مهاجرت به مالزی

مالزی یک کشور زیبا در جنوب شرقی آسیا با سابقه طولانی در پذیرش مهاجران است. اگر قصد مهاجرت به این کشور را دارید، باید با روش‌های این کار آشنا شوید. در این مطلب با شرایط، راه‌ها، مدارک و هزینه مهاجرت به مالزی آشنا خواهید شد.اگر می‌خواهید به کشوری مهاجرت کنید که در آن با صرف هزینه کم زندگی خوبی برای خود بسازید، مالزی گزینه مناسبی خواهد بود. دو عامل اصلی جذب افراد برای مهاجرت به مالزی یکی هزینه‌های پایین زندگی و دیگری لوکس بودن این کشور است. این کشور همچنین برای جویندگان کار، بسیار جذاب است و افراد زیادی برای رشد در حرفه خود و دریافت حقوق بالا به این کشور نقل‌مکان می‌کنند. مالزی در جنبه‌های زیادی در رده بالاتری نسبت به کشورهای همسایه خود در آسیای جنوب شرقی قرار می‌گیرد. در این مطلب از ویزاگرد با روند و چگونگی مهاجرت به مالزی آشنا خواهید شد.

فهرست مطالب

    شرایط مهاجرت به مالزی

    شرایط مهاجرت به مالزی تا حد زیادی مشابه سایر کشورهای پیشرفته است. مثلاً داشتن پاسپورت معتبر با اعتبار بیش از ۶ ماه، دریافت ویزای معتبر و داشتن تمهیدات مالی کافی برای دوره اقامت در مالزی از مهم‌ترین آن‌هاست. همچنین نام متقاضی نباید در فهرست افراد مشکوک اداره مهاجرت مالزی یا سیستم سند سفر گمشده (STLD) ثبت شده باشد. در عین حال، نام متقاضی نباید در فهرست مهاجران ممنوع هم قرار گرفته باشد.

    فرد متقاضی باید از لحاظ جسمی و روانی در صحت و سلامت کامل قرار داشته باشد. همچنین سن قانونی ۱۸ سال لازم است، مگر اینکه فرد همراه با پدر و مادرش درخواست ویزا بدهد. دیگر شروط به نوع ویزایی بستگی دارد که فرد برای آن درخواست می‌دهد. مثلاً ویزای کاری نیازمند تحصیلات و سابقه کاری مرتبط است. در ادامه، به راه های مهاجرت به کشور مالزی و شرایط و الزامات هر یک می‌پردازیم.

    راه های مهاجرت به مالزی

    اگر قصد شما اقامت بیش از ۹۰ روز (سه ماه) در مالزی باشد، از شمول قانون بازدید و گردشگری خارج می‌شوید. در این صورت، باید برای اخذ ویزای طولانی‌مدت کشور مالزی اقدام کنید. تنها در این حالت است که اجازه اقامت بیشتر از سه ماه را در کشور مالزی خواهید داشت. راه های مهاجرت به مالزی انواع مختلفی از ویزاها را شامل می‌شوند که با توجه به دلیل شما برای مهاجرت اعطا خواهند شد.

    به‌عنوان مثال، شما می‌توانید برای کار، تحصیل، پیوستن به خانواده، بازنشستگی و مقاصد دیگر به مالزی بروید. پس هدف شما هر چه که باشد، باید درخواست خود را برای آن نوع از ویزا ارائه دهید. اما این ویزاها چه هستند و برای به دست آوردن آن‌ها به چه مدارک و شرایطی نیاز خواهید داشت؟ در ادامه به مهم‌ترین راه‌های مهاجرت به کشور مالزی از طریق این ویزاها اشاره خواهیم کرد. 

    راه های مهاجرت به مالزی

    مهاجرت به مالزی برای کار

    اگر دلیل مهاجرت شما به مالزی برای کار باشد، باید برای دریافت ویزای کاری (مجوز کار در مالزی) اقدام کنید. در حال حاضر، انواع مختلفی از مجوزهای کار توسط دولت مالزی صادر می‌شود. بنابراین باید آن‌ها را بشناسید و درخواست خود را بسته به توانایی‌ها و مهارت‌های خودتان ارائه دهید. در هر صورت، درخواست شما هر چه که باشد، درنهایت یکی از مجوزهای زیر را به دست خواهید آورد:

    1. مجوز استخدام مالزی (EP)
    2. مجوز استخدام موقت (TEP)
    3. مجوز بازدید کاری مالزی (PVP)

    ۱. مجوز استخدام مالزی (EP)

    اگر می‌خواهید پس از مهاجرت به مالزی در یک شرکت یا سازمان در موقعیتی حرفه‌ای و با مهارت مشغول به کار شوید، به مجوز استخدام مالزی (EP) نیاز خواهید داشت. کارت استخدام توسط دولت مالزی صادر می‌شود. بسته به موقعیت و حقوق شما، سه نوع مجوز استخدام مالزی وجود دارد.

