مهاجرت به اتریش
مهاجرت به اتریش و دریافت شهروندی این کشور تجربهای ایدهآل برای مهاجران است. اتریش به لطف امکانات رفاهی بالا، امنیت زیاد، فرصتهای شغلی بیشمار، دانشگاههای مطرح و بستر اقتصادی پیشرفتهاش جزو مقاصد محبوب مهاجرتی است.کشور اتریش در اکثر زمینهها شرایط مساعدی برای زندگی دارد. مهاجرت به اتریش با وجود مزایای مهمی نظیر امنیت بالا، موقعیتهای شغلی زیاد، رشد اقتصادی روزافزون، تحصیل رایگان و مردمانی بافرهنگ، انتخابی ایدهآل خواهد بود. ساکنان اتریش فرهنگی غنی دارند و بسیار اجتماعی و صمیمی هستند. اتریش جزو کشورهای ثروتمند جهان به شمار میرود که با نظام اقتصادی سوسیالیستی، بالاترین سطح امکانات و اقتصاد را برای ساکنان خود مهیا کرده است. افرادی که به این کشور مهاجرت کردهاند معتقدند اگر مهاجرت به اتریش، اولین مهاجرت شما باشد، بعد از آن، سفر به هر کشوری شما را دلزده خواهد کرد.
شرایط مهاجرت به اتریش برای ایرانیان
اولین گزینه از شرایط مهاجرت به اتریش برای ایرانیان و اتباع سایر کشورهای غیراتحادیه اروپا، داشتن ویزای شینگن است. سایر شرایط شامل موارد زیر است:
برخورداری از تمکن مالی
کسی که قصد مهاجرت به اتریش را دارد در وهله اول باید بودجه و هزینه مهاجرت به اتریش را در نظر بگیرد. او باید بتواند در طول اقامت خود کلیه مخارج زندگیاش را که شامل حملونقل، اسکان، خوراکی، پوشاک و موارد دیگر است، بپردازد.
بیمه مسافرتی
نهتنها برای مهاجرت به اتریش، بلکه برای مهاجرت به هر کشوری باید بیمه مسافرتی معتبر همراه داشته باشید و قبل از تدارک سفر برای آن اقدام کنید. بیمه شما باید کلیه هزینههای درمان یا حداقل خدمات و هزینههای درمانی خاص را در طول مدت اقامت شما پوشش دهد.
سابقه سفر
داشتن سابقه سفر مثبت، بهویژه با رعایت مقررات ویزای قبلی، میتواند شانس شما را برای دریافت ویزای شینگن افزایش دهد. داشتن سابقه خوب در سفرهای بینالمللی نشاندهنده اعتبار شما بهعنوان یک مسافر است.
ارائه مستندات
شما باید تمام مدارک لازم را برای سفارت یا کنسولگری، جهت دریافت ویزا ارسال کنید. ارسال نکردن یا ناقص بودن مدارک میتواند به رد درخواست ویزا منجر شود.
تسلط به زبان آلمانی
مردم کشور اتریش به زبان آلمانی صحبت میکنند ولی لهجهشان با لهجه آلمانی مردم آلمان تفاوت دارد. تسلط به زبان آلمانی در مدتزمان اقامت در اتریش بسیار مهم است، چون مردم اتریش تعصب خاصی نسبت به زبان خودشان دارند. پس بهتر است، برای زندگی در اتریش تا سطح B2 به زبان آلمانی مسلط باشید. علاوه بر این توانایی صحبت کردن به زبان انگلیسی هم امتیاز محسوب میشود.
راه های مهاجرت به اتریش برای ایرانیان
شرایط اجتماعی و رفاهی اتریش به گونهای است که برای افراد با سلایق و اهداف گوناگون جذاب است. بازار کار در کشور اتریش هرساله در حال رشد و پیشرفت مثبت است و نرخ بیکاری بسیار پایینی دارد. در عین حال، افزایش قابل توجه حقوق کارگران و کارمندان در هر سال افراد زیادی را به مهاجرت به اتریش از طریق کار، جذب میکند.
