دانشگاه های آمریکا
دانشگاه های آمریکا سالها است که در رتبهبندیهای مختلف در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار میگیرند. تحصیل در دانشگاههای این کشور رویای بسیاری از دانشجویان سراسر جهان است؛ چون اعتبار مدرک دانشگاه های آمریکا آینده شغلیشان را تضمین میکند.گرفتن پذیرش از دانشگاه های آمریکا بسیار رقابتی و سخت است. بهترین دانشگاههای این کشور دانشگاههای خصوصی و گرانیاند که تحصیل در آنها بدون دریافت بورسیه برای بسیاری از متقاضیان، مخصوصا دانشجویان ایرانی، غیرممکن است. ازاینرو، متقاضیان برای تحصیل در آمریکا و دریافت پذیرش از دانشگاههای برتر این کشور به تحقیق و برنامهریزی نیاز دارند.در این مطلب، توضیح میدهیم که چگونه از دانشگاه های آمریکا پذیرش بگیرید و به همه سوالات شما درباره دانشگاههای این کشور نیز جواب میدهیم. شرایط پذیرش در دانشگاه های آمریکا، مدارک لازم برای اپلای، معرفی دانشگاههای پزشکی و دندانپزشکی، ارزانترین دانشگاه های آمریکا، بهترین دانشگاه های آمریکا در سال ۲۰۲۴ و مزایا و معایب تحصیل در دانشگاههای این کشور از دیگر موضوعاتی هستند که در مقاله حاضر، درباره آنها صحبت میکنیم.
تحصیل در دانشگاه های آمریکا
آمریکا یکی از قدرتهای بزرگ جهان و کشوری تعیینکننده در اقتصاد و سیاست و فناوریهای نوین است. اغلب غولهای فناوری شرکتهای آمریکایی هستند و در سیلیکون ولی این کشور فعالیت میکنند. علاوهبراین، معتبرترین و بهترین دانشگاه جهان، موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، آمریکایی است. سالانه نام ۳۰ تا ۴۰ دانشگاه آمریکا در فهرست ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان بهچشم میخورد.
آمریکا تقریبا ۴هزار دانشگاه و موسسه آموزشی دارد که هرسال تقریبا بیش از ۱میلیون نفر دانشجوی بینالمللی از آنها پذیرش میگیرند. دانشگاه های آمریکا یا دولتی (ایالتی) یا خصوصیاند. در این کشور، هر دانشگاه مستقلا شرایط پذیرش در مقطعها و رشتههای مختلف و تقویم آموزشی سالانهاش را مشخص میکند. طول دوران تحصیل در هر مقطع معمولا در تمامی دانشگاهها یکسان است. مدتزمان تحصیل در دانشگاه های آمریکا در مقطع کارشناسی معمولا ۴ سال و مقطع کارشناسی ارشد ۱ یا ۲ سال و مقطع دکتری ۴ تا ۸ سال است.
دانشگاه های آمریکا در جهان به داشتن کیفیت آموزشی مطلوب و بهروزبودن امکانات و منابع و شیوههای نوین تدریس معروفاند. بههمیندلیل، فارغالتحصیلان دانشگاههای این کشور چه در آمریکا و چه در سایر کشورهای جهان از بخت زیادی برای استخدام در مراکز علمی و تحقیقاتی معتبر و شرکتهای بزرگ برخوردارند.
ناگفته نماند که پذیرشگرفتن از دانشگاه های آمریکا، مخصوصا دانشگاههای برتر این کشور، اصلا کار آسانی نیست و متقاضیان باید بهرهمندی از مهارتهای مختلف و استعداد و دانش خود را به دانشگاه مدنظرشان ثابت کنند.
شرایط پذیرش در دانشگاه های آمریکا
شرایط پذیرش در دانشگاه های آمریکا برای دانشجویان ایرانی کمی سخت است. سیستم آموزشی ایران با آمریکا بسیار متفاوت است و دانشگاههای این کشور از تفاوتها بهخوبی آگاه هستند. برای پذیرش در دانشگاههای این کشور، دانشجویان ایرانی علاوهبر اثبات تسلط بر زبان انگلیسی، باید برخورداری از چند مهارت مهم را به مسئولان پذیرش دانشگاه اثبات کنند. مهارت درست و اصولی نوشتن و مهارت درک مطلب و مهارت تفکر نقادانه، ازجمله مهارتهای مهمی هستند که در دبیرستانها و کالجها و دانشگاه های آمریکا به دانشآموزان و دانشجویان مقطع کارشناسی آموزش داده میشود.
متاسفانه آموزش این مهارتها در سیستم آموزشی ایران جایگاهی ندارد. ازاینرو، ایرانیان متقاضی تحصیل در دانشگاه های آمریکا باید این مهارتها را کسب کرده باشند و با نمره آزمونهایی مانند GRE یا LSAT داشتن آنها را اثبات کنند. علاوهبر شرکت در آزمونهای استاندارد برای سنجش سطح علمی، انگیزهنامه متقاضی نیز بسیار مهم است و بر پذیرش او تاثیر میگذارد. در نوشتن انگیزهنامه، متقاضی میتواند مهارتهای نوشتاری خود را نشان دهد.
برای مسئولان پذیرش دانشگاه های آمریکا این موضوع نیز مهم است که دانشجو واقعا به تحصیل و پژوهش علاقه داشته و اهداف مشخصی را برای آینده علمی خود مشخص کرده باشد. بههمیندلیل، داشتن معدل ممتاز و معرفینامه از استادان پیشین و مقالههای علمی و نیز نداشتن وقفه تحصیلی یا موجهکردن وقفه تحصیلی از شرایط بسیار مهم برای گرفتن پذیرش از دانشگاههای ترازاول آمریکا است.
دانشگاههای برتر آمریکا معمولا دانشگاههای خصوصیاند و شهریههای بسیار زیادی میگیرند. اخذ بورسیههای تحصیلی از دانشگاههای خصوصی و بورسیههای دولتی و پذیرش در دانشگاههای ایالتی نیز برای دانشجویان ایرانی دشوار است. ازاینرو، اثبات تمکن مالی برای پرداخت شهریه و هزینههای زندگی نیز از شرایط لازم برای پذیرش در دانشگاه های آمریکا است.
شرایط پذیرش در دانشگاه های آمریکا عبارتاند از:
- حداقل معدل دیپلم ۱۴ برای مقطع کارشناسی
- حداقل معدل کارشناسی ۱۵ برای مقطع کارشناسی ارشد
- حداقل معدل کارشناسی ارشد ۱۶ برای مقطع دکتری
- حداقل نمره ۷۰ تافل یا ۶ آیلتس برای مقطع کارشناسی
- حداقل نمره ۸۰ تافل یا آیلتس ۶٫۵ برای مقطع کارشناسی ارشد
- حداقل نمره ۹۰ تافل یا آیلتس ۷ برای مقطع دکتری
- نمره آزمونهای استاندارد مانند GRE یا LSAT یا دیگر آزمونهای مدنظر دانشگاه
- تمکن مالی ۱۸هزار تا ۳۰هزار دلار برای پرداخت ۱ سال شهریه و هزینههای زندگی
- معرفینامه از استادان دانشگاه متقاضی
- انگیزهنامه
- نامه پذیرش از ۲ استاد در دانشگاه مدنظر برای اخذ پذیرش در مقطع دکتری
- مقاله علمی چاپشده در نشریههای معتبر برای اخذ پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری
- نداشتن سوءسابقه
- نداشتن وقفه تحصیلی بیشتر از ۳ سال یا موجهکردن وقفه تحصیلی طولانیتر
مدارک لازم برای اپلای دانشگاه های آمریکا
مدارک لازم برای اپلای در دانشگاه های آمریکا را رشته و مقطع تحصیلی مشخص میکند. معمولا چند مدرک مشترک بهمنظور اپلای برای همه مقطعها و رشتهها وجود دارند. مدارک خاص بهمنظور اپلای برای بعضی از رشتهها نیز در وبسایت هر دانشگاه اعلام شدهاند.
