیرش در دانشگاه مدنظرتان به‌دست آورید.

    آزمون UKCAT

    آزمون UKAT (مخفف UK Clinical Aptitude Test) یکی از آزمون‌های ورودی رشته پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه های انگلیس است که هرساله در سطح بین‌المللی برگزار می‌شود. برای شرکت در این آزمون، باید دانش‌آموز سال آخر دبیرستان یا فارغ‌التحصیل باشید.

    این آزمون ۵ بخش اصلی دارد که نمره‌دهی هر بخش از ۳۰۰ تا ۹۰۰ است. اغلب دانشگاه های انگلیس حداقل نمره برای پذیرش را ۲۸۰۰ در نظر می‌گیرند. ناگفته نماند که هر دانشجو در سال فقط می‌تواند یک مرتبه در آزمون UKCAT شرکت کند.

    آزمون BMAT

    آزمون BMAT (مخفف BioMedical Admissions Test) آزمون ورودی رشته پزشکی دانشگاه های انگلیس است که در چند کشور محدود، ازجمله انگلستان، هلند، سنگاپور و اسپانیا برگزار می‌شود. این آزمون از ۳ بخش تشکیل شده است و شرکت‌کنندگان ۳۰ دقیقه زمان دارند تا به سوالات جواب دهند.

    نکته مهم این است که فقط دانشجویان بین‌المللی اتحادیه اروپا برای ورود به رشته‌ پزشکی برخی از دانشگاه های انگلیس، مانند آکسفورد و لیدز و امپریال کالج لندن باید در این آزمون شرکت کنند. نمره آزمون BMAT از ۱ تا ۹ است و معمولا نمره ۵ و بیشتر، واجد‌شرایط پذیرش در دانشگاه‌ های انگلیس‌ شناخته می‌شوند.

    آزمون GAMSAT

    آزمون GAMSAT (مخفف Graduate Medical School Admissions Test) آزمون ورود به رشته پزشکی و دندانپزشکی و چشم‌پزشکی دانشگاه های انگلیس و ایرلند و استرالیا است. این آزمون فقط ۲ بار در سال برگزار می‌شود و برای شرکت در آن باید به یکی از کشورهای انگلستان، آمریکا، استرالیا، نیوزلند یا سنگاپور سفر کنید.

    این آزمون ۳ بخش متفاوت دارد و نمره آن از ۰ تا ۱۰۰ محاسبه می‌شود. برای پذیرش در دانشگاه های انگلیس، باید حداقل نمره ۶۰ را دریافت کنید؛ اما افرادی که نمره ۷۵ و بیشتر گرفته‌اند، بخت بیشتری برای پذیرش دارند.

    آزمون LNAT

    آزمون LNAT (مخفف The Law National Aptitude Test) آزمون ورودی رشته حقوق دانشگاه های انگلیس است که در کشورهای مختلفی برگزار می‌شود. هدف این آزمون سنجش استدلال، منطق، تفکر انتقادی و تحلیل دانشجویان در ۲ بخش سوالات گزینه‌ای و تحلیلی است.

    برای تحصیل در بعضی از دانشگاه‌ انگلیس، مانند بریستول و آکسفورد و دورهام باید در این آزمون شرکت کنید. آزمون LNAT در ایران مرکز برگزاری ندارد؛ اما با سفر به برخی از کشورهای حوزه خلیج‌فارس، مانند امارات متحده عربی، قطر، کویت و بحرین، می‌توان در این آزمون شرکت کرد.

    دانشگاه های پزشکی انگلیس

    دانشگاه های پزشکی انگلیس، ازجمله دانشگاه های پزشکی معتبر دنیا محسوب می‌شوند. تحصیل پزشکی در دانشگاه های انگلیس دشوارتر از کشورهای دیگر است و باید شایستگی‌های لازم را برای پذیرش از این دانشگاه‌ها داشته باشید.

