اتباع خارجی، صرف نظر از کشور مبدأ خود می‌توانند انواع مختلفی از مجوزهای اقامت هند را دریافت کنند. این مجوزها با توجه به دلیل و مدت اقامت افراد صادر می‌شوند. به همین دلیل، دو دسته کلی موقت و دائم دارند.

در حال حاضر شهروندان خارجی می‌توانند حدود ۱۰ نوع اقامت هند اعم از موقت یا دائم را دریافت کنند. به‌طور کلی، افرادی که می‌خواهند بیش از ۹۰ روز یا سه ماه در یک بازه زمانی شش‌ماهه در کشور هند بمانند، به اخذ نوعی از اقامت موقت یا دائم نیاز دارند. اخیرا کشور هندوستان به یک مقصد محبوب برای اخذ اقامت تبدیل شده و پذیرای مهاجران زیادی است. اما این موضوع به هیچ وجه تعجب‌آور نیست؛ زیرا هم اقتصاد آن به‌سرعت در حال رشد است، هم هزینه زندگی در آن پایین است. به‌علاوه، این کشور تنوع جمعیتی بسیار منحصربه‌فردی دارد و سبک زندگی‌های متفاوت را به رسمیت می‌شناسد.

مزایای گرفتن مجوز اقامت هند

هرساله افراد بسیاری از نقاط مختلف جهان برای زندگی و کار جذب کشور هند می‌شوند. آن‌ها برای رسیدن به این هدف باید اقامت کشور هند را داشته باشند. هند و اقامت در آن مزایای متعددی برای افراد دارد که در ادامه به بعضی از آن‌ها اشاره می‌کنیم. 

مزایای گرفتن مجوز اقامت هند

۱. اقتصاد پویا و در حال رشد

در حال حاضر، کشور هند سریع‌ترین رشد اقتصادی جهان را دارد. این رشد به‌دلیل سرمایه‌گذاری قوی در زیرساخت‌ها، تقاضای داخلی بالا و پیشرفت فناوری است. به همین دلیل، فرصت‌های شغلی هند بسیار زیاد و رو به گسترش هستند.

۲. هزینه زندگی پایین

هزینه‌های زندگی در هند در مقایسه با اکثر کشورهای جهان، بسیار پایین است. قیمت نیازهای ضروری مانند غذا، مسکن و حمل‌ونقل در هند بسیار کمتر از سایر کشورها به‌خصوص کشورهای پیشرفته برآورد می‌شود. مثلا یک فرد مجرد بدون احتساب اجاره‌بها می‌تواند با حدود ۳۲۶ دلار در ماه در هند زندگی کند.

۳. داشتن فرهنگ متنوع

هند با توجه به جمعیت بالای خود، از فرهنگ بسیار متنوعی برخوردار است و تلفیقی از فرهنگ‌های متفاوت است. علاوه بر این، هر منطقه از هندوستان طبقه، مذهب، سنت‌ و فرهنگ مخصوص به خود را دارند.

در همه جای کشور هند، غذاهای فوق‌العاده خوشمزه و ارزان‌قیمتی پیدا می‌شود. همچنین هند کشور بسیار بزرگ و پهناوری است که مکان‌های تاریخی و دیدنی بسیار زیادی دارد. در نتیجه، افراد مقیم هند در کنار کار و تلاش، سرگرمی‌های متنوعی هم خواهند داشت.

۴. دسترسی به درمان باکیفیت

داشتن اقامت هند دسترسی فرد به خدمات بهداشت و درمان باکیفیت را تضمین می‌کند. سیستم مراقبت‌های بهداشتی در هند بسیار قوی است و به‌دلیل درمان‌های پزشکی پیشرفته خود در سطح جهانی شهرت دارد. همچنین ساکنان دارای اقامت می‌توانند از امکانات درمان با کیفیت بالا، با نرخ‌های مقرون‌به‌صرفه‌تر استفاده کنند.