برخی دیگر از متقاضیان از بین روش های مهاجرت به اتریش، تحصیل در اتریش را انتخاب میکنند. در روش مهاجرت به اتریش از طریق تحصیل، فرد علاوه بر تحصیل در معتبرترین دانشگاههای جهان، کمترین هزینه تحصیل را پرداخت میکند. بنابراین دانشجوی اتریش از لحاظ مالی مشکلی ندارد و امکان کار حین تحصیل نیز برای او وجود دارد. مهمترین بخش مهاجرت تحصیلی این است که با دریافت مدرک از مؤسسات آموزش عالی اتریش، امکان ادامه تحصیل و پیدا کردن شغل مناسب در کشورهای اروپایی نیز وجود دارد.
نحوه مهاجرت به اتریش برای اهداف مختلف متفاوت است. افراد متقاضی بر اساس شرایط و هدفی که دارند میتوانند یکی از راه های مهاجرت به اتریش را انتخاب کنند. در ادامه روش های مهاجرت به اتریش را جداگانه بررسی میکنیم.
مهاجرت به اتریش از طریق کار
از آنجایی که کشور اتریش از کشورهای روبهرشد و پیشرفته است مهاجرت به اتریش از طریق کار، بهترین انتخاب برای افراد جویای کار است. این کشور از لحاظ رشد اقتصادی در مرحله صعودی قرار دارد و نرخ بیکاری آن نیز سیر نزولی پیدا کرده است؛ به همین دلیل امکان پیدا کردن شغل برای مهاجران واجد شرایط وجود دارد.
سه شرط برای اخذ ویزای کاری اتریش شامل میزان تحصیلات، سن و سابقه کار میشود. هرکدام از این شرایط، امتیازات مخصوص به خود را دارد که با توجه به این سه شرط، باید حد نصاب امتیازات را برای اخذ ویزا داشته باشید که شامل موارد زیر میشود.
امتیاز سن:
- افراد ۲۰ تا ۳۵ سال: ۲۰ امتیاز
- افراد ۳۵ تا ۴۰ سال: ۱۵ امتیاز
- افراد ۴۰ تا ۴۵ سال: ۱۰ امتیاز
امتیاز مدرک تحصیلی:
- مدرک تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس: ۲۰ امتیاز
- مدرک تحصیلی دکترا: ۴۰ امتیاز
- مدرک رشتههای فنیمهندسی و کامپیوتر: ۳۰ امتیاز
- مدرک لیسانس یا فوق لیسانس دانشگاههای اتریش: ۱۰ امتیاز
- متقاضیان دارای اختراع ثبتشده یا مقالات تحقیقاتی: ۲۰ امتیاز
امتیاز مدرک زبان متقاضی:
- مدارک زبان انگلیسی یا زبان آلمانی: ۵ تا ۱۰ امتیاز (برحسب نمره و سطح)
امتیاز سابقه کاری متقاضی:
- هر سال سابقه کار: دو امتیاز و حداکثر ۲۰ امتیازا
- ۶ ماه سابقه کار در اتریش: ۱۰ امتیاز
پیدا کردن کار در اتریش
برای پیدا کردن کار در اتریش دو راه وجود دارد: جاب آفر و ویزای جستوجوی کار (جاب سیکر).
جاب آفر
برای کار در اتریش از طریق جاب آفر، باید از طرف کارفرما پیشنهاد شغلی متناسب با مهارت و رشته کاری خود را دریافت کنید و سپس برای دریافت ویزای کاری اتریش اقدامات لازم را انجام دهید.
ویزای جستوجوی کار
در این روش متقاضی ۶ ماه امکان اقامت موقت در اتریش را دارد تا بتواند در این مدت شغل متناسب با رشته کاری یا تحصیلی خود را پیدا کند. چنانچه شغل مورد نظر خود را پیدا کرد ویزای جستوجوی کار او به ویزای کاری اتریش تبدیل خواهد شد؛ اما در صورت نیافتن شغل مناسب، باید به کشور خود برگردد.
اجازه اقامت در کشور اتریش میتواند در دو شرایط با اجازهکار یا بدون اجازهکار باشد. عمدتاً صدور مجوز اقامت بدون اجازه کار، مختص مهاجران ثروتمند و افراد بازنشسته دارای حقوق است.
از طرف دیگر متقاضیانی که از طرف کارفرمای کشور اتریش، پیشنهاد شغلی دریافت میکنند، بهطور کلی اجازه اقامت کاری به دو صورت «کارت قرمز-سفید-قرمز» و «کارت آبی» برایشان صادر میشود. برای دریافت هریک از این کارتها و بهرهمندی از مزایایی که بههمراه دارند، باید مراحل مربوطه را پشت سر بگذارید.