    • ویزای استخدامی رده ۱: شامل پست‌های کلیدی یک شرکت مانند مدیران اجرایی، مدیران عامل، مدیران فنی و مدیران پروژه است. (حقوق ماهانه حداقل ۱۰ هزار رینگیت)
    • ویزای استخدامی رده ۲: شامل پست‌های مدیریتی و حرفه‌ای یک شرکت مانند مدیر بازاریابی، سرمایه‌گذاری، مدرسان، مدیران مالی و معماران می‌شود. (حقوق ماهانه از پنج هزار تا ۹۹۹۹ رینگیت)
    • ویزای استخدامی رده ۳: شامل موقعیت‌های غیراجرایی در یک شرکت مانند طراحان (مد، تولید، مبلمان)، صنعتگران و فناوران مواد غذایی که به تجربه کاری قابل توجه و مهارت‌های فنی یا عملی خاص نیاز دارند. (حقوق ماهانه از سه هزار تا ۴۹۹۹ رینگیت)

    افراد واجد شرایط دریافت کارت EP باید شرایط زیر را داشته باشند:

    • مدارک تحصیلی مناسب و موردنیاز برای کار
    • حداقل سه سال تجربه کاری مرتبط (اگر مدارک تحصیلی ناکافی باشند، ممکن است به چند سال‌ تجربه کاری مرتبط نیاز باشد.)
    • کار در یک موقعیت مدیریتی، اجرایی یا فنی و نیازمند به مهارت‌های خاص
    • دریافت حقوق مشخص‌شده در هر ویزای رده یک تا سه

    ۲. مجوز استخدام موقت (TEP)

    مجوز استخدام موقت در مالزی برای نیروهای کار نیمه‌ماهر یا غیرماهر در بخش‌های خاص و تأییدشده صادر می‌شود. دولت مالزی دو دسته از مجوزهای اشتغال موقت را برای نیروهای کار خارجی صادر می‌کند. اولی در بخش‌های تولید، ساخت‌وساز، مزارع، کشاورزی و خدمات و دومی برای مددکاران خارجی در داخل (FDH) است.

    شرایط سنی، ملیت و جنسیت دارندگان مجوز استخدام موقت باید بر اساس حرفه خاص آن‌ها باشد. متقاضیان در یکی از بخش‌های ساخت‌وساز، مزارع، کشاورزی، خدمات و تولید مالزی مشغول به کار می‌شوند. همچنین آن‌ها باید بین ۱۸ تا ۴۵ سال سن داشته باشند و توسط یک مرکز پزشکی تأییدشده تحت معاینه قرار بگیرند و به‌عنوان «سالم و مناسب برای کار» تأیید شوند.

    ۳. مجوز بازدید کاری مالزی (PVP)

    یکی دیگر از مجوزهای کاری که دولت برای خارجی‌ها و مهاجرت به مالزی صادر می‌کند، مجوز بازدید کاری از مالزی است. این مجوز با دو نوع دیگر مجوزهای کار در مالزی متفاوت است؛ زیرا در این مورد شما در واقع توسط یک شرکت یا سازمان مالزیایی استخدام نمی‌شوید، بلکه همچنان از یک شرکت خارجی حقوق دریافت خواهید کرد، اما برای مدت کوتاهی به شرکت دیگری در مالزی خدمات ارائه خواهید داد.

    اداره مهاجرت مالزی مسئول صدور کارت بازدید حرفه‌ای است. اما برای ارائه درخواست از طرف شما به یک حامی در مالزی نیاز دارید. اگر تحت یکی از دسته‌بندی‌های زیر قرار می‌گیرید، می‌توانید با روادید بازدید حرفه‌ای مالزی در این کشور کار کنید:

    • هنرمند خارجی (فیلم‌برداری و اجرا)
    • هنرمند صحنه (خوانندگی، موسیقی، رقص، تئاتر، آکروباتیک، سیرک و موارد مشابه)
    • فیلم‌برداری و تولید فیلم
    • نیروی خدماتی (در هتل‌ها، مراکز فرهنگی، استادیوم‌ها و مکان‌های مشابه)
    • کارشناس مدیریت هنری و هنرهای مرتبط با تلویزیون
    • معلم عربی
    • نوازندگان و مجسمه‌سازان

    مهاجرت به مالزی برای پیوستن به خانواده

    افرادی که به دلایلی مانند کار و تحصیل در مالزی اقامت دارند، می‌توانند اعضای خانواده خود را هم به این کشور بیاورند. این دسته از افراد باید برای دریافت «ویزای پاس وابستگان» اقدام کنند. با این نوع از ویزا اعضای خانواده مانند همسر، فرزندان زیر ۲۱ سال و کودکان وابسته می‌توانند به مالزی بیایند.

    اعضای خانواده پس از ورود به مالزی باید پاسپورت خود را به اداره مهاجرت مالزی ببرند تا برچسب گذرنامه «وابسته مقیم مالزی» را دریافت کنند. آن‌ها با این برچسب اجازه خواهند داشت برای مدت زمانی مشابه با مجوز اقامت فرد اصلی در مالزی بمانند. اما توجه داشته باشید که آن‌ها در مدت اقامت خود امکان کار همراه با دستمزد را نخواهند داشت.

    مهاجرت به مالزی برای تحصیل

    افرادی که قصدشان از مهاجرت به مالزی تحصیل در دانشگاه‌های این کشور است، باید برای دریافت ویزای دانشجویی مالزی (Approval Letter) از طریق اداره مهاجرت این کشور اقدام کنند. توجه داشته باشید که قبل از شروع فرآیند درخواست ویزای تحصیلی باید توسط یک مؤسسه آموزشی معتبر در مالزی پذیرش شده باشید.

    پس از دریافت نامه تأییدیه خود در دانشگاه، لازم است درخواست خود را برای دریافت ویزای دانشجویی مالزی ارائه دهید. شما می‌توانید پس از ورود به مالزی در مؤسسه آموزشی خود ثبت‌نام و کارت دانشجویی و i-Kad خود را دریافت کنید.

    مهاجرت به مالزی برای بازنشستگی

    مالزی اخیراً برای افرادی که قصد دارند دوران بازنشستگی خود را در این کشور سپری کنند ویزا صادر می‌کند. اگر از توان مالی کافی و شرایط بازنشستگی در مالزی برخوردار هستید، می‌توانید درخواست خود را برای دریافت ویزای بازنشستگی ارائه کنید.