مدارک لازم برای اپلای دانشگاه های آمریکا ازاینقرارند:
- ترجمه رسمی شناسنامه و اوراق هویتی
- گذرنامه با حداقل ۱ سال اعتبار
- گواهی عدم سوءپیشینه
- ترجمه مدارک تحصیلی پیشین
- ریزنمرههای ترجمهشده
- تمکن مالی ۱۸هزار تا ۳۰هزار دلار
- مدرک آیلتس یا تافل با نمره مدنظر دانشگاه
- مدرک آزمونهای استاندارد مدنظر دانشگاه با نمرههای مشخصشده
- فهرست مقالههای چاپشده در نشریههای علمی بهمنظور اپلای برای تحصیلات تکمیلی
- نمونهکار بهمنظور اپلای برای بعضی از رشتهها، مانند رشتههای هنر و طراحی
- توصیهنامه از استادان دانشگاه متقاضی
- انگیزهنامه
- رزومه
- فرم تکمیلشده درخواست پذیرش
- رسید پرداخت هزینه درخواست ثبتنام
دانشگاه های آمریکا بدون GRE
دانشگاه های آمریکا برای پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری شرایط سختگیرانهتری دارند. متقاضیان ثبتنام در این مقاطع علاوهبر نشاندادن تسلط بر زبان انگلیسی و ارائه دستاوردهای علمی و پژوهشی مهم، باید برخورداری از مهارت تفکر نقادانه و انواع استدلال منطقی را اثبات کنند.
بر این اساس، متقاضیان برای پذیرشگرفتن از دانشگاه های آمریکا بهمنظور تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، مخصوصا در رشتههای مهندسی، مدیریت، علوم انسانی و حقوق، معمولا باید در آزمون GRE شرکت کنند و نمره آن را برای اپلای ارائه دهند. GRE مخفف Graduate Record Examination آزمونی استاندارد و بینالمللی برای سنجش تواناییهای دانشجو در فهم عمیق متنهای مختلف، قواعد بنیادین ریاضی، نوشتن مقالههای تحلیلی و تفکر نقادانه است.
اغلب دانشگاههای مشهور آمریکا ارائه نمره آزمون GRE را از متقاضیان درخواست میکنند. گفتنی است که تعدادی از دانشگاههای این کشور نیز شرط شرکت در این آزمون را از شرایط پذیرش برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری حذف کردهاند. در این دانشگاهها بهجای GRE، معمولا نمره آزمونهای LSAT یا GMAT یا MCAT از متقاضیان خواسته میشود. LSAT آزمون مخصوص دانشجویان رشتههای حقوق و GMAT آزمون ویژه دانشجویان رشتههای مدیریت و MCAT آزمون مخصوص دانشجویان رشتههای پزشکی است.
این دانشگاه های آمریکا از متقاضیان نمره آزمون GRE را نمیخواهند:
- Massachusetts Institute of Technology
- Purdue University
- Stevens Institute of Technology
- The University of Dayton
- California State University
- Wichita State University
- University of Bridgeport
- Boston University
- University of Cincinnati
- University of North Texas
- Northeastern University
- San José State University (SJSU)
- Oklahoma City University
- George Mason University
- New Mexico State University
- California Baptist University
- State University of New York at New Paltz
- Saint Peter's University
- Virginia State University
- John’s University
- University of Pittsburgh
- Long Island University
- Jacksonville State University
- University of Alabama at Birmingham
- Concordia University Chicago
- Washington State University
- Florida International University
- Rivier University
- Villanova University
- University of Central Missouri
هزینه دانشگاه های آمریکا
آمریکا سیستم آموزشی و دانشگاهی قوی و باکیفیت و بهروزی دارد. طبیعی است که این شرایط مطلوب آموزشی به هزینه و سرمایهگذاری زیادی نیاز داشته باشد؛ بههمیندلیل، دانشگاه های آمریکا ازجمله دانشگاههای گران جهان محسوب میشوند.
دانشگاه های آمریکا به ۲ نوع دولتی (ایالتی) و خصوصی تقسیم میشوند. شهریه دانشگاه های خصوصی آمریکا بیشتر از دانشگاههای دولتی است. همچنین، شهریه تحصیل در مقطع کارشناسی بیشتر است. علاوهبراین، هزینه تحصیل در دانشگاههای این کشور در بعضی از رشتهها، مانند پزشکی و دندانپزشکی و مهندسی گران تمام میشود.
در جدول زیر، هزینه دانشگاه های آمریکا برای تحصیل در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری بهتفکیک دانشگاه های دولتی و خصوصی آورده شده است.
مقطع تحصیلی و نوع دانشگاه های آمریکا | هزینه سالانه تحصیل |
---|---|
کارشناسی در دانشگاههای دولتی | ۲۵هزار تا ۴۵هزار دلار |
کارشناسی در دانشگاههای خصوصی | ۳۰هزار تا ۵۰هزار دلار |
کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاههای دولتی | ۳۵هزار تا ۶۰هزار دلار |
کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاههای خصوصی | ۴۰هزار تا ۷۰هزار دلار |
ددلاین دانشگاه های آمریکا
ددلاین دانشگاه یا ددلاین پذیرش به آخرین تاریخی گفته میشود که متقاضیان دریافت پذیرش برای تحصیل در یک ترم دانشگاه (نیمسال تحصیلی) مجازند درخواستها و مدارکشان را در وبسایت بارگذاری کنند. اگر ددلاین بگذرد، هیچ درخواست پذیرشی قبول نمیشود و متقاضی باید تا بازشدن پذیرش برای ترم بعد صبر کند.
دانشگاه های آمریکا معمولا در سال در چند نوبت یا نیمسال تحصیلی دانشجو میپذیرند. در این زمینه، هر دانشگاه سیستم خودش را دارد و حتی ممکن است بعضی از دانشگاهها فقط یک نوبت در سال برای بعضی از رشتهها دانشجو بپذیرند.
هر نوبت یا نیمسال تحصیلی ددلاین خاصی دارد که در تقویم آموزشی دانشگاهها در آغاز هر سال تحصیلی مشخص میشود. بنابراین، نمیتوان تاریخ معلومی را بهعنوان ددلاین تمامی دانشگاه های آمریکا اعلام کرد. بههمیندلیل قبل از هر اقدامی، متقاضیان باید تقویم آموزشی دانشگاه مدنظرشان را در وبسایت دانشگاه بررسی کنند. باوجوداین، معمولا ددلاین پذیرش ترمهای پاییز و زمستان و تابستان در ماههای مشخصی از سال است.
ددلاین پذیرش دانشگاه های امریکا ازاینقرار است:
- ترم پاییز در ماه ژانویه (دی)
- ترم زمستان یا بهار در جولای (تیر)
- ترم تابستان در فوریه (بهمن)
بورسیه تحصیلی دانشگاه های آمریکا
بورسیه تحصیلی دانشگاه های آمریکا فرصت مناسبی برای آن دسته از دانشجویان بینالمللی فراهم میکند که توان مالی کافی برای تحصیل در دانشگاههای گران و معتبر آمریکا را ندارند. ناگفته نماند که نهتنها شهریه سالانه دانشگاهها، بلکه هزینههای جانبی تحصیل و زندگی در اغلب شهرهای این کشور نیز گران تمام میشود. بههمیندلیل، دریافت بورسیه تحصیلی متقاضیان زیادی دارد و بسیار رقابتی است.
