هزینه زندگی در آلمان

آلمان مقصدی عالی برای کار و پیشرفت مهاجران به حساب می‌آید. اما هزینه زندگی در این کشور به‌طور قابل توجهی بالا است. می‌توان آلمان را از نظر هزینه زندگی جزو گران‌ترین کشورهای جهان برشمرد.آلمان همواره به‌عنوان یکی از پررونق‌ترین و باثبات‌ترین کشورهای جهان از نظر رفاهی و اقتصادی شناخته می‌شود. این کشور به‌دلیل فرهنگ غنی، جاذبه‌های توریستی خیره‌کننده، سیستم آموزشی عالی و مهارت استثنایی در فناوری‌ها شهرت دارد. با این حال، وقتی صحبت از هزینه زندگی در آلمان می‌شود، موضوع کمی متفاوت است. زیرا آلمان مانند اکثر کشورهای اروپایی هزینه زندگی نسبتاً بالایی دارد. نرخ اجاره خانه، حمل‌ونقل، غذا، مراقبت‌های بهداشتی و مالیات‌ها در آلمان همگی قابل توجه هستند. بنابراین شناخت این هزینه‌ها و برنامه‌ریزی دقیق برای آن‌ها پیش از تصمیم برای مهاجرت به آلمان ضروری است.

فهرست مطالب

    هزینه زندگی در آلمان

    هزینه زندگی در آلمان در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، نسبتاً بالا است و مسکن، گران‌ترین بخش زندگی در این کشور محسوب می‌شود. هزینه‌های اقامت به شهر بستگی دارند؛ زیرا شهرهای بزرگ مانند برلین، مونیخ و فرانکفورت بسیار گران‌تر از شهرهای کوچک‌تر هستند.

    در شهرهای بزرگ، نه‌تنها اجاره ملک، بلکه هزینه‌های شارژ، خدمات آب و برق و هزینه‌های اینترنت نیز افزایش می‌یابند. به‌طور متوسط، اجاره آپارتمان یک‌خوابه در شهرهای بزرگ آلمان تقریباً ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو در ماه هزینه دارد. اگر بخواهید در یک مکان مرکزی یا نزدیک به مراکز حمل‌ونقل عمومی زندگی کنید، هزینه‌ها می‌توانند افزایش یابند.

    هزینه تخمینی زندگی یک خانواده چهارنفره ماهانه ۳۱‍۳۶ یورو بدون اجاره است. هزینه‌های ماهانه زندگی یک نفر در آلمان هم بدون اجاره ۹۰۰ یورو خواهد بود. هزینه زندگی در آلمان به‌طور متوسط ‍۱‍۱٫۹ درصد کمتر از ایالات متحده برآورد می‌شود. اجاره خانه در آلمان هم به‌طور متوسط ۴۶٫‍۱ درصد کمتر از ایالات متحده است.

    به‌طور کلی، هزینه زندگی در آلمان شاید بالا باشد، اما این هزینه‌ها با استاندارد بالای زندگی، حمل‌ونقل عمومی کارآمد، مراقبت‌های بهداشتی عالی و فرصت‌های متعدد برای کار و تحصیل جبران می‌شود.

    هزینه زندگی در آلمان

    نرخ تورم در آلمان و بررسی قدرت خرید

    در سال‌های اخیر، آلمان نرخ تورم متوسطی را تجربه کرده است. بر اساس گزارش اداره آمار فدرال، نرخ تورم در آلمان از سال ‍۱۹۹‍۱ تا سال ۲۰۲۰ به‌طور متوسط ‍۱٫۵ درصد بوده است. بالاترین نرخ تورم ثبت‌شده در آلمان، ۴٫۶ درصد در سال ‍۱۹۹۳ و کمترین نرخ تورم ۰٫۴- درصد در سال ۲۰‍۱۵ بوده است.

    نرخ تورم تقریباً ثابت، تأثیر مثبتی بر قدرت خرید افراد در آلمان داشته و قدرت خرید افراد در آلمان در طول سال‌ها با افزایش دستمزدها، بالا رفته است. یعنی مصرف‌کنندگان آلمانی می‌توانند با درآمد خود کالاها و خدمات بیشتری را خریداری کنند.