    هنگامی که ویزای بازنشستگی شما تأیید شد، باید به مالزی بروید و نامه تأیید اقامت مشروط خود را شخصاً از اداره مهاجرت این کشور دریافت کنید. افراد با دریافت ویزای بازنشستگی قادر خواهند بود همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال خود را هم به مالزی ببرند.

    این نوع ویزا مزایای بسیار زیادی دارد. همچنین تا ۱۰ سال معتبر است و می‌توان آن را تمدید کرد. در عین حال، اجازه کار پاره‌وقت تا ۲۰ ساعت در هفته را هم خواهید داشت که امتیاز بسیار خوبی است.

    مدارک موردنیاز ویزای بازنشستگی مالزی

    هنگام ارائه درخواست برای دریافت ویزای بازنشستگی مالزی، باید مدارک زیر را همراه با درخواست خود به سفارت مالزی ارائه کنید:

    • گذرنامه به‌همراه کپی
    • اصل و کپی تأییدیه مشروط (Approval Letter)
    • فرم درخواست ویزای بازنشستگی مالزی
    • یک عکس در اندازه پاسپورت با پس‌زمینه آبی و مطابق با شرایط ویزای مالزی
    • اثبات توانایی مالی از طریق صورت‌حساب‌های بانکی سه ماه آخر منتهی به درخواست ویزا تا اثبات شود که حداقل به ۳۵۰ هزار رینگیت معادل ۷۹ هزار دلار (افراد بالای ۵۰ سال) و ۵۰۰ هزار رینگیت معادل ۱۱۳ هزار دلار (افراد زیر ۵۰ سال) دسترسی دارید.
    • اثبات بازنشستگی، مانند نامه تأیید بازنشستگی (در صورت وجود)
    • گواهی بیمه درمانی برای دوره اقامت شما در مالزی
    • نامه عدم سابقه کیفری از مقامات مربوطه در کشور مبدأ
    • سایر مدارک موردنیاز هویتی و آدرس شما 

    مهاجرت به مالزی برای بازنشستگی

    مهاجرت به مالزی با سرمایه‌گذاری

    یک تبعه خارجی و وابستگان او تحت برنامه «مالزی خانه دوم من» (MM۲H) هم امکان مهاجرت به این کشور را خواهند داشت. این افراد در صورت سپرده‌گذاری ثابت در بانک‌های مالزیایی یا سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات این کشور می‌توانند ویزای چند بار ورود ۱۰ ساله مالزی را به دست آورند. قبل از انقضای ویزا هم می‌توان آن را تمدید کرد، مشروط بر اینکه شرایط صدور آن هنوز هم رعایت شده باشند. این روش را باید بهترین راه برای مهاجرت به مالزی دانست که البته به بودجه مناسب نیاز دارد.

    برنامه «مالزی خانه دوم من»، برای بازنشستگان و افراد ثروتمندی مناسب است که مایل به اقامت در مالزی هستند. بنابراین این برنامه اجازه کار در این کشور را نمی‌دهد. همچنین به استثنای برخی موارد، دارنده آن حق درخواست برای اجازه اقامت دائم یا شهروندی مالزی را نخواهد داشت. مدارک موردنیاز برای شرکت در این طرح صدور ویزا عبارت‌اند از:

    • مدارک بیمه سلامت
    • رزومه
    • اصل یا کپی شناسنامه
    • اصل یا کپی سند ازدواج
    • گواهی اثبات میزان دارایی خالص
    • اثبات درآمد ماهانه
    • صورت‌حساب بانک
    • اصل گواهی ترخیص پلیس
    • گواهی سلامت پزشکی
    • مدارک خرید ملک (در صورت وجود)
    • نامه مجوز تأیید اسناد مالی
    • نامه تأیید شغل و حقوق
    • پاسپورت و کپی آن

    شرایط و الزامات طرح

    صدور مجوز شرکت در طرح «مالزی خانه دوم من» به شروطی وابسته است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

    • متقاضی باید زیر ۵۰ سال سن داشته باشد.
    • دارایی نقدی متقاضی باید حداقل ۵۰۰ هزار رینگیت معادل ۱۱۳ هزار دلار باشد.
    • متقاضی به درآمد منظم ماهانه حداقل ۱۰ هزار رینگیت معادل ۲۲۵۰ دلار نیاز دارد.
    • سپرده‌گذاری ثابت در یک بانک مالزی باید به مبلغ ۳۰۰ هزار رینگیت معادل ۶۸ هزار دلار باشد.
    • یک حامی مالی مالزیایی باید از درخواست پشتیبانی کند و قبل از صدور ویزا، یک وثیقه شخصی تا سقف ۲۰۰۰ رینگیت بگذارد.
    • متقاضی باید بیمه‌نامه درمانی از یک شرکت معتبر در مالزی بخرد.
    • متقاضی باید توسط یک بیمارستان یا کلینیک خصوصی ثبت‌شده در مالزی معاینه پزشکی شود.
    • متقاضی باید گواهی ترخیص پلیس از کشور مبدأ داشته باشد که ثابت کند سابقه کیفری ندارد.

    نیمی از مبلغ سپرده‌گذاری ثابت را می‌توان برای خرید خانه، خرید بیمه سلامت یا پرداخت هزینه تحصیل فرزندان برداشت کرد. پس از دو سال، برداشت بخشی از سپرده برای استفاده از امتیاز خرید خودرو بلامانع خواهد بود. البته تا زمانی که حداقل موجودی ۱۵۰ هزار رینگیت معادل ۳۴ هزار دلار در کل دوران اقامت فرد در مالزی حفظ شود.