بورسیه دانشگاههای دولتی معمولا به دانشجویان آمریکایی تعلق میگیرد. همه دانشگاه های خصوصی آمریکا نیز برای دانشجویان بینالمللی بورسیه ندارند. بورسیههای فول فاند بسیار کم است و دانشگاهها معمولا کمکهزینههای تحصیلی موردی و محدودی به دانشجویان بینالمللی بااستعداد و نخبه اعطا میکنند.
اگر برای تحصیل در دانشگاه های آمریکا به بورسیه نیاز دارید، قبل از هر اقدامی وبسایت دانشگاه مدنظرتان را بررسی کنید یا حتی به مسئولان آموزش آن ایمیل بزنید و درباره انواع بورسیهها و کمکهزینههای تحصیلی موجود و شرایط دریافتشان پرسوجو کنید. دلیل این موضوع آن است که هر دانشگاه قوانین و شرایط خاص خود را برای اعطای بورسیه دارد و مبلغ بورسیه و کمکهزینه تحصیلی را نیز خودش برای هر متقاضی مشخص میکند.
علاوهبر وبسایت هر دانشگاه، متقاضیان از وبسایتهایی مانند https://www.scholarships.com/ برای پیداکردن بورسیههای تحصیلی دانشگاهها و کالجهای آمریکا میتوانند کمک بگیرند.
در دانشگاه های آمریکا چندین نوع بورسیه وجود دارند؛ ازجمله:
- بورسیههای شایستگیمحور: این بورسیهها برای دانشجویان مستعدی است که دستاوردهای علمی درخشانی دارند.
- بورسیههای نیازمحور: این بورسیهها ویژه دانشجویانی است که خانوادههای کمدرآمد دارند.
- بورسیههای خاص یک دوره یا رشته: این بورسیهها برای تحصیل در رشته و مقطع و دوره یا تحقیق در موضوعی خاص در نظر گرفته میشوند.
- بورسیههای خاص اقلیتها: این بورسیهها مخصوص اقلیتها است.
- بورسیههای دولتی: دولت آمریکا یا بعضی از سازمانهای دولتی این بورسیهها را معمولا به دانشجویان آمریکایی اعطا میکنند. گفتنی است که دانشجویان بینالمللی نیز میتوانند برای بعضی از بورسیههای دولتی درخواست دهند؛ اما بخت پذیرفتهشدن اندکی دارند.
دراینمیان، بعضی از بورسیههای دولتی آمریکا هستند که دانشجویان بینالمللی نیز میتوانند برای دریافتشان درخواست دهند. برخی از این بورسیهها بدینشرحاند:
- Fulbright Foreign Student Program: فولبرایت بورسیه فول فاندی است که وزارت امورخارجه آمریکا آن را به دانشجویان بینالمللی ممتاز برای تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری اعطا میکند. شرایط اعطای این بورسیه به ملیت متقاضی بستگی دارد.
- Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA) Programs: بورسیههای اداره امور آموزشی و فرهنگی ویژه آن دسته از دانشجویان بینالمللی است که اتباع کشورهای خاصی هستند یا قصد دارند در بعضی از رشتههای مشخص در دانشگاه های آمریکا ادامهتحصیل دهند.
- Department of Energy National Nuclear Security Administration (NNSA) Scholarship Program: بورسیه اداره ملی امنیت هستهای وزارت انرژی آمریکا مخصوص دانشجویان بعضی از کشورها و فقط برای تحصیل در رشتههای مهندسی، علوم، فناوری و ریاضیات است.
رنکینگ دانشگاه های آمریکا
برای اطلاع از رنکینگ دانشگاه های آمریکا، میتوان به ۲ سیستم ردهبندی جهانی و ملی مراجعه کرد. در رتبهبندیهای جهانی، تمامی دانشگاههای جهان و در ردهبندیهای ملی (داخلی)، دانشگاههای داخلی هر کشور براساس برخی معیارها باهم مقایسه میشوند.
سیستمهای ردهبندی جهانی و ملی انواع مختلفی دارند. رتبهبندیهای مهم و معتبر جهانی دانشگاهها عبارتاند از:
- QS World University Rankings: معروفترین سیستم رتبهبندی دانشگاههای جهان است که هم رتبهبندی کلی تمامی دانشگاهها و هم رتبهبندی منطقهای و موضوعی را منتشر میکند. در این سیستم، از ۶ معیار مختلف برای رتبهبندی دانشگاهها استفاده میشود.
- Times Higher Education World University Rankings: این سیستم به سیستم رتبهبندی QS بسیار شبیه است و رتبهبندی کلی و موضوعی تمامی دانشگاههای جهان را منتشر میکند. در این سیستم، از ۱۳ معیار مختلف برای رتبهبندی دانشگاهها بهره گرفته میشود.
- Shanghai Ranking Academic Ranking of World Universities: سیستم رتبهبندی شانگهای دانشگاههای جهان را براساس ۲ معیار تحقیق و اعتبار علمی ردهبندی میکند.
- S. News & World Report Best Global Universities Ranking: در این سیستم، از ۳ معیار اعتبار بینالمللی و پژوهشهای دانشگاهی و دستاوردهای علمی دانشجویان برای رتبهبندی دانشگاهها استفاده میشود.
- CWTS Leiden Ranking: این سیستم براساس تأثیر علمی تحقیقات منتشرشده دانشگاهها به آنها رتبه میدهد.
برای یافتن رتبه دانشگاه های آمریکا در سطح ملی ۲ سیستم زیر دردسترساند:
- S. News & World Report Best Colleges Ranking) https://www.usnews.com/best-colleges)
- College Factual) https://www.collegefactual.com)
در جدول زیر، رنکینگ دانشگاه های آمریکا را در سیستمهای QS و TIMES مشاهده میکنید.
دانشگاه های آمریکا | رتبه جهانی QS | رتبه جهانی TIMES | رتبه در آمریکا |
---|---|---|---|
موسسه فناوری ماساچوست (امآیتی) (Massachusetts Institute of Technology, MIT) | ۱ | ۲ | ۲ |
دانشگاه هاروارد (Harvard University) | ۴ | ۱ | ۳ |
دانشگاه استنفورد (Stanford University) | ۵ | ۳ | ۳ |
دانشگاه کالیفرنیا برکلی (University of California, Berkeley) | ۱۰ | ۴ | ۱۵ |
دانشگاه شیکاگو (University of Chicago) | ۱۱ | ۲۲ | ۱۲ |
دانشگاه پنسیلوانیا (University of Pennsylvania) | ۱۲ | ۱۵ | ۶ |
دانشگاه کرنل (Cornell University) | ۱۳ | ۲۱ | ۱۲ |
موسسه فناوری کالیفرنیا (California Institute of Technology, Caltech) | ۱۵ | ۹ | ۷ |
دانشگاه ییل (Yale University) | ۱۶ | ۱۱ | ۵ |
دانشگاه پرینستون (Princeton University) | ۱۷ | ۱۶ | ۱ |
دانشگاه کلمبیا (Colombia University) | ۲۳ | ۷ | ۱۲ |
دانشگاه جانز هاپکینز (Johns Hopkins University) | ۲۸ | ۱۰ | ۹ |
دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس (UCLA) | ۲۹ | ۱۴ | ۱۵ |
دانشگاه میشیگان (University of Michigan-Ann Arbor) | ۳۳ | ۱۹ | ۲۱ |
دانشگاه نیویورک (New York University, NYU) | ۴۷ | ۳۱ | ۳۵ |
آزمون ورودی دانشگاه های آمریکا
آزمون ورودی دانشگاه های آمریکا به ۲ دسته تقسیم میشوند: آزمونهای زبان انگلیسی برای سنجش سطح زبان متقاضیان غیرانگلیسیزبان و آزمونهای استاندارد برای سنجش آمادگی تحصیلی و سطح علمی متقاضیان. بنابراین، در آمریکا و برای ورود به دانشگاههای این کشور آزمون سراسری مانند کنکور ایران وجود ندارد. هر دانشگاه آزمونهای موردنیاز و حداقل نمره برای هریک از آنها را در وبسایتش مشخص میکند.
