ویزای ایرلند
ویزای ایرلند شرط اصلی ورود به این کشور جذاب اروپایی است. ایرلند با طبیعت زیبا، تاریخ و فرهنگ غنی، امکانات گردشگری بینظیر و شرایط اقتصادی خوبش، گردشگران، دانشجویان و مهاجران زیادی را به خود جذب میکند.ایرلند، یکی از جذابترین کشورهای اروپا است که با توجه به تنوع طبیعی و فرهنگی خیرهکنندهاش مقصدی بینظیر برای سفرهای گردشگری به حساب میآید. این کشور با طبیعت سرسبز، صخرههای باشکوه، دریاچههای زیبا و قلعههای باستانیاش، سالانه میلیونها گردشگر و بازدیدکننده دارد. ایرلند با تاریخ و فرهنگ غنی خود، باستانشناسان و علاقهمندان به تاریخ را شگفتزده میکند. همچنین مردم دوستداشتنی و مهماننواز این کشور تجربه بودن در این کشور را بهیادماندنی میسازند. شما برای سفر یا مهاجرت به ایرلند به ویزای ایرلند نیاز دارید. برای دریافت ویزای این کشور شرایط و مدارک خاصی نیاز است. در این مطلب با معرفی انواع ویزای ایرلند، جزئیات مربوط به آن، مانند اعتبار این ویزا، قیمت و نحوه تمدید آن را مرور خواهیم کرد.
انواع ویزای ایرلند
ویزای ایرلند بر اساس مدت اقامت، هدف سفرتان به این کشور و همچنین تعداد دفعات ورودتان، متفاوت خواهد بود و به دو نوع اصلی ویزای کوتاهمدت و بلندمدت تقسیم میشود.
معمولا ایرانیها برای سفر به این کشور دو نوع ویزای اصلی را درخواست میکنند: ویزای کوتاهمدت یا ویزای نوع C و ویزای بلندمدت یا ویزای نوع D. مثلاً برای اقامت موقت و بازدید از جاذبههای گردشگری ایرلند باید ویزای کوتاهمدت تهیه کنید. این ویزا ۹۰ روز اعتبار دارد. اما برای اقامت بلندمدت و انجام فعالیتهای کاری یا تحصیلی در ایرلند، ویزای نوع D استفاده میشود و اعتبار آن هم با توجه به نوع فعالیت و زمانی که نیاز دارد، متفاوت خواهد بود.
در ادامه دو نوع اصلی ویزای ایرلند را دقیقتر بررسی میکنیم.
ویزای اقامت کوتاهمدت ایرلند
ویزای اقامت کوتاهمدت ایرلند یا ویزای نوع C، برای افرادی است که قصد دارند به این کشور سفر کنند و مدت کوتاهی (کمتر از سه ماه) در آنجا اقامت داشته باشند. این ویزا عموماً برای تفریح، بازدید از جاذبههای گردشگری، بازدید از خانواده یا دوستان، حضور در کنفرانسها یا رویدادهای موقت تجاری یا غیرتجاری و تحقیقات صادر میشود.
انواع ویزای کوتاهمدت ایرلند شامل موارد زیر میشود:
- ویزای توریستی: این ویزا برای خارجیهایی صادر میشود که میخواهند برای گردش و تفریح به ایرلند بروند.
- ویزای تجاری: برای افرادی است که بهقصد کسبوکار یا جلسه کاری خاصی به این کشور میروند.
- ویزای مسابقه ورزشی یا اجرا: برای ورزشکاران یا هنرمندانی صادر میشود که میخواهند در ایرلند مسابقه بدهند یا برنامه خاصی اجرا کنند.
- ویزای آموزشی: برای افرادی صادر میشود که میخواهند در دورههای آموزشی کوتاهمدت و کمتر از سه ماه شرکت کنند.
- ویزای آزمون ایرلند جنوبی: برای شرکت در امتحانها صادر میشود.
- ویزای کارآموزی: برای افرادی صادر میشود که میخواهند در کارآموزیهای سهماهه این کشور شرکت کنند.
- ویزای پزشکی: برای بیماران خارجی صادر میشود که قصد دارند برای درمان به این کشور بروند.
- ویزای ازدواج: برای کسانی صادر میشود که میخواهند در ایرلند ازدواج کنند و از اداره ثبت ازدواج این کشور نیز تأییدیه دریافت کردهاند.