    شرایط خرید ملک

    قوانین مهاجرت به مالزی در طرح MM۲H تأکید می‌کند که دارندگان ویزای سرمایه‌گذاری می‌توانند بدون محدودیت در مالزی ملک خریداری کنند. مشروط بر اینکه حداقل قیمت تعیین‌شده برای خارجی‌ها در استان موردنظر را رعایت کنند. حداقل قیمت ملک برای خارجی‌ها معمولاً یک میلیون MYR (رینگیت) تعیین می‌شود، اما در استان‌هایی مانند پنانگ حداقل قیمت خرید ملک کمتر است.

    خریداران همچنین به دریافت تأییدیه ایالتی نیاز دارند که اخذ آن می‌تواند تا ۶ ماه هم طول بکشد. همچنین، مهاجران ممکن است بتوانند برای دریافت وام بانکی درخواست دهند. بانک‌های محلی به اثبات توانایی بازپرداخت نیاز دارند. همچنین بازپرداخت وام باید تا زمانی صورت گیرد که وام‌گیرنده ۶۵ تا ۷۰ ساله می‌شود.

    سایر مزایا شامل واردات بدون مالیات، مالیات بر فروش و بدون مالیات فروش خودرو متعلق به دارنده ویزا است که درخواست مجوز تأییدشده (AP) می‌کند. تا زمانی که خودرو قبل از تاریخ درخواست خریداری شده باشد و درخواست ظرف مدت حداکثر ۶ ماه پس از صدور ویزا انجام شود و حداکثر ظرف مدت دو سال وارد شود. دارندگان ویزا همچنین می‌توانند یک خودروی مالزیایی معاف از مالیات در سال اول ویزا خریداری کنند.

    مدارک لازم برای مهاجرت به مالزی

    مدارک لازم برای مهاجرت به مالزی به هدف اقامت شما بستگی دارد. اما برخی مدارک هم بین تمامی ویزاها مشترک هستند که در اینجا به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

    • پاسپورت و دو فتوکپی
    • دو نسخه از فرم درخواست ویزا
    • دو قطعه عکس در اندازه پاسپورت
    • بلیت رفت و برگشت و دو عدد فتوکپی
    • اثبات استقلال مالی
    • دعوت‌نامه (در صورت وجود)
    • رسید پرداخت هزینه ویزا

    افرادی که درخواست آن‌ها برای ویزای بلندمدت باشد، باید ابتدا نامه تأییدیه (Approval Letter) را از اداره مهاجرت مالزی بگیرند و مدارک مربوط به آن را هم به درخواست خود اضافه کنند. لطفا توجه داشته باشید که ویزای صادرشده برای مالزی به‌طور خودکار حق سفر به ایالت‌های صباح و ساراواک در شرق این کشور را به شما نخواهد داد. برای دریافت مجوز بازدید از این دو ایالت باید یک بار دیگر در خود کشور مالزی اقدام کنید.

    هزینه مهاجرت به مالزی

    هنگام درخواست ویزای مالزی، باید چندین سند پشتیبان همراه با درخواست خود ارائه دهید. همچنین باید هزینه «غیرقابل استرداد» ویزای مالزی را هم بپردازید. هزینه ویزای مالزی (شامل ویزای یک بار ورود، چند بار ورود و ویزای ترانزیت) برای برخی از کشورها مثل ایران ۲۰ رینگیت مالزی معادل ۴٫۵ دلار آمریکا است.

    روش پرداخت هزینه ویزا به نزدیک‌ترین دفتر نمایندگی مالزی به شما (سفارت یا کنسولگری) که درخواست خود را از طریق آن ارسال می‌کنید، بستگی خواهد داشت. برخی از دفاتر نمایندگی مالزی، هزینه ویزا را به‌صورت نقدی و هنگام ارائه درخواست اخذ می‌کنند. برخی هم فقط پرداخت‌هایی را می‌پذیرند که از طریق حواله بانکی به حساب سفارت یا کنسولگری واریز شود. سایر هزینه‌های ویزای مالزی به شرح زیر هستند. 

    هزینه مهاجرت به مالزی

    هزینه ویزا برای مهاجرت به مالزی

    هزینه ویزای کاری

    هزینه مهاجرت به مالزی برای کار شامل پرداخت هزینه عمومی ویزا در کشور خود (همان‌طور که در بالا ذکر شد) و همچنین هزینه کار در این کشور خواهد بود. هزینه ویزای کار در مالزی به مدت آن بستگی دارد و طبق جدول زیر محاسبه می‌شود.

    نوع ویزای کاری مالزی

    هزینه‌ها

    مجوز استخدام مالزی (EP)

    ۲۰۰ رینگیت معادل ۴۵ دلار در هر سال

    ۱۲۵ رینگیت معادل ۲۸ دلار هزینه پردازش و صدور ویزا

    مجوز بازدید کاری مالزی (PVP)

    ۹۰ رینگیت معادل ۲۰ دلار برای هر سه ماه

    ۳۶ رینگیت معادل ۸ دلار برای یک سال

    هزینه ویزای دانشجویی

    دانشجویان بین‌المللی در مالزی برای هر سال یا هر ترم از تحصیل خود باید هزینه ۶۰ رینگیت معادل ۱۳٫۵ دلار بپردازند. به‌عنوان مثال، یک دانشجو برای دوره تحصیلی سه ساله خود در مالزی باید ۱۸۰ رینگیت معادل ۴۰٫۵ دلار برای ویزای دانشجویی خود پرداخت کند. این هزینه‌ علاوه بر هزینه صدور ویزای مالزی است که در بالا ذکر شد.