۵. امکان رشد شخصی و معنوی

مجوز اقامت کشور هند بستری برای رشد شخصی و معنوی افراد فراهم می‌کند. هند به‌عنوان زادگاه سنت‌های مختلف معنوی مانند یوگا، مدیتیشن و آیورودا شناخته می‌شود. بنابراین افراد دارای اقامت می‌توانند با شرکت در رویدادها، آموختن از استادان و تجربه یک سفر دگرگون‌کننده، به کشف ویژگی‌های درونی خود بپردازند.

۶. امکان سفر در منطقه شرق آسیا

اجازه اقامت هند سهولت قابل توجهی را برای سفر در سرتاسر منطقه شرق آسیا فراهم می‌کند. دارندگان این مجوز نه‌تنها می‌توانند آزادانه در داخل کشور هند سفر کنند، بلکه موقعیت استراتژیک هند در جنوب آسیا امکان سفر راحت به کشورهای همسایه مانند نپال، بوتان، سریلانکا و مالدیو را هم برایشان فراهم می‌کند. کسب تجربه‌های فراموش‌نشدنی و شناخت کامل این منطقه مهم اقتصادی تنها بخشی از مزایای داشتن اقامت هند است.

روش های اخذ اقامت هند

روش های اخذ اقامت هند را باید به دو دسته موقت و دائم تقسیم کرد. دسته موقت گستردگی بیشتری دارد و شامل روش‌هایی مانند تحصیل، کار، تجارت، پزشکی و موارد دیگر می‌شود. اقامت موقت هند معمولا یک تا پنج سال اعتبار دارد و در مواردی قابل تمدید است. از مهم‌ترین و پرطرفدارترین روش‌های اخذ اقامت موقت هند می‌توان به روش کار و تحصیل اشاره کرد.

دسته اقامت دائم هند بسیار محدودتر است. زیرا افراد خارجی فقط با سرمایه‌گذاری کلان می‌توانند اقامت دائم هند را به‌صورت مستقیم دریافت کنند. البته راه‌های غیرمستقیمی هم وجود دارند که فقط از طریق اخذ اقامت موقت امکان‌پذیر هستند. در این راه‌ها، افراد پس از ۱۰ الی ۱۲ سال اقامت موقت در هند می‌توانند برای اقامت دائم این کشور درخواست دهند. مسیر شغلی بهترین راه اخذ اقامت دائم هند به روش غیرمستقیم است.

اقامت موقت هند

هند در مورد ارائه گزینه‌های اقامت موقت، بسیار سخاوتمند است. به همین دلیل، اکثر افراد در دریافت اقامت موقت هند موفق خواهند بود. در اینجا، به انواع اقامت موقت هند و مدت اعتبار آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • ویزای استخدامی که با توجه به شغل مورد نظر می‌تواند تا پنج سال اعتبار داشته باشد.
  • ویزای دانشجویی که به‌مدت تحصیل فرد و نهایتا تا پنج سال ارائه می‌شود.
  • ویزای تجاری که اعتبار نهایتا پنج ساله دارد.
  • ویزای پروژه که می‌تواند برای یک سال یا مدت پروژه اعطا شود.
  • ویزای پیوستن به خانواده که در هندوستان با عنوان ویزای X-entry شناخته می‌شود و اعتباری پنج ساله دارد.
  • ویزای تحقیقاتی که حداکثر برای مدت پنج سال قابل دریافت است.
  • ویزای درمان پزشکی که نهایتا به‌مدت یک سال ارائه می‌شود.

اقامت هند از نوع موقت

اقامت موقت هند از طریق اشتغال

یکی از ساده‌ترین راه‌های مهاجرت و اخذ اقامت کشور هند را باید از طریق مسیر اشتغال دانست. این نوع اقامت از مزیت اعتبار تا پنج سال و همچنین قابلیت تمدید برخوردار است. همچنین دارنده آن در نهایت می‌تواند اقامت دائم هند را به دست آورد. اشتغال مسیر خوبی برای اخذ اقامت دائم هند است. زیرا با شروطی مانند رضایت کارفرما، امکان تمدید نامحدود خواهد داشت.