مهاجرت به اتریش از طریق تحصیل
مهاجرت به اتریش از طریق تحصیل، از محبوبترین و بهصرفهترین روشهای اخذ اقامت این کشور است. مؤسسات آموزشی و دانشگاههای این کشور در لیست برترین مؤسسات آموزشی جهان قرار دارند. افراد متقاضی میتوانند با اخذ ویزای دانشجویی کشور اتریش، در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل شوند. شرایط اخذ ویزای تحصیلی در اتریش بر اساس رشته، دانشگاه و مقطع تحصیلی متفاوت است. بنابراین دانشجویان بهتر است قبل از اقدام برای اخذ ویزا و پذیرش، اطلاعات لازم درمورد شرایط و مدارک مورد نیاز دانشگاه مورد نظر را به دست آورند.
توجه داشته باشید که قبل از ارسال مدارک حتما واجد شرایط باشید، چراکه هرگونه نقص یا کسری در مدارک به رد درخواست ویزای تحصیلی شما منجر خواهد شد.
تحصیل در دانشگاههای دولتی اتریش، رایگان است و دانشجویان تنها باید هزینه ثبتنام را که حدوداً معادل ۷۲۷ یورو است پرداخت کنند. معمولا تعداد متقاضیان برای ورود به دانشگاههای دولتی بیشتر است و رقابت سنگینی برای ورود به این مراکز وجود دارد.
دانشجویانی که برای تأمین هزینههای تحصیل و زندگی در اتریش نگران هستند، این امکان را دارند که با گرفتن مجوز کار دانشجویی، کنار تحصیل، شغل پارهوقت هم داشته باشند. طبق قانون دولت اتریش دانشجویان با مجوز کار میتوانند بهمدت ۲۰ ساعت در هفته کار کنند.
زبان مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاههای اتریش زبان آلمانی و انگلیسی است؛ اما در اکثر دانشگاههای دولتی بهویژه در مقاطع کارشناسی، زبان آلمانی زبان اصلی محسوب میشود.
مدرک زبان آلمانی مورد نیاز برای تحصیل در دوره کارشناسی دانشگاههای اتریش، B2 است. البته این امکان نیز برای متقاضیان وجود دارد که با ارائه مدرک A2 به دانشگاه، ثبتنام کنند و در ادامه با گذراندن دورههای زبان آلمانی سطح خود را به B2 ارتقا دهند.
پس حتماً قبل از مهاجرت به اتریش زبان آلمانی خود را تقویت کنید. البته در دانشگاههای خصوصی یا بینالمللی امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود دارد، اما شهریه تحصیل در این دانشگاهها سالانه حدود ۳۵ هزار یورو میشود. اگر بخواهید با مدرک زبان انگلیسی در دوره کارشناسی درس بخوانید به نمره آیلتس ۶ نیاز خواهید داشت که با نمره ۶۰ تا ۷۸ تافل برابری میکند.
مهاجرت به اتریش از طریق سرمایه گذاری
سرمایهگذاری از روشهای ایمن و مطمئن برای مهاجرت به اتریش است. در این روش فرد میتواند بهسادگی اقامت و پاسپورت این کشور را به دست آورد. این راه بهترین گزینه برای مهاجرانی است که میخواهند علاوه بر کسب درآمد و افزایش سرمایه، اقامت یکی از بهترین کشورهای دنیا را نیز داشته باشند.
در طی سالهای اخیر کشور اتریش توانسته روشهای متنوعی را برای سرمایهگذاری مهاجران ایجاد کند و با این کار سرمایهگذاران زیادی را از سراسر جهان به خود جذب کرده است. سیستم حقوقی این کشور بهنحوی است که هیچ تفاوتی بین سرمایهگذاران خارجی و داخلی وجود ندارد.
هرکس طبق شرایطی که دارد میتواند یکی از این راههای سرمایهگذاری را انتخاب کند:
- سرمایهگذاری از طریق کارآفرینی
- سرمایهگذاری از طریق خرید ملک
- سرمایهگذاری از طریق ثبت شرکت
- سرمایهگذاری از طریق راهاندازی استارتاپ
- سرمایهگذاری از طریق خرید اوراق قرضه یا سهام
شرایط لازم برای اخذ ویزای اتریش از طریق سرمایهگذاری
داشتن تمکن مالی
فردی که قصد سرمایهگذاری و مهاجرت به اتریش را دارد باید قبل از مهاجرت درآمدی ثابت و منظم برای اقامت در این کشور داشته باشد. متقاضیان در زمان درخواست ویزای اتریش، باید درآمد ماهانهشان معادل با نرخ مرجع همسانسازی این کشور باشد.