    هزینه ویزای خانوادگی

    اعضای خانواده شهروندان یا مهاجران مقیم مالزی می‌توانند از طریق ویزای وابستگان (DP) یا ویزای بازدید اجتماعی طولانی‌مدت (LTSVP) به این کشور مهاجرت کنند. هزینه ویزای خانوادگی مهاجرت به مالزی طبق جدول زیر محاسبه خواهد شد.

    نوع ویزا

    هزینه‌ها

    ویزای وابستگان (DP)

    ۹۰ رینگیت معادل ۲۰ دلار در سال

    ۵۰ رینگیت معادل ۱۱ دلار برای پردازش و صدور ویزا

    ویزای بازدید اجتماعی طولانی‌مدت (LTSVP)

    ۶۰۰ رینگیت معادل ۱۳۵ دلار در سال

    ۵۰ رینگیت معادل ۱۱ دلار برای پردازش و صدور ویزا

    امتیاز لازم برای مهاجرت به مالزی

    آن دسته اتباع خارجی که واجد شرایط دسته ویزاهای ذکرشده در بالا هستند، باید امتیاز لازم برای مهاجرت به مالزی را به دست آورند. این سیستم برای انتخاب افراد مناسب‌تر از میان متقاضیان مختلف است و الزامات خاصی را برای واجد شرایط بودن دارد. سیستم مبتنی بر امتیاز مالزی، امتیازات شما را از طریق نمره‌دهی در دسته‌های زیر جمع می‌کند.

    • سن
    • صلاحیت‌ها و مهارت‌ها
    • مدت زمان اقامت شما در مالزی
    • میزان آشنایی شما با مؤسسات و قوانین مالزی
    • ارزش سرمایه‌گذاری‌های شما
    • تجربه کاری شما در مالزی
    • مهارت شما در زبان مالایی
    • پاک بودن پرونده کیفری

    شما باید حداقل ۶۵ امتیاز از ۱۲۰ امتیاز کلی را در این سیستم کسب کنید تا بتوانید درخواست اقامت بدهید. به‌عنوان مثال، اگر سن شما بین ۳۶ تا ۶۰ سال باشد، نسبت به زمانی که جوان‌تر یا پیرتر هستید، امتیاز بیشتری کسب خواهید کرد. امتیاز دکترا هم از مدرک کارشناسی ارشد یا کارشناسی بالاتر خواهد بود.

    شما می‌توانید امتیازات خود را از طریق ماشین‌حساب‌های آنلاین امتیازدهی برای مجوز ورود به مالزی در وب‌سایت اداره مهاجرت این کشور محاسبه کنید. اگر امتیازات شما مناسب باشند، می‌توانید روند مهاجرت خود را با جدیت بیشتری دنبال کنید. 

    امتیاز لازم برای مهاجرت به مالزی

    مزایا و معایب مهاجرت به مالزی

    مهاجرت به مالزی مثل مهاجرت به هر مقصد دیگری مزایا و معایبی دارد که این موارد را بررسی می‌کنیم. 

    مزایای مهاجرت به مالزی

    مزایای مهاجرت به مالزی و زندگی در این کشور بسیار زیاد هستند. در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

    ۱. هزینه زندگی پایین

    مالزی یک مکان بسیار مقرون‌به‌صرفه برای زندگی است و این یکی از دلایل اصلی جذب خارجی‌ها به این کشور محسوب می‌شود. در مالزی هزینه غذا، خدمات آب، برق، گاز، حمل‌ونقل، اینترنت، مراقبت از کودکان، خانه‌داری و عضویت در کلوپ‌ها ارزان است. چانه‌زنی نیز بخشی از فرهنگ مالزی است و همین به کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند.

    هزینه زندگی در مالزی بسته به محل زندگی شما متفاوت خواهد بود. به‌عنوان مثال، پنانگ و کوالالامپور هر دو شهرهای بزرگی هستند، اما زندگی در پنانگ ارزان‌تر از کوالالامپور است. به‌طور کلی، هزینه‌های زندگی در سواحل غربی مالزی، مقرون‌به‌صرفه‌تر است. البته حتی اگر در شهرهای گران این کشور مانند کوالالامپور هم زندگی کنید، می‌توانید با هزینه کم در آنجا زندگی خوبی داشته باشید.

    ۲. گزینه‌های اسکان مقرون‌به‌صرفه

    مسکن در مالزی مقرون‌به‌صرفه است. حتی خانه‌های بسیار گران‌قیمتی که به نظر می‌رسد فقط افراد ثروتمند می‌توانند آن‌ها را بخرند، چندان گران نیستند. در این کشور می‌توانید یک خانه مناسب و با کیفیت خوب را با قیمت عالی بخرید.

    اجاره در مالزی نیز گزینه خوبی است؛ زیرا در مقایسه با اجاره در ایالات متحده، ۷۰ درصد ارزان‌تر است. در حال حاضر می‌توان یک آپارتمان را در یک محله متوسط در کوالالامپور با قیمت ۷۵۰ دلار یا با قیمت کمتر در یک محله مقرون‌به‌صرفه اجاره کرد.

    جست‌وجوی گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه نیز آسان است. زیرا طرح‌های مسکن متفاوتی در سراسر کشور ارائه می‌شوند. خرید ملک در مالزی برای خارجی‌ها هم امکان‌پذیر است. با این حال، آن‌ها نمی‌توانند زمین‌های رزرو‌شده توسط بومیان مالزی و ملکی فراتر از قیمت ۲۵۰ هزار دلار را خریداری کنند.

    ۳. مراقبت‌های بهداشتی خوب و ارزان

    یکی دیگر از مزایای مهم برای افراد خواهان مهاجرت به مالزی سیستم مراقبت‌های بهداشتی خوب آن است. در واقع، حتی ساکنان کشورهای همسایه هم برای دریافت مراقبت‌های بهداشتی به مالزی می‌آیند. سیستم مراقبت‌های بهداشتی مالزی دو سطح دولتی و خصوصی دارد. اگرچه هر دو مقرون‌به‌صرفه هستند، اما خدمات خصوصی کیفیت بهتری دارند و دائما در حال بهبود هستند.