تکنسین‌ها و کارشناسان خارجی حداکثر تا پنج سال مجاز به اقامت در هند هستند. البته مشروط بر اینکه توافق‌نامه دوجانبه بین هندوستان و کشور متبوع متقاضی وجود داشته باشد. همچنین حداکثر مدت اقامت برای نیروهای خارجی با صلاحیت بالا در بخش IT و بخش‌های مرتبط نهایتا تا سه سال است. سایر شرایطی که باید برای اخذ اقامت هند از طریق کار رعایت شوند، به شرح زیر هستند:

  • متقاضی باید یک نیروی حرفه‌ای واجد شرایط یا با مهارت بالا باشد.
  • حداقل حقوق نیروی کار باید معادل ۲۵ هزار دلار در سال باشد. (البته برای مشاغل خاص، استثنائاتی نیز اعمال می‌شوند.)
  • متقاضی خارجی باید فقط برای یک شرکت هندی کار کند.

اقامت موقت هند از طریق تحصیل

برای اخذ اقامت کشور هند به قصد تحصیل، باید ویزای دانشجویی این کشور را دریافت کنید. ویزای دانشجویی هندوستان برای آن دسته از دانشجویانی صادر می‌شود که مایل به ادامه تحصیلات آکادمیک منظم و تمام‌وقت در یک مؤسسه آموزشی معتبر در این کشور هستند. توجه داشته باشید که قبل از درخواست برای ویزا حتما باید در یک مؤسسه آموزشی هند پذیرفته شوید.

پس از ورود به هند با ویزای دانشجویی باید در اداره ثبت اتباع خارجی (FRRO) ثبت‌نام کنید. در زمان ثبت‌نام، اجازه اقامت برای شما صادر می‌شود. با ویزای دانشجویی می‌توانید تا پنج سال یا به‌اندازه دوره تحصیلی خود در این کشور بمانید. با این حال، اگر تحصیل شما بیشتر طول بکشد، می‌توانید برای تمدید اقامت خود به اداره FRRO درخواست دهید.

دریافت اقامت هند از طریق تحصیل می‌تواند مسیری برای اخذ اقامت دائم این کشور باشد. به این شکل که پس از اتمام تحصیل خود می‌توانید برای اقامت شغلی هند درخواست دهید. البته برای این کار به یک پیشنهاد شغلی معتبر از سوی یک کارفرمای هندی نیاز خواهید داشت.

اقامت موقت هند برای انجام تجارت

ویزای تجاری برای افرادی مناسب است که می‌خواهند بازارهای هند را بشناسند یا در کنفرانس‌ها، نمایشگاه‌های تجاری یا فعالیت‌های تجاری شرکت داشته باشند. این نوع از اقامت فرصتی برای کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و متخصصان صنایع مختلف است تا تجارت خود را به یکی از بهترین اقتصادهای جهان گسترش دهند.

اخذ اقامت تجاری هند مستلزم ارائه چندین مدرک و رعایت شروط خاص است. مثلا متقاضیان باید دعوت‌نامه‌ای از یک شریک تجاری یا یک شرکت در هند ارائه دهند که حاوی هدف و مدت بازدید آن‌ها باشد. همچنین ارائه مدرکی مبنی بر توان مالی برای پوشش هزینه‌های اقامت در هند الزامی خواهد بود. پس از ارائه مدارک مورد نیاز، متقاضیان می‌توانند از طریق سفارت یا کنسولگری هند در کشور خود برای اخذ ویزای تجاری اقدام کنند.

اقامت هند از نوع تجاری می‌تواند تا حداکثر پنج سال اعتبار داشته باشد و اجازه ورود چندگانه را هم بدهد. در هر بازدید با این مجوز اقامت می‌توان تا حداکثر ۱۸۰ روز در هندوستان ماند. با این حال، ویزای تجاری اجازه اشتغال یا ایجاد درآمد در هند را به دارنده آن نخواهد داد. همچنین این نوع از اقامت با اهداف خاص صادر می‌شود و به خودی خود نمی‌تواند مسیری برای اخذ اقامت دائم باشد.