بهطور کلی تمکن مالی برای مهاجرت به اتریش حداقل ۲۴ هزار یورو برای هر فرد است. تمکن مالی برای یک زوج متقاضی اقامت در کشور اتریش نیز برابر با ۳۸ هزار یورو و برای اشخاص کمتر از ۱۸ سال معادل ۳۷۰۰ یورو در حساب بانکی اعلام شده است. یک خانواده چهارنفره باید معادل ۴۵ هزار یورو موجودی در حساب بانکی سرپرست خانوار داشته باشد.
داشتن بیمه درمانی
برای اخذ اقامت در کشور اتریش همچون سایر کشورها باید تحت پوشش بیمه معتبر و اجتماعی باشید که کلیه خدمات درمانی شما را در این کشور بر عهده بگیرد.
معرفی محل سکونت مناسب
شما باید در زمان ثبت درخواست ویزای اتریش، مدارکی مبنی بر داشتن محل سکونت که متناسب با همه اعضای خانواده باشد، معرفی کنید.
خطری نداشتن برای امنیت جامعه
اقامت فرد متقاضی در اتریش نباید به بروز اختلال در امنیت اجتماعی و قوانین عمومی این کشور منجر شود یا در روابط اتریش با سایر کشورها مشکل و خطری ایجاد کند.
سرمایه گذاری در اتریش با روش خرید ملک
سرمایه گذاری در اتریش با روش خرید ملک باثباتترین روش سرمایهگذاری در این کشور است. خوشبختانه برای افراد خارجی خرید ملک در این کشور محدودیتی ندارد و همه افراد خارجی با رعایت قوانین و مقررات دولت اتریش میتوانند برای خرید ملک در اتریش اقدام کنند. باید این نکته را در نظر داشته باشید که تنها با خرید ملک در اتریش امکان دریافت اقامت این کشور را نخواهید داشت. شما باید برای اخذ اقامت اتریش از طریق سرمایهگذاری در زمینه املاک، با طرح تجاری و دریافت کارت قرمز-سفید-قرمز، اقامت این کشور را دریافت کنید.
هزینه خرید املاک در هریک از شهرهای اتریش بهازای هر مترمربع بین ۲۰۰۰ تا ۶۰۰۰ یورو متغیر است. بهطور کلی متوسط هزینه برای خرید ملک در اتریش برای هر مترمربع ۴۶۱۱ یورو است. درست است که خرید ملک در اتریش یک راه مستقیم برای اخذ اقامت این کشور نیست، ولی یقیناً این اقدام راهی مطمئن جهت حفظ و افزایش سرمایه و کسب درآمد یورویی برای افراد خواهد بود.
سرمایه گذاری در اتریش با روش ثبت شرکت
سرمایه گذاری در اتریش با روش ثبت شرکت گزینهای محبوب و پرطرفدار است. با این روش فرصت دارید تا در یکی از برترین کشورها در حوزه اقتصادی، کسبوکاری پررونق داشته باشید. در این روش هم مانند روش قبلی با ثبت شرکت امکان اخذ اقامت این کشور را در وهله اول نخواهید داشت. البته با این کار شانس شما برای گرفتن انواع ویزاهای اتریشی مانند ویزای تحصیلی بیشتر میشود.
بهتر است این را هم بدانید که طبق آمار سایتهای معتبر، اتریش یکی از راحتترین کشورهای جهان برای ثبت شرکت شناخته شده است. مزایای ثبت شرکت در اتریش عبارتاند از:
- اعمال نکردن محدودیت برای سرمایهگذاران خارجی
- کمتر بودن نرخ مالیات در دولت اتریش
- کاهش نرخ مالیات طی سالهای اخیر
- تعیین برنامههای ویژه مالیاتی
- کار در اقتصادی روبهرشد و پویا
- برقراری ارتباطات تجاری پررونق با کشورهای برتر دنیا
سرمایه گذاری در اتریش به روش کارآفرینی
سرمایه گذاری در اتریش به روش کارآفرینی به افرادی توصیه میشود که علاوه بر داشتن شرایط مالی مناسب، روحیهای تلاشگر و جنگنده دارند. یکی از مزایای کارآفرینی در اتریش امکان دریافت اقامت دائم اتریش است که در روشهای سرمایهگذاری قبلی وجود نداشت.