    برای ورود به رشته پزشکی در دانشگاه های انگلیس، ابتدا باید دوره GCSE و سپس دوره ۲ساله A Level را در کالج‌های انگلستان بگذرانید. پس از گذراندن این دوره‌ها، باید در آزمون‌های UKCAT یا BMAT شرکت کنید و نمره موردنیاز را به‌دست آورید. هر دانشگاه انگلیس شرایط خاص خود را برای پذیرش دانشجویان پزشکی دارد و گاهی باید در مصاحبه حضوری نیز شرکت کنید تا دلیل انتخاب رشته پزشکی و توانایی‌ها و انگیزه‌هایتان را شرح دهید.

    بهترین دانشگاه‌ های پزشکی انگلیس ازاین‌قرارند:

    • دانشگاه آکسفورد
    • دانشگاه کمبریج
    • دانشگاه یوسی‌ال
    • امپریال کالج لندن
    • کینگز کالج لندن

    طول دوره تحصیل پزشکی در دانشگاه های انگلیس ۶ سال است و دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی، باید دوره‌های عملی را در مراکز درمانی این کشور بگذرانند تا بتوانند مدرکشان را دریافت کنند.

    ترم تحصیلی تمام دانشگاه های پزشکی انگلیس از ماه اکتبر آغاز می‌شوند و امکان اسکان دانشجویان در خوابگاه آن‌ها نیز فراهم است یا به دانشجو در پیدا‌کردن محل اقامت مناسب کمک می‌کنند.

    شهریه تحصیل در رشته پزشکی دانشگاه های انگلیس سالانه بین ۳۵هزار تا ۴۵هزار یورو است و این دانشگاه‌ها اغلب بورسیه و کمک‌هزینه‌ای به دانشجویان اعطا می‌کنند.

    دانشگاه های دندانپزشکی انگلیس

    دانشگاه های دندانپزشکی انگلیس مانند دانشگاه های پزشکی این کشور، از اعتبار علمی فراوانی برخوردارند و اخذ پذیرش از آن‌ها بسیار دشوار است. شرایط ورود به رشته دندانپزشکی دانشگاه‌های این کشور مشابه رشته پزشکی است. برای ورود به این رشته، باید دوره‌های مربوط به علوم پزشکی را در انگلستان بگذرانید و پس از کسب نمره قبولی در آزمون ورودی دندانپزشکی، به دانشگاه وارد شوید.

    تمام دانشگاه های دندانپزشکی انگلیس به دانشجویان خود خوابگاه می‌دهند و ترم تحصیلی آن‌ها از ماه اکتبر آغاز می‌شود. شهریه پزشکی سالانه بین ۳۰هزار تا ۶۰هزار یورو است و معمولا مشمول بورسیه نمی‌شود.

    برترین دانشگاه‌ های دندانپزشکی انگلیس عبارت‌اند از:

    • کینگز کالج لندن
    • دانشگاه کویین مری لندن
    • دانشگاه یو‌سی‌ال
    • دانشگاه بیرمنگام
    • دانشگاه منچستر

    ارزانترین دانشگاه های انگلیس

    تحصیل در انگلیس کمی گران‌تر از دیگر کشورهای اروپایی است؛ با‌این‌حال، به‌دلیل دانشگاه‌های معتبر بسیاری از دانشجویان بین‌المللی تصمیم می‌گیرند تا برای مقاطع مختلف به این کشور بروند. دراین‌میان، برخی از دانشگاه های انگلیس ارزان‌تر از دیگر دانشگاه‌های این کشور هستند.

    در جدول زیر، ارزانترین دانشگاه های انگلیس را آورده‌ایم.

    ارزان ترین دانشگاه های انگلیسرتبه در انگلیسرتبه در جهانشهرسال ساختشهریهنوع دانشگاهخوابگاهآدرس وبسایت
    دانشگاه چستر (University of Chester)۸۱۱۶۹۶چستر۱۸۳۹۹هزار یورودولتیداردwww.chester.ac.uk
    دانشگاه کامبریا (University of Cumbria)۹۰۸۲۴۰۷کامبریا۲۰۰۷۱۰هزار و ۵۰۰ یورودولتیداردwww.cumbria.ac.uk
    دانشگاه بدفوردشایر (University of Bedfordshire)۷۹۱۵۰۱لوتن۱۹۹۳۱۱هزار و ۵۰۰ یورودولتیداردwww.beds.ac.uk
    دانشگاه ورهام گلیندر (Wrexham Glyndwr University)۱۹۳۳۹۹۳ورهام۲۰۰۸۱۱هزار و ۷۵۰ یورودولتیداردwrexham.ac.uk
    دانشگاه تیساید (Teesside University)۷۵۱۳۱۸میدلزبرا۱۹۳۰۱۱هزار و ۸۲۰ یورودولتیداردwww.tees.ac.uk