اقامت موقت هند برای انجام پروژه

دولت هند ویزای پروژه (P) را تحت دسته ویزای کار، برای آن دسته از اتباع خارجی صادر می‌کند که برای اجرای پروژه‌ای در بخش برق و فولاد به هند می‌روند. دستورالعمل‌های کلی برای صدور این نوع از اقامت هند به شرح زیر هستند:

  • دوره اعتبار ویزا بر اساس مدت زمان واقعی پروژه و قرارداد تعیین می‌شود. ویزای اولیه برای یک سال یا به‌اندازه دوره قرارداد (هرکدام کمتر باشد) خواهد بود.
  • محل کار پرسنل خارجی فقط به محل پروژه محدود است.
  • صدور ویزای پروژه منوط به ارائه اسنادی دال بر واگذاری پروژه توسط شرکت هندی مربوطه به شرکت خارجی خاص است.
  • دعوت‌نامه‌های معمول از هر دو طرف (هندی و خارجی) برای کارشناس مربوطه مورد نیاز خواهند بود.
  • ویزای پروژه فقط برای افراد ماهر و با مهارت بالا صادر می‌شود.
  • یک تبعه خارجی که با ویزای پروژه وارد هند می‌شود، به‌مدت دو سال از تاریخ راه‌اندازی پروژه، اجازه استخدام در همان شرکت هندی را نخواهد داشت.
  • اگر اعتبار ویزا بیش از ۱۸۰ روز باشد، فرد باید ۱۴ روز پس از ورود خود در FRRO (اداره ثبت اتباع خارجی) ثبت‌نام کند.
  • این ویزا یک نوع خاص از اقامت است و مسیری برای اخذ اقامت دائم هند محسوب نمی‌شود.

اقامت موقت هند برای پیوستن به خانواده

دولت هند ویزای خانوادگی یا همان X-entry را برای اهداف و افراد زیر در نظر گرفته است:

  • اتباع سابق هند
  • افراد دارای کارت OCI (کارت شهروند هندی خارج از کشور) یا PIO (کارت اشخاص هندی الاصل)
  • همسران اشخاص هندی الاصل
  • فرزندان تحت تکفل افراد هندی الاصل
  • همسر فرد دارای کارت OCI یا PIO
  • فرزندان تحت تکفل افراد دارای کارت OCI یا PIO
  • همسر و اعضای خانواده تحت تکفل شخص دارای ویزای بلندمدت مانند ویزای کار، ویزای تجاری، ویزای تحقیقاتی و ویزای دانشجویی 
  • اعضای خانواده و بستگان یک خارجی که قبلا به‌مدت طولانی در هند اقامت داشته‌اند.
  • اتباع خارجی دارای اموال شخصی در هند
  • تیم‌های ورزشی و ورزشکارانی که قصد شرکت در مسابقات بین‌المللی را دارند.
  • دانشجویان تحت حمایت سازمان بین‌المللی دانشجویی آیسک (AIESEC)
  • موارد دیگر که به‌صورت استثنا و توسط سفارت هند تعیین می‌شوند.

مدت اعتبار اقامت هند از نوع X-entry معمولا برای یک سال یا کمتر خواهد بود. البته در برخی موارد (بیشتر برای افراد هندی الاصل) می‌تواند تا حداکثر پنج سال صادر شود. لطفا توجه داشته باشید که اعتبار ویزا از تاریخ صدور آن و نه ورود به هندوستان حساب خواهد شد.

اقامت موقت هند برای انجام تحقیقات

ویزای تحقیقاتی (R) به محققانی داده می‌شود که مایل به انجام کار پژوهشی در کشور هند هستند. متقاضیان باید حداقل ۶ هفته قبل از تاریخ عزیمت خود به هند، برای این اقامت موقت درخواست دهند. اعتبار ویزا با دوره تحقیقاتی مطابقت دارد.