علاوهبر آزمونهای زبان و آزمونهای آمادگی تحصیلی، ممکن است بعضی از دانشگاهها آزمونهای ورودی خاص خود را برگزار کنند. دستهای دیگر از دانشگاهها بهجای آزمون ورودی یا آزمونهای استاندارد، دورههای مقدماتی و پیشنیاز در درسهای مختلف، مانند زبان انگلیسی یا ریاضی را برای دانشجویان خارجی یا دانشجویان سال اول طراحی کردهاند. گذراندن این دورهها و کسب نمره قبولی در آنها شرط ثبتنام در دانشگاه است.
متقاضی باید وبسایت دانشگاه مدنظرش را بررسی کند تا مطمئن شود باید در کدام آزمون ورودی شرکت و چه نمرهای کسب کند. درادامه، به برخی از آزمونهای ورودی زبان انگلیسی و آزمونهای استاندارد اشاره میکنیم.
آزمونهای ورودی انگلیسی دانشگاه های آمریکا عبارتاند از:
- TOEFL
- IELTS
- Pearson Test of English (PTE Academic)
- Duolingo English Test
آزمونهای استاندارد بهمنظور سنجش آمادگی تحصیلی برای ورود به دانشگاه های آمریکا بدینشرحاند:
Scholastic Assessment Test (SAT)
در این آزمون، سطح دانش و مهارت متقاضی در درک مطلب و نوشتن و ریاضی سنجیده میشود. شرکت در آزمون مذکور معمولا برای ثبتنام در مقطع کارشناسی دانشگاه های آمریکا ضروری است.
American College Testing (ACT)
این آزمون ویژه دانشآموزان سال آخر دبیرستان طراحی شده و شرکت در آن غالبا برای ورود به کالجهای آمریکا نیاز است. ریاضی، علوم، زبان انگلیسی و درک مطلب مواد امتحانی آزمون یادشده محسوب میشوند.
Graduate Record Examinations (GRE)
نمره این آزمون برای ورود به مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیاز است. در این آزمون، مهارتهای نوشتاری تحلیلی و کلامی و کمی دانشجویان ارزیابی میشود.
Law School Admission Test (LSAT)
شرکت در این آزمون برای ورود به بیشتر دانشکدههای حقوق آمریکا ضروری است. در آزمون مذکور، مهارتهای تفکر نقادانه، استدلال تحلیلی، درک مطلب و نوشتن سنجیده میشود.
Graduate Management Admission Test (GMAT)
نمره این آزمون برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی در اغلب دانشگاه های آمریکا احتیاج است. در این آزمون، مهارتهای استدلال تلفیقی و کمی و کلامی و نوشتن تحلیلی ارزیابی میشود.
دانشگاه های پزشکی آمریکا
در آمریکا دانشگاهی وجود ندارد که فقط مخصوص آموزش رشتههای پزشکی باشد. تعدادی از دانشگاه های آمریکا دانشکده پزشکی دارند و بعضی از موسسههای تحقیقاتی معتبر این کشور در حوزه پزشکی نیز از کالج پزشکی برخوردارند. درمجموع، ۱۹۲ دانشکده پزشکی در آمریکا وجود دارد. ۳ دانشکده و کالج پزشکی برتر آمریکا برای تحصیل دانشجویان بینالمللی در این رشته ازاینقرارند:
- دانشکده پزشکی هاروارد در ایالت ماساچوست (Harvard Medical School)
- کالج پزشکی بیلور در ایالت تگزاس (Baylor College of Medicine)
- کالج پزشکی مایو کلینیک در ایالت مینهسوتا (Mayo Clinic College of Medicine and Science)
درادامه، با این دانشکدهها و کالجهای پزشکی برتر آمریکا برای تحصیل رشته پزشکی بیشتر آشنا میشویم.
معرفی دانشکده پزشکی هاروارد
دانشکده پزشکی هاروارد از دانشکدههای پزشکی معتبر و پیشرو آمریکا و حتی جهان است. این دانشکده در مقاطع تحصیلی پزشکی عمومی و کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در زیرشاخههای مختلف پزشکی دانشجو میپذیرد. تحصیل در این دانشکده گران است و حداقل شهریه سالانه آن ۷۰هزار دلار برآورد میشود. دانشکده پزشکی هاروارد به دانشجویان بینالمللی ممتاز بورسیه و کمکهزینه تحصیلی اعطا میکند.
اطلاعات کلی دانشکده پزشکی هاروارد در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشکده پزشکی هاروارد | |
---|---|
مقاطع تحصیلی | پزشکی عمومی (دکتری عمومی) و کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی |
نوع دانشگاه | خصوصی |
شهریه سالانه | تقریبا از ۷۰هزار دلار |
بورسیه و کمک مالی | دارد |
شروع ترم | تابستان (مردادماه) |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشکده | https://hms.harvard.edu |
معرفی کالج پزشکی بیلور
کالج پزشکی بیلور به مرکز پزشکی تگزاس، بزرگترین مرکز پزشکی جهان، وابسته است. این کالج تخصصی در مقاطع تحصیلی پزشکی عمومی و کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در زیرشاخههای مختلف پزشکی دانشجو میپذیرد. حداقل شهریه سالانه تحصیل در این کالج خصوصی ۴۵هزار دلار تخمین زده میشود. گفتنی است که این مرکز نیز به دانشجویان بینالمللی ممتاز بورسیه و کمکهزینه تحصیلی اعطا میکند.
اطلاعات کلی کالج پزشکی بیلور در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی کالج پزشکی بیلور | |
---|---|
مقاطع تحصیلی | پزشکی عمومی (دکتری عمومی) و کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در بیش از ۲۵ زیرشاخه پزشکی |
نوع کالج | خصوصی |
شهریه سالانه | تقریبا از ۴۵هزار تا ۱۰۰هزار دلار |
بورسیه و کمک مالی | دارد |
شروع ترم | تابستان و پاییز و بهار |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشکده | https://www.bcm.edu/ |
معرفی کالج پزشکی مایو کلینیک
کالج پزشکی مایو کلینیک در شهر راچستر ایالت مینهسوتا قرار دارد. این کالجی تخصصی و تحقیقاتی است و فقط در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در زیرشاخههای مختلف پزشکی دانشجو میپذیرد. حداقل شهریه تحصیل در این کالج ۱۰۰هزار دلار در سال است. کالج پزشکی مایو کلینیک بورسیه یا کمکهزینه تحصیلی به دانشجویان اعطا نمیکند.
اطلاعات کلی کالج پزشکی مایو کلینیک در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی کالج پزشکی مایو کلینیک | |
---|---|
مقاطع تحصیلی | کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی و فلوشیپ |
نوع کالج | خصوصی |
شهریه سالانه | تقریبا از ۱۰۰هزار دلار |
بورسیه و کمک مالی | محدود و موردی |
شروع ترم | تابستان و پاییز و بهار |
خوابگاه | ندارد |
وبسایت دانشکده | https://college.mayo.edu |
دانشگاه های دندانپزشکی آمریکا
در آمریکا دانشگاهی وجود ندارد که فقط مخصوص آموزش رشته دندانپزشکی باشد. تعدادی از دانشگاه های آمریکا دانشکده دندانپزشکی دارند .درمجموع، ۷۲ دانشکده دندانپزشکی در آمریکا وجود دارد. ۳ دانشکده دندانپزشکی برتر آمریکا برای تحصیل دانشجویان بینالمللی در این رشته عبارتاند از:
- دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس در ایالت کالیفرنیا (University of California, Los Angeles School of Dentistry, UCLA Dentistry)
- دانشکده دندانپزشکی دانشگاه میشیگان در ایالت میشیگان (University of Michigan School of Dentistry)
- دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کارولینای شمالی در ایالت کارولینای شمالی (University of North Carolina at Chapel Hill School of Dentistry, UNC Dentistry)
درادامه، این دانشکدهها را بیشتر معرفی میکنیم.
