آلمان با داشتن بیش از ۳۰۰ مؤسسه تحصیلی و ۱۵۰۰ برنامه آموزشی مختلف، کشوری جذاب برای تحصیل دانشجویان بین‌المللی است.

آلمان برای مقاطع مختلف تحصیلی از دبیرستان تا دیپلم، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ویزای تحصیلی آلمان را صادر می‌کند. دانشجویان مسلط به زبان آلمانی می‌توانند به‌صورت رایگان در این کشور تحصیل کنند.

آیا من به ویزای تحصیلی آلمان نیاز دارم؟

اگر شهروند کشور ایران هستید برای تحصیل در آلمان به ویزای تحصیلی نیاز دارید. در حال حاضر شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا، استرالیا، کانادا، آندورا، برزیل، ژاپن، کره جنوبی، آمریکا و سوئیس می‌توانند بدون ویزای تحصیلی آلمان در دانشگاه‌های این کشور درس بخوانند. این افراد باید تا دو هفته بعد از ورود به خاک آلمان مشخصات خود در اداره اتباع بیگانه این کشور ثبت کنند؛ همچنین اتباع همه کشورها برای کار در هنگام تحصیل یا بعدازآن باید ویزای کار بگیرند.

انواع ویزای تحصیلی آلمان

دولت آلمان انواع ویزای تحصیلی آلمان را با توجه به هدف‌های تحصیلی افراد صادر می‌کند. در ادامه با انواع ویزای تحصیلی آلمان آشنا می‌شویم.

انواع ویزای تحصیلی آلمان

شرایط سنی

مزایا

ویزای تحصیل در دبیرستان

افراد زیر ۱۸ سال

تحصیل به‌صورت رایگان در دانشگاه‌های آلمان

ویزای تحصیل در دوره کارشناسی یا ویزای کالج

حداکثر ۲۵ سال

امکان کار دانشجویی و اشتغال پس از تحصیل

ویزای تحصیل در دوره کارشناسی‌ارشد

حداکثر ۳۵ سال

امکان پذیرش در دوره دکترا و اشتغال پس از فارغ‌التحصیلی

ویزای تحصیل در دوره دکترا

محدودیت سنی ندارد

امکان دریافت بورسیه تحصیلی

ویزای شرکت در دوره پزشکی در آلمان

محدودیت سنی ندارد

تحصیل در این دوره تنها به زبان آلمانی ممکن است

شرایط ویزای تحصیلی آلمان

شرایط ویزای تحصیلی آلمان مانند ویزای تحصیلی در دیگر کشورها است. داشتن مدرک تحصیلی معتبر و مدرک زبان مهم‌ترین شرایط آن است. افرادی که ویزای تحصیلی آلمان می‌گيرند با توجه به هدفشان از تحصیل می‌توانند در مدرسه‌های آلمان، کالج‌ها و مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در این کشور تحصیل کنند.

آموزش ابتدایی در این کشور از سن ۶ سالگی آغاز می‌شود و مقطع ابتدایی چهار سال است. بعدازآن، دانش‌آموز وارد مقطع دبیرستان می‌شود و این دوره نیز ۹ تا ۱۰ سال طول می‌کشد. مقطع دبیرستان در آلمان چهار نوع Realschule​، Gymnasium، Gesamtschule و Hauptschule دارد و دانش‌آموز پس از پایان هر یک از انواع گفته‌شده مدرک دیپلم خود را می‌گیرد.

دانش آموزان خارجی می‌توانند در مدرسه‌های دولتی آلمان تحصیل کنند. زبان تدریس در این مدرسه‌ها، آلمانی و رایگان است. دانش‌آموزان بین‌المللی نیز می‌توانند در مدرسه‌های خصوصی و بین‌المللی ثبت‌نام کنند. زبان تدریس در این مدرسه‌ها انگلیسی و آلمانی است و از دانش‌آموز شهریه گرفته می‌شود.