ویزای اقامت بلندمدت ایرلند
ویزای اقامت بلندمدت ایرلند یا ویزای نوع D برای افراد خارجی صادر میشود که قصد دارند اقامت طولانیمدت و بیش از سه ماه در ایرلند داشته باشند. این نوع ویزا به افراد اجازه میدهد طولانیمدت در ایرلند بمانند و بهعنوان مقیم در این کشور فعالیت کنند. این ویزا ممکن است برای تحصیل، کار، ازدواج، تجارت، پناهندگی و دیگر اهداف اقامت بلندمدت صادر شود.
برای اخذ این ویزا ممکن است نیازمند شرایط خاصی باشید؛ ازجمله گواهی شرکت در دورههای آموزشی، ارائه مدارک مالی، ارائه تضمین از طرف فردی معتبر در ایرلند و موارد دیگر.
انواع ویزای بلندمدت ایرلند شامل موارد زیر میشود:
- ویزای دانشجویی: برای کسانی صادر میشود که میخواهند در مراکز آموزشی این کشور درس بخوانند.
- ویزای کاری: برای افراد خارجی صادر میشود که از این کشور جاب آفر دارند و میتوانند در آنجا مشغول به کار شوند.
- ویزای خانوادگی: برای کسانی صادر میشود که خانوادهشان در ایرلند زندگی میکنند و خودشان میخواهند به آنها ملحق شوند. برای اخذ این نوع ویزا باید فردی که در ایرلند ساکن است، همسر، شریک عاطفی، فرزند زیر هجده سال یا فرزند بالای هجده سالتان باشد که بهصورت مستقل زندگی میکند.
- ویزای پژوهشی: برای افرادی صادر میشود که قرار است در ایرلند مشغول به کارهای پژوهشی و تحقیقاتی شوند.
- ویزای کارآموزی طولانی مدت: برای کسانی است که میخواهند در دورههای کارآموزی طولانی و بیش از سه ماه شرکت کنند.
- ویزای داوطلبی: برای افرادی صادر میشود که میخواهند در کارهای خیر و داوطلبانه شرکت کنند.
- ویزای طلایی (Golden Visa) یا ویزای سرمایهگذاری: ویزای طلایی یک نوع دیگر از ویزاهای بلندمدت ایرلند به حساب میآید. این ویزای بلندمدت مخصوص مهاجرت به ایرلند از طریق سرمایهگذاری بود. صدور این ویزا از سال ۲۰۱۲ و با معرفی برنامهای برای جذب سرمایهگذاران به ایرلند شروع شد. اما از برنامه جذب سرمایهگذار انتقادات زیادی شد و منافع اقتصادی کمی هم برای ایرلند داشت. به همین دلیل، دولت ایرلند از دسامبر ۲۰۲۳ برنامه جذب سرمایهگذار و ویزای طلایی را لغو کرد.
شرایط اخذ ویزای ایرلند
شرایط اخذ ویزای ایرلند به نوع ویزای مورد نظر بستگی دارد. این شرایط عبارتاند از:
- تمکن مالی (در همه انواع ویزاها)
- پذیرش از دانشگاه (در ویزای تحصیلی)
- جاب آفر از کارفرما (در ویزای کاری، کارآموزی و تجاری)
- بلیت رفت و برگشت (ویزای توریستی)
- مدرک رزرو هتل یا محل اقامت (ویزای توریستی)
- بیمه سلامت (ویزای خانوادگی)
- مدارک پزشکی مورد نیاز برای درمان در ایرلند (ویزای پزشکی)
- تأییدیه از اداره ثبت ازدواج ایرلند (ویزای ازدواج)
- مدارک مورد نیاز برای شرکت در آزمون (ویزای آزمون)
برای بعضی از این ویزاها ممکن است به مصاحبه حضوری در سفارت یا کنسولگری ایرلند نیاز داشته باشید. گاهی نیز باید برای مصاحبه با مقامات مربوطه در سفارت یا کنسولگری ایرلند وقت قبلی بگیرید.
برای کسب اطلاعات دقیقتر و بهروزتر از شرایط دریافت هر نوع ویزا به سفارت یا کنسولگری ایرلند در کشورتان مراجعه کنید یا با مشاوران ویزاگرد تماس بگیرید.
مدارک لازم برای اخذ ویزای ایرلند
مدارک لازم برای اخذ ویزای ایرلند ممکن است بسته به نوع ویزای مورد نظرتان متفاوت باشد. اما در اکثر موارد، مدارک لازم شامل موارد زیر میشوند:
- دانلود فرم درخواست ویزای ایرلند و تکمیل آن
- پاسپورت با حداقل شش ماه اعتبار و حداقل یک صفحه خالی
- عکس رنگی سه در چهار با پسزمینه سفید
- اثبات تمکن مالی با حساب بانکی، مدارک مالی و سوابق کاری
- بیمه سفر معتبر شامل پوشش درمانی و هزینههای پزشکی در صورت لزوم
- ارائه سوابق تحصیلی و کاری
- اثبات رابطه خانوادگی با فرد درخواستدهنده (در ویزای خانوادگی)
علاوهبر مواردی که گفتیم، شاید نیاز باشد اطلاعات بیومتریک مانند اثر انگشت را نیز ارائه دهید.