معرفی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس در مقاطع تحصیلی پزشکی عمومی و کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در زیرشاخههای مختلف دندانپزشکی دانشجو میپذیرد. تحصیل در این دانشکده دولتی گران است و حداقل شهریه سالانه آن ۱۶۵هزار دلار برآورد میشود. ناگفته نماند که دانشجویان بینالمللی ممتاز گاهی اوقات ممکن است بتوانند از بورسیهها و کمکهزینههای تحصیلی این دانشکده بهرهمند شوند.
اطلاعات کلی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کالیفرنیا در جدول زیر آمده است:
اطلاعات کلی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کالیفرنیا | |
---|---|
مقاطع تحصیلی | پزشکی عمومی (دکتری عمومی) و کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی |
نوع دانشگاه | دولتی |
شهریه سالانه | تقریبا از ۱۶۵هزار دلار |
بورسیه و کمک مالی | محدود و موردی |
شروع ترم | تابستان، پاییز، بهار و زمستان |
خوابگاه | ندارد |
وبسایت دانشکده | /https://dentistry.ucla.edu |
معرفی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه میشیگان
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه میشیگان در مقاطع تحصیلی پزشکی عمومی و کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در زیرشاخههای مختلف دندانپزشکی دانشجو میپذیرد. حداقل شهریه سالانه تحصیل در این دانشکده دولتی ۱۴۵هزار دلار تخمین زده میشود. دانشجویان بینالمللی ممتاز بعضی وقتها ممکن است بتوانند از بورسیهها و کمکهزینههای تحصیلی این دانشکده بهرهمند شوند.
اطلاعات کلی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه میشیگان در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه میشیگان | |
---|---|
مقاطع تحصیلی | پزشکی عمومی (دکتری عمومی) و کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی |
نوع دانشگاه | دولتی |
شهریه سالانه | تقریبا از ۱۴۵هزار دلار |
بورسیه و کمک مالی | محدود و موردی |
شروع ترم | پاییز و زمستان |
خوابگاه | ندارد |
وبسایت دانشکده | /https://dent.umich.edu |
معرفی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کارولینای شمالی
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کارولینای شمالی در مقاطع تحصیلی پزشکی عمومی و کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در زیرشاخههای مختلف دندانپزشکی دانشجو میپذیرد. حداقل شهریه سالانه تحصیل در این دانشکده دولتی ۱۵۲هزار دلار است. دانشجویان بینالمللی ممتاز گاهی اوقات ممکن است بتوانند از بورسیهها و کمکهزینههای تحصیلی این دانشکده بهرهمند شوند.
اطلاعات کلی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کارولینای شمالی در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کارولینای شمالی | |
---|---|
مقاطع تحصیلی | پزشکی عمومی (دکتری عمومی) و کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی |
نوع دانشگاه | دولتی |
شهریه سالانه | تقریبا از ۱۵۲هزار دلار |
بورسیه و کمک مالی | محدود و موردی |
شروع ترم | پاییز و بهار |
خوابگاه | ندارد |
وبسایت دانشکده | https://dentistry.unc.edu |
ارزانترین دانشگاه های آمریکا
دانشگاههای دولتی (ایالتی) آمریکا ارزانتر از دانشگاههای خصوصیاند. ارزانترین دانشگاه های آمریکا عبارتاند از:
- دانشگاه ایالتی تگزاس (Texas State University)
- دانشگاه ایالتی آریزونا (Arizona State University)
- دانشگاه ایالتی کالیفرنیا (California State University)
- دانشگاه سیتی نیویورک (City University of New York, CUNY)
- دانشگاه فلوریدا جنوبی (University of South Florida, USF)
درادامه، با ارزانترین دانشگاه های آمریکا بیشتر آشنا میشویم.
معرفی دانشگاه ایالتی تگزاس
دانشگاه ایالتی تگزاس در شهر سن مارکوس واقع است و ۹ دانشکده دارد. این دانشگاه رتبه ۲۰۱ را در بین دانشگاههای جهان و رتبه ۵۷ را در میان دانشگاه های آمریکا ازآن خود کرده است. حداقل شهریه سالانه این دانشگاه برای تحصیل در مقطع کارشناسی از ۱۰هزار دلار شروع میشود.
اطلاعات کلی دانشگاه ایالتی تگزاس در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشگاه ایالتی تگزاس | |
---|---|
نام دانشگاه به انگلیسی | Texas State University |
نام دانشگاه به فارسی | دانشگاه ایالتی تگزاس |
سال ساخت | ۱۸۹۹ |
نوع دانشگاه | دولتی |
شهر دانشگاه | سن مارکوس، ایالت تگزاس |
رتبه در آمریکا | ۵۷ |
رتبه جهانی | ۱۲۰۱ |
زبان تدریس دانشگاه | انگلیسی |
رشتههای تحصیلی | هنرهای زیبا، ارتباطات، علوم بهداشتی، آموزش، هنرهای آزاد، مهندسی، علوم پایه و بازرگانی |
شهریه سالانه دانشگاه | تقریبا از ۱۰هزار تا ۱۷هزار دلار |
تعداد دانشکده | ۹ |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشگاه | https://www.txst.edu/ |
معرفی دانشگاه ایالتی آریزونا
دانشگاه ایالتی آریزونا در شهر فونیکس این ایالت قرار دارد و از ۹ دانشکده تشکیل شده است. دانشگاه ایالتی آریزونا جزو دانشگاه های دولتی معتبر آمریکا محسوب میشود و حداقل شهریه سالانه آن برای تحصیل در مقطع کارشناسی از ۱۲هزار دلار آغاز میشود.
اطلاعات کلی دانشگاه ایالتی آریزونا در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشگاه ایالتی آریزونا | |
---|---|
نام دانشگاه به انگلیسی | Arizona State University |
نام دانشگاه به فارسی | دانشگاه ایالتی آریزونا |
سال ساخت | ۱۸۸۵ |
نوع دانشگاه | دولتی |
شهر دانشگاه | فونیکس، ایالت آریزونا |
رتبه در آمریکا | ۴۰ |
رتبه جهانی | ۱۷۹ |
زبان تدریس دانشگاه | انگلیسی |
رشتههای تحصیلی | رشتههای هنر، علوم انسانی، مدیریت، بازرگانی، مهندسی، تکنولوژی، پزشکی، علوم زیستی و علوم طبیعی |
شهریه سالانه دانشگاه | تقریبا از ۱۲هزار تا ۱۷هزار دلار |
تعداد دانشکده | ۹ |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشگاه | https://www.asu.edu/ |
معرفی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا
دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در شهر لانگ بیچ واقع و از ۹ دانشکده تشکیل شده است. این دانشگاه بهعنوان بزرگترین دانشگاه ایالتی آمریکا شناخته میشود و ۲۳ پردیس و ۷ مرکز دانشگاهی دارد. حداقل شهریه سالانه دانشگاه ایالتی کالیفرنیا برای تحصیل در مقطع کارشناسی از ۱۲هزار دلار شروع میشود.