    موقعیت اقتصادی قوی آلمان در جهان به ثبات نرخ تورم و قدرت خرید بالا در این کشور کمک می‌کند. همچنین این کشور اقتصاد قوی و صادرات‌محور دارد که به‌طور قابل توجهی به رشد اقتصادی و کاهش هزینه زندگی در آلمان می‌انجامد. بخش تولید آلمان نیز بسیار توسعه یافته است و کالاهای باکیفیت و پرتقاضا برای بازار جهانی تولید می‌کند. همه این‌ها به تقویت قدرت خرید افراد در آلمان کمک می‌کند و آن‌ها را قادر می‌سازد کالاها و خدمات با کیفیت بالا را به‌راحتی خریداری کنند.

    حقوق مشاغل در آلمان

    آلمان از دیرباز به‌دلیل اقتصاد قوی و اخلاق کاری سخت‌گیرانه خود شناخته می‌شود. در عین حال نرخ اشتغال در زمینه‌های مختلف در آلمان بالاست و مشاغل هم اغلب درآمد خوبی دارند. متوسط درآمد سالانه در آلمان حدود ۴۰ هزار یورو در سال برآورد می‌شود. در واقع میانگین حقوق خالص ماهانه (پس از کسر مالیات) در آلمان ۲۷۶۰ یورو است.

    با این حال، سطح درآمد می‌تواند بر اساس عواملی مانند صنعت، سطح تحصیلات و سال‌ها تجربه متفاوت باشد. برخی از مشاغل پردرآمد در آلمان در بخش‌های مهندسی، پزشکی و مالی هستند. یکی از محبوب‌ترین رشته‌ها در آلمان، مهندسی است که فرصت‌های شغلی پردرآمد زیادی را ارائه می‌دهد.

    مهندسان می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند مهندسی برق، مکانیک و شیمی تخصص داشته باشند. این متخصصان با توجه به سطح تجربه و صلاحیت خود می‌توانند سالانه تا ‍۱۰۰ هزار یورو هم درآمد داشته باشند. پزشکان و پرستاران هم می‌توانند با حقوق متوسط از ۵۰ هزار تا ۷۰ هزار یورو، انتظار زندگی راحتی را داشته باشند.

    تحلیلگران مالی، حسابداران و بانکداران هم بر اساس تجربه و صلاحیت خود، حقوق سالانه ۷۰ هزار یورویی دارند. افرادی که به‌دنبال شغلی با درآمد بسیار بالا برای پوشش هزینه زندگی در آلمان هستند، باید کارآفرین باشند. راه‌اندازی یک کسب‌وکار موفق در آلمان در درازمدت پاداش‌های مالی قابل توجهی را به همراه دارد.

    هزینه زندگی در آلمان و حقوق مشاغل

    هزینه های زندگی در آلمان

    هزینه های زندگی در آلمان از منطقه‌ای به منطقه دیگر، متفاوت هستند و تا حد زیادی به اندازه خانوار و سبک زندگی افراد بستگی دارند. برای ساده نگه داشتن موضوع، ما فقط به هزینه‌های اولیه و استاندارد یک فرد با زندگی معمولی در آلمان خواهیم پرداخت. البته برخی از این هزینه‌ها برای خانوارهای بزرگ‌تر دو، سه یا حتی چهار برابر خواهند شد.

    به‌عنوان یک تخمین اولیه، می‌توان انتظار داشت که کل هزینه‌های زندگی در آلمان برای یک فرد مجرد بین ‍۱۲۰۰ تا ۳۰۰۰ یورو در ماه باشد. با ‍۱۲۰۰ یورو احتمالاً مجبور می‌شوید که در یک آپارتمان خارج از مرکز شهر زندگی کنید. در حالی که با ۳۰۰۰ یورو می‌توانید از پس اجاره یک آپارتمان در مرکز شهر بربیایید. اجازه دهید نگاهی دقیق‌تر به متوسط هزینه زندگی در آلمان از جنبه‌های مختلف داشته باشیم.

    هزینه زندگی در آلمان از جنبه‌های مختلف

    هزینه مسکن در آلمان

    هزینه مسکن در آلمان یکی از مخارج عمده به شمار می‌رود و هزینه اجاره بسته به موقعیت مکانی شما می‌تواند بسیار بالا باشد. به‌خصوص در شهرهای بزرگ مانند برلین، فرانکفورت و مونیخ که در آن‌ها تا ۱۰۰۰ یورو در ماه برای یک آپارتمان کوچک در مرکز شهر، غیرمعمول نیست. علاوه بر این، یافتن یک آپارتمان ایده‌آل در آلمان بسیار چالش‌برانگیز است؛ زیرا رقابت زیادی برای اقامتگاه خوب در شهرهای بزرگ وجود دارد.