معمولا از متقاضیان این نوع از اقامت درخواست می‌شود تا در صورت لزوم، مجوز انجام پروژه تحقیقاتی در هند را از مقامات مربوطه دریافت کنند. مثلا دارندگان کارت OCI/PIO بدون اخذ مجوز از وزارت امور داخله هند مجاز به انجام کارهای تحقیقاتی در این کشور نخواهند بود. الزامات اخذ اقامت هند برای انجام پروژه تحقیقاتی به شرح زیر هستند:

  • یک نامه معرفی از دانشگاه یا مؤسسه تحقیقاتی معتبر در هند به نشانه داشتن پذیرش مطمئن برای هدف پژوهش
  • مشخص کردن دقیق موضوع و زمینه پروژه تحقیقاتی
  • ارائه جزئیات مکان‌هایی که در طول دوره انجام پروژه تحقیقاتی در هند باید از آن‌ها بازدید کرد.
  • ارائه جزئیات کامل درباره بازدیدهای احتمالی قبلی از کشور هند
  • ارائه مدارک و منابع مالی لازم برای تأمین هزینه‌های اقامت در هند
  • در صورتی که پروپوزال تحقیق برای کشور متقاضی باشد، خلاصه‌ای مختصر (حدود ۱۵۰ کلمه) و توجیه چرایی انجام تحقیق در هند
  • پر کردن فرم درخواست به صورتی که هیچ ستونی خالی نماند.

اقامت موقت هند برای درمان پزشکی

اقامت موقت هند برای درمان پزشکی به آن دسته از اتباع خارجی اعطا می‌شود که تنها هدف آن‌ها بهره‌مندی از درمان پزشکی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تخصصی در هندوستان باشد. مثلا متقاضیانی که برای رحم جایگزین به هند می‌روند، باید برای ویزای پزشکی اقدام کنند. فهرست زیر اگرچه جامع نیست، اما لیست بیماری‌هایی است که می‌توانند ویزای پزشکی بگیرند:

  • بیماری‌های جدی مانند جراحی مغز و اعصاب
  • اختلالات چشمی
  • مشکلات مربوط به قلب
  • مشکلات مربوط به سرطان
  • اختلالات کلیوی
  • برنزه شدن اندام-کاشت
  • اختلالات مادرزادی
  • ژن‌درمانی
  • رادیوتراپی
  • جراحی پلاستیک
  • تعویض مفاصل

به همراهان یا اعضای خانواده بیمارانی که برای درمان پزشکی به هند می‌آیند، ویزای مراقبت پزشکی تعلق خواهد یافت. محدودیت تعداد ویزای مراقبت پزشکی به بیماری فرد بستگی دارد؛ اما معمولا برای دو نفر از همراهان بیمار صادر خواهد شد.

اقامت دائم هند

در حال حاضر، راه‌های کمی برای اخذ اقامت دائم (PRC) در هندوستان وجود دارد. این راه‌ها همچنین مسیرهای اصلی واجد شرایط بودن برای شهروندی هند به شمار می‌روند. به یاد داشته باشید که این روش‌ها به‌شکل کاملا مستقیم به اقامت دائم یا تابعیت هندوستان خواهند انجامید.

  • سرمایه‌گذاری را باید تنها گزینه اصلی برای شهروندان غیرهندی دانست که می‌خواهند اقامت هند را به‌شکل دائم به دست آورند. این روش مستلزم تزریق یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار به یک شرکت هندی و ایجاد شغل برای ساکنان این کشور است.
  • افرادی هستند که اصالت هندی دارند، اما به هر دلیلی تابعیت این کشور را رد کرده‌اند. این افراد اگر تمایل به بازگشت به تابعیت هندی داشته باشند، می‌توانند برای دریافت کارت شهروند هندی خارج از کشور (OCI) اقدام کنند.
  • برخی افراد از نوادگان شهروندان هندی هستند، اما تابعیت این کشور را ندارند. چنین افرادی می‌توانند برای دریافت کارت اشخاص هندی الاصل (PIO) اقدام کنند.

شرایط گرفتن اقامت هند

بسیاری از افراد می‌خواهند با اخذ اقامت هندوستان زندگی در این کشور را تجربه کنند. با این حال، باید از معیارها و شرایط گرفتن اقامت هند کاملا آگاه باشند. معیارهای واجد شرایط بودن افراد به دسته ویزای خاص انتخاب‌شده توسط آن‌ها بستگی دارد. بنابراین توصیه می‌شود به‌طور کامل درباره شرایط ویزای مورد نظر خود تحقیق کنید.