    مراقبت‌های بهداشتی در مالزی بسیار ارزان‌تر از کشورهای غربی هستند. نرخ‌های بیمه درمانی هم معقول در نظر گرفته می‌شوند و در حال حاضر هزینه‌های درمانی را برای مقیمان خارجی و مهاجران هم پوشش می‌دهند. علاوه بر این، پزشکان محلی مالزی تحصیلات عالی دارند و به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند.

    ۴. کشوری چندفرهنگی

    مالزی کشوری غنی از تاریخ، فرهنگ و سنت است و به همین دلیل گزینه بسیار خوبی برای دوستداران هنر و تاریخ محسوب می‌شود. جمعیت مالزی عمدتاً از نژادهای مالایی، چینی و هندی تشکیل شده است و همین زندگی در مالزی را برای همه آسان می‌کند. اگرچه جمعیت مالزی عمدتاً مسلمان هستند، اما هرساله مناسبت‌های مختلفی را جشن می‌گیرند و به سنن ادیان و قومیت‌های مختلف احترام می‌گذارند.

    مهاجرت به مالزی و زندگی در آنجا به‌دلیل مردم محلی مهمان‌نواز این کشور بسیار آسان است. مالزی به‌عنوان یکی از دوستانه‌ترین کشورهای جهان شناخته می‌شود و سازگاری با زندگی در آنجا آسان است. زیرا مردم محلی با آغوش باز از همه ملیت‌ها استقبال می‌کنند.

    مالزیایی‌ها همچنین بسیار مودب هستند. بنابراین هرگز احساس نمی‌کنید که کنار گذاشته شده‌اید و در واقع دوست‌یابی برای شما در این کشور آسان خواهد بود. علاوه بر این، مردم مالزی به ارکان خانواده احترام می‌گذارند.

    ۵. غذاهای محلی لذیذ

    یکی دیگر از نتایج تنوع فرهنگی در مالزی، غذاهای محلی شگفت‌انگیز آن است که تلفیقی از غذاهای متعدد از سراسر جهان هستند. این غذاها عمدتاً تحت‌تأثیر فرهنگ مالایی، چینی، هندی و تایلندی قرار دارند، اما غذاهای غربی را هم به‌وفور در این کشور پیدا خواهید کرد. 

    یکی دیگر از مزایای زندگی در مالزی این است که احتمالاً به آشپزی نیازی ندارید. زیرا غذاهای آماده در مالزی، چه غذاهای خیابانی، چه رستورانی، فوق‌العاده ارزان هستند. حتی ممکن است با خرید غذا در بیرون از خانه نسبت به وقتی که در خانه آشپزی می‌کنید، بیشتر پس‌انداز کنید.

    ۶. زندگی آرام

    با مهاجرت به مالزی می‌توانید از سبک زندگی ساده‌تر و آرام‌تر در این کشور لذت ببرید. زیرا سبک زندگی در مالزی در مقایسه با برخی از کشورهای غربی کندتر است. البته فرهنگ مالزی بر شاد بودن و آفریدن شادی متمرکز است. به همین دلیل، فعالیت‌ها و سرگرمی‌هایی برای پر کردن اوقات فراغت هم در داخل و هم در فضای باز وجود دارند.

    به‌طور کلی، مالزیایی‌ها زندگی مدرن را با فشار کمتر و فرصت بیشتر برای استراحت تجربه می‌کنند. اکثر مالزیایی‌ها می‌دانند که چگونه از چیزهای کوچک زندگی لذت ببرند. همچنین ساکنان مالزی اغلب در طول تعطیلات خود سفر می‌کنند، زیرا به نظرشان چیزهای زیادی برای دیدن و تجربه کردن وجود دارد. 

    مزایای مهاجرت به مالزی

    ۷. حمل‌ونقل ارزان و کارآمد

    ساکنان مالزی می‌توانند به‌سرعت و تنها با حمل‌ونقل عمومی در سراسر مالزی سفر کنند. رفت‌وآمد در مالزی به‌دلیل سیستم حمل‌ونقل جامع آن به‌خصوص اتوبوس و قطار بسیار آسان است و بسیار قابل اعتماد و مقرون‌به‌صرفه خواهد بود. به‌طوری که دیگر نیازی به داشتن وسیله نقلیه شخصی نیست.

    درواقع رفت‌وآمد با سیستم حمل‌ونقل عمومی، ارزان‌تر از خرید ماشین است. زیرا قیمت وسایل نقلیه در مالزی بسیار بالا است، بنابراین اکثر کسانی که به این کشور نقل‌مکان می‌کنند، استفاده از حمل‌ونقل عمومی را برمی‌گزینند. 

    مردم در مالزی مانند انگلستان از سمت چپ رانندگی می‌کنند. با این حال، رانندگی برای خارجی‌ها بسیار آسان است، زیرا علائم راهنمایی در مالزی به زبان انگلیسی هستند.

    ۸. ویزاهایی با انقضای طولانی‌مدت

    یکی از مهم‌ترین مزایای مهاجرت به مالزی این است که می‌توانید از ویزای ۱۰ ساله و با قابلیت تمدید برخوردار شوید. مالزی تنها کشور دنیا است که چنین مدت زمانی را برای انقضای ویزا ارائه می‌دهد. همچنین ویزای چند بار ورود «مالزی خانه دوم من» (MM۲H) امکانات بسیار خوبی ارائه می‌کند. دولت مالزی ویزاهای طولانی‌مدت را برای ساکنان خارجی پولدار به‌منظور ارتقای سطح زندگی در این کشور فراهم کرده است. مهاجران و تاجران مستقر معمولاً برای MM۲H درخواست می‌دهند.