دانشجویان می‌توانند تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های مختلف و در رشته‌های گوناگون سپری کنند. معمولاً مقطع کارشناسی ۳ تا ۴ سال طول می‌کشد و ۶ تا ۸ ترم دارد. دانش‌آموزانی که مدرک دیپلم خود را از کشور آلمان نگرفته باشند باید در یک آزمون ارزیابی به نام (Feststellungsprüfung) شرکت کنند. این آزمون برای ارزیابی سطح علمی دانش‌آموزان برگزار می‌شود.

دانش‌آموزان خارجی می‌توانند در دوره یک‌ساله کالج Studienkolleg شرکت کنند تا اجازه ورود به دانشگاه‌های آلمان را به دست بیاورند. برای ورود به دوره‌های آلمانی‌زبان، دانشجويان باید مدرک testDaf or DSH را ارائه کنند. برای دوره‌هایی که به زبان انگلیسی برگزار می‌شود، داشتن مدرک تافل یا آیلتس الزامی است.

یکی دیگر از مقاطع تحصیلی در کشور آلمان برای دانشجویان بین‌المللی، دوره کارشناسی‌ارشد است. دوره‌های زیادی در این کشور در مقطع کارشناسی‌ارشد ارائه می‌شود که بسیاری از دوره‌ها به زبان انگلیسی تدریس می‌شوند. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی راشد برای دانشجویان بین‌المللی بسیار کم است و این مسئله باعث شده درخواست ویزای تحصیلی آلمان برای این مقطع بیشتر از سایر مقاطع باشد. طول این دوره بین ۱۸ ماه تا ۲ سال است و دانشجو باید حتماً پایان‌نامه خود را به پایان برساند.

یکی دیگر از انواع ویزای تحصیلی آلمان، ویزای دکترا است. دوره دکترا به دو صورت منسجم و انفرادی اجراشدنی است و بین سه تا پنج سال زمان می‌برد. پذیرش در دوره دکترا در کشور آلمان محدودیت سنی ندارد و کاری سخت است. شرایط اصلی گرفتن ویزای تحصیلی آلمان برای مقطع دکترا پذیرش از یک استادراهنمای آلمانی است. داشتن مدرک زبان، رزومه قوی و مقاله‌های بین‌المللی و ارائه ریزنمرات و مدرک کارشناسی‌ارشد از دیگر مدارک لازم برای ورود به این دوره است.

تحصیل در رشته پزشکی در آلمان تنها به زبان آلمانی ممکن است و متقاضی باید حتماً مدرک زبان B2 داشته باشد.

مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی آلمان، باید حداقل هشت هفته قبل از سفر به سفارت این کشور تحویل داده شود تا تأخیری در سفر ایجاد نشود. متقاضی دریافت ویزای تحصیلی آلمان باید مدارک لازم برای صدور ویزا را به سفارت این کشور تحویل دهد. در طول مدت صدور ویزا گذرنامۀ متقاضی در سفارت آلمان می‌ماند.

اگر به گذرنامۀ خود برای مسافرت نیاز داشته باشید باید پروسه اخذ ویزای تحصیلی آلمان را از ابتدا شروع کنید. مرحله‌های اخذ ویزای تحصیلی آلمان به‌طور خلاصه به شرح زیر است:

  • فرم درخواست ویزای تحصیلی آلمان را پرکنید
  • مدارک موردنیاز را جمع‌آوری کنید و تحویل سفارت دهید
  • وقت مصاحبه بگیرید و برای مصاحبه در زمان تعیین‌شده به سفارت یا کنسولگری آلمان بروید. برای شرکت در مصاحبه حتماً سروقت در سفارت حاضر شوید. با تأخیر بیش از ۱۰ دقیقه ممکن است وقت مصاحبه شما لغو شود. در روز مصاحبه تمامی مدارک خود را به‌صورت فایل به همراه داشته باشید
  • هزینه صدور ویزای آلمان را پرداخت کنید
  • انگشت‌نگاری از ۱۰ انگشت که این پروسه در حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه طول می‌کشد
  • بعد از چند هفته ویزای تحصیلی خود را می‌گیرید. مدت‌زمان انتظار ویزای تحصیلی آلمان بین ۶ تا ۱۲ هفته است