مشاوره با یک وکیل مهاجرت قابل اعتماد یا مراجعه به سفارت یا کنسولگری هند می‌تواند به متقاضیان کمک کند. با این حال، برای اخذ اقامت هند، شرایطی کلی و عمومی وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

شرایط گرفتن اقامت هند

۱. هدف مشخص

برای شروع، افرادی که به‌دنبال اقامت در هند هستند، باید هدف معتبری برای اقامت خود ارائه دهند. این هدف می‌تواند کار، تجارت، پیوستن به یک عضو خانواده، سرمایه‌گذاری، تحصیل یا مشارکت در یک پژوهش معتبر باشد. تعیین دلیل خاص برای بازدید، از شروط لازم است؛ زیرا مشخص می‌کند که شما در چه دسته‌ای از ویزا قرار می‌گیرید؛ دسته‌هایی که هرکدام معیارهای واجد شرایط بودن متفاوتی را می‌طلبند.

۲. پاسپورت معتبر

متقاضیان باید گذرنامه یا پاسپورت معتبر با حداقل اعتبار ۶ ماه از تاریخ ورود خود به هند داشته باشند. همچنین پاسپورت فرد باید حداقل دو صفحه خالی برای مهر ویزا داشته باشد. متقاضیان در طول اقامت خود در هند باید پاسپورت خود را به‌همراه داشته باشند.

۳. توان مالی

یکی دیگر از شرایط مهم در اخذ اقامت هند داشتن توان مالی لازم است. متقاضیان باید بودجه کافی برای پوشش هزینه‌های خود در طول اقامت در هند را داشته باشند. این توانایی مالی برای اطمینان به مقامات هندی است که فرد به باری بر دوش کشور تبدیل نمی‌شود و برای پرداخت مخارج خود به هیچ گونه فعالیت غیرقانونی دست نخواهد زد.

۴. محل سکونت

افرادی که به‌دنبال اقامت در هند هستند، باید آدرس محل سکونت خود در طول اقامت را نیز ارائه دهند. این آدرس می‌تواند به‌صورت تأیید رزرو هتل، اجاره منزل، خرید خانه یا نامه تأیید از سوی یک میزبان در هند باشد. این شرط لازم به مقامات هندی کمک می‌کند تا در صورت بروز هرگونه مسائل اضطراری یا مشکل قانونی بتوانند به محل اقامت فرد دسترسی داشته باشند.

۵. گواهی عدم سوءپیشینه

افرادی که برای اقامت کشور هند درخواست می‌دهند، باید سابقه کیفری پاک داشته باشند. مقامات مهاجرت، سوابق افراد را بررسی می‌کنند تا از عدم سابقه جنایی متقاضی یا دخالت نداشتن او در فعالیت‌های غیرقانونی اطمینان حاصل کنند. این الزام، امنیت کشور و ملت هندوستان را تضمین می‌کند و از ورود تهدیدات احتمالی به کشور جلوگیری خواهد کرد.

۶. بیمه درمانی

متقاضیان اقامت هند باید بیمه درمانی مناسبی داشته باشند که تمام مدت اقامت آن‌ها در هند را پوشش دهد. این بیمه برای اطمینان از دریافت مراقبت‌های پزشکی و درمانی در صورت بروز هرگونه شرایط پیش‌بینی‌نشده الزامی است.

۷. شرط سنی

سن مورد نیاز برای اخذ اقامت کشور هند به عوامل مختلفی مانند هدف فرد از درخواست و نوع ویزای او بستگی دارد. به‌طور کلی، حداقل سن مورد نیاز معمولا ۱۸ سال یا بالاتر است. با این حال، برای برخی از دسته‌های خاص مانند ویزاهای همراه و خانوادگی محدودیت سنی خاصی وجود ندارد. البته تا زمانی که متقاضی معیارهای واجد شرایط بودن را داشته باشد.