اطلاعات کلی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا | |
---|---|
نام دانشگاه به انگلیسی | California State University |
نام دانشگاه به فارسی | دانشگاه ایالتی کالیفرنیا |
سال ساخت | ۱۸۵۷ |
نوع دانشگاه | دولتی |
شهر دانشگاه | لانگ بیچ، ایالت کالیفرنیا |
رتبه در آمریکا | ۴۱ |
رتبه جهانی | ۱۱۰۱ |
زبان تدریس دانشگاه | انگلیسی |
رشتههای تحصیلی | هنرهای زیبا، مهندسی، آموزش، هنرهای آزاد، بازرگانی، ریاضیات، علوم طبیعی و علوم انسانی |
شهریه سالانه دانشگاه | تقریبا از ۱۲هزار تا ۲۳هزار دلار |
تعداد دانشکده | ۹ |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشگاه | https://www.calstate.edu |
معرفی دانشگاه سیتی نیویورک
دانشگاه ایالتی سیتی نیویورک در مرکز این ایالت واقع شده است و ۲۴ دانشکده دارد. حداقل شهریه سالانه این دانشگاه برای تحصیل در مقطع کارشناسی از ۸هزار دلار شروع میشود. دانشگاه ایالتی سیتی نیویورک چندین پردیس در شهرهای مختلف دارد. شاید شهریه این دانشگاه کم باشد؛ اما هزینههای زندگی در ایالت نیویورک گران تمام میشود.
اطلاعات کلی دانشگاه ایالتی سیتی نیویورک در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشگاه ایالتی سیتی نیویورک | |
---|---|
نام دانشگاه به انگلیسی | City University of New York, CUNY |
نام دانشگاه به فارسی | دانشگاه سیتی نیویورک |
سال ساخت | ۱۹۶۱ |
نوع دانشگاه | دولتی |
شهر دانشگاه | نیویورک سیتی، ایالت نیویورک |
رتبه در آمریکا | ۱۰۵ |
رتبه جهانی | ۵۴۵ |
زبان تدریس دانشگاه | انگلیسی |
رشتههای تحصیلی | علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم طبیعی، مهندسی، بازرگانی، آموزشوپرورش، علوم بهداشتی، حقوق و هنر |
شهریه سالانه دانشگاه | تقریبا از ۸هزار تا ۲۳هزار دلار |
تعداد دانشکده | ۲۴ |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشگاه | https://www.cuny.edu/ |
معرفی دانشگاه فلوریدا جنوبی
دانشگاه فلوریدا جنوبی در شهر تمپا قرار دارد و از ۱۰ دانشکده تشکیل شده است. این دانشگاه خصوصی چند پردیس در شهرهای دیگر دارد. حداقل شهریه سالانه دانشگاه فلوریدا جنوبی برای تحصیل در مقطع کارشناسی از ۷هزار دلار آغاز میشود.
اطلاعات کلی دانشگاه فلوریدا جنوبی در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشگاه فلوریدا جنوبی | |
---|---|
نام دانشگاه به انگلیسی | University of South Florida, USF |
نام دانشگاه به فارسی | دانشگاه فلوریدا جنوبی |
سال ساخت | ۱۸۶۱ |
نوع دانشگاه | خصوصی |
شهر دانشگاه | تمپا، ایالت فلوریدا |
رتبه در آمریکا | ۸۹ |
رتبه جهانی | ۵۵۱ تا ۶۰۰ |
زبان تدریس دانشگاه | انگلیسی |
رشتههای تحصیلی | علوم پایه، علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر، معماری و مهندسی، پرستاری و بهداشت عمومی |
شهریه دانشگاه | تقریبا از ۷هزار تا ۲۱هزار دلار |
تعداد دانشکده | ۱۰ |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشگاه | https://www.usf.edu/ |
بهترین دانشگاه های آمریکا در سال ۲۰۲۴
در جدول زیر، بهترین دانشگاه های آمریکا در سال ۲۰۲۴ براساس رنکینگ QS را مشاهده میکنید.
بهترین دانشگاه های آمریکا | رتبه QS ۲۰۲۴ |
---|---|
موسسه فناوری ماساچوست (امآیتی) (Massachusetts Institute of Technology, MIT) | ۱ |
دانشگاه هاروارد (Harvard University) | ۴ |
دانشگاه استنفورد (Stanford University) | ۵ |
دانشگاه کالیفرنیا برکلی (University of California, Berkeley) | ۱۰ |
دانشگاه شیکاگو University of Chicago)) | ۱۱ |
دانشگاه پنسیلوانیا (University of Pennsylvania) | ۱۲ |
دانشگاه کرنل Cornell University)) | ۱۳ |
موسسه فناوری کالیفرنیا (California Institute of Technology, Caltech) | ۱۵ |
دانشگاه ییل Yale University)) | ۱۶ |
دانشگاه پرینستون Princeton University)) | ۱۷ |
درادامه، درباره هریک از این دانشگاهها بیشتر صحبت خواهیم کرد.
موسسه فناوری ماساچوست (MIT)
بهترین دانشگاه آمریکا و جهان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) است. این دانشگاه مرکزهای تحقیقاتی و آزمایشگاهها و رصدخانههای بزرگ و معروفی دارد. نام این دانشگاه با پیشرفتهای صنعتی در آمریکا و جهان گره خورده است. ناگفته نماند که ۹۷ برنده جایزه نوبل در این دانشگاه تحصیل کردهاند.
اطلاعات کلی موسسه فناوری ماساچوست (MIT) در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی موسسه فناوری ماساچوست (MIT) | |
---|---|
نام دانشگاه به انگلیسی | Massachusetts Institute of Technology, MIT |
نام دانشگاه به فارسی | موسسه فناوری ماساچوست (امآیتی) |
سال ساخت | ۱۸۶۱ |
نوع دانشگاه | خصوصی |
شهر دانشگاه | کمبریج، ایالت ماساچوست |
رتبه در آمریکا | ۲ |
رتبه جهانی | ۱ |
زبان تدریس دانشگاه | انگلیسی |
رشتههای تحصیلی | علوم پایه، علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر، فنی مهندسی، مدیریت و طراحی |
شهریه سالانه دانشگاه | تقریبا از ۲۸هزار تا ۸۵هزار دلار |
تعداد دانشکده | ۶ |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشگاه | https://www.mit.edu/ |
دانشگاه هاروارد
دانشگاه هاروارد دومین دانشگاه برتر آمریکا و چهارمین دانشگاه معتبر جهان است. این دانشگاه خصوصی ۱۰ دانشکده دارد که دانشکده حقوق و پزشکی آن در جهان معروف هستند. گرفتن پذیرش از این دانشگاه بسیار سخت است.
اطلاعات کلی دانشگاه هاروارد در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشگاه هاروارد | |
---|---|
نام دانشگاه به انگلیسی | Harvard University |
نام دانشگاه به فارسی | دانشگاه هاروارد |
سال ساخت | ۱۶۳۶ |
نوع دانشگاه | خصوصی |
شهر دانشگاه | کمبریج، ایالت ماساچوست |
رتبه در آمریکا | ۳ |
رتبه جهانی | ۴ |
زبان تدریس دانشگاه | انگلیسی |
رشتههای تحصیلی | حقوق، پزشکی، دندانپزشکی، علوم پایه، هنر، تجارت و بازرگانی، مهندسی، طراحی و بهداشت عمومی |
شهریه سالانه دانشگاه | تقریبا از بین ۲۵هزار تا ۸۵هزار دلار |
تعداد دانشکده | ۱۰ |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشگاه | https://www.harvard.edu/ |
دانشگاه استنفورد
دانشگاه استنفورد سومین دانشگاه برتر آمریکا و پنجمین دانشگاه معتبر جهان است. استنفورد رقابتیترین دانشگاه جهان است و بهمعنای واقعی کلمه فقط استعدادهای برتر و نخبگان را میپذیرد. این دانشگاه در نزدیکی سیلیکون ولی قرار دارد و بسیاری از فارغالتحصیلان این دانشگاه از موسسان غولهای تکنولوژی این منطقه هستند.