    ۹. برقراری ارتباطات کلامی آسان

    به‌طور کلی، اکثر خارجی‌ها و مهاجرانی که به‌دنبال زندگی در کشور دیگری هستند، با مشکل زبان روبه‌رو خواهند شد. اما این موضوع در مالزی اصلاً نگران‌کننده نیست، زیرا تعداد زیادی از مردم مالزی به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند.

    با این حال، ارتباط کلامی با مردم محلی در مناطق روستایی ممکن است برای شما دشوارتر باشد، زیرا آن‌ها در زبان انگلیسی مهارت ندارند، اما معمولاً به سه یا چهار زبان آسیایی صحبت می‌کنند.

    معایب مهاجرت به مالزی

    زندگی در مالزی علی‌رغم مزایای فراوانی که دارد، بدون معایب نیست. معایب مهاجرت به مالزی به شرح زیر هستند.

    ۱. مالیات بر واردات بالا

    محصولات محلی در مالزی فوق‌العاده ارزان هستند، اما کالاهای خارجی یا وارداتی به‌دلیل نرخ بالای مالیات بر واردات، گران درمی‌آیند. این مالیات به نوع کالای وارداتی بستگی دارد، اما معمولاً بین ۵ تا ۱۰ درصد خواهد بود. کالاهایی که بالاترین نرخ مالیات بر واردات را در مالزی دارند، لوازم الکترونیکی، وسایل نقلیه و لباس‌های لوکس یا مارک‌دار هستند.

    همچنین مالزی بالاترین مالیات را برای خودروهای وارداتی وضع می‌کند. با وجود این، وقتی صحبت از خرید کالاهای وارداتی می‌شود، سه جزیره معاف از عوارض گمرکی وجود دارد. بنابراین مردم به آنجا می‌روند تا بتوانند چنین کالاهایی را با قیمت کمتری خریداری کنند. این مناطق معاف از مالیات جزایر لنکاوی، لابوان و پانگکور هستند.

    ۲. غیرقابل پیش‌بینی بودن آب‌وهوا

    فصل خشک در مالزی معمولاً از ژانویه تا اوت است و پس از آن، فصل باران‌های موسمی می‌آید. با این حال، علی‌رغم هوای آفتابی در مالزی، گاهی اوقات بارندگی‌های شدیدی در خارج از فصل باران‌های موسمی رخ می‌دهد.

    در واقع، آب‌وهوای مالزی کاملاً غیرقابل پیش‌بینی است. علی‌رغم هوای گرم، همچنان ممکن است در طول روز رگبارهای بارانی را تجربه کنید. بسیاری از مردم محلی معمولاً از بارش باران استقبال می‌کنند، زیرا به یک روز گرم طراوت می‌بخشد. اما باران‌های شدید و رعدوبرق‌ها در مالزی خطرناک هستند و ممکن است به سیل منجر شوند. علاوه بر این، به‌دلیل تغییرات غیرقابل پیش‌بینی در آب‌وهوا، مهاجران ممکن است به‌سرعت بیمار شوند.

    ۳. آلودگی هوا

    کیفیت پایین هوا یکی از مواردی است که تصمیم‌گیری برای مهاجرت به مالزی را سخت می‌کند، زیرا هوای این کشور برای سلامتی مضر است و به بیماری‌های ریوی، سرطان ریه و حتی بیماری‌های قلبی منجر می‌شود. مثلاً در شهرهای بزرگی مانند کوالالامپور و پنانگ آلودگی هوا یا ابر سنگینی از مه روی شهر پدیده معمولی است.

    آلودگی هوا عمدتاً ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای از خودروها، موتورسیکلت‌ها یا اسکوترها و کارخانه‌های تولیدی است که در شهرهای مالزی فراوان هستند. علاوه بر این، آتش‌سوزی جنگل‌ها و سوزاندن زیست‌توده نیز در مالزی رایج است.

    نمی‌توان گفت آلودگی هوا تا چه مدت طول می‌کشد، اما گاهی هوا برای یک هفته کامل واقعاً بد است. در این مواقع، رانندگی و دیدن افق سخت‌تر می‌شود. دولت مالزی در حال حاضر تلاش‌هایی را برای بهبود کیفیت هوا در این کشور انجام می‌دهد. با این حال، سلامت هوا هنوز هم با استانداردهای تعیین‌شده توسط سازمان بهداشت جهانی فاصله زیادی دارد. 

    معایب مهاجرت به مالزی

    ۴. ترافیک سنگین و جای پارک محدود

    یکی از مشکلاتی که ممکن است شما را از زندگی در مالزی منصرف کند، ترافیک وحشتناکی است که هر روز تجربه خواهید کرد. به‌خصوص اگر خودتان رانندگی کنید. به‌دلیل افزایش جمعیت و تعداد وسایل نقلیه در جاده‌ها، شرایط ترافیکی در کشور مالزی به‌ویژه در شهرهای بزرگ و ساعات شلوغی بدتر می‌شود.

    همچنین یافتن جای پارک در شهرهای بزرگ مانند کوالالامپور بسیار دشوار است. بنابراین مالزیایی‌ها همیشه دیر می‌رسند، زیرا باید برای مدتی طولانی به‌دنبال یک پارکینگ رایگان بگردند. پارکینگ‌های پولی هم بسیار گران هستند و سه تا پنج رینگیت (۷۰ سنت تا ۱٫۵ دلار) در ساعت خرج برمی‌دارند.