متقاضیان مهاجرت به اتریش از طریق سرمایهگذاری با کارآفرینی، برای شروع یک بیزینس سودآور به ۵۰ هزار یورو سرمایه اولیه احتیاج دارند. علاوه بر سرمایه اولیه، کسب امتیاز از طریق سیستم امتیازبندی و کسب نمره حداقل ۵۰ برای شروع کارآفرینی لازم است. اتریش یکی از محبوبترین کشورها برای کارآفرینی معرفی شده و سرمایهگذاری با این روش مزایای متعددی دارد؛ ازجمله:
- تحصیلات رایگان
- دریافت پاسپورت
- دریافت ویزای شینگن
- بهرهمندی از بیمه رایگان
- امنیت بالا در سرمایهگذاری
- برخورداری از قانون دو تابعیتی
- امکان اقامت همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال
- امکان دریافت وامهای بانکی با کمترین سود
سرمایه گذاری در اتریش با روش راهاندازی استارتاپ
مهاجرت به اتریش از طریق سرمایهگذاری در استارتاپها یکی از روشهای جدید برای سرمایهگذاری در این کشور است. طی چند سال اخیر این نوع از کسبوکار بهعنوان یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی کشورها عمل میکند. کشور اتریش نیز از این پیشرفت اقتصادی بینصیب نبوده و از این روش سرمایهگذاری استقبال خوبی کرده است.
حداقل سرمایه مورد نیاز برای سرمایه گذاری در اتریش از طریق استارتاپ ۳۰ هزار یورو است. یا اینکه سهم ۵۰ درصدی از شرکت باید متعلق به متقاضی باشد.
چند نمونه از بهترین استارتاپهای کشور اتریش عبارتاند از:
- استارتاپ Cashpresso (راهحل تأمین مالی)
- استارتاپ Newsadoo (هوش مصنوعی شخصیسازی اخبار)
- استارتاپ Byrd (سرویس حملونقل با امکان حمل کالای مشتریان)
- استارتاپ Jobrocker (پلتفرم جستوجوی شغل آنلاین)
در حال حاضر استارتاپ Cashpresso یا تأمین مالی از بهترین نمونههای استارتاپ کشور اتریش است که از هر جهت توسط دولت این کشور حمایت میشود.
سرمایه گذاری در اتریش با روش خرید اوراق قرضه یا سهام
سرمایه گذاری در اتریش با روش خرید اوراق قرضه یا سهام آسانترین روش برای سرمایهگذاری در کشور اتریش است. در این روش همچون روش قبلی امکان دریافت اقامت دائم کشور اتریش را دارید. برای این نوع سرمایهگذاری در اتریش دو روش وجود دارد که متقاضیان بر اساس شرایطی که دارند میتوانند یکی از آنها را انتخاب کنند:
- خرید سهام همراه با بازگشت سرمایه
- خرید سهام بدون بازگشت سرمایه
در روش اول یعنی خرید سهام همراه با بازگشت سرمایه، شخص برای سرمایهگذاری، باید مبلغی را که دولت اتریش مشخص میکند بهمدت پنج سال نگه دارد تا دوباره به خودش برگردانده شود. در این حالت سودی برای فرد لحاظ نمیشود ولی در عوض اقامت دائم کشور اتریش را به دست میآورد. در روش دوم سرمایه اولیه سرمایهگذار به او برگردانده نخواهد شد.
مهاجرت به اتریش از طریق تولد فرزند
با توجه به اینکه کشور اتریش از اصل خون پیروی میکند، مهاجرت به اتریش از طریق تولد فرزند با رعایت برخی قوانین بهخصوص امکانپذیر است. طبق قوانین تولد فرزندی در اتریش که والدین او در خاک این کشور تابعیت نداشته و شهروند آن نیستند به اخذ تابعیت و اقامت منجر نخواهد شد. بنابراین فقط در صورتی با تولد فرزند میتوانید تابعیت این کشور را برای او دریافت کنید که یکی از والدین تابعیت اتریشی داشته باشد. چنانچه والدین قبل از تولد فرزند، اقامت این کشور را دریافت کرده باشند و یا بهواسطه ازدواج به اخذ اقامت اتریش رسیده باشند، در زمان تولد فرزند، میتوانند بهراحتی برای او نیز اقامت اتریش بگیرند.