    نوع مسکن در آلمان

    هزینه

    اجاره آپارتمان (یک‌خوابه) در مرکز شهر

    ۸۴۲ یورو

    اجاره آپارتمان (یک‌خوابه) خارج از مرکز

    ۶۲۴ یورو

    اجاره آپارتمان (سه‌خوابه) در مرکز شهر

    ۱۵۲۶ یورو

    اجاره آپارتمان (سه‌خوابه) خارج از مرکز

    ۱۱۶۰ یورو

    قیمت هر متر مربع برای خرید آپارتمان در مرکز شهر

    ۶۵۴۸ یورو

    قیمت هر متر مربع برای خرید آپارتمان خارج از شهر

    ۴۷۴۷ یورو

    شارژ ماهانه (برق، گرمایش، سرمایش، آب، جمع‌آوری زباله) برای آپارتمان ۸۵ متری

    ۲۷۰ یورو

    طرح ماهانه تلفن همراه با تماس و ‍۱۰ گیگابایت دیتا

    ۴۰ یورو

    اینترنت Cable٫ADSL (سرعت ۶۰ مگابیت در ثانیه یا بیشتر، حجم دیتا نامحدود)

    ۴۴ یورو

    هزینه غذا و پوشاک در آلمان

    غذا و پوشاک از اصلی‌ترین بخش‌های هزینه زندگی در آلمان محسوب می‌شوند. زیرا قیمت مواد غذایی در آلمان اخیرا رو به افزایش بوده است که هزینه کلی زندگی را هم بالا می‌برد.

    با این حال، خواربار، لوازم بهداشتی و لوازم ضروری روزانه مانند اقلام خانگی، دارو و محصولات مراقبت شخصی در آلمان نسبت به سایر کشورهای اروپایی ارزان‌تر هستند. البته غذا خوردن در خارج از خانه می‌تواند تجربه گران‌تری باشد؛ زیرا یک وعده غذایی دونفره در یک رستوران خوب، به‌خصوص در شهرهای بزرگ آلمان بیش از ۵۰ یورو هزینه خواهد داشت.

    هزینه پوشاک در آلمان با توجه به کیفیت، جنس و برند لباس متفاوت است. به‌عنوان مثال، مارک‌های طراحان سطح بالا می‌تواند بسیار گران باشد. در حالی که لباس‌های مقرون‌به‌صرفه‌تری را می‌توان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای یا خرده‌فروشان آنلاین یافت. علاوه بر این، قیمت پوشاک ممکن است تحت‌تأثیر عواملی مانند تعرفه‌های واردات و مالیات‌های محلی نیز قرار گیرد.

    نوع غذا یا پوشاک در آلمان

    هزینه

    یک وعده غذا در رستوران ارزان برای یک نفر

    ۱۲ یورو

    سه وعده غذا در یک رستوران میان‌رده برای دو نفر

    ۵۶ یورو

    همبرگر در مک‌دونالد (یا غذای ترکیبی معادل)

    ۹ یورو

    کاپوچینو (معمولی)

    ۳٫۱۵ یورو

    کوکاکولا٫پپسی (بطری ۰٫۳۳ لیتری)

    ۲٫۵۹ یورو

    آب (بطری ۱٫۵ لیتری)

    ۰٫۵۹ یورو

    شیر معمولی (۱ لیتر)

    ۱٫۰۹ یورو

    قرص نان سفید تازه (۵۰۰ گرم)

    ۱٫۸۳ یورو

    برنج سفید (۱ کیلوگرم)

    ۲٫۱۴ یورو

    تخم‌مرغ معمولی (۱۲ عدد)

    ۲٫۸۲ یورو

    پنیر محلی (یک کیلوگرم)

    ۱۱٫۸۹ یورو

    فیله مرغ (یک کیلوگرم)

    ۸٫۴۷ یورو

    گوشت قرمز (یک کیلوگرم)

    ۱۴٫۹۳ یورو

    سیب (یک کیلوگرم)

    ۲٫۵۱ یورو

    موز (یک کیلوگرم)

    ۱٫۶۵ یورو

    پرتقال (یک کیلوگرم)

    ۲٫۱۸ یورو

    گوجه‌فرنگی (یک کیلوگرم)

    ۱٫۷۰ یورو

    سیب‌زمینی (یک کیلوگرم)

    ۱٫۶۱ یورو

    پیاز (یک کیلوگرم)

    ۱٫۱۹ یورو

    کاهو (یک سر)

    ۱٫۳۰ یورو

    سیگار ۲۰ بسته (مارلبورو)

    ۷٫۹۹ یورو

    یک شلوار جین (لویس ۵۰۱ یا مشابه)