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی آلمان

افرادی که متقاضی دریافت ویزای تحصیلی آلمان هستند باید مدارک زیر را ارائه کنند. مدارک لازم برای ویزای تحصیلی آلمان شامل:

  • گذرنامۀ معتبر:گذرنامه باید حداقل ۶ماه اعتبار و یک صفحه خالی داشته باشد
  • ارائه مدرک تحصیل مقطع قبلی
  • داشتن دعوت‌نامه از دانشگاه موردنظر
  • ارائه مدرک تمکن مالی: حداقل توان مالی ۱۰۳۳۲ یورو در سال یا ۸۶۱ یورو در ماه است
  • ارائه دو قطعه عکس جدید
  • پرداخت هزینه صدور ویزا
  • فرم مخصوص درخواست ویزای تحصیلی آلمان
  • ارائه مدرک زبان با توجه به مقطع تحصیلی
  • رزومه تحصیلی
  • ارائه مدرک عدم سوءپیشینه
  • ارائه مدارک پزشکی مبنی بر سلامت دانشجو
  • ارائه کپی از ویزاهای قبلی و سابقه سفر به کشورهای دیگر
  • ارائه بیمه دانشجویی برای کل مدت اقامت در آلمان
  • گواهی محل اقامت در آلمان در طول تحصیل
  • ارائه انگیزه‌نامه مبنی بر علت علاقه‌مندی برای تحصیل در آلمان
  • تمامی مدارک باید به زبان آلمانی ترجمه شوند

ویزای همراه تحصیلی آلمان

دانشجویانی که متأهل هستند می‌توانند برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود ویزای همراه بگیرند. ویزای تحصیلی آلمان به همراه خانواده یکی از امتیازاتی است که این کشور به دانشجویان متأهل می‌دهد. دانش‌آموزان زیر ۱۸ سال که برای اقامت در آلمان نیاز به همراهی پدرومادر یا قیم خود دارند، می‌توانند ویزای همراه گاردین را بگیرند و با والدین در این کشور اقامت داشته باشند.

دانشجویان متأهل برای دریافت ویزای همراه باید تمکن مالی کافی برای تأمین هزینه‌های زندگی و محل اقامت مناسب برای خانواده خود داشته باشند. برای دریافت ویزای همراه، ویزای متقاضی باید بیش از یک سال اعتبار داشته باشد. فرزندان زیر ۱۸ سال در طول اقامت در این کشور می‌توانند در مدارس آلمان به تحصیل مشغول شوند.

هزینه ویزای تحصیلی آلمان

هزینه ویزای تحصیلی آلمان ۷۵ یورو است که باید در روز مصاحبه پرداخت شود.

اعتبار ویزای تحصیلی آلمان

اعتبار ویزای تحصیلی آلمان از سه ماه تا زمان پایان تحصیلات در این کشور است.

صدور ویزای تحصیلی آلمان چقدر طول می‌کشد؟

صدور ویزای تحصیلی آلمان بین ۶ تا ۱۲ هفته ممکن است طول بکشد. در این مدت، ممکن است مدارک اضافی دیگر از متقاضی درخواست شود. دانشجو باید تمام این مدارک را به افسر پرونده تحویل دهد تا ویزا به‌موقع صادر شود. سفارت آلمان در تهران در حال حاضر، ویزای تحصیلی را بین ۱۲ تا ۱۵ ماه صادر می‌کند.

تمدید ویزای تحصیلی آلمان

درصورتی‌که مدت تحصیل در آلمان بیشتر طول بکشد، متقاضی می‌تواند ویزای تحصیلی خود را تمدید کند. دانشجویان پس از اتمام تحصیلات خود می‌توانند ویزای تحصیلی را به ویزای کاری تبدیل کنند و در این کشور مشغول به کار شوند.