    ۵. رانندگی بد

    رانندگی در مالزی سخت است، چون جدا از شرایط ترافیکی، یکی دیگر از مواردی که در جاده‌های مالزی باید با آن کنار بیایید، رانندگان بد هستند. در طول سال‌ها، مالزیایی‌ها به‌عنوان رانندگان بد شناخته شده‌اند، زیرا دائم مسیر خود را تغییر می‌دهند و در جاده‌ها نظم و انضباط ندارند.

    سرعت بیش از حد مجاز، سبقت گرفتن در خطوط دوبل و در سمت چپ جاده و بی‌توجهی به چراغ‌های راهنمایی در بین مردم محلی به عادت تبدیل شده‌اند. 

    سوالات متداول درباره مهاجرت به مالزی

    بهترین راه برای مهاجرت به مالزی کدام روش است؟

    راه های زیادی برای مهاجرت به کشور مالزی وجود دارد. شما می توانید مثلاً برای کار، پیوستن به یکی از اعضای خانواده، تحصیل یا بازنشستگی به آنجا بروید. به این ترتیب، انتخاب بهترین راه برای مهاجرت به مالزی به امکانات و وضعیت خود شما بستگی دارد.

    فرایند مهاجرت به مالزی چقدر طول می کشد؟

    مدت زمان فرآیند مهاجرت به مالزی به روشی بستگی دارد که از طریق آن برای ویزا اقدام می کنید. همچنین به زمان سال و اینکه آیا شما تمام مدارک موردنیاز را دارید یا خیر هم بستگی دارد. به طور کلی، اگر به صورت آنلاین (eVisa) درخواست ویزا کنید، فرآیند آن نباید بیش از ۱۰۰ ساعت یعنی چهار روز طول بکشد.

    مهم ترین شرایط مهاجرت به مالزی چیست؟

    برای ورود به مالزی، پاسپورت شما باید حداقل شش ماه اعتبار و حداقل یک صفحه خالی برای مهر ورودی داشته باشد. صدور مجوز ورود و اقامت در مالزی تحت اختیار اداره مهاجرت مالزی است. اما مهم ترین شرایط مهاجرت به مالزی عدم سوءپیشینه، به دست آوردن امتیازات کافی و مهارت کاری یا توانایی مالی هستند.

    انواع روش های مهاجرت به مالزی کدام اند؟

    انواع روش های مهاجرت به مالزی به چهار دسته کلی تقسیم می شوند. ویزای خانوادگی (افراد نزدیک به ساکنان مالزی)، مهاجران اقتصادی (نیروهای کار ماهر و افراد تجاری)، سایرین (افرادی که به دلایل بشردوستانه یا بازنشستگی به عنوان مهاجر پذیرفته می شوند) و افرادی که برای تحصیل به آنجا می روند.

    متوسط هزینه مهاجرت به مالزی چقدر است؟

    متوسط هزینه مهاجرت به مالزی با توجه به نوع ویزا و کشور مبدأ می تواند متفاوت باشد. به طور کلی، هزینه ها از ۱۵ تا ۵۵ دلار متغیر هستند. هزینه متوسط ویزای توریستی حدود ۳۰ دلار است، در حالی که نرخ ویزای تجاری امکان دارد کمی بالاتر باشد. علاوه بر این، برای پردازش سریع تر درخواست ویزا ممکن است هزینه های اضافی اخذ شوند.

    آیا برای مهاجرت به مالزی به وکیل مهاجرت نیاز دارم؟

    مطمئنا برای مهاجرت به مالزی به وکیل مهاجرت نیاز ندارید و خودتان هم می توانید کارها را انجام دهید. اما حضور وکیل مهاجرت در کنار شما می تواند فرآیند را ساده تر، کم هزینه تر و سریع تر به پایان برساند. به هر حال، شانس موفقیت شما بدون حضور یک وکیل مهاجرت کاهش خواهد یافت.

    مدرک زبان مورد نیاز برای مهاجرت به مالزی چیست؟

    مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل، هر دو قابل قبول اند. 

    چه مدارکی برای مهاجرت به مالزی موردنیاز است؟

    مدارک عمومی موردنیاز برای مهاجرت به مالزی عبارت اند از: گذرنامه، ویزا، اثبات توان مالی و واجد شرایط بودن در یکی از راه های مهاجرت به این کشور. مثلاً افرادی که برای کار به این کشور می روند، باید مهارت و سابقه کار مرتبط خود را اثبات کنند. در کل، تمامی این موارد در سیستم امتیازدهی مالزی ارزیابی می شوند.

    آیا می توان اعضای خانواده را برای مهاجرت به مالزی با خود برد؟

    بعضی از اتباع خارجی که برای مقاصد شغلی یا تحصیلی در مالزی هستند، مجازند که اعضای خانواده شان را برای مهاجرت به مالزی با خود ببرند.

    آیا با مهاجرت به مالزی می توان پاسپورت این کشور را دریافت کرد؟

    کسب پاسپورت مالزی تنها از طریق اخذ اقامت دائم مالزی امکان پذیر خواهد بود. دولت مالزی مجوز اقامت دائم (PR مالزی) را تنها برای دسته خاصی از اتباع خارجی که بیشترین امتیازات را در سیستم امتیازدهی دارند، صادر می کند. اگر اقامت دائم مالزی را دریافت کنید، مجوز ورود دائم، کارت شناسایی (MyPR) و پاسپورت مالزی را دریافت خواهید کرد. توجه داشته باشید که تابعیت دوگانه در مالزی به رسمیت شناخته نمی شود. پس برای اینکه شهروند مالزی شوید، باید ملیت قبلی خود را ترک کنید.

    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند ۰۷۱-۳۲۲۷۰۰۰۸