    ۸۶ یورو

    یک لباس تابستانی در فروشگاه زنجیره‌ای

    ۳۷ یورو

    یک جفت کفش دویدن نایک (میان‌رده)

    ۸۳ یورو

    یک جفت کفش تجاری چرم مردانه

    ۱۰۷ یورو

    هزینه رفت و آمد در آلمان

    شبکه حمل‌ونقل عمومی در آلمان بسیار عالی و کارآمد است و یکی از پیشرفته‌ترین‌ها در سطح جهان به شمار می‌رود. اما هزینه ماهانه استفاده از آن به‌خصوص در شهرهای بزرگ می‌تواند کمی بالا باشد. به‌عنوان مثال، خرید یک کارت بلیت ماهانه برای استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی برلین تا ۸‍۱ یورو هزینه خواهد داشت.

    نوع وسیله حمل‌ونقل

    هزینه

    بلیت یک‌طرفه (حمل‌ونقل محلی)

    ۳ یورو

    کارت ماهانه (قیمت معمولی)

    ۶۵ یورو

    شروع تاکسی (تعرفه عادی)

    ۳٫۵ یورو

    تاکسی یک کیلومتر (تعرفه معمولی)

    ۲ یورو

    تاکسی یک ساعت انتظار (تعرفه معمولی)

    ۳۰ یورو

    بنزین (یک لیتر)

    ۲ یورو

    فولکس‌واگن ۱٫۴ لیتری ۹۰ کیلووات Trendline

    ۲۵ هزار یورو

    تویوتا کرولا سدان ۱٫۶ لیتری ۹۷ کیلووات Comfort

    ۲۶ هزار یورو

    هزینه درمان و بیمه در آلمان

    پس از مسکن، دومین هزینه سنگین در آلمان بیمه درمانی و بیمه تأمین اجتماعی است. دریافت بیمه برای کارمندان در آلمان اجباری است و به‌طور خودکار از چک حقوق آن‌ها برداشت می‌شود. البته فرد در ازای پرداخت حق بیمه‌ در صورت بیماری، بیکاری یا کهولت سن، خدمات اجتماعی گسترده‌ای را دریافت خواهد کرد.

    از طرف دیگر، اگر در آلمان شغل آزاد دارید، فقط موظف به گرفتن بیمه درمانی (Krankenversicherung) هستید و ملزم به پرداخت بازنشستگی، سالمندی و بیکاری نخواهید بود. خرید بیمه درمانی آلمان برای یک فرد جوان (تقریباً ۳۰ سال)، با سلامت جسم و خوداشتغال حدود ۴۰۰ یورو در ماه است. اما همان بیمه برای یک فرد ۶۰ ساله خوداشتغال احتمالاً حدود ۸۰۰ یورو در ماه هزینه خواهد داشت.

    نوع بیمه

    هزینه

    بیمه سلامت (Krankenversicherung)

    ۷٫۳ درصد از حقوق

    بیمه بازنشستگی (Rentenversicherung)

    ۹٫۳۵ درصد از حقوق

    بیمه سالمندی (Pflegeversicherung)

    ۱٫۵۲۵ درصد از حقوق

    بیمه بیکاری (Arbeitslosenversicherung)

    ۱٫۲ درصد از حقوق

    هزینه ورزش و تفریح در آلمان

    ورزش و تفریح همیشه بخش مهمی از فرهنگ آلمان بوده است و هزینه آن به نوع، مدت زمان، مکان و امکانات موجود بستگی دارد. به‌طور کلی، هزینه ورزش و تفریح در آلمان در مناطق شهری بیشتر از مناطق روستایی است، زیرا شهرها زیرساخت‌های پیشرفته‌تری دارند. آلمانی‌ها به‌دلیل اهمیت دادن زیاد به سلامت جسمی و روحی خود، هزینه‌های زیادی برای ورزش و فعالیت‌های تفریحی می‌پردازند.

    نوع ورزش و تفریح در آلمان

    هزینه

    باشگاه تناسب‌اندام، هزینه ماهانه برای یک بزرگسال

    ۳۳ یورو

    اجاره زمین تنیس (یک ساعت در آخر هفته)

    ۲۱ یورو

    سینما، اکران بین‌المللی، یک صندلی

    ۱۲ یورو

    هزینه تحصیل در آلمان

    هزینه تحصیل در آلمان بستگی به نوع مدرسه‌ای دارد که دانش‌آموز در آن تحصیل می‌کند. کتاب‌های درسی و سایر مواد آموزشی در مدارس ابتدایی و متوسطه رایگان هستند. با این حال، برای آموزش در مدارس بین‌المللی و غیرانتفاعی باید هزینه‌هایی را متحمل شد.