مراحل درخواست ویزای ایرلند
برای درخواست ویزای ایرلند، اول از همه باید از طریق AVATS در سایت خدمات تابعیت و مهاجرت ایرلند یا INIS اقدام کنید. پس از آن شماره تراکنشی دریافت خواهید کرد که اجازه میدهد هر زمان که بخواهید، درخواستتان را ظرف ۳۰ روز بازیابی کنید.
سپس باید موارد زیر را به مراجع مربوطه اطلاع دهید:
- نوع ویزای مورد نظر (اقامت کوتاه یا طولانی، یک بار ورود یا چند بار ورود)
- هدف از سفر
- نوع و شماره پاسپورت
- تاریخ سفر
- اطلاعات شخصی
- کشور محل اقامت
- آدرس مسکونی
- مدتزمان زندگی در کشور فعلی
- اطلاعات پاسپورت
- وضعیت شغلی
- جزئیات نحوه سفر و همسفران
- جزئیات مربوط به میزبان خود در ایرلند (در صورت وجود)
- وضعیت تأهل و تعداد فرزندان
و باید به چند سوال پاسخ دهید:
- آیا قبلاً برای ویزای ایرلند درخواست دادهاید یا خیر؟ اگر درخواست داده باشید، باید شماره مرجعش را ارائه دهید.
- آیا قبلاً ویزای ایرلندتان ریجکت شده است یا خیر؟
- آیا در ایرلند خانواده و بستگانی دارید یا خیر؟
- آیا محکومیت کیفری دارید یا خیر؟
پس از واردکردن این اطلاعات، رضایتنامهای به شما نشان داده میشود که باید آن را بخوانید و رضایت کامل خود را نیز اعلام کنید. بعد از تکمیل درخواست آنلاین، باید یک نسخه از آن چاپ کنید.
بعد از پرینت اطلاعاتتان باید مراحل زیر را نیز طی کنید:
- فرم درخواستتان را ارسال کنید.
- پاسپورت و مدارکتان را بفرستید.
- هزینه ویزای ایرلند را پرداخت کنید.
پس از آن، سایت اطلاعاتی را درباره محل ارسال مدارک و پاسپورت به شما میدهد. این مکان بسته به کشور و محل زندگیتان متفاوت خواهد بود و میتواند سفارت، کنسولگری یا مرکز درخواست ویزا در کشورتان باشد.
در بعضی از ویزاها ممکن است به مصاحبه حضوری در سفارت یا کنسولگری ایرلند نیاز داشته باشید. گاهی نیز باید برای مصاحبه با مقامات مربوطه در سفارت یا کنسولگری ایرلند وقت قبلی بگیرید.
ریجکت شدن ویزای ایرلند
ریجکت ویزای ایرلند به معنای رد درخواست ویزایتان توسط مقامهای مهاجرتی ایرلند است. ریجکت شدن ویزای ایرلند میتواند به دلایل مختلفی ازجمله نقص در مدارک، اثباتنکردن اهداف سفر، اثباتنکردن توانایی مالی یا دلایل امنیتی باشد. برای رفع ریجکتی ویزای ایرلند، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
بررسی دقیق دلایل ریجکت ویزای ایرلند
ابتدا باید دقیقاً بفهمید که چرا درخواست ویزای شما رد شده است. این اطلاعات را میتوانید از نامه رد درخواست یا از مقام مهاجرتی ایرلند که درخواست شما را رد کرده است، دریافت کنید. این اطلاعات کمک میکنند تا بفهمید کدام مورد یا موارد از درخواست خود را باید اصلاح کنید.
بررسی و اصلاح مدارک
اگر رد درخواست بهدلیل مدارک ناقص یا نامناسب بوده باشد، باید مدارک خود را دقیقتر بررسی کرده و هر نوع نقص را برطرف کنید. تمام مدارک لازم را بهدرستی تهیه کرده و ارائه دهید و همچنین از صحت و قابل اثباتبودن اطلاعات خود مطمئن شوید.