اطلاعات کلی دانشگاه استنفورد در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشگاه استنفورد | |
---|---|
نام دانشگاه به انگلیسی | Stanford University |
نام دانشگاه به فارسی | دانشگاه استنفورد |
سال ساخت | ۱۸۹۱ |
نوع دانشگاه | خصوصی |
شهر دانشگاه | استنفورد، ایالت کالیفرنیا |
رتبه در آمریکا | ۳ |
رتبه جهانی | ۵ |
زبان تدریس دانشگاه | انگلیسی |
رشتههای تحصیلی | مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه، هنر، حقوق، پزشکی، تربیتبدنی و مدیریت بازرگانی |
شهریه سالانه دانشگاه | تقریبا از ۲۴هزار تا ۸۴هزار دلار |
تعداد دانشکده | ۷ |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشگاه | https://www.stanford.edu/ |
دانشگاه کالیفرنیا برکلی
دانشگاه کالیفرنیا برکلی از دانشگاههای دولتی معتبر آمریکا است. ۱۱۰ برنده جایزه نوبل از فارغالتحصیلان این دانشگاه بودهاند. تحقیقات انجامشده در دانشگاه کالیفرنیا برکلی از اعتبار علمی فراوانی برخوردارند.
اطلاعات کلی دانشگاه کالیفرنیا برکلی در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشگاه کالیفرنیا برکلی | |
---|---|
نام دانشگاه به انگلیسی | University of California, Berkeley |
نام دانشگاه به فارسی | دانشگاه کالیفرنیا برکلی |
سال ساخت | ۱۸۶۸ |
نوع دانشگاه | دولتی |
شهر دانشگاه | برکلی، ایالت کالیفرنیا |
رتبه در آمریکا | ۱۵ |
رتبه جهانی | ۱۰ |
زبان تدریس دانشگاه | انگلیسی |
رشتههای تحصیلی | مدیریت بازرگانی، شیمی، حقوق، خبرنگاری، مهندسی، بهداشت عمومی، چشمپزشکی و طراحی محیطزیست |
شهریه سالانه دانشگاه | تقریبا از ۲۲هزار تا ۵۴هزار دلار |
تعداد دانشکده | ۱۵ |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشگاه | https://www.berkeley.edu/ |
دانشگاه شیکاگو
دانشگاه شیکاگو ازجمله دانشگاههای معتبر و مشهور دنیا برای تحصیل در رشتههای جامعهشناسی و باستانشناسی است. بزرگترین مجموعه از آثار تختجمشید در موسسه خاورشناسی دانشگاه شیکاگو قرار دارد. ناگفته نماند که ۹۹ برنده جایزه نوبل از فارغالتحصیلان این دانشگاه هستند.
اطلاعات کلی دانشگاه شیکاگو در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشگاه شیکاگو | |
---|---|
نام دانشگاه به انگلیسی | University of Chicago |
نام دانشگاه به فارسی | دانشگاه شیکاگو |
سال ساخت | ۱۸۹۰ |
نوع دانشگاه | خصوصی |
شهر دانشگاه | ایلینوی، ایالت شیکاگو |
رتبه در آمریکا | ۱۲ |
رتبه جهانی | ۱۲ |
زبان تدریس دانشگاه | انگلیسی |
رشتههای تحصیلی | معماری، تاریخ هنر، نجوم، رسانه، سینما، بازرگانی، ادبیات، توسعه انسانی، علوم کامپیوتر، اقتصاد، حقوق، ریاضیات، مطالعات خاورمیانه، علوم اعصاب، زبانهای خارجی و هنرهای تجسمی |
شهریه سالانه دانشگاه | تقریبا از ۲۴هزار تا ۸۶هزار دلار |
تعداد دانشکده | ۴ |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشگاه | https://www.uchicago.edu/ |
دانشگاه پنسیلوانیا
دانشگاه پنسیلوانیا چهارمین دانشگاه قدیمی آمریکا است. این دانشگاه ۱۲ دانشکده دارد و در رشتههای گوناگون و مقطعهای تحصیلی مختلف دانشجو میپذیرد. در ۱۰ سال اخیر، ۹ نفر از استادان این دانشگاه جایزه نوبل را در رشتههای مختلف ازآن خود کردهاند.
اطلاعات کلی دانشگاه پنسیلوانیا در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشگاه پنسیلوانیا | |
---|---|
نام دانشگاه به انگلیسی | University of Pennsylvania |
نام دانشگاه به فارسی | دانشگاه پنسیلوانیا |
سال ساخت | ۱۷۴۰ |
نوع دانشگاه | خصوصی |
شهر دانشگاه | فیلادلفیا، ایالت پنسیلوانیا |
رتبه در آمریکا | ۶ |
رتبه جهانی | ۱۲ |
زبان تدریس دانشگاه | انگلیسی |
رشتههای تحصیلی | تاریخ باستان، معماری، هنر، باستانشناسی، زبانهای خارجی، بیوشیمی، بیومهندسی، بازرگانی، علوم سیاسی، ارتباطات، سینما، نویسندگی، جرمشناسی، پزشکی، دندانپزشکی، حقوق، مدیریت، نانوتکنولوژی و پرستاری |
شهریه سالانه دانشگاه | تقریبا از ۲۳هزار تا ۸۶هزار دلار |
تعداد دانشکده | ۱۲ |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشگاه | https://www.upenn.edu/ |
دانشگاه کرنل
کرنل دانشگاهی است که در قرن نوزدهم برای رفع نابرابریهای آموزشی در آمریکا تاسیس شده است. در این دانشگاه، برای پذیرش دانشجویان تبعیض نژادی یا جنسیتی یا قومی یا ملی وجود ندارد. شعار این دانشگاه «آموزش برای همه» است. دانشگاه کرنل ۲ پردیس دارد: یکی در دوحه قطر و دیگری در نیویورک سیتی.
اطلاعات کلی دانشگاه کرنل در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشگاه کرنل | |
---|---|
نام دانشگاه به انگلیسی | Cornell University |
نام دانشگاه به فارسی | دانشگاه کرنل |
سال ساخت | ۱۸۶۵ |
نوع دانشگاه | خصوصی |
شهر دانشگاه | ایتاکا، ایالت نیویورک |
رتبه در آمریکا | ۱۲ |
رتبه جهانی | ۱۳ |
زبان تدریس دانشگاه | انگلیسی |
رشتههای تحصیلی | معماری، مهندسی، هنر، کشاورزی، علوم طبیعی، تربیتبدنی، بازرگانی، مدیریت مالی، اقتصاد، باستانشناسی، مطالعات آمریکا، علوم دامی و جانورشناسی |
شهریه سالانه دانشگاه | تقریبا از ۲۱هزار تا ۸۳هزار دلار |
تعداد دانشکده | ۹ |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشگاه | https://www.cornell.edu/ |
موسسه فناوری کالیفرنیا
موسسه فناوری کالیفرنیا بعد از امآیتی، مهمترین و تاثیرگذارترین دانشگاه تحقیقاتی و صنعتی در آمریکا بهشمار میآید. آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا زیرنظر این دانشگاه فعالیت میکند. این دانشگاه برای تحصیل در رشتههای فیزیک و نجوم در آمریکا سرآمد است.