    تحصیل در آلمان

    هزینه

    شهریه ماهانه پیش‌دبستانی یا مهدکودک تمام‌روز خصوصی برای یک کودک

    ۳۵۳ یورو

    شهریه سالانه مدرسه ابتدایی بین‌المللی برای یک کودک

    ۱۲ هزار یورو

    هزینه زندگی دانشجویی در آلمان

    اگر به اندازه کافی خوش‌شانس باشید که یک صندلی در دانشگاه‌های دولتی آلمان پیدا کنید، شهریه شما تقریباً صفر خواهد بود، چون سیستم آموزش عالی در آلمان کاملاً رایگان است.

    در سال ۲۰‍۱۴، یک طرح دولتی ارائه شد که پرداخت شهریه را برای تمام دانشجویان دانشگاه‌های دولتی لغو کرد. این طرح برای دانشجویان بین‌المللی نیز اجرا می‌شود. حتی چند ایالت مانند برمن، زارلند، زاکسن، نیدرزاکسن، تورینگن، یا زاکسن-آنهالت که بخشی از این طرح نیستند، هزینه‌های بسیار کمی را برای رشته‌های دانشگاهی خود دریافت می‌کنند.

    با این حال، دانشجو ملزم به پرداخت هزینه «کمک ترم تحصیلی» برای مخارج اتحادیه دانشجویی، حمل‌ونقل عمومی و هزینه‌های اداری خواهد بود. این هزینه در دانشگاه‌های دولتی نهایتاً به ۳۰۰ یورو در هر ترم می‌رسد. اما ماجرا درباره دانشگاه‌های خصوصی کاملاً متفاوت است. این دانشگاه‌ها سالانه حدود ۳۰ هزار یورو برای شما هزینه دارند. رشته‌های علوم پایه و هنر معمولاً هزینه کمک ترم تحصیلی کمتری دارند. در حالی که دوره‌های MBA و مهندسی گران‌تر هستند.

    سایر هزینه‌های زندگی دانشجویی را هم در ادامه بررسی می‌کنیم.

    هزینه زندگی در آلمان برای دانشجویان

    ‍۱. هزینه اقامتگاه

    به‌طور متوسط، دانشجویان می‌توانند انتظار پرداخت حدود ۳۵۰ تا ۵۰۰ یورو برای اجاره اتاق در یک آپارتمان مشترک یا ۶۰۰ یورو برای یک آپارتمان استودیویی را داشته باشند. با این حال، زندگی در خوابگاه‌های دانشجویی ارزان‌تر است و هزینه آن بین ۲۰۰ تا ۳۵۰ یورو در ماه خواهد بود.

    ۲. غذا و حامل‌های انرژی

    میانگین هزینه ماهانه مواد غذایی در آلمان برای هر دانشجو حدود ‍۱۵۰ یورو است؛ اما با توجه به عادات غذایی و موقعیت مکانی دانشجو می‌تواند متفاوت باشد. علاوه بر این، آب، برق و اینترنت ماهانه ‍۱۰۰ تا ‍۱۵۰ یورو دیگر را به هزینه‌ها اضافه می‌کند.

    ۳. حمل‌ونقل

    دانشجویان در آلمان معمولاً به حمل‌ونقل عمومی متکی هستند که بسیار کارآمد است. قیمت بلیت ماهانه برای استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی در شهرهای آلمان بین ۳۰ تا ۸۰ یورو متغیر است. البته در اکثر شهرها، نرخ‌های تخفیفی برای دانشجویان ارائه می‌شود.

    ۴. بیمه درمان

    بیمه درمانی، اجباری است و برای همه دانشجویان، جزء هزینه زندگی در آلمان به شمار می‌رود. دانشجویان بین‌المللی باید بیمه درمانی را در آلمان خریداری کنند که هزینه آن در حدود ‍۱۰۰ تا ‍۱‍۱۰ یورو در ماه است. با این حال، دانشجویان مقیم آلمان می‌توانند تا ۲۵ سالگی از بیمه درمانی والدین خود استفاده کنند.