    بهترین دانشگاه های انگلیس در سال ۲۰۲۴

    هرساله رتبه‌بندی‌های مختلف، رنکنیگ دانشگاه های جهان را اعلام می‌کنند. در جدول زیر، بهترین دانشگاه های انگلیس در سال ۲۰۲۴ براساس رتبه‌بندی TIMES آورده شده‌اند.

    بهترین دانشگاه های انگلیسرتبه در انگلیسرتبه در جهانشهرسال ساختشهریهنوع دانشگاهخوابگاهآدرس وبسایت
    دانشگاه آکسفورد (University of Oxford)۱۱آکسفورد۱۰۹۶ ۳۰هزار تا ۴۵هزار یورودولتیداردwww.ox.ac.uk
    دانشگاه کمبریج (University of Cambridge)۲۵کمبریج۱۲۰۹۲۵ تا ۵۶ هزار یورودولتیداردwww.cam.ac.uk
    امپریال کالج لندن (Imperial College London)۳۸لندن۱۹۰۷۲۵هزار تا ۵۰هزار یورودولتیداردwww.imperial.ac.uk
    یوسی‌ال (UCL)۴۲۲لندن۱۸۲۶۳۵هزار یورودولتیداردwww.ucl.ac.uk
    کینگز کالج لندن (King’s College London)۵۳۸لندن۱۸۲۹۳۰هزار یورودولتیداردwww.kcl.ac.uk
    مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن (The London School of Economics and Political Science (LSE))۶۴۶لندن۱۸۹۵۲۶هزار یورودولتیداردwww.lse.ac.uk
    دانشگاه منچستر (University of Manchester)۷۵۱منچستر۲۰۰۴۹هزار یورودولتیداردwww.manchester.ac.uk
    دانشگاه بریستول (University of Bristol)۸۸۱بریستول۱۸۷۶۱۳هزار تا ۱۵هزار یورودولتیداردwww.bristol.ac.uk
    دانشگاه ساوت‌همتون (University of Southampton)۹۹۷ساوت‌همتون۱۸۶۲۹هزار یورودولتیداردwww.southampton.ac.uk
    دانشگاه بیرمنگام (University of Birmingham)۱۰۱۰۱بیرمنگام۱۹۰۰۲۲هزار یورودولتیداردwww.birmingham.ac.uk

    مزایای تحصیل در دانشگاه های انگلیس

    تحصیل در دانشگاه های انگلیس فرصتی استثنائی برای دانشجویان بین‌المللی فراهم می‌کند و مزایای بسیاری برای آنان به‌ارمغان می‌آورد. برای تحصیل در انگلیس، باید این مزیت‌ها را بشناسید و بنابر روحیه و اولویت و شرایط اقتصادی و اجتماعی‌تان برای آینده‌تان تصمیم بگیرید. مزایای تحصیل در دانشگاه های انگلیس عبارت‌اند از:

    دانشگاه‌ های معتبر

    انگلستان دانشگاه‌‌های معتبر بسیاری دارد که با تحصیل در آن‌ها، این فرصت را پیدا می‌کنید تا از علم استادها و چهره‌های علمی باتجربه و برجسته جهان بهره‌مند شوید. پس از پایان فارغ‌التحصیلی نیز، یکی از مدارک دانشگاهی معتبر جهان را در دست خواهید داشت و می‌توانید به‌راحتی پژوهش کنید یا وارد بازار کار شوید.

    زبان انگلیسی

    برای تحصیل در دانشگاه های انگلیس، تنها زبانی که باید به آن مسلط باشید، زبان انگلیسی است. این برای دانش‌آموزان خارجی مزیت ویژه‌ای محسوب می‌شود؛ چراکه برخلاف دیگر کشورهای اروپا، به یادگیری زبان دیگر نیازی نیست.