اطلاعات کلی موسسه فناوری کالیفرنیا در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی موسسه فناوری کالیفرنیا | |
---|---|
نام دانشگاه به انگلیسی | California Institute of Technology, Caltech |
نام دانشگاه به فارسی | موسسه فناوری کالیفرنیا |
سال ساخت | ۱۸۹۱ |
نوع دانشگاه | خصوصی |
شهر دانشگاه | پاسادینا، ایالت کالیفرنیا |
رتبه در آمریکا | ۷ |
رتبه جهانی | ۱۵ |
زبان تدریس دانشگاه | انگلیسی |
رشتههای تحصیلی | فیزیک، نجوم، شیمی، مهندسی، ریاضیات، علوم کامپیوتر، زمینشناسی، بازرگانی، اقتصاد، مدیریت مالی، علوم اجتماعی، سیاست، هنرهای تجسمی، کارآفرینی و طراحی |
شهریه سالانه دانشگاه | تقریبا از ۲۲هزار تا ۸۰هزار دلار |
تعداد دانشکده | ۶ |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشگاه | https://www.caltech.edu |
دانشگاه ییل
دانشگاه ییل ازجمله دانشگاههای قدیمی آمریکا و جهان است؛ بهطوریکه ۳ قرن از تاسیس این دانشگاه میگذرد. در چند سال اخیر، دانشکده حقوق ییل همواره در رتبه نخست دانشکدههای حقوق آمریکا قرار داشته است. این دانشگاه ۱۴ دانشکده دارد و رشتههای گوناگونی را ارائه میدهد و دانشجویان بسیاری را از سراسر جهان میپذیرد.
اطلاعات کلی دانشگاه ییل در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشگاه ییل | |
---|---|
نام دانشگاه به انگلیسی | Yale University |
نام دانشگاه به فارسی | دانشگاه ییل |
سال ساخت | ۱۷۰۱ |
نوع دانشگاه | خصوصی |
شهر دانشگاه | نیوهیون، ایالت کنتیکت |
رتبه در آمریکا | ۵ |
رتبه جهانی | ۱۶ |
زبان تدریس دانشگاه | انگلیسی |
رشتههای تحصیلی | بیولوژی سلولی، مهندسی شیمی، مطالعات کودک، فیزیولوژی سلولی و مولکولی، مهندسی محیطزیست، تاریخ باستان یونان، مهندسی هوافضا، مدیریت مالی، مطالعات آمریکا، مطالعات آفریقا، بیولوژی تکاملی، هنر، سینما، ریاضیات، نجوم، معماری، حسابداری، زبانهای خارجی، ادبیات، مطالعات زنان و آمار و محاسبات |
شهریه سالانه دانشگاه | تقریبا از ۲۵هزار تا ۸۸هزار دلار |
تعداد دانشکده | ۱۴ |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشگاه | https://www.yale.edu |
دانشگاه پرینستون
در جدیدترین رتبهبندی دانشگاه های آمریکا در سطح ملی (سال ۲۰۲۴)، دانشگاه پرینستون در جایگاه نخست قرار دارد. دانشگاه یادشده از معدود دانشگاههای این کشور است که دانشکده حقوق ندارد. دانشکده فیزیک پرینستون بسیار معتبر و شناختهشده است؛ چون آلبرت انیشتین و ریچارد فاینمن از استادان این دانشکده بودهاند.
اطلاعات کلی دانشگاه پرینستون در جدول زیر آمده است:
جدول اطلاعات کلی دانشگاه پرینستون | |
---|---|
نام دانشگاه به انگلیسی | Princeton University |
نام دانشگاه به فارسی | دانشگاه پرینستون |
سال ساخت | ۱۷۴۶ |
نوع دانشگاه | خصوصی |
شهر دانشگاه | پرینستون، ایالت نیوجرسی |
رتبه در آمریکا | ۱ |
رتبه جهانی | ۱۷ |
زبان تدریس دانشگاه | انگلیسی |
رشتههای تحصیلی | مهندسی، علوم پایه، ریاضیات محاسباتی، مطالعات آمریکا، مطالعات آفریقا، پزشکی، حقوق، هنر، زبانهای آسیایی، معماری، طراحی، اقتصاد، نویسندگی، تاریخ، روزنامهنگاری، موسیقی، فیزیک، فلسفه، علوم سیاسی، ادیان و مذاهب، جامعهشناسی، تکنولوژی و ارتباطات |
شهریه سالانه دانشگاه | تقریبا از ۳۵هزار تا ۹۷هزار دلار |
تعداد دانشکده | ۶ |
خوابگاه | دارد |
وبسایت دانشگاه | https://www.princeton.edu/ |
مزایای تحصیل در دانشگاه های آمریکا
مزایای تحصیل در دانشگاه های آمریکا عبارتاند از:
- دانشگاه های آمریکا ازجمله دانشگاههای معتبر و برتر جهان محسوب میشوند. فارغالتحصیلی از این دانشگاهها آینده کاری و شغلی دانشجویان بینالمللی را تا حد زیادی تضمین میکند.
- تحصیل در دانشگاه های آمریکا فرصتی کمنظیر برای درسخواندن با بهروزترین شیوهها و منابع آموزشی و حضور در کلاسهای تعدادی از چهرههای علمی نامآشنای دنیا را فراهم میکند.
- دانشگاه های آمریکا از سراسر جهان دانشجو میپذیرند و فضایی کاملا چندفرهنگی دارند. تحصیل در این دانشگاهها درحقیقت فرصتی برای آشنایی با فرهنگهای دیگر است.
- دانشگاه های آمریکا به تمرکز بر تحقیق و حمایت از طرحهای پژوهشی دانشجویان شهرت دارند؛ بههمیندلیل، تحصیل در این دانشگاهها برای دانشجویانی ایدئال است که به تحقیق و پژوهش علاقهمندند.
معایب تحصیل در دانشگاه های آمریکا
معایب تحصیل در دانشگاه های آمریکا ازاینقرارند:
- مهمترین عیب دانشگاه های آمریکا گرانبودن شهریه آنها است. بهترین دانشگاه های آمریکا دانشگاههای خصوصی هستند که شهریه زیادی از دانشجویان دریافت میکنند.
- هزینههای جانبی تحصیل در دانشگاه های آمریکا و زندگی در این کشور زیاد است.
- گرفتن پذیرش در دانشگاه های آمریکا کاری سخت و بسیار رقابتی است.
- دانشجویان بینالمللی برای کارکردن در دوران تحصیلشان در این کشور محدودیت دارند.
سوالات متداول درباره دانشگاه های آمریکا
شروع ترم در دانشگاه های آمریکا در تقویم آموزشی هر دانشگاه مشخص می شود؛ اما ترم پاییز معمولا اواخر آگوست (مرداد) و ترم زمستان یا بهار در نیمه ژانویه (بهمن) شروع می شود.
شهریه دانشگاه های آمریکا در دانشگاه های دولتی براساس رشته و مقطع تحصیلی از ۲۰هزار تا ۵۰هزار دلار و در دانشگاه های خصوصی از ۳۰هزار تا ۱۱۰هزار دلار متغیر است.
خیر، همه دانشگاه های آمریکا آزمون ورودی برگزار نمی کنند. برای پذیرش در دانشگاه های این کشور، باید در آزمون های زبان و آزمون های استاندارد سنجش آمادگی تحصیلی تعیین شده هر دانشگاه شرکت کنید.
ارزانترین دانشگاه های آمریکا عبارت اند از: دانشگاه ایالتی تگزاس، دانشگاه ایالتی آریزونا، دانشگاه ایالتی کالیفرنیا ، دانشگاه سیتی نیویورک و دانشگاه فلوریدا جنوبی.
پذیرش در دانشگاه های آمریکا برای ایرانی ها معمولا سخت است. گاهی اوقات ممکن است پذیرش در دانشگاه های خصوصی این کشور برای ایرانی ها کمی راحت تر باشد.