    مقایسه هزینه زندگی در شهرهای مختلف آلمان

    هزینه زندگی در شهرهای مختلف آلمان، متفاوت است. مونیخ پرهزینه‌ترین شهر آلمان است که به دلیل معماری زیبا، استاندارد زندگی بالا و رویدادهای فرهنگی پرجنب‌وجوشش شهرت دارد. هزینه‌های اقامت، مواد غذایی و حمل‌ونقل در مونیخ به‌طور قابل توجهی از شهرهای دیگر آلمان بیشتر است. جالب اینکه برلین به‌عنوان پایتخت آلمان، هزینه زندگی نسبتاً پایین‌تری نسبت به مونیخ دارد. مسکن در برلین ارزان‌تر است و سرگرمی‌ها هم قیمت مناسبی دارند.

    لایپزیگ یکی از شهرهای آلمان است که هزینه کمتری برای زندگی دارد. این شهر شرقی آلمان به‌دلیل سبک زندگی مقرون‌به‌صرفه خود به‌طور فزاینده‌ای بین دانشجویان، هنرمندان و متخصصان جوان محبوب شده است. هزینه زندگی در لایپزیگ نسبت به سایر شهرهای بزرگ آلمان مانند هامبورگ یا فرانکفورت پایین‌تر برآورد می‌شود. لایپزیگ در مقایسه با مونیخ و برلین هزینه مسکن، غذا و تفریحات مقرون‌به‌صرفه‌تری دارد.

    مقایسه هزینه زندگی در آلمان در شهرهای مختلف

    ارزان ترین شهرهای آلمان برای زندگی

    در ادامه، فهرستی از شهرهایی با کمترین هزینه زندگی در آلمان را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

    ‍۱. برمن (Bremen)

    هزینه زندگی در برمن نسبتاً پایین است و این شهر گزینه‌های مناسبی از اقامتگاه‌های مقرون‌به‌صرفه، حمل‌ونقل و غذاهای ارزان را دارد. هزینه‌های ماهانه یک نفر در برمن بدون اجاره ۸۹۶ یورو تخمین زده می‌شود.

    ۲. کمنیتس (Chemnitz)

    شهر کمنیتس سال‌ها تحت سلطه صنعت نساجی بود؛ اما اخیراً به‌سمت اقتصاد خدماتی پیش رفته است. این شهر نسبتاً کوچک حدود ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و هزینه زندگی در آن نسبتاً پایین است. بنابراین برای افرادی که می‌خواهند با قیمت مناسب در آلمان زندگی کنند، گزینه بسیار خوبی به‌ شمار می‌رود. هزینه‌های ماهانه یک نفر در کمنیتس بدون اجاره ‍۱۰۰۳ یورو تخمین زده می‌شود.

    ۳. اسن (Essen)

    در لیست شهرهای مقرون‌به‌صرفه آلمان، اسن در جایگاه سوم قرار دارد. شهر اسن در منطقه روهر قرار گرفته که سابقه طولانی در صنایع سنگین دارد. اما مدتی است از گذشته صنعتی خود عبور کرده و به شهری سبز با امکانات پایدار تبدیل شده است. هزینه‌های ماهانه یک نفر در اسن بدون اجاره ‍۹۳۲ یورو تخمین زده می‌شود.

    ۴. بوخوم (Bochum)

    بوخوم یکی دیگر از شهرهای واقع در منطقه روهر است. این شهر از تعداد زیادی دانشجو در دو دانشگاه خود پذیرایی می‌کند. بوخوم هزینه زندگی پایینی دارد و اجاره یک آپارتمان در آن می‌تواند بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ یورو در ماه هزینه داشته باشد. هزینه‌های ماهانه یک نفر در بوخوم بدون اجاره ۸۳۹ یورو تخمین زده می‌شود.

    ۵. نورنبرگ (Nuremberg)

    نورنبرگ شهر زیبایی است که به‌خاطر شکلات و بازار کریسمسش شناخته می‌شود. مخارج در نورنبرگ نسبت به سایر شهرهای آلمان نسبتاً پایین هستند. هزینه‌های ماهانه یک نفر در نورنبرگ بدون اجاره خانه حدود ‍۹۱۹ یورو خواهد بود.

    ۶. دویسبورگ (Duisburg)

    در نهایت، دویسبورگ را داریم که یکی از ارزان‌ترین شهرهای آلمان برای زندگی به شمار می‌رود. اگرچه این شهر به‌دلیل فقر و آمار جرم و جنایت شهرت خوبی ندارد، اما هنوز هم یک گزینه عالی برای افرادی است که می‌خواهند با قیمت مناسب در آلمان زندگی کنند. دویسبورگ فضاهای سبز فراوان و شبکه حمل‌ونقل عالی دارد که رفت‌وآمد شما را آسان می‌کند. هزینه‌های ماهانه زندگی یک نفر در دویسبورگ بدون اجاره خانه حدود ‍۱۰۱۶ یورو تخمین زده می‌شود.