علاوه بر این تابعیت کشور اتریش از طرف پدر و مادر به فرزند میرسد؛ یعنی حتی اگر فرزند در خارج از کشور اتریش از والدین اتریشی متولد شود، باز هم تابعیت اتریشی دارد.
مهاجرت به اتریش از طریق ازدواج
مهاجرت به اتریش از طریق ازدواج از سادهترین و کمهزینهترین راههای اخذ تابعیت و اقامت دائم این کشور است. برای دریافت اقامت اتریش از طریق ازدواج فردی که شهروند اتریش است یا پاسپورت این کشور را دارد، باید حداقل ۱۸ سال سن قانونی را داشته باشد. علاوه بر تبعیت از قانون سن ازدواج، زوجین باید ازدواجشان را در خاک کشور اتریش ثبت کنند و دولت اتریش حقیقی بودن پیوند زناشویی آنها را تأیید کند.
موارد زیر از دیگر شرایط اخذ اقامت اتریش از طریق ازدواج است:
- همسر متقاضی اخذ ویزای ازدواج اتریش باید متعهد شود که تا دو سال، توانایی پرداخت همه هزینههای همسرش را دارد. درصورتی که سن یکی از زوجین بین ۱۶ تا ۱۸ سال باشد متقاضی میتواند با اجازه قیم خود برای این کار اقدام کند.
- ۶ سال بعد از ثبت ازدواج و پابرجا بودن زندگی زناشویی، فرد متقاضی میتواند در خواست شهروندی اتریشی بدهد.
- در ۶ سال اول بعد از ازدواج، زوجین باید حداقل پنج سال در کشور اتریش و در یک خانه مشترک زندگی کنند.
- نداشتن سوءپیشینه کیفری، تسلط به زبان آلمانی، پذیرش در آزمون تابعیت اتریش و برخورداری از تمکن مالی از دیگر شرایط مهم برای اخذ اقامت اتریش به روش ازدواج است.
مدارک لازم برای مهاجرت به اتریش
مدارک لازم برای مهاجرت به اتریش برحسب نوع روش مهاجرت متفاوت است و هر روش مدارک مخصوص به خود را نیاز دارد.
مدارک لازم برای مهاجرت به اتریش از طریق ویزای تحصیلی
- اصل شناسنامه و کپی آن
- مدرک دیپلم و ریز نمرات دوره متوسطه تحصیلی
- مدارک مربوط به قبولی و اشتغال به تحصیل در دانشگاه ایران
- گواهی مبنی بر عدم سوءپیشینه
- ارائه مدارک ازدواج برای افراد متأهل
- ارائه مدارک دال بر پذیرش از دانشگاه مقصد
- مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی
- فرم درخواست ویزا
- چند قطعه عکس ۳×۴ و ۴×۶
- اصل پاسپورت و کپی از صفحات آن
- گردش حساب سه ماه اخیر
- اصل و کپی اجارهنامه در صورت اجاره منزل مسکونی
- ارائه بیمهنامه مسافر
- مدارک تأییدکننده سلامت کامل جسمانی و پاسخ آزمایشات مربوطه
مدارک لازم برای مهاجرت به اتریش از طریق کار
- مدارک هویتی
- مدارک تحصیلی
- مدارک مربوط به سابقه کار حداقل سه سال مرتبط با مدرک تحصیلی
- مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی
- گواهی عدم سوءپیشینه
مدارک لازم برای مهاجرت به اتریش از طریق سرمایهگذاری
- پاسپورت شخص متقاضی و خانواده
- اصل و کپی شناسنامه متقاضی و خانواده
- اصل و ترجمه عقدنامه
- تکمیل فرمهای مربوطه سفارت و دو نسخه کپی از آنها
- رزومه چند سال اخیر شرکت (در صورت داشتن شرکت در ایران)
- مدارک مربوط به ثبت اختراع و برند
- ارائه گواهی شغلی
- مدارک تحصیلی شخص متقاضی (لیسانس، فوق لیسانس یا دکترا)
- مدارک مربوط به پرداخت کامل مالیات بر درآمد سالانه
- گواهی عدم سوءپیشینه
- تحویل مدارک مالی و گردش ۶ ماه گذشته حساب بانکی
- مدارک مربوط به داراییها مانند سند ملکی به نام شخص متقاضی