تغییر استراتژی سفر
در بعضی موارد، ممکن است به تغییر استراتژی سفر نیاز داشته باشید. مثلاً اگر درخواست ویزای توریستی شما رد شده است، میتوانید بهجای آن برای اخذ ویزای تجاری یا تحصیلی درخواست کنید. در این صورت باید مدارک و اطلاعات مربوط به نوع جدید ویزا را ارائه دهید.
ارائه توضیحات و توصیهنامههای معتبر
ممکن است برای رفع ریجکتی ویزای ایرلند به ارائه توضیحات تکمیلی یا توصیهنامههای معتبر از جانب اشخاص یا سازمانهایی نیاز داشته باشید که میتوانند اعتبار شما را تضمین کنند. این توصیهنامهها میتوانند ارتباط شما با ایرلند را تقویت کنند و اهداف سفرتان را برای مقامات مهاجرتی ایرلند روشن سازند.
درخواست بازنگری
اگر فکر میکنید که رد درخواست شما ناعادلانه است، میتوانید از طریق مقام مهاجرتی ایرلند درخواست بازنگری کنید. در این صورت باید دلایل محکمی برای ریجکتکردن درخواستتان داشته باشند.
لطفاً توجه داشته باشید که این اقدامات تضمین نمیدهند که الزاما ریجکتی شما رفع و با درخواست شما موافقت شود. چون تصمیم نهایی را مقامات مهاجرتی ایرلند میگیرند. برای اطلاعات دقیقتر و راهنماییهای لازم، به سفارت یا کنسولگری ایرلند در کشور خود مراجعه کنید.
تمدید ویزای ایرلند
برای تمدید ویزای ایرلند، باید به سفارت یا کنسولگری ایرلند در کشور خود مراجعه کنید. درخواست تمدید ویزا باید قبل از انقضای ویزای فعلیتان انجام شود.
برای تمدید ویزا ممکن است به ارائه مدارک و اطلاعات جدیدی نیاز داشته باشید؛ مانند اطلاعات مالی، بیمه سفر و نامه معرفی. همچنین هزینه تمدید ویزا نیز ممکن است متفاوت باشد و باید به سفارت یا کنسولگری ایرلند در کشور خود بروید تا اطلاعات دقیقتری در این زمینه دریافت کنید.
بعضی از انواع ویزاهای ایرلند که ممکن است قابل تمدید باشند، شامل موارد زیر میشوند:
- ویزای تحصیلی: اگر برنامه تحصیلیتان در ایرلند بیش از یک سال طول بکشد، میتوانید ویزای تحصیلی خود را تمدید کنید.
- ویزای کار: اگر در حال حاضر ویزای کار در ایرلند را دارید و میخواهید در همان شغل و با کارفرمای فعلیتان بمانید، ممکن است بتوانید ویزای کار خود را تمدید کنید.
- ویزای خانواده: اگر یکی از اعضای خانواده فردی با ویزای ایرلند هستید، ممکن است بتوانید ویزایتان را تمدید کنید.
قیمت ویزای ایرلند
هزینه اخذ ویزای یک بار ورود ایرلند ۶۰ یورو، ویزای چند بار ورود ۱۰۰ یورو و ویزای ترانزیت ۲۵ یورو است. اما ملیت و شرایط متقاضی و نوع ویزای درخواستی (کاری یا تحصیلی) بر آن هزینه تأثیر میگذارد و ممکن است آن را بیشتر یا کمتر کند.
شهروندان بعضی کشورها و همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال شهروندان ایرلند برای اخذ ویزا نباید هزینهای بپردازند. اگر متقاضی اخذ ویزای ایرلند از آمریکا درخواست دهد، باید قیمت متفاوتی را پرداخت کند. همچنین، متقاضیان باید به این نکته توجه کنند که اخذ ویزای کاری ایرلند گرانتر از ویزای توریستی و تحصیلی ایرلند تمام میشود.
با توجه به تفاوتها و عوامل تأثیرگذار بر هزینه انواع ویزای ایرلند، هزینه اخذ هر نوع ویزا را به تفکیک ذکر میکنیم:
- هزینه ویزای یک بار ورود ایرلند: ۶۰ یورو + ۳۵ یورو برای کارهای اداری صدور ویزا
- هزینه ویزای چند بار ورود ایرلند: ۱۰۰ یورو + ۳۵ یورو برای کارهای اداری صدور ویزا
- هزینه ویزای ترانزیت ایرلند: ۲۵ یورو + ۳۵ یورو برای کارهای اداری صدور ویزا
- هزینه ویزای یک بار ورود ایرلند برای کسانی که از آمریکا درخواست میدهند: ۸۱ دلار
- هزینه ویزا چند بار ورود ایرلند برای کسانی که از آمریکا درخواست میدهند: ۱۳۶ دلار
- هزینه ویزای تحصیلی ایرلند: ۶۰ یورو برای درخواست ویزا + ۶۰ یورو برای ثبت اطلاعات بیومتریک + ۳۵ یورو برای کارهای اداری صدور ویزا که در مجموع میشود ۱۵۵ یورو.