    گران‌ترین شهرهای آلمان برای زندگی

    آلمان به‌دلیل استانداردها و کیفیت بالای زندگی، مخارج بالایی را به‌خصوص در برخی از شهرهای بزرگ خود بر شهروندانش تحمیل می‌کند. در ادامه به معرفی گران‌ترین شهرهای آلمان برای زندگی می‌پردازیم.

    ‍۱. مونیخ (Munich)

    مونیخ نه‌تنها سومین شهر پرجمعیت آلمان است، بلکه گران‌ترین مکان برای زندگی در این کشور محسوب می‌شود. بسیاری از شرکت‌های چندملیتی و مؤسسات تحقیقاتی در مونیخ قرار دارند که آن را به مکان مطلوب زندگی برای متخصصان بسیار ماهر تبدیل می‌کند. متوسط اجاره ماهانه آپارتمان یک‌خوابه در مونیخ حدود ‍۱۲۰۰ یورو است. یک وعده غذای دونفره در یک رستوران متوسط هم حدود ۶۰ یورو هزینه دارد.

    ۲. فرانکفورت (Frankfurt)

    شهر بعدی در این فهرست، فرانکفورت است که به‌عنوان پایتخت مالی آلمان شناخته می‌شود. فرانکفورت محل بانک مرکزی اروپا و بسیاری از مؤسسات مالی دیگر است که آن را به مقصدی جذاب برای افراد مشغول به کار در صنعت مالی تبدیل می‌کند. متوسط اجاره ماهانه آپارتمان یک‌خوابه در فرانکفورت حدود ۱۰۰۰ یورو است. به‌طور کلی، هزینه زندگی در فرانکفورت، حدود ۳۰ درصد بالاتر از میانگین هزینه زندگی در آلمان برآورد می‌شود.

    ۳. برلین (Berlin)

    برلین در سال‌های اخیر، بین کارآفرینان و استارتاپ‌ها بسیار محبوب شده است و بسیاری از آن‌ها به این شهر نقل‌مکان کرده‌اند. با این حال این شهر هزینه‌های زندگی بالایی هم دارد؛ به‌طوری که میانگین اجاره ماهانه آپارتمان یک‌خوابه در آن حدود ۹۰۰ یورو است. شاید برلین به‌اندازه مونیخ یا فرانکفورت گران نباشد، اما هزینه کلی زندگی در آن، حدود ۲۰ درصد بالاتر از میانگین ملی است.

    ۴. هامبورگ (Hamburg)

    هامبورگ یک شهر بندری پرجنب‌وجوش است که آن را به مقصدی جذاب برای افراد مشغول به کار در کشتی‌رانی و تدارکات تبدیل می‌کند. شهر هامبورگ همچنین محل بسیاری از شرکت‌های چندملیتی است. میانگین اجاره ماهانه آپارتمان یک‌خوابه در هامبورگ حدود ۹۰۰ یورو برآورد می‌شود.

    ۵. اشتوتگارت (Stuttgart)

    اشتوتگارت از دیگر شهرهای آلمان است که هزینه‌های زندگی نسبتاً بالایی دارد. میانگین اجاره ماهانه آپارتمان یک‌خوابه در آن به حدود ۸۰۰ یورو می‌رسد. اشتوتگارت به صنعت خودروسازی خود شناخته می‌شود و مرسدس بنز و پورشه دفاتر مرکزی خود را در این شهر دایر کرده‌اند. هزینه زندگی در اشتوتگارت به‌اندازه برخی دیگر از شهرهای آلمان بالا نیست، اما هنوز هم حدود ‍۱۵ درصد بالاتر از میانگین ملی است.

    ۶. دوسلدورف (Dusseldorf)

    دوسلدورف یکی دیگر از شهرهای گران‌قیمت است که میانگین اجاره ماهانه آپارتمان یک‌خوابه در آن به حدود ۷۵۰ یورو می‌رسد. دوسلدورف هم پذیرای بسیاری از شرکت‌های چندملیتی است که آن را به مقصدی محبوب برای متخصصان در صنایعی مانند بانکداری، لجستیک و مخابرات تبدیل می‌کند.