ریجکتی ویزای تحصیلی آلمان

دلایل ریجکت شدن ویزای تحصیلی آلمان متعدد است. ویزای تحصیلی به دلایل مختلفی ممکن است ريجکت شود، ازجمله ناقص بودن مدارک، کامل نبودن مشخصات و نگرفتن پذیرش از دانشگاه‌های آلمان، منقضی شدن اعتبار مدرک زبان و نداشتن شرایط سن و معدل برای شرکت در دوره موردنظر. در صورتی که درخواست ویزا رد شود هزینه‌های دریافتی به متقاضی برگردانده نمی‌شود.

اجازه کار با ویزای تحصیلی آلمان

دانشجویان بین‌المللی می‌توانند به‌صورت محدود در هنگام تحصیل در این کشور کار کنند.

  • شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا و سوئیس می‌توانند در طول‌ترم ۲۰ ساعت در هفته کار کنند
  • دانشجویان دیگر کشورهای خارجی می‌توانند تا ۱۲۰ روز کاری یا ۲۴۰ نیم‌روز در این کشور، کار دانشجویی داشته باشند. روزهای استفاده‌نشده به سال بعد منتقل نمی‌شود
  • دانشجویان بین‌المللی که قصد دارند در این کشور اقامت کنند و در این کشور کار کنند، تازمانی‌که در رشته تحصیلی خود کار پیدا کنند می‌توانند ویزای خود را تا ۱۸ ماه تمدید کنند
  • دانشجویان کشورهای اروپایی می‌توانند بدون هیچ محدودیتی در این کشور بمانند و دنبال کار بگردند

ویزای تحصیلی آلمان و اقامت دائم این کشور

دانشجویان پس از پایان تحصیلات می‌توانند ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند. این افراد ۱۸ ماه فرصت دارند در این کشور شغلی را پیدا کنند. درصورتی‌که متقاضی به‌مدت پنج سال در این کشور مشغول به کار شود می‌تواند اقامت این کشور را به دست بیاورد. شرایط به دست آوردن گذرنامۀ کشور آلمان کمی پیچیده است. متقاضی باید:

  • به‌مدت ۱۰ سال در این کشور اقامت کند و مشغول به کار باشد
  • باید مدرک زبان B1  داشته باشد و این موضوع را ثابت کند
  • توانایی حمایت مالی خانواده خود را داشته باشد
  • سوءپیشینه نداشته باشد
  • متقاضی دریافت اقامت آلمان باید در آزمون تاریخ و قوانین مدنی، شهروندی و تابعیتی این کشور شرکت کند

فرم مشاوره ویزای تحصیلی آلمان

کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند

جمع‌بندی و سوالات متداول

چه کسانی به ویزای تحصیلی آلمان نیاز دارند؟

دانش‌آموزان و دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مدرسه‌ها و دانشگاه‌های این کشور را دارند می‌توانند ویزای تحصیلی این کشور را بگیرند.


آیا با ویزای تحصیلی آلمان می‌توانم در این کشور کار کنم؟

دانشجویان برای تأمین هزینه‌های تحصیل و زندگی می‌توانند با ویزای تحصیلی در این کشور کار کنند.

در صورت اخذ ویزای تحصیلی آلمان می‌توانم خانواده خود را به این کشور بیاورم؟

ویزای تحصیلی آلمان برای متأهلان این امتیاز را دارد که خانواده و فرزندان خود را با خود به این کشور ببرند.

آیا با داشتن ویزای تحصیلی آلمان می‌توانم اقامت دائم این کشور را بگیرم؟

دانشجویان ایرانی پس از پایان تحصیلات خود می‌توانند ویزای کاری این کشور را بگیرند. پس از ۱۰ سال کار در کشور آلمان، امکان اقامت دائم در این کشور وجود دارد.

تمکن مالی ویزای تحصیلی آلمان چقدر است؟

داشتن تمکن مالی به ارزش ۱۰۲۳۶ یورو یا گواهی ضمانت و پشتیبانی شخصی در کشور آلمان ازجمله شرایط اثبات تمکن مالی در این کشور است.