- ارائه بیزینس پلن یا طرحهای اقتصادی مد نظر به سفارت کشور
بهطور کلی زمان مراجعه به سفارت موارد زیر را همراه داشته باشید:
- سند ملکی یا مدارک سپرده بانکی بودجه مورد نیاز معیشت فرد متقاضی و همراهان
- مدارک شناسایی (کارت ملی، شناسنامه و پاسپورت) شخص و همه اعضای خانواده
- مدارک مربوط به شغل و حقوق دریافتی سرپرست خانواده
- چند قطعه عکس با شرایط مورد تأیید سفارت این کشور از همه اعضای خانواده
- مدارک عدم سوءپیشینه برای کلیه افراد خانواده
هزینه مهاجرت به اتریش
هزینه مهاجرت به اتریش موارد مختلفی را دربر میگیرد که عمدتاً در زمان ثبت درخواست با آن روبهرو خواهید شد. البته باید به این نکته توجه داشت که هریک از مهاجران با توجه به نحوه مهاجرت به اتریش، روند ورود متفاوتی دارد و متناسب با آن هزینههای مختلفی را باید بپردازد.
اما بهطور کلی هزینههای ثبت درخواست اخذ ویزای اتریش شامل موارد زیر میشود:
- خرید بلیت هواپیما
- هزینه وکیل مهاجرتی
- هزینه آموزش زبان آلمانی
- پرداخت حق بیمه مسافرتی
- پرداخت هزینههای سفارت
- هزینههای احراز هویت بیومتریک
- هزینههای لازم برای ارسال دعوتنامه
- اجاره مسکن یا رزرو هتل برای محل اقامت
- مبالغ مربوط به اخذ اقامت موقت در اتریش
- هزینه پذیرش در دانشگاهها و مؤسسات آموزشی
- پرداخت شهریه دانشگاه یا مراکز آموزشی
- هزینه ترجمه مدارک به زبان آلمانی
علاوه بر موارد بالا که به قبل از اقامت و اخذ پذیرش مربوط میشود باید هزینههای زندگی در اتریش را هم در نظر بگیرید. مهمترین قسمت هزینه مهاجرت به اتریش همین بخش است که باید قبل از سفر در مورد آن تحقیق کنید.
میزان هزینههای معیشتی در کشور اتریش همچون ایران به سبک زندگی شما و خانوادهتان وابسته است و نمیتوان برای آن عددی واحد و دقیق تعیین کرد. اما طبق بررسیهای انجامشده هزینه ماهانه زندگی برای خانوادهای چهارنفره در کشور اتریش حدوداً معادل ۲۶۰۰ یورو در ماه خواهد بود. هزینه زندگی یک شهروند اتریشی مجرد بدون در نظر گرفتن پرداخت اجارهخانه هم حدوداً ۷۰۰ یورو در ماه است. برای افراد دانشجو و مجرد هزینه شهریه دانشگاه، حملونقل و خوابگاه را هم باید لحاظ کرد.
مراحل مهاجرت به اتریش
مرحله اول
- آمادهسازی و ارسال درخواست اخذ اقامت کشور اتریش
- جمعآوری مدارک مورد نیاز توسط خود یا کارفرمای اتریشی آینده
- ارسال درخواست و مدارک مورد نیاز صدور ویزا برای جستوجوی شغل به سفارت یا کنسولگری اتریش در کشور محل اقامت خود
اگر اجازه دارید بدون ویزا به اتریش سفر کنید، میتوانید درخواست خود را شخصاً به اداره مهاجرت و اقامت اتریش تحویل بدهید.
مرحله دوم
در حالی که مقامات کنسولگری اتریش درخواست مهاجرت به اتریش شما را پردازش میکنند، میتوانید در صورت امکان، آخرین اسناد باقیمانده را از طریق ایمیل تحویل دهید. سپس اداره مهاجرت و اقامت تأییدیه اولیه را به شما ارائه میدهد.
اگر درخواست مجوز اقامت اتریش را برای سفارت کشور اتریش ارسال کرده باشند، اداره مهاجرت و اقامت به سفارت اتریش در کشور محل اقامت شما اطلاع میدهد. سه ماه که از زمان دریافت دعوتنامه گذشت میتوانید از طرف سفارت اتریش برای ویزای خود اقدام کنید و پس از دریافت ویزا، وارد اتریش شوید.