    ۷. کلن (Cologne)

    کلن از نظر هزینه زندگی در آلمان شهری تقریباً گران محسوب می‌شود. میانگین اجاره ماهانه آپارتمان یک‌خوابه در آن، حدود ۷۰۰ یورو است. کلن به‌دلیل موزه‌ها، گالری‌های هنری و تئاترهای فراوان خود به‌عنوان یک مرکز فرهنگی شناخته می‌شود. در حالی که هزینه زندگی در کلن به‌اندازه برخی از شهرهای دیگر این لیست بالا نیست، اما همچنان از میانگین ملی آلمان بالاتر است.

    ۸. بن (Bonn)

    در نهایت شهر بن را داریم که میانگین اجاره ماهانه آپارتمان یک‌خوابه در آن به حدود ۶۵۰ یورو می‌رسد. شهر بن زادگاه بتهوون است و بسیاری از نهادهای سازمان ملل در آن قرار دارند. اگرچه بن به‌اندازه شهرهای دیگر در این فهرست گران نیست، اما همچنان هزینه زندگی بالایی دارد.

    متوسط هزینه ماهانه زندگی در آلمان برای یک خانواده دونفره

    متوسط هزینه ماهانه زندگی در آلمان برای یک خانواده دونفره به موقعیت مکانی، سبک زندگی و شهر بستگی دارد. این هزینه شامل هزینه اجاره، آب و برق، خواربار، حمل‌ونقل، سرگرمی، بیمه درمانی و مواردی از این دست می‌شود. به‌طور کلی، میانگین هزینه ماهانه زندگی یک زوج در آلمان حدود ‍۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ یورو خواهد بود.

    هزینه ماهانه اجاره آپارتمان دوخوابه در شهرهای بزرگی مانند برلین یا فرانکفورت با توجه به موقعیت مکانی و امکانات می‌تواند از ۹۰۰ تا ‍۱۳۰۰ یورو متغیر باشد. خدمات خانگی مانند برق، آب و گاز هم ماهانه ‍۱۵۰ تا ۲۰۰ یورو و بیمه مراقبت‌های بهداشتی خانواده دونفره هم حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ یورو در ماه هزینه دارد.

    صورت‌حساب ماهانه خواربارفروشی برای یک زوج می‌تواند بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ یورو باشد. علاوه بر این، سرگرمی و غذا خوردن در رستوران‌ نیز حدود ‍۱۰۰ تا ۲۰۰ یورو در ماه هزینه دارد. سیستم حمل‌ونقل عمومی در آلمان راحت و مقرون‌به‌صرفه است. با این حال، می‌توان انتظار هزینه ماهانه حدود ‍۱۰۰ یورو برای حمل‌ونقل را داشت. بنابراین هزینه زندگی در آلمان برای یک خانواده دونفره، ماهانه بین ‍۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ یورو خواهد بود.

    هزینه زندگی در آلمان به صورت ماهانه برای یک خانواده دو نفره

    سوالات متداول درباره هزینه زندگی در آلمان

    متوسط هزینه زندگی در آلمان برای دانشجویان چقدر است؟

    میانگین هزینه زندگی در آلمان برای دانشجویان به عواملی مانند موقعیت مکانی، محل اقامت و سبک زندگی بستگی دارد. اما دانشجویان باید انتظار مخارج حدود ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ یورو در ماه را داشته باشند.

    آیا هزینه زندگی در آلمان بالاست؟

    به طور کلی، هزینه زندگی در آلمان نسبت به سایر کشورهای اروپایی بالاتر است؛ به ویژه در شهرهای بزرگ مانند برلین و مونیخ..

    هزینه زندگی در آلمان برای یک خانواده دونفره چقدر است؟

    هزینه زندگی در آلمان برای یک خانواده دونفره حدود ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ یورو خواهد بود. هزینه ماهانه اجاره آپارتمان دوخوابه در شهرهای بزرگی مانند برلین یا فرانکفورت از ۹۰۰ تا ۱۳۰۰ یورو متغیر است.

    ارزان ترین و گران ترین شهرها برای زندگی در آلمان کدام اند؟

    ارزان ترین شهرهای آلمان برای زندگی اسن، دورتموند و لایپزیگ و گران ترین شهرها مونیخ، فرانکفورت و برلین هستند.

    مبلغ موردنیاز برای زندگی راحت در آلمان چقدر است؟

    مقدار پول موردنیاز برای زندگی راحت در آلمان تا حد زیادی به سبک زندگی افراد و شهر محل زندگی بستگی دارد. اما یک فرد مجرد در یک شهر بزرگ مانند برلین می تواند با حدود ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ یورو در ماه زندگی راحتی داشته باشد.

    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند ۰۲۱-۹۱۰۹۰۰۰۷