۸. شرط زبان

زبان مورد نیاز برای دریافت اقامت هند در درجه اول انگلیسی و سپس هندی است. تسلط به زبان انگلیسی به‌ویژه برای جویندگان کار، دانشجویان و مهاجران دائم، لازم است. علاوه بر این، مهارت کافی در زبان انگلیسی برای حضور در ادارات، درخواست تمدید مجوز اقامت و تعامل با سازمان‌های دولتی ضرورت خواهد داشت.

مدارک لازم برای گرفتن اقامت هند

صدور اقامت کشور هند، تنها پس از یک فرآیند مستندسازی جامع و دقیق از مدارک مورد نیاز صورت می‌گیرد. البته مدارک لازم، عمدتا به نوع اقامت درخواستی توسط فرد متقاضی وابسته هستند. اما مدارکی کلیدی، کلی و بعضا مشترک برای تمام انواع اقامت‌ها وجود دارند. با اطمینان از گردآوری دقیق و صحت اسناد و مدارک زیر می‌توان شانس موفقیت‌آمیز بودن درخواست را برای اخذ اقامت کشور هند افزایش داد.

مدارک لازم برای گرفتن اقامت هند

۱. پاسپورت

پاسپورت مهم‌ترین مدرک لازم برای گرفتن اقامت هند است. گذرنامه متقاضیان باید به‌روز باشد و حداقل ۶ ماه از تاریخ ورود به هند اعتبار داشته باشد. پاسپورت به‌عنوان مدرک شناسایی فرد برای تمام تعاملات با مقامات هندی در طول فرآیند درخواست، لازم است.

۲. مدرک اقامت

متقاضیان باید مدرکی از آدرس محل اقامت خود در هند ارائه دهند. این کار را می‌توان با ارائه قرارداد اجاره ملک، اسناد مالکیت یا نامه‌ای از دانشگاه مبنی بر تأیید ترتیبات اقامت در خوابگاه انجام داد.

۳. فرم درخواست ویزا

متقاضیان باید با ارائه اطلاعاتی مانند مشخصات فردی، برنامه سفر و هدف از بازدید، فرم درخواست ویزا را به‌طور دقیق تکمیل کنند. فرم درخواست ویزا را می‌توان به‌صورت آنلاین و از وب‌سایت سفارت هند دریافت کرد.

۴. عکس

متقاضیان ویزای هندوستان به عکس‌های اخیرا گرفته‌شده در اندازه پاسپورت نیاز دارند. مشخصات این عکس‌ها مانند اندازه، رنگ پس‌زمینه و وضعیت بدن فرد باید مطابق با دستورالعمل‌های دولت هند باشند.

۵. نامه کارفرما یا دانشگاه

افراد متقاضی اقامت هند باید نامه‌ای از کارفرما یا مؤسسه آموزشی خود در هند داشته باشند که هدف از اقامت آن‌ها را توضیح دهد. این نامه باید حاوی اطلاعاتی در مورد ماهیت اشتغال یا تحصیل، مدت اقامت و سایر شرایط لازم باشد.

۶. مدرک توان مالی

متقاضیان ملزم به ارائه مدرکی مبنی بر توان مالی فردی یا داشتن حامی مالی هستند. صورت‌حساب‌های بانکی، اظهارنامه مالیات بر درآمد یا هر سند مالی مرتبط دیگری می‌تواند برای این کار کافی باشد. حداقل الزامات توان مالی به نوع اقامت مورد نظر فرد بستگی دارد. اما همه متقاضیان باید مبلغ کافی و حداقلی را برای پرداخت مخارج خود داشته باشند.

۷. گواهی سلامت

متقاضیان به یک گواهی سلامت معتبر از یک پزشک معتمد نیاز دارند. این گواهی باید سلامت جسمانی و عاری بودن متقاضی از هرگونه بیماری مسری را به اثبات برساند.