مرحله آخر
در این مرحله شما وارد اتریش میشوید و از اداره مهاجرت و اقامت اتریش وقت ملاقات حضوری دریافت میکنید. در سفارت اتریش اثر انگشت شما گرفته میشود و باید اصل اسناد شخصی خود را ارائه دهید. سپس مجوز اقامت شما بهصورت چاپشده در اختیار شما قرار میگیرد. اگر برای ویزای کاری اقدام کرده باشید، میتوانید بهمحض دریافت اجازه اقامت خود در اتریش شروع به کار کنید.
مزایا و معایب مهاجرت به اتریش
مزایای مهاجرت به اتریش بنا بر نظرات کسانی که تابعیت این کشور را دریافت کردهاند، عبارتاند از:
- زندگی در کشوری با اقتصاد پویا و پیشرفت روزافزون
- بهرهمندی از تفریحات پرهیجان و جذاب و دسترسی به استراحتگاههای آلپاین
- امکان افتتاح حساب در بانکهای معتبر و معروف برای پسانداز داراییها
- زندگی با بیشترین آرامش در امنترین کشور جهان
- زندگی در کشوری با بالاترین استاندارد زندگی برای شهروندان
- در دسترس بودن بهترین کلینیکهای پزشکی
- امکان تحصیل در برترین دانشگاههای اروپا
این موارد تنها بخش از مزایای اقامت در کشور اتریش است. هرچند این کشور هم مانند سایر کشورها معایبی دارد اما این معایب محدود هستند. مثلا زمستانهای بسیار سرد و طولانی در شهر وین برای برخی از شهروندان طاقتفرسا و غیرقابل تحمل است. همچنین معضل هزینههای بالای خرید و اجاره مسکن برای مهاجران همچون شهروندان اتریشی چالشبرانگیز است. یکی از شرایط اقامت در اتریش، تأکید دولت بر یادگیری زبان آلمانی است که این به نظر اکثر مهاجران از بزرگترین معایب مهاجرت به این کشور است.
سوالات متداول درباره مهاجرت به اتریش
قطعاً انتخاب بهترین راه برای مهاجرت به اتریش به شرایط شخص بستگی دارد؛ ولی به طور کلی ویزای جست وجوی کار و ویزای تحصیل در دانشگاه های اتریش و همچنین ویزا از طریق سرمایه گذاری با کارت قرمز-سفید-قرمز و بلوکارت به عنوان بهترین راه ها برای مهاجرت به اتریش شناخته می شوند.
فرایند مهاجرت به اتریش ممکن است تا ۱۵ روز و در برخی موارد نادر، احتمال دارد تا ۶۰ روز طول بکشد.
از مهم ترین شرایط کلی مهاجرت به اتریش داشتن حداقل ۱۸ سال سن و داشتن ویزای کشور اتریش است؛ ولی هریک از روش های مهاجرت شرایط خاص خودشان را دارند.
مهاجرت به اتریش از طریق تحصیل، کار، سرمایه گذاری، ازدواج و تولد امکان پذیر است.
تمکن مالی برای مهاجرت به اتریش حداقل ۲۴ هزار یورو برای هر فرد، برای یک زوج ۳۸ هزار یورو و برای افراد زیر ۱۸ سال ۳۷۰۰ یورو اعلام شده است.
خرید ملک به تنهایی برای مهاجرت به اتریش کافی نیست. این کار فقط در تسهیل شرایط اخذ ویزای توریستی برای شخص سرمایه گذار و خانواده او مؤثر است.
برای تحصیل در دانشگاه های دولتی به مدرک زبان آلمانی با نمره حداقل B2 و برای تحصیل در دانشگاه های خصوصی به مدرک آیلتس با نمره حداقل ۶ نیاز است.
گذرنامه، فرم درخواست ویزا، چند قطعه عکس پرسنلی (مطابق با قوانین عکس ویزای شینگن)، فیش پرداخت هزینه ویزا، انگیزه نامه، بیمه مسافرتی، اسناد وضعیت مدنی، اثبات محل اسکان (برگه رزرو هتل یا پذیرش خوابگاه دانشجویی) ازجمله مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به اتریش هستند.