- هزینه ویزای کاری ایرلند: هزینه ویزای یک بار یا چند بار ورود (۶۰ یا ۱۰۰ یورو) + هزینه اخذ مجوز کار (۳۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو) + ۳۵ یورو برای کارهای اداری صدور ویزا
علاوه بر هزینههای ذکرشده، متقاضیان باید به چند نکته توجه داشته باشند:
- متقاضی ویزای کاری ایرلند ابتدا باید از طریق بخش خدمات آنلاین وبسایت اداره کار، تجارت و استخدام وزارت کار ایرلند ( epos.enterprise.gov.ie) برای دریافت مجوز کار اقدام کند. هزینه اخذ مجوز کار بر اساس حوزه کاری متقاضی و مدتزمانی که میخواهد در ایرلند کار کند، تعیین میشود. کارگران ماهر برای اخذ مجوز کار نباید هزینهای پرداخت کنند.
- در هر مورد و با توجه به شرایط هر متقاضی ممکن است پرداخت هزینههای دیگری لازم باشد. آن هزینههای اضافی را سفارت در هر مورد به متقاضی اعلام میکند.
اعتبار ویزای ایرلند
به تمامی ویزاهای ایرلند، اعتبار مشخصی اختصاص داده شده است. در جدول زیر میتوانید مدت اعتبار ویزاها و امکان تمدید آنها را ببینید.
نوع ویزا | مدت اعتبار | امکان تمدید |
---|---|---|
تحصیلی (Student Visa) | تا ۹۰ روز | بله |
کاری (Work Visa) | تا ۹۰ روز | بله |
توریستی (Tourist Visa) | تا ۹۰ روز | بله |
تجاری (Business Visa) | تا ۹۰ روز | بله |
خانواده (Family Visa) | تا ۹۰ روز | بله |
تحقیقاتی (Research Visa) | تا ۹۰ روز | بله |
ترانزیت (Transit Visa) | تا ۵ روز | خیر |
لطفاً توجه داشته باشید که این اطلاعات ممکن است تغییر کنند. برای کسب اطلاعات دقیقتر، به سفارت یا کنسولگری ایرلند در کشورتان مراجعه کنید. همچنین اگر در حال حاضر در ایرلند هستید و قصد دارید ویزای خود را تمدید کنید، برای بهروزکردن اطلاعاتتان به دفتر مهاجرت محلی بروید.
سوالات متداول درباره ویزای ایرلند
هزینه ویزای ایرلند بسته به نوع آن متفاوت است. ویزای یک بار ورود ۶۰یورو، ویزای چند بار ورود ۱۰۰ یورو و ویزای ترانزیت ۲۵ یورو هزینه دارد.
ایرلند ویزاهای متفاوتی با توجه به اهداف گوناگون سفر صادر می کند؛ ازجمله ویزای کاری، ویزای تحصیلی، ویزای توریستی، ویزای خانوادگی و انواع ویزاهای کوتاه مدت.
ازجمله مهم ترین دلایل ریجکتی ویزای ایرلند می توان به این موارد اشاره کرد: اثبات نکردن تمکن مالی، مدارک ناقص یا نادرست، وجود تناقض در اطلاعات، نقض قوانین و مقررات مهاجرتی مانند ورود غیرقانونی یا اقامت غیرقانونی در گذشته، شرح نادرست هدف از سفر و ارائه ندادن دلایل قانونی برای سفر.
زمان لازم برای اخذ ویزای ایرلند به نوع ویزا و همچنین تعداد متقاضیان و حجم کار سفارت بستگی دارد. اما معمولا اخذ ویزای کوتاه مدت حداکثر چهار هفته و اخذ ویزای بلند مدت حداقل دوازده هفته طول می کشد. بهتر است متقاضی هشت هفته قبل از تاریخ سفر برای اخذ ویزای ایرلند اقدام کند.
برای گرفتن ویزای ایرلند، بسته به نوع ویزا و شرایطتان به مدارک گوناگونی نیاز دارید، اما معمولاً مدارکی مانند پرکردن فرم درخواست ویزا، پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار، اثبات تمکن مالی و ارائه سوابق تحصیلی و کاری ضروری هستند.