۸. گواهی عدم ممنوع‌الخروجی

گواهی ترخیص پلیس تضمین می‌کند که متقاضی سابقه کیفری ندارد و مشکلی برای اقامت در هند نخواهد داشت. گواهی ترخیص پلیس باید از مراجع مربوطه در کشور متبوع اخذ شود و به تأیید و رویت سفارت یا کنسولگری هند برسد.

هزینه اخذ اقامت هند

هزینه اخذ اقامت هند به نوع ویزا، مدت زمان ویزا و فوریت ویزا بستگی دارد. بنابراین هزینه نهایی در هنگام ارسال درخواست و در باجه‌های مربوطه در سفارت یا کنسولگری هندوستان مشخص می‌شود. اما به‌طور کلی، هزینه صدور ویزای هند برای ایرانیان طبق جدول زیر خواهد بود.

نوع ویزا

مدت

هزینه

تجاری

یک سال

۱۰۰ دلار

یک تا پنج سال

۲۰۰ دلار

خانوادگی یا X-entry

تا ۶ ماه

۸۰ دلار

۶ ماه تا یک سال

۱۲۰ دلار

یک سال تا پنج سال

۲۰۰ دلار

کاری

تا ۶ ماه

۲۳۵ دلار

۶ ماه تا یک سال

۲۷۵ دلار

یک سال تا پنج سال

۳۵۵ دلار

تحصیلی

تا پنج سال

۸۰ دلار

پزشکی

تا ۶ ماه

۸۰ دلار

۶ ماه تا یک سال

۱۲۰ دلار

توجه داشته باشید که این هزینه‌ها پس از دریافت، غیرقابل استرداد هستند؛ حتی اگر متقاضی بخواهد درخواست ویزا را پس بگیرد یا درخواست ویزا از سوی مقامات هندی رد شود. همچنین ویزای صادرشده ممکن است مدت زمان کمتری نسبت به مدت درخواستی فرد داشته باشد.

همچنین باید سایر هزینه‌های جانبی مانند گواهی‌های لازم، هزینه رفت‌وآمد، جمع‌آوری مدارک و مشورت با کارشناسان مهاجرت را هم در نظر بگیرید.

فرم مشاوره اخذ اقامت هند

کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند

جمع‌بندی و سوالات متداول

راحت‌ترین راه گرفتن اقامت هند چیست؟

راحت‌ترین راه گرفتن اقامت هند بر اساس ویژگی‌ها و شرایط فردی هر متقاضی مشخص می‌شود.

آیا گرفتن اقامت هند با تولد فرزند امکان‌پذیر است؟

اتباع خارجی تحت شرایط خاص می‌توانند اقامت هند را از طریق تولد فرزند دریافت کنند. با این حال، مقررات آن ساده نیست؛ زیرا باید یک فرآیند تابعیت را طی و معیارهای خاصی را برآورده کنند.

حداقل مبلغ مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری به‌قصد گرفتن اقامت هند چقدر است؟

حداقل مبلغ مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری به‌قصد گرفتن اقامت هند یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار تعیین شده است.

چقدر طول می‌کشد تا اقامت موقت هند بگیرم؟

مدت زمان لازم برای اخذ اقامت موقت هند به عوامل مختلفی بستگی دارد که هدف از اقامت، مهم‌ترین و مؤثرترین آن‌هاست. به‌طور کلی، صدور مجوزهای اقامت موقت هند از چند هفته تا چند ماه طول می‌کشد.

آیا با داشتن اجازه اقامت هند می‌توانم در این کشور کار کنم؟

بله، با داشتن اجازه اقامت هند از نوع کاری، می‌توانید در این کشور کار کنید. اما کسانی که ویزایشان تحصیلی، خانوادگی یا تجاری است، به مجوز کار نیاز دارند که معمولا به آن‌ها داده نمی‌شود.

آیا اقامت موقت هند تمدید می‌شود؟

بله، اقامت موقت هند را می‌توان تحت شرایط خاص تمدید کرد. مثلا اقامت کاری را می‌توان با نظر مساعد کارفرما تمدید کرد. اما اقامت شما پس از اتمام هدف آن (اتمام تحصیل یا اتمام پروژه) به پایان می‌رسد.