    تنوع فرهنگی

    تعداد دانشجویان خارجی و مهاجران در انگلیس زیاد است و همین امر باعث به‌وجودآمدن تنوع فرهنگی در این کشور شده است. شما به‌راحتی می‌توانید فرهنگ خود را دنبال کنید و با دانشجویان فرهنگ‌های دیگر نیز آشنا شوید و ارتباط برقرار کنید. در انگلیس تمام فرهنگ‌ها پذیرفته شده‌اند.

    معایب تحصیل در دانشگاه های انگلیس

    تحصیل در انگلیس درکنار مزایا، معایب خاص خود را دارد که دانشجویان باید به آن‌ها توجه کنند؛ زیرا آنان برای ادامه‌تحصیل در کشورهای دیگر باید بنابر روحیه و اولویت‌ خود تصمیم نهایی را اتخاذ کنند. بنابراین در‌کنار مزایای تحصیل در انگلیس، معایب آن باید در نظر گرفته شود. معایب تحصیل در انگلیس عبارت‌اند از:

    هزینه‌ تحصیل و زندگی

    انگلیس کشور ارزانی نیست و هزینه تحصیل و زندگی، به‌ویژه در شهرهای بزرگ برای دانشجویان بین‌المللی زیاد است. همچنین، شهریه دانشگاه های انگلیس بیشتر از کشورهای اروپایی دیگر است و بورسیه‌های زیادی به دانشجویان اعطا نمی‌شوند. بنابراین، برای تحصیل در دانشگاه‌های این کشور باید تمکن مالی کافی داشته باشید.

    آب‌وهوا

    آب‌وهوا عامل مهمی‌ است که برای تحصیل در کشورهای اروپایی باید در نظر گرفت؛ زیرا بر روحیه دانشجویان تاثیر منفی می‌گذارد. آب‎وهوای انگلیس اغلب بارانی و ابری است که احتمالا برای برخی از دانشجویان مانند ایرانیان، کمی ناخوشایند خواهد بود.

    پذیرش رقابتی

    به‌دلیل سطح علمی مناسب و شهرت جهانی فراوان دانشگاه های انگلیس، هرساله دانشجویان بسیار زیادی برای تحصیل در این دانشگاه درخواست می‌دهند. بنابراین، پذیرش در دانشگاه‌های این کشور بسیار رقابتی است و موفقیت در آن به‌هیچ‌وجه کار آسانی نیست.

    سوالات متداول درباره دانشگاه های انگلیس

    چگونه از دانشگاه های انگلیس پذیرش بگیریم؟

    برای گرفتن پذیرش از دانشگاه های انگلیس، باید مدارک تحصیلی و مهارت زبان و شایستگی تحصیلی لازم را داشته باشید. سپس به وبسایت دانشگاه ها بروید و رشته مدنظرتان را انتخاب و برای دریافت پذیرش اقدام کنید.

    شروع ترم در دانشگاه های انگلیس چه زمانی است؟

    شروع ترم در دانشگاه های انگلیس از ماه اکتبر است.

    شهریه دانشگاه های انگلیس چقدر است؟

    شهریه دانشگاه های انگلیس به طور متوسط بین 11هزار تا 30 هزار یورو در سال است.

    برای پذیرش در دانشگاه های انگلیس باید در آزمون ورودی شرکت کنیم؟

    برای پذیرش در رشته حقوق و رشته های حوزه پزشکی، مانند دندانپزشکی و چشم پزشکی باید در آزمون ورودی شرکت کنید.

    ارزانترین دانشگاه های انگلیس کدام اند؟

    دانشگاه های چستر، کامبریا، بدفوردشایر، ورهام گلیندر و تیساید ارزانترین دانشگاه های انگلیس هستند.

    راحت ترین دانشگاه های انگلیس برای پذیرش ایرانی ها کدام اند؟

    معمولا دانشگاه های خصوصی راحت تر به دانشجویان ایرانی پذیرش می دهند؛ اما در صورت داشتن نمره های عالی و رزومه قوی، می توانید از دانشگاه های دولتی انگلیس نیز پذیرش بگیرید.

    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند ۰۷۱-۳۲۲۷۰۰۰۸